Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszynkaaa

Nastoletnie mamy

Polecane posty

Gość SonuŚ
A tak wogole to wszystkie możecie do mnie pisac na wyżej podane gg :P heh pomoge jak tylko bede mogla

witajcie ja mam 18 laT i wspanialego syna.W sobote skonczy 7 miesiecy.Sonus calkowicie sie z Toba zgadzam.Pozdrowienia dla wszystkich mlodych mamus :*

hej babeczki! ja mam 19 lat j 3 miesieczna corcie:-) tak sobie czytam te wszystkie negatywne opinie o mlodych mamach i wiecie co.. smiac mi sie chce bo tak naprawde to gó..no o nas wiedza i wcale mnie nie ruszaja ich plytkie teksty bo wiem ze nie jedna nastoletnia mama jest odpowiedzialniejsza niz jakas 30stka lub 40stka ktora zostawia dziecko w domu a sama idzie chlac pozdrowienia dla wszystkich mlodych mamusiek i waszych pociech:-* :-)

Gość SonuŚ
Castaya zgadzam się z Tobą :) wszyscy ci, którzy wystawiają takie negatywne wypowiedzi powinny się wstydzić, ponieważ jak wyżej napisano wy GÓ*NO wiecie o tych dziewczynach! Może niektórym jest bardzo ciężko i wy zamiast je poniżać powinniście je wspierać! w każdym razie macie moje pełne wsparcie:) i cieszcie sie bo macie kogoś dla kogo jesteście wszystkim!! Pozdrawiam Was kochane :):* Buźka

Castaya i Sonus macie calkowita racje. Ale nie ma co sie przejmowac tymi opiniamii.. musimy 3mac sie razem i tyle :) buziaki dla Was ;*

Gość moniqe14
Dziewczyny!! Ja miałam 18 lat jak urodziłam córke teraz oczekuje drugiego maleństwa wszyscy myśleli ze sobie nie poradze ze chlopak mnie zostawi i moje dziecko bedzie na głowie moich rodziców a wcale tak nie było za wszelka cene udowadniałam ze z wszystkim sama dam rade i dałam :)) zdałam mature dostałam sie na studia wyszlam za mąż i jestem bardzo szczęśliwa a to sie chyba najbardziej w życiu liczy Pozdrawiam wszystkie mamuśki :))

moniqe14 gratulacje jestes dowodem ze mozna... a w jakim wieku sa Twoje pociechy? buziaki dla Ciebie i Twocih skarbów :*

Gość moniqe14
Dziękuje !! córcia ma 2,5 roku a drugiego bąbla się spodziewam 19 lutego:))

moniqe14 super. A jak mala ma na imie :) ? pewnei kochana jest :* i napewno druga dzidzia tez bd slodka :*

Nie rozumiem jak można obrażać dziewczyny/kobiety, które są w ciąży. Czy nie przyszło wam - pomarańczówki - do łbów, że takie wpisy mogą wywołać silny stres u dziewczyny, która być może ma bardzo ciężko w tej chwili? Czy nie przyszło wam do łbów, że może się przez takie teksty tragedia stać? Że któraś może się tak bardzo przejąć tym wszystkim, bo cały świat jest przeciwko niej i po prostu może stracić tą ciążę? Czy tego właśnie chcecie? Życie to dar. Nie można mówić, że to tragedia. Bycie matką to cudowna sprawa. Nikt i nic nie zastąpi pierwszych ruchów dzieciątka w brzuszku rodzicielki. Nikt i nic nie zastąpi widoku śmiejącego się, szczęśliwego dziecuszka. Nie można mówić o tych młodych osobach w ten sposób, bo wybrały urodzenie dziecka. Gdyby siedziały cicho i po cichu usunęły to nie byłoby widać, że uprawiały seks, prawda? A tak to lipa. Czysty dowód. Chociaż w sumie niekoniecznie. Podczas pettingu również istnieje możliwość zajścia w ciążę. Patologia... Z patologicznych rodzin zazwyczaj wychodzą dzieci, które trzymają się swoich zasad. Przeważnie nie chcą mieć takiego samego życia, więc nie pakuję się w żadne związki. Dodatkowo mają problemy ze swoją samooceną i po prostu boją się, że nie są zbyt dobre dla kogoś. Zazwyczaj takie osoby wiążą się z kimś o wiele później. Puszczalskie dziewczyny są przeważnie z rodzin zamożnych, kiedy to rodzice nie potrafią dogadać się ze swoją córką/synem, bo zajęte są zarabianiem pieniędzy. O wiele więcej się słyszy o tym, że dziewczyna z takiego tzw. \"dobrego domu\", a szlaja się po nocnych klubach, dyskotekach. Poziom wypowiadających się na forum zazwyczaj jest niski, gdyż tu każdy jest anonimowy. Można bluzgać innych, kłamać ile się da, bo przecież nikt nie dowiedzie tego kim taka osoba jest naprawdę. Mogę powiedzieć, że jestem 25latką, która była genialnym dzieckiem i liceum skończyła w wieku 15 lat, a teraz robię profesora. Znajdą się dowody na to, że tak nie jest jeśli będę na poziomie odpowiadać? Nie znajdą się. Trzeba pamiętać o tym, że każdy dorasta w zupełnie innym tempie. Dojrzewanie emocjonalne każdego człowieka jest tym bardziej indywidualną sprawą. Wiele jest osób, które w wieku 20 lat zdecydowały się na dziecko (tak jak ja np.), ale również nie brakuje osób, które w wieku lat 30 jeszcze tych dzieci nie posiadają. Nie należy generalizować. Nie zawsze młoda matka traci ową młodość. Przecież może jej priorytetem nie jest zaliczenie kilku chłopaków, a wręcz przeciwnie - tylko jednego? I tworzy tym samym cudowną, kochającą się rodzinę? Nie dla każdego priorytetem są imprezy, na które przecież przychodzi czas w starszym wieku. Nie każdy stawia studia nad dzieci. Można się kształcić będąc rodzicem. Czy jest to jakiś problem? Dla ludzi inteligentnych pogodzenie studiów z macierzyństwem nie jest wielką katorgą. Jeśli nauka przychodzi swobodnie, bez zakuwania to przecież chyba należy się cieszyć z tego, nieprawdaż? Przede wszystkim nie należy popadać w skrajności. Wiadomo, że zbyt późne macierzyństwo, jak również zbyt wczesne nie jest najlepsze. Moim skromnym zdaniem najlepszy czas na założenie rodziny jest po 20, ale przed 30 rokiem życia. Jednakże wiadomo, że skoro ja nie pochwalam ciąży w młodym wieku, ani w gdy się może być już babcią to ludzie się do mnie i mojego zdania dostosują. Wiecie co to jest tolerancja? Akceptacja? Większość z krytykujących chyba raczej nie wie, że coś takiego istnieje. Uważam, że wyzywanie młodych mam od najgorszych świadczy najlepiej o tych krzykaczach. I chyba każdy się ze mną zgodzi. Skoro krzyczysz, że ktoś jest k*** to oznacza, że mierzysz tą osobę własną miarą, nieprawdaż? Nie wiem czy opłaca się dalej coś pisać :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie :) Mam nadzieję, że młode mamy staną na wysokości zadania i poradzą sobie w życiu. Nie z problemem, bo uważam, że dziecko to nie problem czy kłopot, bo te rzeczy można usunąć. Dziecko to najwspanialszy dar jaki można dostać. Nie zapominajcie o tym mamy, i te młode, i te starsze :)

Nerenika bardzo wyczerpujaca wypowiedz i az milo sie czyta. W pelni sie z Toba zgadzam, jestes madra osoba jak niewielu tutaj. Dziekuje bo tez jestem mloda mama i niedlugo byc moze zona.A takie posty podbudowuja. Calusy i pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich mam tych mldych i tych starszych.. i dla tych krytykujacych nas tez. Mam nadzieje ze sie czegos nauczycie :*

Gość moniqe14
Żaklinka córcia ma na imię Oliwia i już nie umie sie doczekać dzidziusia narazie nie wiemy czy będzie chłopiec czy dziewczynka chcemy mieć niespodzianke tak jak było z naszą Oliwia:))

Gość SonuŚ
Narenika to wszystko napisałaś w tak inteligentny sposób, że chyba przemówiło to nawet do tych najciemniejszych krytykantów. No chyba przcież nikt nie chce zaszkodzić kobiecie w ciąży?? przecierz one są skarbem polski bo dają nowe życie! takie jest moje zdanie! Pozdrawiam gorąco! :* buźka dziewczyny

moniqe14 u mnie gdyby byla corka tez bylaby Oliwia :) a jest Oliwier :) buziaki dla Ciebie i malej i poglaskaj brzuszek :* busska dziewczyny :*

Gość SonuŚ
Żaklinka śliczne imie dla chłopczka! też sobie pomyślałam, że jak bedę mieć swojego dzidziusia to bedzie miał na imię Oliwier jesli oczywiście chłopczyka, a dziewczynce chciałabym dać na imie Vivien. To śliczne imię, ale jeszcze mam czas na zastanowienie się:)

Gość SonuŚ
Żaklinka ucałuj synka:)a tak wogole to jak Ci się układa?? :)

Sonus ja musze uciekac.Jak chcesz to napisz pozniej na gg - 4317605 wieczorem bede jak cos i dziekuje :*

Gość SonuŚ
Wiecie co dziewczyny... musze wam powiedzieć że nie mam pojęcia dlaczego ale cały czas myśle o dziecku... już nawet koleżanki mi powiedziały, że w końcu sobie wykracze... napiszcie co o tym muślicie... bo ja nie wiem co mam myśleć...

o kurcze super sie was czyta dziewczyny:-) az milo wejsc i poczytac sobie:-) no i troszke popisac:-)

Gość SonuŚ
ej dziewczyny co tak ucichłyśćie?? hehe pozdrowionka:*:*

Gość do sosuś
jedno wiemy to, że się p........ ły w tak młodym wieku,

Gość SonuŚ
Weże, weże... co cie to obchodzi. Ciekawa jestem co to za święta osoba jest taka mądra?? Nigdy tego nie robiłaś?? spadaj z tego forum!! a nie takie głupoty piszesz!!

Gość do sonuś
no nie w tym wieku

Gość SonuŚ
to ile miałaś lat jak przeżyłaś pierwszy raz?? 30?? nie wtrącaj się w sprawy innych! każdy przezywa ten pierwszy raz jak jest gotowy... widocznie te dziewczyny były juz gotowe!!

sonuś-- nie ma sensu dyskutowac z takimi:-) cos mi sie wydaje ze sa zbyt ograniczone zeby to zrozumiec a w sumie to nikt nas nie zrozumie kto nie byl i nie jest w naszej sytuacji! wiec to do tych ktorzy sa tak madrzy i swieci- po cholere wchodzicie na ten topik jezeli was sie nie dotyczy?? zajmijcje sie wlasna d...pą bo naprawde nie wiem do czego dązycie! pozdrawiam

Gość do sonuś
gotowe w wieku 15-18 lat do seksu a nie gotowe do nauki, nie ośmieszaj się

Gość SonuŚ
a niby czemu nie gotowe do nauki?? z tego co wiem to te dziewczyny kontynułują nauke dalej mimo dziecka. Nie masz większych problemów??

castaya ma racje.. po co wchodzic na topik skoro to Was nie dotyczy? Sonus racja :* busska dziewczynki :*