Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram si臋 Wam pom贸c w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Go艣膰 Od艣nie偶am
Help help

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 od艣wie偶am ................
ponownie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Primaverra
to ja te偶 poprosz臋 :) 30-stka ,blondynka, oczy niebieskie, do艣膰 dynamiczna ale za razem delikatna i pewna siebie. Lubi臋 zapach morza i egzotycznych kwiat贸w (taki jak na tropikalnych wyspach) nie lubi臋 zapach贸w sportowych i ci臋zkich(cashmir--blee) Czekam z niecierpliwo艣ci膮 na propozycje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _Lulkaa
Kees a jakie perfumy o nucie r贸偶y lub wanilii dla kobiety spokojnej? (niedrogie)??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upp.
do g贸ry.

Udost臋pnij ten post

Kiedy艣 c贸rka przywioz艂a mi z Anglii perfumy PERFECTION - bardzo odpowiada艂 mi ten zapach, czy mo偶e go znasz i mo偶esz poradzi膰 co艣 w zamian?

Udost臋pnij ten post

a mozesz mi polecic cos o podobnej nucie zapachowej do Davidoffa Cool Water i Zielonego Wykrzyknika?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANECZKA 0007
a ja jestem szatynko zielone oczy d艂ugie w艂osy prawie do pasa zaokroglone kszta艂ty raczej jasna karnacja cho膰 lubie by膰 opalona. jestem niepoprawno romantyczko mam tak jakby swoj swiat :) hihih nie moge sobie znale偶膰 perfum. lubie zapachy takie uwodzicielskie i romantyczne kusz膮ce. czesto sie u艣miecham. lubie marzy膰. bardzo prosze o parade jakie dla mnie perfumki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spa
Przez okolo 6 lat u偶ywa艂am gabrielli Sabatini DEVOTION - ostatnio ten zapach zosta艂 wycofany- jestem zrozpaczona. Czy znacie co艣 o podobnym zapachu?? pliiiiiiiiissss!!

Udost臋pnij ten post

dziewczyny, bardzo was przepraszam za d艂ug膮 przerw臋, zaraz zabior臋 si臋 za nadrabianie zaleg艂o艣ci..mialam tyle spraw na g艂owie...dramat. Ale juz sie biore do roboty, 偶eby nie by艂o 偶e topic umar艂...

Udost臋pnij ten post

Muszelka Light Blue to delikatny kwiatowo owocowy zapach..troszk臋 podobne s膮: 1) Armani Acqua di Gio ( s艂odki groszek, frezja, kwiat ja艣minu, bia艂y hiacynt, winogrona, pi偶mo , nuta le艣na) 2)Cacharel Eau d Eden ( z贸艂ty irys, nasturcja, nektarynka, dzika r贸偶a, bia艂e pi偶mo,艣wie偶e kwiaty wodne, kapryfolium,ja艣min, brzoskwinia) 3)Kenzo L\'Eau Par ( bergamotka, ja艣min, frezja, drzewo cytrusowe, ylang - ylang, cedr, drzewo sanda艂owe) Moqqa 1) Jil Sander Sensations ( sanda艂owe drzewo, mech d臋bu, lawenda, kwiat pokrzywy, cytryna, cynamon, mleczko zbo偶owe, ambra, pi偶mo, cedr, paczuli) 2)Paco Rabanne Ultraviolet ( ziele angielskie, 艣wie偶y pieprz turecki, brzoskwinia, drzewo r贸偶ane,osmanthus, kwiat kinmokusei, r贸偶a, fio艂ek, ja艣min, ambra, wanilia, bursztyn, paczuli, drzewo sanda艂owe i cedrowe) 3) Rochas Byzance ( owoce cytrusowe, kardamon, mandarynka, bazylia, ja艣min, tuberoza, turecka r贸偶a, konwalia, ylang - ylang, drzewo sanda艂owe, wanilia, pi偶mo, amber) Letizia 1) Salvatore Ferragamo Incanto ( brzoskwinia, 艣liwka, pieprz, ja艣min, piwonia, czerwona lilia, czarna porzeczka, amber, drzewo sanda艂owe, pi偶mo) 2) Dunhil Desire ( w艂oska bergamotka, brazylijskie drzewo r贸偶ane, amber, drzewo sanda艂owe, wanilia, pi偶mo) 3)Jil Sander No.4 ( r贸偶a, pelargonia, galbanum, fio艂ek, ja艣min, ylang-ylang, go藕dzik, pio艂un,ambra, mech, sanda艂owe drzewo, paczuli, cedr, pi偶mo, wanilia) Hej Anusia, m臋skie, w ko艅cu m臋skie :D M贸j konik :) 1) Davidoff Cool Water Game ( grejpfrut, wodny melon, verbena, czarna porzeczka, fio艂ek, lawenda, drzewo cedrowe, drzewo guajak, paczula, pi偶mo) 2)Hugo Boss Boss in Motion ( bergamot, kwiat bazyli, li艣cie fio艂ka, r贸偶owy pieprz, cynamon, kardamon, ga艂ka muszkato艂owa, drzewo sanda艂owe, wetiwer, nuty pi偶ma) 3)Issey Miyake L\'Eau Bleue D\'Issey ( mandarynka, cytrynowa trawa, rozmaryn, any偶, 偶ywica, r贸偶a majowa, nasturcja, imbir, pieprz, wodna rze偶ucha, kwiat palmowy, paczula, drzewo sanda艂owe, mech d臋bu i ambra) Agrafka_20 1) Nino Cerruti Image ( ja艣min, gruszka, grejpfrut, pieprz, pi偶mo, ambra, li艣cie brzozy) 2)Escada Escada ( morska bryza, bergamotka, czarna porzeczka, og贸rek, limonka, frezja, magnolia, ja艣min, r贸偶a, kwiat pomara艅czy, piwonia, amber, pi偶mo, nektarynka, wanilia, orris, patchouli, drzewo sanda艂owe) 3)Davidoff Cool water Game ( jab艂ko, limonka, morska bryza, lilia wodna, frezja, ciep艂e nuty orientalne) Ykola , mam nadzieje 偶e moja porada dla faceta jeszcze sie przyda, mimo 偶e min臋lo juz tyle czasu od Twojego posta :) 1) Calvin Klein Escape ( li艣cie brzozy, grejpfrut, bergamot, ja艂owiec, eukaliptus, sza艂wia, rozmaryn, cyprys, paczula, wetiwer, mech d臋bu, drzewo sanda艂owe) 2)Jesus Del Pozo Quasar Adventure ( ewenda, ja艂owiec, geranium, figa, palisander, cedrowe drzewo, d臋bowa kora, len, pi偶mo) 3)Yves Saint Laurent Jazz Live ( bergamotka, limonka, neroli, lawenda, mandarynka, geranium, r贸偶a, go藕dzik, frezja, cynamon, drzewo cedrowe i sanda艂owe, b贸b tonka, ga艂ka muszkato艂owa, mi臋ta, wanilia) mozetojaaa 1) Bvlgari Omnia Crystalline ( mandarynka, szafran, imbir, japo艅ska gruszka Nashi, kardamon, czarny pieprz, herbata Masala , kwiat lotosu, bia艂a czekolada, indyjskie drzewo,bambus,drewno balsa) 2)Iceberg Twice ( bia艂e lilie, wodne kwiaty, melon, brzoskwinia, gardenia, fio艂ki, r贸偶a, ja艣min, irys,pi偶mo, sanda艂owe drzewo, ambra, mi贸d) 3)Arden Green Tea Spiced ( cytryna, pomara艅cz, czarna i zielona herbata,any偶, ja艣min, imbir, bia艂y cyklamen, kardamon, paczuli, wanilia)

Udost臋pnij ten post

Jedziemy dalej...ale si臋 was nazbiera艂o, cierpliwo艣ci. Z g贸ry przepraszam jak kogo艣 omin臋, wtedy upomina膰 si臋. Nie robi臋 tego ze z艂o艣liwo艣ci tylko przez moje roztrzepotanie ;) Poszukuj膮ca 1) Celine Dion Belong ( bergamotka,piwonia, czerwony pieprz, ananas, orchidea, drzewo Hinoki) 2)Benetton Colors ( kwiat pomara艅czy, hiacynt, nagietek, bazylia, tuberoza, ja艣min, ananas, brzoskwinia, r贸偶a, wanilia, patchouli, drzewo cedrowe) 3)Paris Hilton Paris Hilton ( lodowe jab艂ko, brzoskwiniowy nektar, frezja, ja艣min, drzewo sanda艂owe, ylang-ylang, kora d臋bu) Karolciaaaa Dyskretnie sexy, wszystko kwestia gustu, p贸jdziemy w nuty kwiatowo-drzewne, s膮 艣wie偶e ale ciep艂e, pe艂ne sprzeczno艣ci:) 1) Armani Mania ( li艣膰 laurowy, mandarynka, czarna porzeczka, magnolia, konwalia, piwonia, drzewo cedrowe, drzewo sanda艂owe, amber, pi偶mo) 2)Carolina Herrera 212 Sexy ( bergamot, gardenia,pelargonia, r贸偶owy pieprz,orientalne korzenie, wanilia, bia艂e pi偶mo,drzewo sanda艂owe) 3)Lacoste Pour Femme ( jamajski pieprz, purpurowa frezja,bia艂y heliotrop, ira艅ski ja艣min, kwiat hibiskusa, r贸偶a bu艂garska,nasiona Ambrette, himalajski cedr, drzewo sanda艂owe, kadzid艂o)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczkaaa
witam, tez bardzo prosze o porade;) lubie zapachy korzenne, orientalne latem, na codzien raczej 艣wie偶e i energiczne. podoba mi sie np Provokative woman elizabeth arden. mam zielone oczy, ciemne w艂osy, sk贸re jasn膮,latem lekko br膮zow膮, mam 21 lat,ubieram sie raczej wygodnie,ale czesto chodze w sp贸dnicach:) czasami jestem nie艣mia艂a,w gronie przyjaci贸艂 rozgadana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ef
A co doradzisz kapry艣nej, ciemnej blondynce, o szarych oczach? Poszukuj臋 zapachu ciekawego, skomplikowanego, orientalnego, ale 艣wie偶ego, sexy, ale eleganckiego. Niezyt s艂odkiego. Z ciekaw膮 baz膮. Nie lubi臋 zapachu cytryny, jab艂ka, s艂odkich owoc贸w po艂udniowych, intensywnych zapach贸w kwiatowych (r贸偶a, ja艣min, fio艂ek). Lubi臋 zapachy przypraw (wanilia - niekoniecznie...), owoc贸w le艣nych (zw艂. li艣ci), kawy, herbaty. Na mojej sk贸rze z wi臋kszo艣ci perfum zostaje na koniec zapach landrynki (np. Obsession Night) lub obrzydliwego pudru (np. Dolce&Gabana Women, JPG Classique). Dobre wra偶enie zrobi艂y na mnie Bulgari Omnia i Cerruti 1881 Collection, ale czego艣 im brakuje.

Udost臋pnij ten post

jestem ponownie i dalej pracuj臋 :) madzix170 1) Hermes Eau Des Merveilles ( w艂oska lemonka, gorzki pomara艅cz, r贸偶owy pieprz, wetiwer, mech, cedr, balsam Pervian, ambra) 2) Cacharel Gloria ( jantar, hibiskus,bu艂garska r贸偶a, aromat likieru amaretto, bia艂y pieprz, ambrozja,wanilia, cedrowe drzewo, 偶ywica, b贸b tonka) 3)Mauboussin Mauboussin Femme ( 艣liwka, bergamotka, mandarynka, brzoskwinia, ja艣min, ylang - ylang, r贸偶a, amber, paczuli, drzewo sanda艂owe, cedr, wanilia) hopeless 1) Lancome Hypnose ( passiflora, wanilia, wetiwer, drzewo klonowe, ja艣min, bia艂e kwiaty) 2)Guerlain Samsara ( bergamotka, brzoskwinia, cytryna, ja艣min, orris, ylang - ylang, r贸偶a, narcyz, santal, amber, wanilia, drzewo sanda艂owe, fasola tonka, pi偶mo) 3)Cartier Le Baiser du Dragon ( Amaretto, kwiat neroli, gardenia,cedr, pi偶mo, bu艂garska r贸偶a,Wetiwer, paczula, ambra) Kristina 1) Armani Code For Women ( pomara艅cza, imbir,kwiat pomara艅czy, mi贸d, drzewo sanda艂owe) 2)Givenchy Organza ( kapryfolium, piwonia, drzewo r贸偶ane, tuberoza, gardenia, ylang - ylang, amber, ga艂ka muszkato艂owa, wanilia, drzewo cedrowe) 3)Prada Prada ( bergamotka, gorzka pomara艅cza, mandarynka, mimoza, r贸偶a, patchouli, amber, fasola tonka, wanilia, drzewo sanda艂owe) Monia 2384 1) DKNY Be Delicious ( zielone jab艂ko, grejpfrut, og贸rek, magnolia, tuberoza, r贸偶膮, konwalia, fio艂ek, sanda艂owe drzewo, egzotyczne kwiaty, bia艂a ambra) 2)Clinique Happy ( czerwony grejpfrut, kwiat mandarynki, li艣膰 laurowy,orchidea, frezja, limonka, kwiat mimozy, bia艂a lilia, magnolia) 3)Lacoste Touch of Pink ( czerwona pomara艅cza, li艣膰 kolendry, kardamon,li艣膰 fio艂ka, ja艣min, nasiona marchwi,anda艂owiec, pi偶mo, wanilia) Roma Roma 1) Jean Paul Gaultier Fragile ( tuberoza, malina, s艂odka pomara艅cza, pieprz, ziele angielskie, pi偶mo, drzewo cedrowe) 2)Azzaro Visit ( cedr,ambra, r贸偶a, palona papryka,li艣膰 gorzkiej pomara艅czy) 3)DKNY Black Cashmere ( czerwona r贸偶a (Red Marechai Rose), korze艅 Masala, bia艂y pieprz, szafran, paczuli (Patchouli Singapour), muskat, go藕dzik,kwiat janowca, afryka艅skie drzewo Wengue, kadzid艂o) Kamfora Spr贸bujemy nute szyprowo owocow膮 :) 1) Guerlain Mitsouko ( brzoskwinia, bergamotka, bez, r贸偶a, ja艣min, ylang - ylang, vetiver, cynamon, przyprawy, mech d臋bu, amber) 2) Nina Ricci Deci Dela ( brzoskwinia, maliny, melon, morela,r贸偶a, frezja, laskowy orzech,sanda艂owe drzewo, paczuli, mech, kwiat bergamotki) 3)Valentino Gold ( mandarynka, kardamon, limonka, bor贸wka, imbir, lilia wodna,drzewo sanda艂owe, cynamon, niebieski irys) esencja 偶ycia 1) Cindy Crawford Cindy Crawford ( cyklamen, frezja, pieprz,arbuz, czarna porzeczka, ja艣in, gardenia, mimoza, cedr,sanda艂owiec, pi偶mo, wanilia, ambra) 2)Mexx Waterlove ( bia艂a brzoskwinia, melon, morela, frezja, konwalia, heliotrop, wanilia, tonkowiec wonny, sanda艂owiec, bia艂e pi偶mo) 3)Isabella Rossellini Storia ( aksamitka, mandarynka, kwiat janowca, melia, bialy pieprz, pigwa,paczuli, wanilia, pizmo) Madda niestety trudniej mi dzia艂ac w drug膮 stron臋...ka偶da z nas jest inna i nie umiem powiedziec powiedziec co dla kogo jest przeznaczone, coby nie popadac w stereotypy 偶e np ci臋zkie dla brunetek, owocowe dla blondynek itp... hihhi Cat Deluxe to kompozycja kwiatowo-szyprowo-owocowa. \"Cia艂o kobiety mo偶e by膰 jej najpot臋偶niejszym narz臋dziem uwodzenia. Nic tak nie dzia艂a na zmys艂y jak dotyk jedwabi艣cie g艂adkiej sk贸ry otulony pachnac膮 s艂odycz膮\" Naomi Campbell 1) Armani Sensi ( kawa, Limette,akacja,cytryna,ja艣min,syrop z owsa i migda艂贸w,kwiat Cassia,palisander,kadzid艂o,偶ywica,wanilia) 2)MaxMara Maxmara ( bia艂a lilia, orchidea, sycylijska cytryna,magnolia, irys, imbir, pi偶mo, egzotyczne drzewa, trzcina cukrowa) 3)Burberry of London ( brzoskwinia, morela, 艣liwka, czarna porzeczka, sanda艂owe drzewo, cedr, ja艣min,wanilia, pi偶mo) To mo偶e ja te偶.... Przyznam szczerze, 偶e niezbyt dobrze teraz kojarze Indian Summer, ale postaram si臋 co艣 dobra膰 wed艂ug w艂asnej intuicji:) 1)Calvin Klein Contradiction ( kwiat pieprzu, chi艅ski eukaliptus, orchidea, li艣cie ja艣minu, r贸偶a, piwonia,Tambouti, b贸b tonka, drzewo sanda艂owe,drzewo satynowe) 2)Chanel Allure ( w艂oskie cytrusy,r贸偶a, ja艣min, kapryfolium,magnolia, lilie wodne,mandarynka, mech d臋bu,wanilia,piwonia) 3) Laura Biagiotti Roma ( ycylijska bergamotka, czarna porzeczka, mi臋ta, r贸偶a, ja艣min, konwalia, go藕dzik, singapurska patchouli, jugos艂owia艅ski mech, p贸艂nocnoafryka艅ska mirra, wanilia) Nuila -dziekuje za cierpliwo艣膰 :) Dla Ciebie bedzie co艣 zimnego, eleganckiego... 1) Dior Pure Poison ( bergamot, mandarynka, kwiat pomara艅czy, ja艣min, wodne gardenie, sambak, sanda艂owe drzewo, bia艂a ambra, pi偶mo) 2)Guerlain L麓Instant ( magnolia, irys, cytrusy,ja艣min, wanilia, ylang-ylang,ambra) 3)Ralph Lauren Blue ( kwiat lotosu, gardenia, ja艣min, r贸偶owa piwonia,r贸偶a de Mai, tuberoza, p艂atki ja艣minu, kwiaty pomara艅czy, bia艂e pi偶mo, ambrete, sanda艂owe drzewo, wetiwer) Primaverra 1) Hugo Boss Boss Woman ( mandarynka, mango, kumquat, ananas, kiwi, mango,ylang-ylang, frezja, irys, passiflora,bia艂e drzewo cedrowe, sanda艂owe drzewo, wanilia) 2)Carolina Herrera 212 H2O ( bergamotka, pomara艅cza, r贸偶owy grejpfrut, sycylijska mandarynka, gardenia, kwiat lotosu, lilia wodna, pi偶mo, drzewo sanda艂owe) 3)Dolce & Gabbana Light Blue ( sycylijska cytryna, zielone jab艂ko, kwiat dzwonka, ja艣min, bambus, bia艂a r贸偶a, cedrowe drzewo, pi偶mo, ambra)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aneczka 123
ja te偶 chce prosze o porade. jestem szatynko zielone oczy d艂ugie w艂osy prawie do pasa zaokroglone kszta艂ty raczej jasna karnacja cho膰 lubie by膰 opalona. jestem niepoprawno romantyczko mam tak jakby swoj swiat hihih nie moge sobie znale偶膰 perfum. lubie zapachy takie uwodzicielskie i romantyczne kusz膮ce. czesto sie u艣miecham. lubie marzy膰. bardzo prosze o parade jakie dla mnie perfumki

Udost臋pnij ten post

Dalszy ci膮g primaverry ( bo nie wiem czemu uci臋艂o ;/ ) 3) Dolce&Gabbana Light Blue ( sycylijska cytryna, zielone jab艂ko, kwiat dzwonka,ja艣min, bambus, bia艂a r贸偶a, cedrowe drzewo, pi偶mo, ambra) Krystynka, niestety nie mam poj臋cia co to za zapach. A kojarzysz mo偶e projektanta? Persymonia Cool Water to typowo wodno-kwiatowa kompozycja, je艣li gustujesz w takich to zobacz jeszcze 1) Lancome Oui ( owoce cytrusowe, akordy wodne, bergamotka, jab艂ko, gruszka, ananas, ja艣min, lilia wodna, drzewo sanda艂owe, wetiwer) 2)Issey Miyake L麓Eau D麓Issey ( kwiat lotosu, frezja, cyklamen, melon,piwonia, bia艂a lilia, go藕dzik, konwalia, tuberoza, cedr, r贸偶owe pi偶mo, ambra, drzewo sanda艂owe) 3)Iceberg Twice ( bia艂e lilie, wodne kwiaty, melon, brzoskwinia,gardenia, fio艂ki, r贸偶a, ja艣min, irys, pi偶mo, sanda艂owe drzewo, ambra, mi贸d) Aneczka 0007 1) Cacharel Amor Amor ( mandarynka,pomara艅cza,r贸偶owy grejpfrut,lilie,r贸偶e,kwiat Melati, konwalia, ja艣min, bergamotka,czarna porzeczka, wanilia, drzewo sanda艂owe, bia艂e pi偶mo,ambra) 2) Escada Magnetism ( ananas, czarna porzeczka, frezja, bazylia, tymianek, zielone li艣cie, r贸偶a, magnolia, ja艣min, heliotrop,drzewo sanda艂owe, paczuli, pi偶mo, wanilia, ambra, wetiwer, irys, karmel, kokos) 3) Joop Muse ( bia艂a lilia, aromat champagne, heliotrop, White Musk, gorzka sk贸rka pomara艅cza) Spa Kochanie, poszukaj Devotion np na allegro, jest ich tam sporo:) W Devotion s膮 z tego co kojarze aldehydy wi臋c mo偶e 1) Dolce & Gabbana Femme ( mandarynka, bazylia, bluszcz, pomara艅cza, konwalia, ja艣min, wanilia, pi偶mo , drzewo sanda艂owe, mandarynka, gorzka pomara艅cza, frezja, aldehyd)- jest sporo nut podobnych opr贸cz w/w aldehydu, np r贸偶a, pomarancza, ja艣min, konwalia, brzoskwina... 2) Estee Lauder Dazzling Silver ( dziki kwiat lotosu, s艂onecznik, lilia, orchidea, r贸偶a, imbir,aldehyd, maho艅, amber) 3)Chanel No. 5 ( ylang-ylang z wyspy Comoro, r贸偶a majowa, lilia, ja艣min z Grasse, neroli, wanilia, sanda艂owe drzewo, olejek z kwiat贸w greckiej pomara艅czy,aldehydy, wetiwer)- tu du偶e ryzyko, bo jak ka偶da z nas chyba wiec no. 5 wywo艂uje bardzo r贸偶ne opinie... porzeczkaaa 1)Gucci Eau de Parfum ( heliotrop, wanilia, irys, kwiat pomara艅czy,kminek, tymianek, pi偶mo) 2)Jesus del Pozo In Black ( czarna wi艣nia, czarna lilia, brzoskwinia, fio艂ek, egipski ja艣min, wanilia, pi偶mo, paczuli, maroka艅ski cedr) 3)Kenzo Jungle ( mandarynka, kardamon,ylang-ylang, mango, kminek, go藕dzik korzenny, heliotrop,wanilia, paczuli, pi偶mo, lukrecja) Ef Oj, ci臋zka sprawa tu bedzie, ale si臋 postaram.... 1)Yves Saint Laurent Nu ( bergamotka, kardamon, dzika orchidea, czarny pieprz, kadzid艂o, pi偶mo, sanda艂owe drzewo, wetiwer) 2)Guerlain Shalimar ( bergamotka, irys, cytryna, cedr, wanilia, ja艣min, r贸偶a, b贸b tonka, 偶ywica, paczuli,ambra, kadzid艂o, balsam peru) 3)Azzaro Visit ( cedr,ambra, r贸偶a, palona papryka,li艣膰 gorzkiej pomara艅czy)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ...wymagaj膮ca...
szukam czego艣 z rodziny kwiatowo-pi偶mowej z frezji, czerwonej porzeczki i cytryny , z nutami konwalii i magnolii oraz akcentami bia艂ego pi偶ma, ambry, drzewa sanda艂owego i wanilii Co bys poleci艂a ?? z g贸ry dzi臋kuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam... szukam....
Szukam perfum o delikatnym zapachu, a zarazem dobrze wyczuwalnym. Najlepiej ta艅szych. Zapach- r贸偶a lub wanilia. Kees pom贸偶! Prosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ef
Bardzo dzi臋kuj臋 :) Jestem pod wra偶eniem: od pewnego czasu "obw膮chuj臋" w艂a艣nie Nu i Shalimar. Dwie pierwsze nuty Nu spowodowa艂y, 偶e pomy艣la艂am "m贸j ci on!" ;) Ech, ten pieprz ;) Shalimar te偶 jest zapachem, do kt贸rego podchodz臋 z szacunkiem. Nuta g艂臋bi w obu tych zapachach nie ma u mnie nic wsp贸lnego ani z przeterminowanym pudrem ani (tym bardziej) z landrynk膮, ale stawia mi przed oczami pikantn膮 brunetk臋 z cygaretk膮 ;) C贸偶: jutro pobiegn臋 sprawdzi膰 Visit, a jak nie to pozostaje mi opcja delikatnej, acz pikantnej blondynki ;) Jeszcze raz dzi臋kuj臋. I gratuluj臋: intuicja do pozazdroszczenia :)

Udost臋pnij ten post

Jau. Juz powoli tracilam nadzieje. A tu prosze. To byla magisterka+obrona, prawda? ;) Dzieki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 burberrylondon
Kees mam pytanko o perfumk臋 Burberry london t膮 now膮 w butelce w kratk臋. Dla jakich kobiet by艣 j膮 poleci艂a?

Udost臋pnij ten post

No wlasnie Kees, mnie tez to zastanawia od jakiegos czasu, moze dalabys rade sporzadzac psychoanalizy na podstawie naszych ulubionych zapachow? :D

Udost臋pnij ten post

aneczka 123 1) Burberry Touch ( czarna porzeczka, bor贸wka, tuberoza, ja艣min, lilie,brzoskwinia, maliny, wanilia, cedr, pieprz, pomara艅cza) 2)Salvador Dali Eau De Dali ( konwalia, r贸偶a, ja艣min, ylang-ylang, irys, ambra, sanda艂owe drzewo, wanilia, bergamotka, cytryna, grejpfrut) 3)Elizabeth Arden Beauty ( kwiat ry偶u, w艂oska bergamotka, kwiat niebieskiego lotosu, bia艂a lilia imbirowa, orchidea, sanda艂owe drzewo, pi偶mo) wymagaj膮ca Kochana, nie wiem czy s膮 perfumy ze wszystkim nutami jakie wymieni艂as..Mo偶e sprawd藕 1) Gucci Rush ( gardenia, frezja, r贸偶a, wanilia, ja艣min, paczuli, wetiwer, koriandr, drzewo sanda艂owe, korze艅 kuskusu) 2)Dali Dalimix ( czarna porzeczka, ananas, melon, bergamotka, grap, brzoskwinia, malina, konwalia, kardamon, muszkatowa ga艂ka, kwiat lotosu, cedr, ambra, pi偶mo, drzewo sanda艂owe) 3)Escada Escada ( bergamotka, cytryna, czarna porzeczka, melon, og贸rek, frezja, morskie nuty, zielone listki, kwiat pomara艅czy, ja艣min, magnolia, konwalia, peonia, r贸偶a,irys, nektaryna, patchouli, ambra, wanilia, pi偶mo, drzewo sanda艂owe) szukam...szukam 1)Gabriela Sabatini Temperamento ( bergamotka, melon, kasja, peonia, ja艣min, r贸偶a, sanda艂, bursztyn,wanilia, pi偶mo) 2)Mexx Pure Life ( bergamotka, czarna porzeczka, fio艂ek, lilia, ja艣min, bursztyn, pi偶mo, heliotrop) 3)Pierre Cardin Emotion ( mandarynka, czarna porzeczka lytchee, lilia wodna, magnolia, orchidea, paczuli, bursztyn, pi偶mo) Ef Nie powiem 偶e nie jest mi bardzo mi艂o:) Z tych trzech mi najbardziej odpowiada Visit, Nu i Shalimar te偶 s膮 pi臋kne,ale jest w nich dla mnie, osobi艣cie, co艣 przyci臋偶kawego:) Zdaj mi relacj臋 jak tam Visit Ci sie podoba:) Anusia Nie, nie magisterka, sprawy osobiste...maksymalne zawirowania, o kt贸rych nie chce m sie tutaj pisa膰, wszak piszemy tu o sprawach mi艂ych, bo perfumy to bardzo mi艂y i koj膮cy temat:) Dziewczyny, z tymi psychoanalizami by艂oby ci臋zko, ju偶 tyle razy by艂am zaskakiwana...przy dopasowaniu typu co do kogo pasuje, wiele razy sie naci臋lam..bo ulegamy niechc膮cy stereotypom i nie chcia艂abym nikogo urazi膰. Poza tym jestem filologiem slawist膮 a nie psychologiem :) Co do tego Burberry London, Burberry tworz膮c ten zapach chcia艂 z艂apa膰 w nim ducha tego czaruj膮cego miasta, promowa艂a go brytyjska aktorka Rachel Weisz. Wydaje mi sie, 偶e pasuje do kobiety eleganckiej, nowoczesnej, jej styl jest odpowiedni na ka偶d膮 okazj臋, zawsze stonowany, klasyczny ale nie nudny. Kobiety zdecydowanej, pewnej siebie...dumnej, ale nie zarozumialej...szatynki, o jasnej cerze ewentualnie z piegami, oczy szare lub piwne. Mo偶e by膰? :)

Udost臋pnij ten post

Kees.. :) Je艣li mog艂aby艣 mi pom贸c.. ja wiem jakie zapachy uwielbiam.. i by艂 taki jeden - obecnie ju偶 go nie produkuj膮 a 偶aden inny do tej pory mi nie pasuje.. Jestem cholernie wyczulona na zapachy.. No wi臋c ten kt贸ry u偶ywam to ASPEN z firmy Coty. Niebieska buteleczka a zapach nieziemski.. Czy znasz mo偶e podobny zapach z innych firm? Dzi臋ki za pomoc 馃尰

Udost臋pnij ten post

Ulik, bardzo mi przykro ale nie mam poj臋cia co to za zapach :( :( :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja szukam
blondynka o srednio dlugich kreconych wlosach, niebieskie oczy, na co dzien ubieram sie w stylu street; zapracowana, duzo zajec, wiecznie gdzies biegam ;) dotychczas uzywalam Kenzo , Cacharel, DKNY i na zime narciso rodriguez - for her [uwielbiam, ale za ciezki na letnia pore]

Udost臋pnij ten post

Ja szukam 1) GF Ferre Lei - Her ( bergamotka, czarna porzeczka, sorbet jab艂kowy, lychee, magnolia, fio艂ek, r贸za petalska, konwalia, cedr, amarys, bia艂a ambra, pi偶mo) 2)Versace Jeans Couture Glam ( li艣cie manadrynki, r贸偶owy pieprz, r贸za,fuksja, orchidea, ambra, cedr, czarne pi偶mo) 3)Paco Rabanne Pour Elle ( w艂oska mandarynka, frezja, bia艂y pieprz, r贸za, kwiat Karo Karounde, brzoskwinia, drzewo Massoja, ambra)

Udost臋pnij ten post