Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Nigdy nie wyjdzie "C" bo to raz, 偶e 偶aden rozmiar, a dwa: to m贸wi膮 wszystkim (no, czasem m贸wi膮, 偶e b臋dzie "D"). "C" mia艂a mie膰 i moja kole偶anka (wyj艣ciowe 65JJ) i jej siostra (nie pami臋tam rozmiaru wyj艣ciowego, ale chyba nawet wi臋kszy bo mia艂a naprawd臋 problemy 偶eby w co艣 ten biust ubra膰). Kole偶anki "C" to jest po operacji 65F, jej siostry 65G chyba. Ja, po wst臋pnej konsultacji u Szczyta mia艂abym mie膰 "D" z 75HH/J, w co wierz臋 tak, jak w jab艂ka na wierzbie :D A tu, gdzie mieszkam i te偶 konsultowa艂am to pani mi obiecywa艂a "nawet 艣rednie B"... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amac Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Tak. Mia艂am bardzo duz膮 asymetri臋. Jedna pier艣 by艂a du偶o wi臋ksza od drugiej i tak naprawd臋 to by艂o w 90%powodem tej decyzji. Narazie jeszcze jestem troche obola艂a. Co gorsza stresuje mnie teraz asymetria po operacji. Boje si臋 偶e tak zostanie :(. Operowa艂 mnie dobry spechslista prof. Jedna pier艣 ta kt贸ra by艂a mniejsza w tej chwili jest bardzo obrzmia艂a i zarazem wi臋ksza od piersi kt贸ra by艂a duuuzo wi臋ksza przed redukcja. Martwi臋 si臋 偶e tak zostanie :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amac Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Oczywi艣cie zdaj臋 sobie spraw臋 偶e idealne nie b臋d膮 ale w tej chwili mam wra偶enie jakby by艂a r贸偶nica co najmniej jednego rozmiaru :(. Rzuca si臋 to dosy膰 mocno w oczy :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Dziewczyny, zrozumcie ze lekarz nie moze obiecac wam zadnych rozmiarow B czy C, bo to jest czesto poprostu nieosiagalne. Jak macie duze piersi , to sa one zazwyczaj duze ''u nasady'' , najczesciej wieksze niz rozmiar Ci nawet jak lekarz wytnie duzo z tej piersi to zostanie wielki plaski placek na ktory zaden biustonosz nie bedzie pasowal. Piers musi miec odpowiedni ksztalt , ''przejzystosc'' nie wiem jak to nazwac, . I lekarz zmniejsza te piersi , ale musi tez robic tak zeby te piersi wygladaly ladnie i naturalnie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 9, 2018 To ty znowu od stanikow piszesz? Kobieto lecz si臋, ju偶 ci臋 z wszystkich forow i portalowi wyrzucili za te brednie co piszesz i obra偶asz inne kobiety po redukcji i przed oraz lekarzy . A niech ci zostan膮 te wielkie wory o rozmiarze R do ko艅ca 偶ycia i zostaw nas w spokoju, bo to nasze 偶ycie i cia艂o i jak chcemy mie膰 ma艂e piersi w ma艂ych stanikach to nasza sprawa. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Swoj膮 drog膮 z miseczk膮 R to ju偶 chyba przypomina si臋 modelk臋 od stanik贸w Ewy Michalak! To przypomina XIX wieczny cyrk objazdowy. Brakuje tylko si贸str syjamskich! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 10, 2018 Z rozmiarem R to ju偶 chyba musi si臋 wygl膮da膰 jak monstrum z dwoma namiotami na stela偶u. Widocznie tak zmanierowanej baby 偶aden lekarz nie chce operowa膰 i si臋 na nas po i przed redukcj膮 obra偶a, 偶eby sobie humor poprawi膰 . Innym ka偶e i艣膰 do ortopedy i na rehabilitacj臋 bo jest krzywy i ma wystaj膮ce 艂opatki a sama to powinna leczy膰 g艂ow臋 a nie cycki... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 11, 2018 EmiliaG ja mam mnostwo pytan. Dopiero zaczynam poszukiwania na temat zmniejszenia biustu na nfz. Obecnie moj rozmiar to 70H. Bylam u ortpedy poniewaz mam bole w kregoslupie. Zaproponowal redukcj臋 biustu. Jednak prywatnie mnie nie stac ... Czy mozesz zostawic jakis kontakt do siebie ? I pomoc mi w organizacji? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amac Napisano Wrzesie艅 11, 2018 Ja te偶 chcia艂am na NFZ. Czeka艂am na wizyt臋 10 m-cy a na niej okaza艂o si臋 偶e niestety ale redukcji biustu ju偶 na NFZ nie robi膮 :(. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gunia687 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2018 Amac - jak to nie robi膮? gdzie otrzyma艂a艣 tak膮 informacj臋? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amac Napisano Wrzesie艅 12, 2018 Jak si臋 ubiegalam o redukcj臋 na NFZ w Bydgoszczy. Mialam wizyt臋 w 10'2017r w szpitalu kt贸ry zajmowa艂 si臋 redukcja na NFZ. I tam mi lekarz powiedzia艂 偶e si臋 sp贸藕nilam bo niestety ale NFZ ju偶 nie refunduje. Na moje pytanie gdzie i kto mi mo偶e pom贸c powiedzia艂 mi 偶e "wybory". Nie wiem czy to mo偶liwe 偶e tylko w Bydgoszczy nie robi膮? Tego nie potrafi臋 powiedzie膰... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 13, 2018 Mam takie pytanie, kt贸rego chyba nikt nigdy tu nie zada艂. Te dziewczyny, kt贸re macie c贸rki, czy zastanawia艂y艣cie si臋 nad tym co b臋dzie jak i one b臋d膮 mia艂y taki problem jak my! Mo偶e mo偶na temu jako艣 zaradzi膰, odpowiednio wcze艣nie zrobi膰 jakie艣 badania na hormony, nie wiem nie znam si臋. Do jakiego lekarza mo偶na by si臋 uda膰 w tej sprawie. Mo偶e kt贸ra艣 z Was wie!? Wola艂abym 偶eby moja c贸rka nie musia艂a tak cierpie膰 jak ja tyle lat(ja jestem rok po operacji) i 偶eby wogole unikn臋艂a operacji. Mo偶e mo偶na z tego jako艣 wybrn膮膰 w tych czasach. Poradzcie prosz臋.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Go艣膰 AL Napisano Wrzesie艅 16, 2018 Cze艣膰 Dziewczyny! Na wiosn臋 przesz艂am operacje u dr Michalakiej w Geomedicalu. Pani Dr jest cudowna! Ona poprostu rozumie i wspiera! Z 80K/L mam kr膮g艂e 80E. S膮 bardzo 艂adne, kotwice jeszcze wida膰 ale nie przeszkadza mi to w niczym. Straci艂am czucie w jednym sutki ale teraz wraca. Ka偶dej z was polecam! Pamietam ten szok jak tydzien po operacji szlam i nie czu艂am b贸lu plec贸w! A偶 zachcia艂o si臋 偶y膰 :) w razie czego piszcie, odpowiem na pytania :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Magda111111 Napisano Wrzesie艅 16, 2018 Po zaj臋ciach z aquaaerobiku jaka艣 w艣cibska kole偶anka wypatrzy艂a moje blizny pod prysznicem i zacz臋艂o si臋.... 100 pyta艅. A gdzie? A za ile? A czy bola艂o? 呕e one my艣la艂y, 偶e ja tak schud艂am, 偶e one te偶 chc膮, itd, itp. Mi艂o by艂o s艂ucha膰 komplement贸w i zapewnie艅, 偶e blizn prawie nie wida膰 ( 7 miesi臋cy po operacji). Poradzi艂am im to co wszystkim pogarbionym, obola艂ym, 艣cierpni臋tym biu艣ciastym. Basen, si艂ownia, gimnastyka bywaj膮 skuteczne, ale redukcja jest o wiele skuteczniejsza. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ela1986 Napisano Wrzesie艅 18, 2018 Mam termin na lipiec 2018r.! we Wroc艂awiu w szpitalu Marciniaka, pyta艂am lekarza jaki stanik pooperacyjny kupi膰 , odpowiedzia艂 偶e roz. L, ale z tego co widz臋 to romiary s膮 75/80 c,d,e.... a i dziewczyny znalaz艂am takie opatrunki na stronie https://femeni.pl/pl/p/Opatrunek-na-piersi-Mammopatch-kotwice/20517 kto艣 u偶ywa艂? warto kupi膰? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ela1986 0 Napisano Wrzesie艅 18, 2018 Dziewczyny mam termin! na lipiec 2019r. we Wroc艂awiu w Szpitali im. Marciniaka, pyta艂am lekarza m.in. w jaki stanik pooperacyjny si臋 zaopatrzy膰 , powiedzia艂 偶e w L, ale z tego co widz臋 to staniki s膮 75 ABCDE , 80 ABCD ....wiecie jaki kupi膰? wiem ,偶e jeszcze kup臋 czasu.... co do rozmiaru biustu to lekarz powiedzia艂, 偶e bedzie to ustalane dzie艅 przed operacj膮. a i znalaz艂am takie opatrunki , https://femeni.pl/pl/p/Opatrunek-na-piersi-Mammopatch-kotwice/20517 u偶ywa艂 kto艣 co艣 takiego? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agamo86 Napisano Wrzesie艅 18, 2018 Emiliag ja mam pytanie :) moja konsultacja w Or艂owskim ju偶 15 pa藕dziernika.. bez problemu dosta艂am za艣wiadczenie od ortopedy, nawet ginekolog po usg mi je wypisa艂a.. jednog艂o艣nie twierdz膮, 偶e powinnam zakwalifikowa膰 si臋 do operacji. A ja si臋 boj臋, bo bmi jest 32.. ale waga spada mi pod okiem dietetyka, do terminu operacji uda mi si臋 zrzuci膰 do bmi w normie. Zastanawiam si臋, czy i艣膰 jeszcze do neurologa po za艣wiadczenie? Zaczynam ba膰 si臋 jak cholera..a co to b臋dzie przed konsultacj膮? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 19, 2018 Witam. Dziewczyny prosz臋 o pomoc. Moja kuzynka ma bardzo du偶e piersi 80 jj. boli j膮 kr臋gos艂up i og贸lnie 藕le si臋 czuje.Ma 55 . Czy jest mo偶liwo艣膰 wykonania zabiegu na NFZ i czy wykonuj膮 go w Krakowie? Bardzo bym chcia艂a jej pom贸c. dzi臋kuj臋 i pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
19Goncia89 0 Napisano Wrzesie艅 19, 2018 Dziewczyny b臋d臋 rezygnowa艂a z konsultacji w Bielsko Bia艂ej na 10.10.2018 u dr Tomasza Sirka. Czy kt贸ra艣 jest zainteresowana wcisn膮膰 si臋 i wzi膮膰 m贸j termin? Oczywi艣cie konsultacja na NFZ, trzeba mie膰 tylko skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do poradni chirurgii plastycznej z kodem rozpoznania N62. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
19Goncia89 0 Napisano Wrzesie艅 19, 2018 A w Krakowie na NFZ operacje s膮 w Szpitalu Rydygiera http://www.szpitalrydygier.pl/oddzia艂-chirurgii-plastycznej-i-rekonstrukcyjnej-oddzia艂-oparze艅 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰858 Napisano Wrzesie艅 19, 2018 Agamo86 a u kogo masz konsultacje?U jakiego doktora? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agamo86 Napisano Wrzesie艅 20, 2018 go艣膰858 nie mam poj臋cia... Umawia艂am si臋 w grudniu i nic mi kobietka nie powiedzia艂a,a ja nie zapyta艂am... Z tego co czytam, do super by by艂o trafi膰 na dr D臋bskiego, mo偶e spr贸buj臋 zadzwoni膰 do szpitala i zapyta膰, ale co to mi da? ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agamo86 Napisano Wrzesie艅 20, 2018 emiliag 2018.09.07 jestem ju偶 2 lata po operacji na nfz w Warszawie w szpitalu or艂owskiego je艣li macie jakie艣 pytania ch臋tnie pomog臋 Emiliag opowiedz, jak by艂o, u kogo konsultacje, jakie bmi, rozmiar, jaki masz teraz? Kto operowa艂? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰857 Napisano Wrzesie艅 20, 2018 Agamo we wtorek przyjmuje napewno D臋bski super by by艂o gdybybys trafi艂a na niego jest super specjalista wszyscy go chwala i ja tez moge powiedziec ze jest wspanialy. Czyta艂am na wizzaz ze masz wysokie bmi mysle ze jak trafisz na tego doktora to problemu nie bedzie aby sie zakwalifikoaac. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Bema Napisano Wrzesie艅 20, 2018 Potwierdzam! Doktor D臋bski bardzo mi艂y cz艂owiek. By艂am u niego na konsultacji i nie zwrocil uwagi na BMI. Mialam ze soba taka informacje od ortopedy ze mam bole kregoslupa, ze sie u niego lecze od jakiegos czasu i ze wskazana redukcja piersi. Pan doktor tylko zmierzyl piersi od mostka do sutka i mam termin na maj 2019 ;) chetnie poczytam opini emiliag jak bylo Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agamo86 Napisano Wrzesie艅 21, 2018 W艂a艣nie wiem, 偶e dr D臋bski jest ok.. ja b臋d臋 w poniedzia艂ek na konsultacji, ciekawe na kogo trafi臋.. jeszcze planuj臋 poprosi膰 swojego dietetyka o za艣wiadczenie, 偶e jestem pod jego skrzyd艂ami i walcz臋 z nadwag膮, zawsze to te偶 jaka艣 podk艂adka 偶e co艣 robi臋.. 偶e dam rad臋 schudn膮膰 do terminu operacji.. Bema a kiedy mia艂a艣 konsultacj臋? Czyta艂am ale zapomnia艂am ;) ile si臋 czeka na operacj臋? Jak Twoje BMI? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Bema Napisano Wrzesie艅 21, 2018 Ja bylam na konsultacji w kwietniu. Wiec niecaly rok. A BMI teraz 28.06 a mialam na konsultacji 30.08 jeszcze chce zjechac 4 kg do operacji Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 agamo86 Napisano Wrzesie艅 22, 2018 Bema i jak Ci idzie utrata wagi? Bo m贸j dietetyk p贸ki co to m贸wi, 偶e albo zmasakrowany metabolizm albo mo偶e jakie艣 nietolerancje pokarmowe.. bo tak s艂abo idzie, a wyniki idealne.. sam powiedzia艂, 偶e jestem ci臋偶kim przypadkiem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Klauduniag Napisano Wrzesie艅 22, 2018 Cze艣膰 Dziewczyny! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Klauduniag 0 Napisano Wrzesie艅 22, 2018 Cze艣膰 Dziewczyny! Szukam Pani, kt贸ra b臋dzie mia艂a operacj臋 zmniejszenia piersi u dr M膮drego w 艁臋cznej na pocz膮tku przysz艂ego roku. Interesuje nas TYLKO pocz膮tek 2019. Moja mama ma termin na 8 pa藕dziernika tego roku (czyli za troszk臋 ponad 2 tygodnie) i chcia艂aby si臋 zamieni膰 na pocz膮tek przysz艂ego roku. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach