Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anieliczka

Aby cellulit niknął w oczach...

Polecane posty

Gość anieliczka
czy może być zwykły olej.. oj ja bym powiedziała że nie :D. Oliwka dla dzieci albo oliwa z oliwek. Olej chyba nie ma takich własciwosci :)

a ja słyszałam że cellulit to tak naprawdę nie odkładający się tłuszcz, ale oznaka toksyn w organiżmie. jeśli macie cellulit to znaczy że wasz organizm źle funkcjonuje(tak słyszałam...) w walce z cellulitem robi sie jakieś głodówki...i w tym czasie nie uzywa sie prawie zadnych kosmetyków...ale nie wiem ile to trwa- tak tylko obilo mi sie o uszy

hmm... co do toksyn.. no nie wiem.. moze w czyms jest ale chyba niekoniecznie... ja jestem po detoxie (wiem ze haslo jest mocne, ale to inny detox niz ten dla narkomanow) to polega na detoksykacji ciala, czyli pozbyciu sie toksyn (u mnie chodzilo o \"trupy\" bakterii i antybiotyk-niewazne:P) a cellulit i tak mam...:P ale moze cos jest na rzeczy, ale nie zawsze :P

Gość kosiak
uważajcie z tym cynamonem, osoby które mają skłonność do pękających naczynek nie powinny stosować cynamonu bo on rozgrzewa. Ja na cellulit i rozstępy stosuję guam na zimno, jest rewelacyjny. Polecam spróbować. U kosmetyczki zabiegi z guam są drogie, więć sama w domu robię. za 0,5 kg płace ok 100 zł. i starcza mi na ok 7 zabiegów.

Gość a ja polecam
kosmetyki avonu antycellulitowe (cellu-sculpt) nie dosc ze likwiduje celulit to jeszcze zmniejsza obwod partii smarowanych - w moim przypadku nog :)tyle ze drogi 39,90 chyba ze jestescie konsultantką wtedy mniej nawet do 35 % - zależy ile kto ma upustu

Gość anieliczka
marchewa- na pewno kosmetyczny jest dobry, a zwykły.. myslę że mógłby być ale lepiej użyć tego kosmetycznego. hanuta- dobre podejście ;). Kurde, a może zaczniemy jakąs dietka jak tu już sie tak zebrałyśmy? Ivcia, ty masz costam do zrzucenia? ;)

a folią jaką? taką spożywczą??? No to ja się biore do dzieła...jakie będą efekty...dam znać (a tego gawna mam wiele...no może troche przesadzam...ale mam się czego pozbywać :-// :-(( )

Gość anieliczka
spożywczą.. no tą taką co przywiera, albo worki na śmieci tak jak wcześniej opisałam ;). Ale zrób tak żeby było optymanie,czyli troche poćwiczyć -> masaż i goraca kąpiel -> nałożyć maseczke., jak najdokładniej owinać i ocieplić jak się da rajstopami itp -> na koniec opłykać -> opłukać zimną woda i wmasować oliwkę ;)

uuu anieliczka... ja to nie od dietek, paradoksalnie mam 7kg niedowagi :D a dorobilam sie tego przez sport... poprostu jestem maniaczka aktywnego zycia, rowerekl siatkowka, ciwczenia w domku, bieganie, no jeju :) tylko od dwoch lat mam totalny zakaz bo mi stawy szwankuja, i zaczynam miec problemu z cellulitem i rozstepami, bleee:P a jedynie moge sie podzielic takimi oczywistymi faktami... ograniczyc maksymalnie sol (zatrzymuje wode w organizmie) pic duzo wody niegazowanej, soki owocowe nie sa koniecznie zdrowe.. pakuja w nie tyle chemii :/ ponoc dobre na przemiane materii sa herbatki pu-erh i zielona herbatka. no oczywiscie ograniczyc slodycze, jesc wiecej warzyw niz owocow, pieczywa z pelnego przemialu (pelno ziarniste, razowe itd) unikac rzeczy smazonych (lepsze sa duszone, pieczone, gotowane) lepiej jesc czesciej, a mniejsze porcje, niz rzadziej a duze porcje :P najlepiej ostatni posilek jesc 2h przed snem (najlepiej zeby to bylo wogole przed 19) no i ja wiecej rzeczy juz chyba nie wiem :D przde wszystkim sport kochane kobitki :) pozdrawiam goraco, moze ktos inny zarzuci jakas dobra dietke :P

Gość anieliczka
nom ja lubie ćwiczyć ale w miejscu ;), tzn nie w miejscu. Lubię aerobik, ćwiczenia takie jak brzuszki itd. I rok temu faktycznie ćwiczyłam codziennie. Ważywałm sobie 48 kg przy 166.. a teraz.. 56 :D. O matko, rekordowa waga, nawet nie wiedziałam że aż tak dużo mi przybyło ;). Ale to nie jest naturalna waga, bo się obżerałam dosłownie słodyczami (eh, te zawody miłosne ;) ) i się nic nie ruszałam. Wiem że do 54 kg samo mi zaraz spadnie, a potem się dopracuje ;). A takich.. chm.. nierównosci na skorze jak poczatku cellulitu dostalam ... w stanach. Nie wiem jak to sie stalo ale przez 2 miesiace przytylam wlasnie do takiej wagi jak mam teraz. Doslownie mnie nadmuchalo a nie powkem zebym sie specjalnie tam objadala. To Ciebie Ivaa nawet nie próbuje wciągać do dietki tylko dopracowuj wygląd skóry ;). A ktos ma chec zrzucic kilka kilosow? ;). Oj ja bym sie tych 6 pozbyla. Jak tam dziewczyny, wypróbowałyscie maseczke? ;)

ooo Ewa Marchewa to powiedz jak ci sie powiodlo z ta masa cukrowa :D ja tez sie chcialam za to zabrac, ale jak przeczytalam te techniki... i ze w sumie zadnej nie wychodzi to.. to zwatpilam w to wszystko :D wiec napisz jak to u ciebie przebieglo, no i czy sie udalo! :) ja do kuracji cynamonowej wracam w czwartek wieczorem, narazie strasznie zalatana jestem :P:P kurcze, anieliczka widze ze ty ze slodyczami to stoisz podobnie jak ja, normalnie to prawie nie jem, a jak juz zjem to raz a porzadnie :D (nie wspomne o ostatnich swietach gdzie mialam 2 serniki, sekacz, dwa mazurki, dwa keksy..ooj :P ) pozdrawiam :)

Gość anieliczka
wiesz Ewa, mi się wydaje że z tymi naczynkami to nie działa na nie aż tak źle. Ja też jestem obciążona genetycznie problemami z naczynkami itd, ale na dobrą sprawę nawet kapiel w gorącej wodzie źle na nie działa :). A z tą masą to ja raz próbowałam i eh, szkoda gadać :P. Nie wyszło mi, nie dosć że nabrudziłam to jeszcze nic z tego nie wyszło (a jak bolalo :D ). Ja uzywam depilatora i to chyba najfajniejsze co wymyslono do depilacji :). Nawet bikini. Faktycznie na początku boli jak cholera i nieźle się trzeba pogimnastykować ale potem jak się regularnie wyrywa malutkie wloski to kompletnie nie boli :) ivaa- > własnie, jak już zacznę jesc to jem i jem :D. Zawsze bylam taka malutka i chudziutka a teraz to taka kobita ze nie powiem ;). Mam nadzieje ze uda mi sie wygrac z tymi slodyczami, zaczne sie ruszac i po wakacjach bedzie najwięcej 52 ;)

Gość Yojo
Cześć kobitki , naczytałam sie własnie tych wszystkich mądrych rzeczy które tu wypisałyście i zaczynam dzisiaj moją kurację, raz cytrynka a raz ta mieszanka wybuchowa :) Kiedyś stosowałam mieszankę tylko ze zamiast spirytusu dodawałam imbir- tez porządnie rozgrzewa. I musze przyznać ze miałam super ciałko takie miękkie i gładkie. Od jutra zaczynam intensywną prace nad moją kondycją, cellulitem i wagą. A propo anieliczka ja też myśle poważnie nad zrzuceniem kilku kilko a dokładniej 10 KG!!!! O zgrozo!!! Dlatego jesli masz jakąś dietkę, to podawaj bedziemy chudły razem 🌻

Gość anieliczka
wiem :). A co do dietki to jedyna sprawdzona przeze mnie to : ćwiczyć, raz w tygodniu ćwiczyć porządnie aerobowo, nie jeść po 18, zrezygnować ze słodyczy. Łatwo powiedziec ;). Ale tak sie porzadnie biore za ta diete dopiero rowno 20 maja ;). Wczesniej postaram sie poprostu pilnowac

KOCHANE jestem po tej maseczce... jest REWELACYJNA...widoczna poprawa, naprawde mniej tego celullitu a skóra rewelacyjna...trochę zaczerwieniona...ale to temu że siedziałam w tym godzinę...te ciepełko było tak przyjemne że nie chciało mi się tego zmywać...ale dzięki temu teraz siedze od pasa w dół naga i nie jest mi zimno (normalnie zmarzłabym strasznie) Pojutrze zrobię to coś z cytrynką...a jak dokładnie się to robi???sama cytryna?

hehe :) to super ze ci sie poprawilo. ja dzis jak wyszlam z kolezanka w szortach, to stwierdzilam ze wczesniej nie docenialam swoich nog. naprawde wygladaja lepiej niz dawniej! a stosowalam tylko ta maseczke cynamonowa i cytrynowa! :) a kolezanka do mnie \"aj, stara! cos ty robila? czemu mi nie powiedzialas nic, coo?\" :D ha, super :D co do tej cytrynowej.. smarujesz sie cytryna (smieszne uczucie...naprawde :P ) i potem foliujesz siebie i siedzisz z tym przez godiznke. bedzie troszke pieklo, szczypalo itd.. to wkoncu cytryna :P po godzinie zdejmujesz, i gotowe!:) (mnie to tak swedzialoo czy szczypalo, ze potem zrobilam sobie peeling zeby siebie konkretnie podrapac :D)

Gość trata tata
chce wyprobowac ta maske w piatek wieczorem bo w sobote chlopak na weekend przyjezdza:D tylko nie wiem czy najpierw ja zrobic a potem dopiero sie depilowac czy przed? boje sie ze jak wydepiluje sie przed to potme bedzie okropnie pielko. jka myslicie?

Gość pyytanko
ewa marchewa skad jestes? :) aha ja na cellulit pije alveo- ziolowy specyfik- koszt ok 160 zl na miesiac, drogo ale usuwa toksyny , poprawia przemiane materii i wygladza skore

Gość anieliczka
ja to bym sie dzien przed wydepilowala, a nie tego samego ;). Spirytus to jednak spirytus. Ciesze sie ze maseczka dziala :). Mam nadzieje ze nikt nie zapomina o IMBIRZE bo go tak na dole napisalam :). Ivaa, gdzie to tak cieplo bylo zeby juz w szorcikach sobie pocinac? ;). Temat jest o cellulicie ale jak juz sobie tutaj takie male gronko stworzylysmy to napisze od razu przepis na maseczke do wlosow, ktora tez juz 1000 razy byla na kafe opisywana ;). Ale napisze, bo moze ktos nie wie a szkoda bo jest super ;). Nom wiec: do kubeczka jedno zółtko (albo 2 jesli mamy dlugie wlosy), pokruszoną tabletkę ze szkrzypu (albo wysypac proszek z takiego czegos jak skrzypowita), oliwa z oliwek albo oliwka (ale nie duzo, troszke polac zoltko), mozna dolac kilka kropele witamin i troche zalac olejkiem rycynowym. Dokladnie rozmieszac (troche smierdzi, szczegolnie skrzyp ;) ), nalozyc na wilgotne wlosy, owinac recznikiem ktory bedzie do prania ;), i trzymac takie owiniete na glowie ile sie da, najlepiej kolo 2 godzin. Potem dokladnie splukac myjac szamponem, niech sobie same wyschna. Efekt: wloski mięciusieńkie i blyszczace :). pozdrowienia, buziaczki 🌼 :) Ps. Czemu ja jeszcze sie nie zaczarnilam ;)

ojooj...2 godziny? kurcze... ile to trzeba czasu by piekna sie stac:D a gdzie tak cieplutko? a w naszej stolicy :) 20 stopni dzis! :) sluchaj, a po tej maseczce to wlosy hmm..trzymaja ten brzydki zapach?:P

Gość kasiulkab
Witajcie. Ja niestety rowniez mas z spory problem z cellulitem na posladkach i co gorsza zaczyna mi sie robi za udach. Niestety bezskutecznie walcze z nim od jakiegos czasu i nic nie pomaga, wrecz wydaje mi sie nawet ze po niektorych kremach nierownosci mi sie zwiekszyly. Mam pytanko, czy w czasie tygodnia oprucz cwiczen, nakladacie tylko raz maseczke cynamonowa i raz cytrynowa(ta cytryna to trzeba sie nacierac, a potem owinac folia i tyle)? Czy uzywacie miedzy czasie jeszcze jakis kremow? Bardzo prosze o rady. Moga byc rowniez droga mailowa. Jestem zalamana, bo nie dosc ze mam problemy z piersiami to jeszcze ten cholerny cellulit, ktory zammiast znikac powieksza sie i powieksza. Jeszcze jedno pytanie. Probowalyscie moze tez jakis srodkow doustnych? Z gory dziekuje

Gość anieliczka
nie :D, nie zostaje. Az tak strasznie to tez nie smierdzi. Ja nie cierpie zapachu skrzypu, pewnie dlatego mnie tak denerwuje. Bez to ma całkiem przyjemny zapach ;). W ogole to wystarczy godzina. I nie przestraszyc sie ze wlosy beda poklejone bo dzieki zoltku i oliwce wszystko sie ładnie zmyje po dluzszej chwili :). Ta na wlosy to pol biedy bo rach ciach na wlosy i mozna sobie z turbanem biegac ale ta cynamonowa to trzeba sie chwile dluzsza potaplac w lazience ;). kasiylkab- oj nie wiem, jak tak czytam to co mowisz to nie wiem czy mam racje ale nasuwa m isie od razu mysl o wodzie. Ja bym poczytala wlasnie o odtoksycznianiu organizmu. Iva, ty jakiegos tedoksu uzywalas, tak? Brzmi groznie faktycznie ;). Ja bym powiedziala tak: 2 tygodnie zieleninki, no sugar, bez ostrych przypraw, gigantyczne ilosci wody, cwiczonka a potem ta skore zaczac od zewnatrz tak jak my naciagac ;). Jak masz tak iduzy to ja bym zaczela walke od srodka :)

no no, ja po detoxie jestem :D hehe, nie wiem absolutnie jak to dziala na cellulit... ale mozna sprobowac bo to ogolnie dla organizmu jest dobre :) http://www.body-detox.pl/ kasiulkab, wiesz, postaraj sie ograniczyc totalnie cukier i sol w swojej diecie... cukier wiadomo, a sol zatrzymuje wode w organizmie.. dodtakowo pij duzo wody niegazowanej, i ruch! :) hmm.. tutaj na forum gdzies czytalam ze dziewczyny strasznie zachwalaly guam. jedna chodzila na zabiegi gdzie ja masowali masowali, rozbijali ten cellulit, a potem nakladali guam, i po szesciu zabiegach cacy cialko! niestety to tanie nie jest.. nie tak tanie jak cytryna czy cynamon z kawa i imbirem :P ja tam stosuje raz w tygodniu ta cytryowa i raz ta kawowo-imbirowa :P czy do tego jakes kremy? nie :P pozdrawiam

Wstwać spiochy!!!!! Siedzicie do późna a rano nikogo tu nie ma !!! Pobudka 🌻 wczoraj zrobiłam sobie mieszankę cynamonową i jest lepiej. Myśle ze w piatek trzeba spróbować cytrynowej!!!!