Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość okruch12
Sztefka, nie panikuj. Zostaw sobie ta watpliwa przyjemnosc na TEN DZIEN. A dlaczego dopiero teraz wyznaczyli Ci termin porodu? Bo ja juz wiem od pierwszego scanu.

Gość sara 26
Witam dziewczyny! Ja tu do was pisze z wielka prosba aby ktoras z was napisala mi jak sie starac o polozna .Jestem juz prawie w 7 miesiacu ciazy i mialam tylko 2 usg i 1 krew mi pobierali ale nie mam wynikow jeszcze.Co ile macie wizyte u poloznej i jak to wyglada?Mieszkam w dzielnicy gdzie sa tylko ciemnoskorzy,nie to zebym byla rasistka tylko chyba jest wrecz odwrotnie.Ciezko mi cokolwiek zalatwic.Dzisiaj bylam juz kolejny raz prosic o polozna,umowilam sie na wizyte z lekarzem,to chyba w koncu mi sie uda.

Gość okruch12
acha, no to fajnie Sztefka, ze masz termin, bo przynajmniej porod nie zlapie Cie w najmniej oczekiwanej chwili, tylko szkoda ze ze wzgledu na takie a nie inne okolicznosci. Kurde, ale pomysl tylko... za kilka tygodni bedziesz miala wreszcie to cudo na rekach! No coz, ja jestem bardzo niecierpliwa, ale trzeba czekac na swoja kolej-nic sie nie zrobi. Sara, czy Ty jestes w Anglii od dawna? Normalnie w siodmym miesiacu powinnas widziec sie z polozna co trzy tygodnie, a wczesniej raz na miesiac. Skoro mialas skany i pobierana krew, to chyba masz tez swoja polozna? Inaczej sobie tego nie wyobrazam. PS.Jesli cos Ci sie nie podoba w Twojej przychodni, mozesz z powodzeniem zapisac sie do innej poloznej. Chyba musialabys wtedy pytac o polozna niezalezna od zadnej placowki.

Gość sara 26
Okruch 12-mieszkam w Anglii na Wembley.Kochana gdybym nie poszla sie upomniec o polozna to bym jej nie miala pewnie do konca ciazy.A jak juz poszlam zapytac to uslyszalam ze polozna jest tylko jedna i niewiadomo gdzie ona teraz jest moze tu moze tam.A na polozna jesli chce to musze poczekac 2 lub 3 tygodnie.Gdy poszlam do innego gp uslyszalam to samo,wiec czekam na ta polozna juz drugi tydzien. Pozdrowionka.pa

Gość sara 26
Okruch 12-mieszkam w Anglii na Wembley.Kochana gdybym nie poszla sie upomniec o polozna to bym jej nie miala pewnie do konca ciazy.A jak juz poszlam zapytac to uslyszalam ze polozna jest tylko jedna i niewiadomo gdzie ona teraz jest moze tu moze tam.A na polozna jesli chce to musze poczekac 2 lub 3 tygodnie.Gdy poszlam do innego gp uslyszalam to samo,wiec czekam na ta polozna juz drugi tydzien. Pozdrowionka.pa

Gość okruch12
Sara, ja tego nie rozumiem, bo mnie przydzielono polozna zaraz po tym, jak zglosilam sie do lekarza, ze jestem w ciazy. Co prawda na pierwsza wizyte czekalam kilka tygodni, ale pozniej juz nie bylo problemu. Z tego, co wiem inne dziewczyny tez nie mialy takich klopotow, dlatego mnie to dziwi. Teoretycznie, jesli jestes w Anglii od poczatku ciazy powinnas miec juz z cztery spotkania, na ktorych sprawdza sie twoje cisnienie, wzrost dziecka i prace jego sreduszka (krew pobiera sie przewaznie na Twoja prosbe). Na Twoim miejscu postaralabym sie znalezc jakas polozna i to w super tempie. A ciekawe, co by bylo, gdybys zaczela rodzic (odpukac)? Bo wydaje mi sie, ze ta polozna ktora Ci jest przydzielona odbiera porod-ale nie jestem pewna. Napisz, jak cos sie dowiesz, bo jestem ciekawa. A tak w ogole, na kiedy masz termin? Ja na 1-go czerwca.

Gość kalcia64
czesc mamuski! No jutro pierwszy raz zobacze moja dzidzie rano mam usg juz nie moge sie do czekac.:) Mam PYTANIE czy ktoras z was robi zakupy na A BAY ja wczoraj kupilam lozeczko wsumie to je wylicytowalam zaplacilam z gory za nie. w kwestji odbioru mialam je samo odebrac. Napisalam do tej dziewczyny juz 3 meile i nic. Nie wiem co mam z tym robic dziewczyna od ponad roku jest na tej stronie zalogowana ma kolo 70 tranzakcji i same pozytywne opinie sa o niej. MAM NADZIEJE ZE KTORAS Z WAS MI DORADZI. tak sie cieszylam ze zrobilam udany zakup i ze bede miec juz fajne lozio dla dzidzi a tu chyba zostalam naciagnieta:(

Gość okruch12
Oj Kalcia, robi sie powaznie.Z drugiej strony, skoro ma tyle transakcji i pozytywne opinie, to moze nie jest tak zle. Zalezy, jak dlugo probujesz sie z nia skontaktowac. Moze po prostu z jakichs przyczyn nie moze odpisac, ale jak juz minelo kilka dni, to radzilabym zasiegnac fachowej opinii. Gdzies na pewno jest urzad zajmujacy sie takimi oszustwami i np.na policji powinni Ci powiedziec, gdzie sie zglosic. Zycze powodzenia

Gość kalcia64
udalo mi sie je kupic za 10 funtow to nie majatek a kupilam je wczoraj o 14 h . szkoda mi jak by to przepadlo bo te mialo rok a nowe na a bay wystawione jest za 65 funtow wiec okazja a pozatym jest fajne.

czesc Brzuchatki, dawno Was nie odwiedzalam 🌻 Kalciu, jesli kupilas wczoraj to jeszcze nie panikuj - ja co prawda nigdy nic nie kupilam na ebay ale wiem ze jesli co to zawsze mozesz taka osobe zglosic do admin ebay. W kazdym badz razie zaczekaj jeszcze troszke, moze ta osoba jest na urlopie, chora, itp. na pewno niedlugo dostaniesz odpowiedz! Sara, zglos sie do szpitala w ktorym bedziesz rodzic na oddzial maternity day assessment i tam ci doradza/przydziela polozna. Nie zawsze, a raczej czesciej nie niz tak, polozna prowadzaca to ta ktora pozniej jest przy porodzie (a fajnie tak by bylo!). Ja rodzilam az z trzema pierwszy raz spotkanymi poloznymi - wszystkie trzy ciemnoskure, i wszystkie trzy fantastyczne!!!!

Gość kalcia64
Mam adres tej dziewczyny. Mialam dwie opcje do zaplaty czekiem lub karta kredytowa ja zaplacilam karta. forma odbioru jest local pickup only- wiec co dobrz odebralam ja musze sama je odebrac. ale nie wie czy jesli ona domnie nie odpisala i nie umowila sie na dany dzien i na dana godzine to mam tam jechac bez zapowiedzi? odbior mogl byc 3-5 jesli bym placila czekiem.

Gość kalcia64
poczekam do 17 h jak sie ni odezwie to podjedziemy.

Kalcia czekaj na maila. Oni czasami sa zakreceni i nie od razu sprawdzaja poczte. Ja narazie z ebay mam same pozytywne doswiadczenia. Kupilam laktator, biustonosz i ladowarke do telefonu.

Gość sara 26
Okruch 12 -mnie tez to zdziwilo i to bardzo.Mam termin na 18 maja. Do lekarza zglosilam sie na poczatku ciazy.Pierwsze badania mialam miesiac temu.Myslalam ze taka kolej rzeczy jest normalna ze sie tutaj tak dlugo czeka.Dopiero w szpitalu na badaniach dowiedzialam sie ze nie mialam racji i ze dawno juz powinnam miec swoja polozna.Wiec zaczelam dzialac ale mnie caly czas zbywaja ,jak nie wiedza gdzie jes polozna,to znowu nie ma lekarza ostatnio gdy bylam juz umowiona na wizyte to zadzwonili do mnie ze wizyta odwolana. Dobrze chociaz ze z moim dzieckiem nic sie nie dzieje a w czwartek mam wizyte w szpitalu.Dlatego jestem troche spokojniejsza.No i przeciez nie moge sie denerwowac wiec staram sie byc cierpliwa.NO i tez w czwartek mam umowiona wizyle z polozna ciekawe czy dojdzie do skutku. A jak twoj brzuszek?Dzidzius kopie?

Gość okruch12
Moja dzidia, on albo ona, kopie bez litosci. Ale ja sie tym ciesze, bo wiem, ze zyje. Mam jednak cicha nadzieje, ze jej tak nie zostanie po urodzeniu, bo za kazdym razem, kiedy ktos mnie bada mowi, ze wyjatkowo ruchliwe dzecko (boje sie , ze to superwczesna nadpobudliwosc). Moze oni zawsze tak mowia-nie wiem, bo to moje pierwsze.

Witam 🖐️ U mnie nic nowego się nie dzieje dlatego nie piszę często, ale codzinnie zaglądam!ja dopiero w nastepny wtorek mam spotkanie z GP!Mam nadzieje, że mnie nie zbyje!Niech tylko spróbuje :P Nie wymagam cudów!Chcę tylko połozną i w miare regularne (raz na miesiąc) podstawowe badnia!No zobaczymy!W sumie lekarza mam spoko, więc może nie będzie tak xle!W ostateczności zmienię!Jutro zaczynam 7 tydzień, także mam na to jeszcze czas :) Dobranoc!

Gość kalcia 64
No lozeczko juz mam wlasnie jak wybieralismy sie do tej pani zadzwonila ze jesli chce to moge je odebrac bylo uzywane 3 lata a nie ma nawet zadrasniecia jak nowka nawet dostalam z instrukcja. Jutro jestem umowiona z pania od wozka znalazlam oferte na td trejder. Ale nie kupilam go przez internet tylko telefonicznie ci panstwo wlasnie dzis wrocili z urlopu i mamy dogadac sie co do formy platnosci i przesylki gdysz wozek jest w szkocji. tez dobra cena 9- miesieczna Quinny bazz ze spacerowka z wkladem dla niemowlecia , krzeselkiem do samochodu i jakies tam jeszcze duperele za 270.

Gość Ulus24
Hej dziewczyny!! Jesli chodzi o spotkania w KONSULACIE w sprawie paszportu to jest porazka!!!:(( Flowerka radze Ci juz zarezerwowac termin w konsulacie bo ja urodzilam 18.01.2007 i w teraz w lutym zamawialam spotkanie i zgadnij na kiedy??dopiero na 04.06 2007:(( (pierwszy wolny termin)!Mialam nadzieje ze w maju polecimy do Polski zrobimu chrzciny i wogole zeby dziedkowie zobaczyli wnuczka a tu termin na 4 czerwca a jeszcze na paszport czeka sie 4 tyg. to masakra!!poleciny dopiero w lipcu to Maly bedzie mial 7 miesiecy!!! Jezeli chcecie zarezerwowac termin na paszport w KONSULACIE(teraz sie umawiasz internetowo)oto strona www,polishconsulate.co.uk.cene wyrobienia paszportu dla dziecka do 5 roku zycia (tego na rok czasu)wynosi 18 funtow!!! MOZE KTOS WIE SKAD MAM WZIAC WNIOSEK O PASZPORT DLA SYNKA??bo na stronie konsulatu nie moge znalezc a nie mieszkam w LONDYNIE?????? Pozdrawiam serdecznie!!! Usciski dla wszystkich mamus tych oczekujacych i tych majacych pociechy a szczegolnie Agnieszka26, Madzik24 i Mama E itd. PA:))

Gość Ulus24
Jesli chodzi o zarejestrowanie dziecka to przy wypisie ze szpitala dostajesz taka niebieska kartke (taka ulotka a na niej przyklejony numer dziecka twoj adres itd.)i z nia idziesz do REGISTRAR OF BIRTHS AND DEATHS w swoim miescie i tak dostajesz certyfikat darmowy lub jak chcesz roszezony to kosztuje 3,50 za sztuke jak zamowiasz odrazy przy zapisie bo potem kosztuje 7 funtow za sztuke(przydaje sie bo do zlozenia wniosku o paszport tezn rozszezony jets potrzebny). Czy ktos wie gdzie dostane wnioski na paszport dla dziecka czy musze je wypelnic przed spotkaniem czy moge w konsulacie?? Czy ktos wie moze lub ma KALENDARZ SZCZEPIEN dziecka w Anglii??? Ja urodzilam 18.01.2007 i musialam sie umowic na spotkanie z lekarzem rodzinnym po 6 tyg.po porodzie(tak zrozumialam z tego co mi mowili przy wypisie ze szpitala) czy ktos wie czy na tym spotkaniu moje dziecko bedzie mialo pioerwsze szczepienie i co ogolnie na nim bedzie???(slabo mowie i rozumiem po Angielsku i boje sie ze zle cos zrozumialam)

Gość okruch12
Wnioskow na paszport napewno nie ma w internecie,dostepne sa tylko w ambasadzie. Podejrzewam, ze mozna je wypelnic na miejscu, przed spotkaniem paszportowym. Jesli ktoras z Was mieszka w Londynie (albo wyrabiala juz paszport), to moze moglaby sie dowiedziec, jak wyglada sprawa i czy to pierwsze spotkanie jest jednoczesnie ostatnim tzn. czy nie trzeba paszportu odebac osobiscie? Dla mnie podroz 600mil z noworodkiem to bedzie porazka.

Czesc Ulus - ja tez zrozumialam przy wypisie ze szpitala, ze mam sie stawic z malenstwem po 6 tygodniach u GP , ale jak bylam pytac w przychodni i zaklepac termin wizyty to umowili mnie tylko na szczepienie termin mam na 21 marca a dzien wczesniej musze isc mala zwazyc i zmierzyc. A kalendarz szczepien czy cos w tym rodzaju znajdziesz w czerwonej ksiazeczce dziecka( tej ktora dostalas w szpitalu). Pozdrawiam brzuchatki i mamusie.

Konsulat, paszport ?? Zgadzam sie z wami- porazka. Termin spotkania mam zarezerwowany na 30 maja i do tego jeszcze okolo 200 mil do pokonania z malenstwem, bzdura. Mam konsulat pod nosem ale po paszport musze zasuwac do Londynu. Kto to wymyslil??

Gość Ulus24
Paszportu nie musisz odbierac osobiscie przysylaja Ci go poczta do domu (na twoj adres)po uplywie ok. 4 tyg.!!!

Gość okruch12
No, to chociaz tyle dobrze, ze nie trzeba go odbierac osobiscie. Coz za ulga...

Gość kalcia64
No juz po usg wszystko wporzadku dzidzia ma 64 mm ,wedlug usg termin porodu przesunol mi sie z 06.09 na 31.08 bedzie smiesznie jak by tak sie urodzilo w urodziny mojego pierwszego syncia ktory jest z 29.08 . Jestem zadowolona bo wszystko idzie gladko wyznaczaja terminy badan juz mam na kolejne usg na 17.04 badanie krwi na zespol downa na 16.03 .

Gość kalcia64
Serducho tez bije jak szalone :)

Gość sara 26
kochane dziewczyny mam do was pytanko.Czy chemikalia zwiazane z fryzjerstwem szkodza dziecku ktore jest w brzuszku?Zrezygnowalam z zwodu fryzjerki na czas ciazy z obawy o moje dziecko.Niestety przydaloby sie pare groszy i chyba nie bede miala wyjscia.

Hej kobitki! Kurde no to nie zaciekawie z tym konsulatem!Z waszych wypowiedzi wynika, że na to spotkanie należałoby sie umówić będąc jeszcze w ciąży!Kurde ja mam termin na 11.10, chciałam na Świeta z maleństwem do Polski lecieć i wychodzi na to, że chyba nie dam rady :( No zobaczymy! kalcia super, że pierwsze wrażenie było pozytywne!Troszkę mnie pocieszyłaś, bo juz zaczynałam się dołować tą cała tutejszą służbą zdrowia1Ja idę za tydzień no to zobaczymy jak mnie potraktują!Aha czy na pierwsze spotkanie z lekarzem GP muszę coś ze sobą zabrać? Pozdrawiam dziewuszki :)

Gość kalcia64
GAWIT- wsumie to raczej nie. Pytal o wzrost, wage, date ostatniej miesiaczki, czy juz rodzilas jak tak to jaki byly poprzednie ciaze i czy o terminie rodzilas i bez jakis tam komplikacji podczas ciazy i porodu .Wyznaczyl mi date poreodu , pogniutl mi troche brzuszek to by bylo chyba wszystko. Potem w rejestracji dostalam teczke z formularzami dla ciezarnej karty usg tam sa karty na testy krwi rozne ulodki karta duza w ktorej polozna pisze jak przebiega ciaza. to wsumie taka duza ksiazka.

Gość Mada744
Kalcia- to chyba bedziemy rodzily w tym samym czasie ja wedlug usg mam na 27.08 lub druga data 3.09. Ale bym wolala termin na sierpien bo 90% czlonkow rodziny meza jest z wrzesnia. Za 2 tyg jade do Polski to w koncu porobie sobie wszystkie badania no i oczywiscie ginekolog mnie zbada bo cos mi sie wydaje , ze z ta moja szyjka cos jest nie tak. Bardzo czesto mam skurcze, mecze sie szybko. 27.02 mam juz 3 wizyte z midwife moze tym razem cos mi poradzi ale watpie w to.Wiec dopiero wizyta w Polsce u lekarza powinna mnie uspokoic. A z tym konsulatem to naprawde koszmar. Juz nawet myslelismy czy aby juz w czerwcu nie umowic sie na spotkanie. Pozdrawiam