Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi1111

MATKI POLKI W WIELKIEJ BRYTANII

Polecane posty

Na posterunku! Szanta, dzieki za konsultacje z mama! az mi sie lezka zakrecila ze ty tyle masz urozmaicenia teraz w twoim zyciu a jeszcze o mnie myslisz! kochana ❤️ Ale opuchlizna zeszla prawie cala! I to chyba byl jeszcze ten gaz - caly czas mialam uczucie jakbym mila pruk pruk ale nic nie wychodzilo :) dzisiaj za to leze w luzku i koniec! bo wczoraj to przegielam i za duzo sie ruszalam no ale i do lekarza i po zakupy. flyfly, uwazamy na mala, jak narazie kaszelek sie nie pogarsza, calpol podawany regularnie co 4 godz. a z wit D3 to rzeczywiscie lepiej sprawdzic, wiem ze nadbor moze miec skutki ujemne. Pediatra w Polsce nam dal bo mala miala (i jeszcze troszeczke ma) splaszczona glowke z lewej tylnej strony (tak za uchem) i to nie wiadomo czy krzywica czy tak urodzona - wedlug mnie tak sie urodzila ale dla pewnosci ta wit bierzemy tyle tylko ze ja czasami zapominam jej ja dawac..... Paula, no i wlasnie dlatego ja przestalam w nocy Myszke przewijac! No chyba ze kupsko bokami wychodzilo ;) ale zauwazylam ze mala kupki raczej tylko w ciagu dnia robi. A pogoda rzeczywiscie atrakcyjna! My jestesmy end of terrace i to na takim rogu ulicy i jaaaaaak wieje i wyje!!!! to ze spacerem chyba tez nici chyba ze Ewa bedzie przedzielna. Buziaczki kobitki 😘 dla mamy Szanty 🌻

acha, w koncu kupilam taki kojec: http://www.kiddicare.com/invt/ppnbbdblk?N=343 klatka!!!! no ale rzeczywiscie, co do tego poprzedniego to ta stabilnosc nie dawala mi spokoju, pozatym w tym mala bedzie sie miala na czym podciagac. Jak jedziemy metrem to ona tak sie wyciaga to rurek i chce sie na nich podciagac! A co do rozwodow to zawsze smutne to ale ja, bedac corka rozwodnikow, mysle ze dla dzieci czasem lepiej rosnac w dwoch domach niz z rodzicami ktorzy sie ciagle kloca i jawnie nie kochaja. takie moje 2 groszy ;) jeszcze cos chcialam powiedziec ale juz nie pamietam.... hmmmmm

No Asia my may takie cos tylko ,ze drewniane no stabilne to jest i bezpieczne w miare. No i dobrze ,ze kaszel jest bez zmian ja tylko tak pisze ,zeby zwracac uwage bo szkoda potem malucha 😘jak antybiotyk bierze.No troszcze sie o synowa ,a co wolno mi:P:P Szanta wieje jak cholera przed chwila tak lalo ,ze woda stoi mi na patio no ,ale coz zrobic siedzimy w domu.:(Na weeekend tez lepiej nie zapowiadali wiatry wiatry moze cos sie zmieni i nas zasloczy:)

flyfly, twoje troski o synowa sa bardzo mile widziane 😘 a chyba pamietacie co ja mysle o antybiotykach - dostalo nam sie wtedy od tych pomaranczowych co? :D no tak wieje i lej ze Ewa nie wystawia malej do ogrodu, mam nadzieje ze jakos zasnie w domciu ??? biedactwo Szanta, a ty nad czym pracujesz? wiesz co? podejzewam ze ty to bionic jestes!!!! Dopiero co po porodzie, dwojka dzieci a ty praca???? Fajnie by bylo gdyby to zarazajace bylo - nadstawialabym sie wtedy do ciebie!!! Bo ja taaaaaaki len :o no tak, juz bym wolala ta zime mrozna i biala niz taka mokra wietrzysta i jakos dziwnie ciepla....

Mama E - dzieki za troske, musze pracowac, zeby ten cholerny doktorat zlozyc, akyrat tuz przed swietami odeslali mi publikacje do poprawy, z 2 miesiecznym terminem, wiec nie mam wyjscia, ale mnie to drazni, ze o rany...Duzo chetniej bym padla na lozko i np odsypiala, albo poczytala ksiazke albo pobawila sie z Malym :( Ale przynajmniej jak jest mus, to szybciej czlowiek robi, a tak to bym sie za to nie zabrala... No i czas karmienia nastal :)

U nas to wialo strasznie w nocy...az spac nie moglam:) Teraz wyglada na spokojniejsza pogode, wiec za godzinke karmienie - a potem spacerek na 100% W zasadzie to codziennie chodzimy - nie odpuszczamy nawet przy zlej pogodzie:) - no chyba,ze nam tatus podkosi kluczyk od domku, to zmuszone jestesmy siedziec w domciu. Ale tak ogolnie, to nie wyobrazam sobie siedzenia caly dzien w domu...normalnie bym wszystko rozniosla;) zreszta Olka ma podobnie:)

U nas teraz wieje ,ale nia pada po chorobie Adasia czekam ,azsie chlopak pozbiera wiec pogoda na spacery musi byc w miare fajna. Za to spacerku urzadzilismy sobie drzemke 2h iwec humorki nam dopisuja jak narazie musze sie w prawdzie dobudzic ,ale nie jest zle.Co ja bede w nocy robic ??????Pewnie sluchac jak Adas posapuje ,a maz niestety chrapie oj ja biedna ,albo zajme sie mezem to i sen przyjdzie:P:P:P Jejku ide bo mi lozeczko rozwali siedzi narazie tak i rozwala karuzele .ze tylko echo idzie

Paula, uwazaj na spacerku! Ewa tez z mala wyszla ale mowila ze az wozek porywalo!!! a ta Loola to wazy ok 10 kilo pluz 10 Myszki!!!!! wieje ze ho! Szanta, to powinnam ci Lukasza podstawiac do zarazenia ta solidnoscia twoja ;) on ten swoj doktorat juz od dwoch lat konczy..... chyba zablokowal sie czy co? A myszka cos malo dzis spala, moze lepiej wieczorem zasnie? Kazdy dzien inny, prawda? :)

przyleiclaysmy. Bylo strasznie. Wialo jak cholera. Mowili ze 240km/h. Trzeslo potwornie. Mala spala a ja prawie w gacie narobilam ;)

Malgorzatko :D nie tylko dla malej ale i dla ciebie gacie na zmane musisz zawsze miec.... :D ;0 Witaj w domciu!!!! Nareszcie bez tesciow!!!! Yuppie!!!!

Malgorzatka no powiedz mi skad ja to znam jak przylecialam w niedziele to w poniedzialek porzadki. Wszystkie chlopy takie same nic im nie przeszkadza:( No i witaj w domku 🌻

Co do gaci racja u mnie bylby juz stan przedzawalowy znajac mnie:P:) Raz tylko przezylam turbulencje ,ze pasy w brzuch sie wrzynaly lot w burzy i krzyk ludzi wokolo i dziekuje ,od tego czasu .............dalej nie powiem.

hihihi a ja skydiver jestem :p tzn bylam, licence nie wyrobilam i nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek w zyciu bede miala na to okazje :o ale turbolencje z wystraszonymi dookola ludzmi to macie racje, troche martwiace :) ja tez balaganiara jestem, chyba Myszka sprzataczka w domciu bedzie bo co jestesmy blisko szczotki do zamiatania to sie do niej dobiera. No i dobrze, chociaz jedna w tym domu ;)

Jeju....nie wygladalo,ze az tak wieje - malo nas z Coventry nie wywialo..;) No ale niestety musialam odebrac zdjecia dla malej do paszportu, bo jutro jedziemy do konsulatu. Podobno straszna tam biurokracja i nieuprzejmosc panuje - moj maz juz tam raz byl - ale w innej sprawie. Mam nadzieje,ze jutro pojdzie szybko i sprawnie:)

my nie spotkalismy sie z niuprzejmosci w konsulacie. Bylam strasznie nastawiona na jakies chamstwo i wielkie kolejki a milo nas zaskoczyli. Spoznilismy sie ale mimo to nas wpuscili po odczekanie=u max 10 minut. Fakt- warunkow dla malych dzieci nie maja - mala lazieneczka tylko. ale mili byli wszyscy i szybko sprawe zalatwilismy

U nas wieje tak, ze ploty poprzewracalo, mamy teraz razem ze wszystkimi sasiadami na ulicy jeden wielki ogrodek :) i kupe drwna rozwalona przy okazji pa wsiem... Mama E - a jakiej licencji ty nie masz, kobieto!!!!!!! Skydiver, hohoho :) A mezowi mnie za przyklad nie podawaj, ja swoj doktorat mecze juz bog wie ktory rok (dobrze ze mi za to placa :p), dwojke dzieci zdazylam w miedzyczasie urodzic, a jak jeszcze troche sie powoze, to ii odchowac zdaze...Teraz mnie przycisnelo, bo jak nie zloze poprawy artykulu do 15 lutego, to bede musiala wszystko od poczatku robic, a chyba by mnie krew na miejscu zalala. Nie ma to jak dobry kop.... Malgorzatka - witaj na wyspie deszczowcow - a w zasadzie ostatnio wiatrowcow??? Jak tam po powrocie, psychika wrocila juz do siebie po tesciach? Balaganem sie nie przejmuj za bardzo, oszczedzaj sily :) No i to by bylo na tyle, bo Mieszko rozkreca modem....

W Polsce mala sie bardzo zmienila. Dorosla i nauczyla kilku rzeczy. Odkryla wlasne lapki a dzis pierwszy raz przewrocila sie(przeturlala :)) z brzuszka na plecki. Spryciara. Calymi dniami sie smieje. Jest super fajowa :) Problem w tym, i to prosba o rade do doswiadczonych mamus, ze Julka wcale nie toleruje butelki. Tylko piers. Probowalam kilka razy i nawet bobofrutka jej chcialam dac na 4 miesiac przez butelke zeby sie przekonala do butli. i nic Niby fajnie, ale bede uwiazana z nia. Nigdzie nie wyjde bez malucha. Kiedys nie bylo problemu - ssala i piers i smoczek - wszystko co do pysia wsadzila :) ale w Polsce tylko dwa razy ja z butelka zostawilam i sie chyba odzwyczaila-oduczyla. Ona wcale nie ssie smoczka- moze to dlatego. Jak jej daje butelke to albo jest wielka awantura z placzem okromnym, albo zabawa z lizaniem smoczka :) dla niej fajna

u nas tez wialo, ale ploty cale. narobilo wam balaganu, nas w samolocie porzucalo, a dzis jak gdyby nigdy nic spokojnie i bezwietrznie prawie

Dzien doberek, i sloneczko ladnie swieci! Ach... Julcia rosnie! Codziennie nowe umiejetnosci bedziesz w niej zauwazala Malgorzatko, cudowne uczucie! Co do butelki to nie przejmuj sie za bardzo, Julcia dopiero ma 4 miesiace. Moja tez do butelek nie byla wogole przyzwyczajona a teraz pije, ale nie nie z tych fajnych aventa tylko ze zwyklych tesco! 3 funty za dwie butelki! Ale jak miala 4 miesiace to ja zakupilam, juz na zapas, beaker, to butelke/kubek nie ulewajke i mala powolo zaczela sie przyzwyczjac i pic z niego wode - moze to sprobojesz? Ja znalam dziewczynke ktora wogole z butelki nie pila tylko odrazu z cycusia na beaker przeszla. dzisiaj rozlozylismy kojec no i mala juz ze dwa razy stuknela glowka w pregi przewracajac sie do tylu... :( trzeba uwazac bo jak nie to nie polubi i bedzie koniec kojca.... Gdzie sie kobitki podziewacie?

Jestem jestem Zastanawiam sie czy u nas ida zeby juz czy co maly taki rozdrzaniony,ze sam biedak ze soba nie moze sobie dac rady.Na dziasle wielki babel,ale juz tak bylo wczesniej i dalej bez z zebow zobaczymy poczekamy jak sie nie wykoncze wczesniej:):( Asia no musisz uwazac ja mam taka kolderke do tego kojca w wyposarzeniu narazie jest na najwyzszym poziomie wiec jak maly cos tam rojbruje to wali ewentualnie o to.U nas chec raczkowania jest niesamowita tylko ,ze nogi jak z olowiu wiec wyglada to na pelzanie do tylu mozna pierdolca dostac bo go to strasznie wkurza. Malgorzatka panna rosnie czekaj jak dostanie obsesji na punkcie nog to bedzie caly czas w gorze ,a jak zakosztuje to jedna pozycja tylko byleby do buzi. Co do butelki narazie sie nie przejmuj daj spokuj pare dni i podaj znowu niech sie bawi tez butelka oswaja ,a potem juz sama bedziesz widziec. Moj niekapka nie cierpi . No i tyle pospal juz pobudka

A ja w pracy albo karmie :( Malgorzatka - ja dokladnie tak jak dziewczyny mysle - tzn - sprobuj kupka niekapka (to tak jak Mama E) ale moj maly nie cierpial (to tak jak Flyfly ):p Ale sprobowac warto, a nuz Julcia polubi. albo wroci jej jeszcze ssanie z butelki, moze sprobuj wlasne mleczko w porze karmienia? Jak bedzie glodna i priorytrtem bedzie jedzenie nie zabawa? Super sprawna dziewuszka, tak zmieniajac temat - 4 mce i juz sie skubana przewraca, niezle! Nasz Maya malenka tez jest ostry pelzak, teraz jak nabiera cialka to juz jej troche przechodzi, ale jeszcze tydzien temu, to w jednym miejscu nie ulezala, tylko pelzla i przewracala sie na boki - normalnie szok, Mieszko nie byl taki ruchliwy, jak byl malutki myslalam ze jak mowia o noworodkach pelznacych do cycka ze to przenosnia... Mama E - niestety drewniane kojce maja to do siebie ze upadki sa nieprzyjemne :( My mielismy nasz wyokladany poduchami, kolderkami, kocami, normalnie woz cyganski... OK, chlopaki zjadly, koniec wolnego :)

Mysle zajrze poczytam co tam w Anglii slychac??????/:P:P Nic nie widze tzn.Szante widze ,a gdzie reszta????????? No to sobie poczytalam oczy juz bola to ide na film jakis .:P:P Dziewczynki kolorowych snow😘 🖐️

cos mi sie zdaje ze na niekapek nie pojdzie., ale sprobuje. kolejna proba z butelka skonczyla sie niepowodzeniem. no no. Dla mnie tez pelzanie noworodkow bylo to troche niewiarygodne. Ale Maya przekonuje :) mam problem z zebem. Dowiedzialam sie w Polsce ze wyrwac trzeba :( smutna prawda. No i chce to tu zrobic ale nie wiem jak sie za to zabrac. Zab pobolewa, ja sie boje. W Polsce mowila mi dentystka ze trzeba hirurgicznie to zrobic, a jak sie ma znieczulenie do karmienia?