Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lemonkowa

JAK SKONCZYC Z NAPADAMI, KOMPULSAMI I WRESZCIE SCHUDNAC???

Polecane posty

nieprawda!! Kazdy dobrze przezyty dzien (czytaj bez kompulsa) jest sukcesem...sukcesem, ktory napedza do dalszej walki! Dzisiaj posiedzialam dluzej w domu i troche sobie podjadlam :( Jeszcze zjem sobie dzisiaj jablko, a potem ide pojezdzic na rowerze i nic po tym juz nie jesc :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lethargy
Z kalorycznych grzech贸w mam na sumieniu 2 kawa艂ki ciasta, par臋 cukierk贸w, wegetariank臋 i grze艣ka. To nie by艂 kompuls, co jest wielkim sukcesem. Po prostu ciasta nie wypada艂o odm贸wi膰, a na wegetariank臋 zaprosi艂 mnie ch艂opak:) Mam dzisiaj dzie艅 zwyci臋stwa- ustn膮 matur臋 z polskiego zda艂am na 100%, wi臋c jestem z siebie duma:D I nawet te kalorie mi nie zepsuj膮 humoru...;) Idrill- fajnie, 偶e masz rower... M贸j, niestety, nie nadaje si臋 do u偶ytku...;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Frankie
Heja dziewczyny :) Szczezrze to nie wiedzia艂am 偶e s膮 na 艣wiecie takie os贸bki jak ja hehe Nie no fajnie 偶e nie jestem sama i licze na to 偶e mi jako艣 pomo偶ecie bo ja ju偶 naparwde nie mam si艂y .Najgorsze jest to 偶e by艂am na diecie kopenhaksiej mo偶e co艣 o niej s艂ysza臋y艣cie ale tyle rygoru i po pi臋ciu dniach szlag wszyswtko trafi艂 i tak trzy razy pod rz膮d pr贸bowa艂am i ca艂y czas to samo ja chyba nigdy nie przejde tych pi臋ciu dni.A wog贸le to je艣li ktos cos wie o kopenhaskiej to czy ktos stosowa艂 j膮 tak pod rz膮d kilka raz\y bo tam niby pisze 偶e trzeba zrobi膰 odst臋p trzymiesi臋czny a ja nie moge porpostu mam do艣膰 siebie i swojej sylwetki i chce wreszcie schudn膮膰 porad藕cie mi cos :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Frankie
Chodzi艂o o to 偶e ja tez mam te cholerne napady g艂odu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
hej frankie witamy w naszych skromnych progach :) pos艂uchaj odno艣nie kopenchaskiej. ja ja stosowa艂am na poczatku stycznia w ramach zmiany nawykow zywieniowych, no bo nowy rok, super motywacja.... I wytrwa艂am ca艂e 13dni. Bez ani jednej wpadki. By艂am taka zmotywowana ,偶e hej, wogole nic mnie nie kusi艂o, ani tez nnie by艂am os艂abiona,a wr臋cz czu艂am sie 艣wietnie psychicznie i cwiczylam 1h w domku. Schud艂am 5kg, na wadze niby mniej, ale ani na mnie, ani po ciuchach nie by艂o wida膰... ;( . Potem poby艂am sobie na 1000kcal, a potem wrocilam do napadow, i odzyskalam te 5kg . moim zdaniem ta dieta jest przereklamowana, te 5kg to ja schdune przez 2 tygodnie na 1000, bo napoczatku organizm wychrzania przeciez wode i zaleg艂e jedzenie wi臋c ja ci jej nie polecam, tym bardziej sama mowisz ze nie umiesz wytrwac, wiec nie katuj sie tak. ja jestem teraz na 1200kcal i spokojnie sobie wszystko jem.i czekam na efekty, daje sobie czas do 1wrzesnia, ca艂e 3.5miesiaca ;)

Udost臋pnij ten post

lethargy >> jestes genialna !! Straszliwie gratuluje :) dzisiaj slabszy dzien (ale tylko raz wymiotowalam i nie za dlugo).. zdarza sie..za duzo siedzialam w domu! stanowczo za duzo!ale przynajmniej troche pocwiczylam (bylam na siatkowce) i jeszcze troche pocwicze wieczorkiem :) jejjjj..ale brakuje mi kogos bliskiego. Ja chce miec chlopaka!!:P 馃槝

Udost臋pnij ten post

lemonkowa!!! Jestem z Tob膮, mam tak samo...Od jutra....ile razy....Bo偶e.Ale wyobra藕 sobie, 偶e ja naprawd臋 zaczynam od jutra, tez niby straszliwie gruba nie jestem, ale czuj臋 si臋 jaka艣 taka wi臋ksza...od innych Polek, rok temu by艂am we W艂adys艂awowie na wakacjach, przygl膮da艂am si臋 na pla偶y polskim dziewczynom, s膮 drobne. Ja czuj臋 si臋 jaK JAKA艢 MATRONA! Chc臋 zacz膮膰 od diety szwedzkiej, potrzebuj臋 szybkich rezultat贸w, by mie膰 lepsza motywacj臋, mam do zgubienia jakie艣 7 kg! Wspierajcie mnie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lethargy
Frankie- witaj:) Idrill- dzi臋ki, dzi臋ki, dzi臋ki;) Jest mi strasznie smutno. Bilans wygl膮da tak: du偶y jogurt+ 3 艂y偶ki muesli (320 kcal), 3 kawa艂ki ciasta, wegetarianka, grzesiek, cukierki czekoladowe, p贸艂 wielkiej paczki chips贸w, lody i bu艂ka z twarogiem. W sumie co艣 ko艂o 3000 kcal. To jednak by艂 kompuls Lemonkowa- dzisiaj mam my艣li jak Ty wczoraj. Chc臋 an臋. M臋czy艂am si臋 na 500 kcal, ale mia艂am nad sob膮 kontrol臋 i czu艂am si臋 lepiej, bo chud艂am. Najch臋tniej jutro niczego bym nie jad艂a. Lubi臋 g艂od贸wki. Mam takie straszne wyrzuty sumienia, jutro b臋d臋 mia艂a w biodrach a偶 (!) 0,5 cm wi臋cej... Popadam w paranoj臋?... Id臋 sobie pop艂aka膰 w poduszk臋. Nad swoj膮 g艂upot膮... Dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
ojj, lethargy jestem z Tob膮 ;*. I to jest w艂a艣nie najgorsze,偶e jednego dnia my艣li si臋 racjonalnie, wszystko idzie 艂adnie, ma si臋 zdrowe podej艣cie do diety, a nast臋pnego dnia, albo nawet i za 2h dopada co艣 cz艂owieka i my艣lenie zmienia si臋 ca艂kowicie na odwr贸t ;/. no nic, trzeba dalej walczy膰. ja mam na sumienu dzis 2kulki lodow,bo bylam z kolezankami na miescie i nie chcialam odmawiac. Nagl臋 ogarna艂 mnie sza艂 jak sz艂am z tymi lodami , mia艂am duzo kasy przy sobie i my艣le;dobra, koniec diety, juz przez te lody nie schudne, co ja narobi艂am, i ide do slepu po slodycze.Ale bogu dzieki sie opanowa艂am i jakos przezylam zmeiscilam sie w 1200wiec spoko.Ale e wyrzuty to 偶yc nie daja!no bo kurcze, lody zjad艂am o godz 10.00 rano, mamy teraz 19.50, a ja ca艂y czas sie o nie obwiniam. jaka m臋ka, te nasze 偶ycie. Ale co tam, trza si臋 skupia膰 na czym艣 innym i kiedy艣 si臋 zapomni o 偶arciu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lethargy
I kolejny dzie艅 wch艂aniania 偶arcia...:( Id臋 si臋 dobi膰 kanapk膮- i tak przytyj臋...:(

Udost臋pnij ten post

lemonkowa>> martwisz sie tymi lodami? zupelnie niepotrzebnie!!! lethargy>> wiesz, u mnie tez dzisiaj nie za bardzo.. w pon byl piekny dzien, czulam sie wspaniale, bo malo jadlam.. a dzisiaj? czuje sie okropnie. Wiecie, ja tez czesto mysle o glodowkach, ale chyba nie dalabym rady.. Nie chce stracic kolejnego lata, nie chce sie wstydzic na plazy!!! Do lata musze schudnac chociaz 5 kg. Musze dac rade. Ehh.. mialam nie jesc po 16, 17.. moze choc troche ,przez noc, zmniejszyl by mi sie zoladek.. Jutro sie postaram. Mam stanowczo za duzo czasu!Za czesto sie nudze i nic nie robie, a to prowadzi tylko do jednego - do jedzenia! 馃槝 od jutra.. po raz 100..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lethargy
Idrill- 偶o艂膮dek Ci si臋 chyba nie zd膮偶y skurczy膰 przez noc... Mam ochot臋 od jutra zacz膮膰 kolejny raz kopenhask膮, ale wczoraj kupi艂am zio艂a na wywo艂anie okresu i boj臋 si臋, 偶e nie pomog膮 je艣li nie b臋d臋 je艣膰:( Czuj臋 si臋 brudna po tym ca艂odniowym ob偶arstwie... Dawno nie by艂am tak smutna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 identyczna
u mnie dzi艣 te偶 raczej 艣rednio - chociaz zdecydowanie nie kompuls. z rzeczy nadprogramowych tylko bia艂a bu艂ka i 4 landrynki. ja mam jeszcze taki problem , ze kiedy jem w miar臋 czysto (obecnie to ok. 2 tygodni z niedzielna wpadk膮) to cokolwiek nadprogramowego powoduje wyrzuty sumienia i automatycznie widz臋 w lustrze jak tyj臋. odkad pami臋tam idiotycznie trzymam si臋 zasady wszystko albo nic. mog臋 si臋 napycha膰 i albo nie je艣c prawie nic , ale kiedy usi艂uj臋 je艣膰 ograniczaj臋c si臋 do pewnej w miar臋 rozs膮dnej liczby kalorii (bo dosz艂am ju偶 w swoim 26letnim 偶yciu , 偶e to jest najkorzystniejsze dla mnie) zaczyna si臋 dramat i chodzenie po 艣cianach , bo to rzecz prawie niewykonalna dla mnie. ostatnio chodzi mi po g艂owie , 偶eby raz w tygodniu przeprowadza膰 jednodniow膮 g艂od贸wk臋 (rytua艂 z moich najchudszych czas贸w).

Udost臋pnij ten post

Witam :) Dziewczyny, jak czytam Wasze wypowiedzi, to jestem przera偶ona! Nie miejcie tak bardzo wyrzut贸w sumienia po \"g艂upich\" landrynkach czy lodach! W ten spos贸b ci膮gle b臋dziecie w tym tkwi艂y. Ja osobi艣cie chc臋 poprostu \"zdrowo\" podchodzi膰 do jedzenia I jak mam na co艣 ochote to to zje艣膰 tylko , 偶ebym potem nie dobi艂a si臋 kompulsem. Najpierw chc臋 to zmieni膰, a i tak jest trudno. Obsesyjnie my艣le o jedzniu, te my艣li nie pozwalaj膮 robi膰 mi czego艣 innego jakby by艂y silniejsze... Wiecie co my艣l臋, 偶e wystarczy jak tylko ograniczycie jedzenie i nie b臋dziecie je艣膰 na wiecz贸r, zw艂aszcza na noc i zobaczycie jak waga b臋dzie lecia艂膮 w d贸艂. Musimy poprostu zmieni膰 nastawienie do jedzenia. Chyba , 偶e Wy tak nie my艣licie obsesyjnie ci膮gle o jedzeniu tak jak ja...偶e poprostu chcecie wytrwa膰 na dietach, tego dok艂adnie nie wiem. Napiszcie co s膮dzicie. Pozdrowionka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 identyczna
呕ar艂ok - my艣limy ,my艣limy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
hej dziewczyny. w艂a艣nie wysz艂am z kuchni, koniec 艣wiata ;( zjad艂am na obiad zupe ry偶ow膮 i szklanke jogurtu truskawkowego, ale by艂o mi ma艂o, no i napad ;( . zjad艂am w koncu mnostwo kopytekzaczynam jesc wszystko byle bez kompulsow, ale ja nie umiem, bo mi te kompulsy sa potrzebne ;( . a z drugie jstrony tak siebie nienawidze, tego spasionego cia艂a ;( dzs na wf nie cwiczylam bo sie wstydzilam ;( ide ulica i ma艂o co nie becze ;( woko艂o szczupli, normalni ludzie ;( a wczoraj kupilam sobie krem na celluit smarowa艂am sie i myslalam ze juz wszystko bedzie dobrze ;( nie chodzilo mi wcale o szybki oddchudzanie. da艂am sobie czas do 1wrzesnia .......... a teraz do wakacji zostanie mi juz tylko miesiac..... jest mi tak cholernie smutno,..... wiem ze nigdy nie ebde normalnie zyc,,ja dopiero zaczne zyc jak schudne. zaczne sie uczyc, kupie sobie ciuchy. , przemaluje pokoj,..... ale ja nigdy nie schdune, i nie mowcie ze trzeba silnej woli, zaparcia. ja naprawde to mialam! boze...... ;( prosze wymyslcie cos dla mnie, co mi pomoze wreszcie schdunac, nawet powoli ;( nie chce juz zyc, czuje sie takim niczym. nie umiem panowac nad apetytem zarcie mna rzadzi ;( boze....................... to tak boli ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
sorki za b艂edy, p艂acze i nie mam ju偶 si艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lethargy
Lemonkowa- rozumiem Ci臋. Mam zryty nastr贸j- nie zdam matury, nie dostan臋 si臋 na studia, do d*** jestem. Brzydka, nudna, bezwarto艣ciowa, ze zbyt du偶ym ty艂kiem. Nie chce mi si臋 偶y膰...:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
lethargy-identycznie mysle o sobie. ale ty masz ch艂opaka co nie? napewno jestes wartosciowa dziewczyna :*

Udost臋pnij ten post

chodzilo mi o to, ze jesli nie jadlabym nic po 16 to za jakies 2 tyg zoladek chociaz troche by sie skurczyl.. od dzisiaj mialam zaczac nowe zycie, oczywisciescie, ze nic z tego. Brzydze sie siebie.. jak mozna tyle zrec? Raz wymiotowalam i tak rego wszystkiego nie zwrocilam, bo ostatnio nie potrafie rzygac..moze to i dobrze Wiecie co zauwazylam? Jak mam przepelniony zoladek do granic mozliwosci to czuje sie jak gruba, brzydka szmata. A kiedy mam w miare pusty zoladek mam super nastroj, czuje ze ladnie wygladam!!wiec po co ja sobie to robie?! Na dzisiaj koniec z jedzeniem, to juz postanowione!Wlasnie siedze sobie z 3 ziolowymi herbatkami i mysle jak pomoc sobie samej..nie wiem co mam robic.Zastanawiam sie czy bede w stanie sama sobie z tym poradzic, czy lepiej juz teraz isc do specjalisty (ale gdzie znalez naprawde dobrego?)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
hej idrill. a ty sk膮d jestes? myslisz ze ja ktora nie rzygam tez mog艂abym sie udac do specjalisty, czy raczej powinnam rzygac, bo inaczej, nie wezma mnie powaznie? ech,, idz, idz. jak ja bym rzygala to bym posz艂a. a tak to wydaje mi sie, ze pomysla ze to zwyk艂e 艂akomstwo, a nie powazny problem ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 identyczna
lemonkowa - jak najbardziej wezm膮 ci膮 na powa偶nie. uwa偶am , 偶e powinna艣 i艣膰 do specjalisty. i jeszcze ... lemonkowa ... je艣li mog臋 ci co艣 radzi膰. swego czasu z jedn膮 pani膮 psycholog ustali艂am , 偶e b臋d臋 jad艂a dok艂adnie co trzy godziny tyle ile b臋d臋 chcia艂a , ale tylko jedn膮 rzecz. tzn: np. na 艣niadanie kanapki za trzy godziny powiedzmy tylko owoce kolejne trzy tylko obiadowe drugie danie potem tylko twarozek ze szczypiorkiem itd. oczywi艣cie sama wybiera艂am na co danego dnia i o danej porze mam ochot臋. wa偶ne by艂o tylko to zeby tost贸w z serem nie zagryza膰 jab艂kiem a po obiedzie nie "bra膰" si臋 za ciastko. przyznaj臋 , 偶e w ciagu tych trzech godzin my艣la艂am wy艂acznie o kolejnym posi艂ku - ale nie mia艂am wtedy napad贸w (co by艂o dosyc istotne bo by艂 to okres bulimiczny). jak ju偶 nie mog艂am wytrzyma膰 w艂贸czy艂am si臋 po mie艣cie przez te 3 godziny - nie bra艂am ani grosza 偶eby mnie nie kusi艂o jedzeniew sklepach. czu艂am si臋 wtedy na prawd臋 dobrze. spr贸buj mo偶e je艣膰 w ten spos贸b , powinna艣 da膰 rad臋 , bo jest to trudne tylko na pocz膮tku. ja wtedy, jedz膮c w ten spos贸b sporo schud艂am. ..... potem jak si臋 okaza艂o niekoniecznie wysz艂o mi na dobre , bo co prawda jad艂am co trzy godziny , ale moje posi艂ki ogranicza艂y si臋 do jednego jab艂ka , 3 s艂onych paluszk贸w , ma艂ego jogurtu itd - ale to ju偶 inna historia. uwa偶am jednak , 偶e w za艂o偶eniu sam pomys艂 jest b. korzystny, spr贸buj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
;( co u was dziewczyny?

Udost臋pnij ten post

Hej :) Nie dawno wr贸ci艂a z pracy, gdzie te偶 opycha艂am sie s艂odyczami niestety opr贸cz normalnego jedzenia... Na dodatek teraz jem kukurydze bo jestem zestresowana pewn膮 spraw膮, ale to nie powinna by膰 wym贸wka!

Udost臋pnij ten post

ehh. u mnie nie za rewelacyjnie, ale wlasciwie kompulsow nie bylo.. Juz od dluzszego czasu czuje sie osamotniona,chociaz wokol mnie jest tyle bliskich? mi osob. Mam rodzine, przyjaciolki, znajomych, a jednak czuje sie zle.. nie jestem do konca soba, bo ukrywam przed nimi to co laczy nas.. Podoba mi sie strasznie taki chlopak, juz od pol roku jak nie dluzej, ale raczej nigdy nie bedzie moj.. Mijamy sie na korytarzu, nigdy ze soba nie rozmawialismy, a ja wciaz o nim mysle.. i to jest najgorsze! ale czy potrafilabym go pokochac skoro nie kocham siebie i brzydze sie swojego ciala?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lemonkowa
Hej. Wielka zmiana u mnie.Wczoraj wszystko powiedzia艂am mamie. P艂aka艂am jak b贸br, ale ona wszystko zrozumia艂a, przyj臋艂a to spokojnie, nie dziwi艂a sie jakos chamsko, nic z tych rzezy.By艂a bardzo mi艂ai nadal jest! Zachowuje sie inaczej ni偶 zawsze, a偶 mi troszke g艂upio,偶e tak si臋 o mnie martwi.Obieca艂a mi pom贸c.W tym tygodniu pojdziemy do lekarza, w艂a艣nie szukam czego艣 darmowego w Warszawie.Od razu lepiej si臋 czuj臋 jak zrzuci艂am ten ci臋偶ar z siebie, jest mi l偶ej , bo wiem,偶e zawsze teraz mog臋 z kim艣 pogada膰.Mama stweirdzi艂a, zebym jej m贸wi艂a jak zbli偶a si臋 napad, to ona si臋 mn膮 zajmie i jako艣 b臋dzie. Wiem, 偶e to nie koniec mojego problemu, teraz dopiero zaczynam przwdziw膮 walk臋 z nim.Ale nie jestem sama i mam szans臋 wyj艣膰 z tego.D艂u偶ej bym ju偶 nie wytrzyma艂a, to mnie z偶era艂o od 艣rodka. P贸jdziemy do psychologa, do dietetyka napewno. Chyba ju偶 nie jestem samotna. mam mam臋, kt贸ra naprawd臋 bardzo mnie kocha, i powiedzia艂a 偶e z ni膮 mog臋 o kompletnie wszystkim gada膰. Wszystko si臋 zmieni. Tak si臋 ciesz臋.Choc dalej chce jesc, musz臋 sie powstzryma膰. Powiedzcie o tym komu艣, bo dusic to w sobie to bezsens , same nie dacie rady.Ja te偶 mys艂a艂膮m ze nie mam nikogo i 偶e mama nie zrozumie, wy艣mieje mnie.A jednak, ma zamiar mi pom贸c. Warto wydusic to z siebie. pozdrawiam, lemonkowa :)

Udost臋pnij ten post

Lemonkowa kurcze jestem z ciebie dumna, przygl膮dam sie temu forum, rzadko pisz臋 ale tak si臋 ciesz臋 偶e zrobi艂a艣 pierwszy krok, to przera偶aj膮ce tak boryka膰 sie z samym sob膮... trzymaj sie cieplutko.

Udost臋pnij ten post

lemonkowa >> tez bym tak chciala.. dlaczego ja nie potrafie znalezc zlotego srodka?? albo glodowka albo obzarstwo.. musze zrobic wszystko , zeby tylko nie siedziec w domu! znalazlam dzis na diecie.pl artykul na temat wychodzenia z nalogu obzarstwa - http://www.dieta.pl/articles.asp?ID=186 . moze komus pomoze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uppppppupupuupppp

Udost臋pnij ten post