Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszynka

resekcja korzenia zeba

Polecane posty

Gość sheidi
Wiecie co... ide dzis do innego stomatologa.... a powiedzcie mi ile kosztuje taki zabieg? czy jest moze rfundowany przez NFZ ? ja jestem z małopolski.

Gość Przegień
no Marmur ale ten świat mały. u mnie też to mniejwięcej tak to wyglada bo też miałem robioną dwójkę. Do Sheidi: Nie wiem jak się przedstawia sprawa w NSZecie. Poszedłem prywatnie bo zależało mi na czasie. U mnie resekcja była połączona ze złamanym zębem a nie chciałem chodzić ze szczerbą. Co do ceny to zależy jak się trafi, tak od 300 zł, ale jest też trochę płat dodatkowych np. leki, zdjęcia rendgenowskie.

Gość sheidi
Przegień dzwoniłam do NFZ i resekcja wierzcholka korzenia obejmuje ale do 18 roku zycia, w zwiazku z tym nie ważne gdzie bedę robić, szpital, gabinet prywanty czy nie i tak musze zapłacić.... 17.03 ide na kontrole ... Marmar1212 da sie cos jeść i pić ? Jak ta sparwa sie ma do palenia papierosów? Przeciez to rana....

Gość Marmar1212
nie wolno jarac przez pierwsze 2-3 doby bo rana zacznie sie psuc ja wytrzymalem do dzis ale mija 5 dzien wiec juz moge,pisz na gg 4402396 jak cos,pozdro

Gość Marmar1212
Przegień nie boli cie to miejsce ? bo ja czuje wyraznie,moze to proces gojenia sie kosci? odpisz moje gg 4402396

Gość Przegień
A kurat nie mam teraz na kompie gg. Faktycznie mnie coś tam w środku boli.Zwłaszcza jeśli zrobie jakiś grymas twarzy tudzież się uśmiecham. Takie dziwne rwanie albo pulsowanie. Tylko nad tym miejscem nie zeszła mi opuchlizna. Dzisiaj mam na kontrolę to zobaczę.

Gość Marmar1212
no mi dzis tydzien minal i mam takie cos jak ty , to miejsce jest obolałe,ząb jak dotykam to tez go czuuje,nie wiem co jest grane zobaczymy ja jade za tydzien na kontrole

Gość Przegień
Byłem wczoraj na kontroli i powiedzieli że wszystko ok. że ten ból jest normalny a ząb trzeba oszczędzać jeszcze przez jakiś czas. W poniedziałek mam zdjęcie szwów. Muszę mieć tam jeszcze zamontowaną koronę na stałe (bo teraz mam tylko taką na pokaz) i to będzie to dopiero za trzy miesiące kiedy ząb zrobi się już wystarczająco mocny i kiedy wszystko w środku się zagoi. No niestety trochę trwa dochodzenie do siebie ale jak widać na wcześniej wspomnianej stronie to ten zabieg jest dość drastyczna interwencją w organizm.

Gość Marmar1212
a jak dotykasz zęba to tez go tak czujesz dziwnie jakby był obolały? bo ja tak mam , mi mowia ze conajmniej 6 miesiecy nie moge nim nagryzac a kosc goi sie od 3 miesiecy do 6ciu własnie. pisz mi na maila jakby cos sie dzialo ok? marmar@tcz.pl

Gość Marmar1212
ja czuje to miejsce tak jakbym mial cos w srodku, przy mimice twarzy troche jeszcze pobolewa , sam ząb jakby byl znieczulony ale tez nie jest tak ze wogole go nie czuje, jestem ciekawy kiedy mijaja te objawy "w kosci" bo to troche frustrujace,moze ktos kto jest dluzej po resekcji np 3 miesiace napisze jak to jest

Gość korzonek
Witam jestem jakiś miesiąc po esekci 2 jdnki i 2 dwujki (jak szaleć to szaleć ;) jeśli chodzi o uczucie znieczulenia to mi praktycznie już minecło choć też taki miałam. A kwestia tego, zę coś czujesz pod kością czy w kośc to obrzęk bo zabiegu też z czasem mija ja mam coraz rzadzej takie uczucie choć też mam :) Pozdrawiam wszystkich resekcjonowanych

Gość Marmar1212
ale ja czuje delikatne cmienie tego miejsca a powiedziano mi ze po resekcji nie bedzie bolało i teraz nie wiem czy ten ból jest oznaką gojenia czy to ból taki jak przed resekcją i guzil ona dała......

Gość gorset
miałem jedna resekcje jedynki jakos poszło wyniosło mnie to 500zł no a teraz bede miał droga poniewarz dwojka to samo wierzchołek kozenia zeba jest krzywy i trzeba go usunac :( lipa mimo ze jest znieczulenie jednak cos sie chuje a godzina na fotelu dentystycznym nie nalezy do przyjemnych ale bylo minelo i jest ok troche odwagi ;)

Gość Mogę polecić ......
We Wrocławiu Prywatny Gabinet Stomatologiczny BŁYSK na ul. Stobrawskiej jak tam zrobią leczenie to gwarancja jest na 100% Niestety są dość drodzy no ale na zębach nie można oszczędzać. Zaraz po ciąży oj to już 10 miesięcy groziło mi usunięcie zęba 7 dolnej byłam w trzech gabinetach . Tacy specjaliści że nikt nie umiał mi pomóc a za każdą wizytę przyszło płacić. No i trafiłam do "błyska" i to był strzał w 10 ( oni nie boją się trudnych przypadków a do tego mają zaje.... nowoczesny sprzęt o umiejetnościach nie wspomnę).Polecam

Gość Marmar1212
no ok ale kiedy bede wiedzial ze juz moge nagrysc tym zebem? czuje go jakby byl znieczulony

Gość japm
Witam czeka mnie w najbliższym czasie resekcja górnej 6 i mam takie dwa pytanka 1. czy ktoś z Was robił taki zabieg w Gdańsku, jeśli tak to może mi powiedzieć czy jest zadowolony, ile go to kosztowało (bo znalazłam 2 miejsce gdzie chcą za to 500 zł :( ) no i oczywiście gdzie robił :) 2. ktoś tam wspominał na forum, że przed trzeba się zaszczepić przed żółtaczką - faktycznie wszyscy się szczepiliście? pozdrawiam serdecznie

Gość korzonek
Zaszczepić się warto, w czasie takiego zabiegu zawsze istnieje ryzyko zakażenia, więc po co ryzkować taką chorobe. A 500 zł to chyba cenna sandartowa

Gość JK5
Eurodent Gdańsk Dr.Rutkowska- The Best! płaciłam 300 zł za 2ke dolną 6 miesięcy temu.

Gość Rewolucja
Siema! Miałem resekcje jedynki górnej 5 dni temu, Opuchlizna zeszła po 2 dniach . Jedynie czuje dyskomfort ponieważ pod szwami zbirała się ropa. W chwili obecnej jest mały obrzęk .Mam nadzieje że to minie ponieważ obrzęk dziąsła jest mniejszy. Zabieg jest bezbolesny. Wizytę u dentysty ma za dwa dni

Gość bolidupa
hej ja tez bede mial resekcje 2gornej cena to prywatnie 500zl a panstwowo 350zl straszyli mnie ze do usuniecia wiec wole ocierpiec i miec dwojeczke;) vhociaz ta godzina w gabinecie nieco przeraza narazie maja mi zeba do zabiegu przygotowac mocno boli a jak zaleje czyms to wytrzymac nie idzie chcialbym juz miec to za soba pozdr.

Gość agnieszka1
ufff ja dzisiaj mialam resekcje gornej prawej jedynki.....sam zabieg nie bolal tylko dziwne uczucie jak wycinali to okienko kostne ehhh samo szycie tez nie bolalo...zabieg trwal jakies 20 min i nie dostalam zadnego antybiotyku chociaz tabletki przeciwbolowe poszly w ruch bo boli....no i opuchlizna tez jest ale lajtowa....a koszt takiej przyjemnosci to 300 zl.myslalam ze gorzj to wyglada bo balam sie max ale nie jest zle no ale po zabiegu nie oszukujmy sie ale boli....:(

Gość eko33
ja mialam taki zabieg calkiem niedawno, po wypadku okazalo sie ze nad jedynka pojawil sie torbiel czy cos takiego i potrzebna jest resekcja, pomimo znieczulenia troche mnie bolalo, a potem toi juz wogole gdzyby nie leki przeciwbolowe to wylabym chyba z bolu, za zabieg zaplacilam 300zl, dostalam informacje ze nie jest on dofinansowywany z kasy chorych

Gość loij
Czy po resekcji dostaje się zwolnienie z pracy?

Gość liść.........
jak długo po resekcji odczuwaliście ból a właściwie po jakim czasie przestaliście odczuwać jakiekolwiek dolegliwości w okolicy tego zęba

Gość liść.........
podnoszę

Gość liść.........
nikt nie miał?????

Gość jk5
mnie ciagle boli w srodku umiarkowanie i tępo

Gość jk5
podobno jest to wynikiem gojenia sie kosci i teoretycznie goi sie to ok 6 miesiecy , ząb jest wrazliwy na opukiwanie nagryzanie boli lekko sam z siebie , nie wiem czy wytrzymam jeszcze 4 miesiace , pewnego dnia go po prostu wyrwe i zrobie most bo juz 4 rok sie z tym mecze.