Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

A ja wszystki druki skladalam przez Job Center i oni sami wysylali za mnie wszystkie formy

kalcia- ja juz mam podpisany formularz przez polozna ale chcialam go wrzucic normalnie do srzynki. Chyba to nie robi roznicy czy zloze go w JC, zaniose na poczte czy wrzuce do skrzynki? Ten druk idzie akurat u mnie do Sheffield.

Pewnie ze nie ma roznicy. Ja tak to zalatwielam bo nie mialam adresu zwrotnego:)

Tesciowa zamowila nam w prezencie sofe i stol z krzeslami!!!! Czekam jeszcze na obrus na ten stol hi hi . Wyobrazam sobie moj living z tym stolem na srodku. Dziewczyny a jak z benefitami na chatke. Dostajecie jakies??

I jezscze jedno pYtanie. SZKOLA RODZENIA ile czasu chodzilyscie, w ktorym tyg, zaczelyscie, czy warto??dzieki

Kalcia bezczelnie zapytam - ile???

przy skladani podania biara pod uwage dochod + benefity + ilosc osob w rodzine. nie stety nie licza w to mediow

karinella- jak chcesz sie zapisac do szkoly rodzenia to trzeba to zrobic jak najwczesniej. Najlepiej na polowkowym usg. Ja sie zapisalam na zwiedzanie szpitala w polowie kwietnia a najblizszy wolny termin byl na 26 czerwca i tak samo jest z tymi szkolami rodzenia.

kalcia - do housing benefit licza wydatki zwiazane np jesli dziecko uczeszcza na dodatkowe- platne- zajecia np basen. Tak nam znajoma mowila, ze oni biora to pod uwage i dlatego tez moze sobie odliczyc takie wdatki. My akurat sie nie kwalifikujemy do council i housing benefit:( i nawet jak bedzie jeszcze jedno dziecko dlatego, ze mamy WTC I ChTC.

Witajcie Kochane 🌼 Karinella - nie ma sprawy , napewno masz teraz urwanie glowy zycze powodzenia i wytrwałości w przygotowaniach :) Anka 0110 - pieknie dziękuje za odpowiedź 🌼 U mnie wszystko wporządku , juz nie mogę sie doczekać USG mam je zaplanowane na najbliższy poniedzialek . Razem z moim malym kwiatuszkiem Klaudynką mamy nadzieje że dowiemy sie kto zawita do nas w grudniu ..... obie stawiamy na dziewczynke :) Próbuje jeszcze raz z tym suwaczkiem powalczyc może tym razem sie uda ;) Miłego wieczoru dziewczynki :)

ups ....... ale dalam plame ;( miało być Kaska 0110 ..... wybacz Słońce :) jeszcze raz piękne dzieki

wlasnie chodzi o to ze polozna kazala mi sie zapisac juz teraz, a jak tam zadzwonilam to powiedzieli zebym zadzwonila za dwa tyg. (jestem w 17t)i nie wiem czy nie mieli miejsca czy za wczesnie. polozna mi dala teraz numer bo nastepne z nia spotkanie mam dopiero za miesiac . Na razie czekam czy nie zadzwonia po tym tescie potrojnym i niby sie nie denerwuje ale chyba podswiadomie jednak tak bo mam koszmary w nocy ze cos sie dzieje z ciaza. Budze chlopa i sie bidula nie moze wyspac do pracy. Kalcia dzieki za odpowiedz, czyli jednak ta kwota jest taka standartowa, bo moi znajomi tez podobnie dostaja, ok 276 na miesiac. ps. Fajna masz rodzinke, tyle duzo mezczyzn ho ho

Mada , a to sie wyklucza??? Dlaczego

to ja w takim razie wole benefity na chatke, chyba bardziej sie oplaca

Hej może ma ktos sekunde i pomoże mi z tym suwaczkiem . :( coś mi z nim nie wychodzi....... skopiowałam kod , wkleiłam w preferencje ale nic sie nie pojawia :( ....

karinella- przynajmniej u nas tak jest. Powiedzieli nam w councilu, ze jesli juz pobieramy WTC i ChTC to reszta sie nie nalezy. Zreszta ponac przekraczamy norme o prawie 150f. LeedsAga- fajna masz corcie:)taki maly kwiatuszek🌼 🌼 Cieszy sie , ze bedzie miala rodzenstwo? Bo moja Ola juz nie moze sie doczekac:)

Witak Mada 744 🌼 Moja Duśka bardzo sie cieszy :) Mamy tylko jeden problem :) chodzi o imie .... ona dla dziewczynki wybrala : Księżniczka Mikal a dla chłopca Król Dawid :) ....... musze troche nad nią popracować bo póki co inne nie wchodzą w gre :)) Pozdrawiam cieplutko z tym suwaczkiem troche mi nie wyszło zdjecie mialo być przy suwaczku nie wiem jakim cudem jest osobno musze jeszcze nad tym popracowac :)

dziewczyny czy któras w Was miala plamienia lub krwawienia w ciazy w 2 trymestrze?? ja mialam we wtorek ale w szpitalu nie dopatrzyli sie przyczyny...Serduszko malenstwa bije i nikt sie poza tym mna za bardzo nie przejal...

Eulalia- ja nie maialam plamien w 2 trymesterze. Jesli to sa delikatne plamienia to raczej nic zlego sie nie dzieje- akurat dzisiaj ogladalam program na ten temat w TVStyle i tam lekarz mowil , ze to moze wystapic po stosunku lub z przyczyn hormonalnych. Ale jesli to plamienie jest intensywne to potrzebna jest konsultacja. Poza tym to dlaczego nie zmieniesz swojego tygodnie a tabelce??

Eulalia Mada ma racje tez ogladałam ten program pt \'\' Mamo to ja\'\' i tam lekarz akurat o tym mowił....Pozdrawiam

kalcia64 no własnie my z mężem staramy sie o hausing benefit i wymagaja od nas rentbook-a od ciebie tez chcieli ??? i jesli mozna wiedziec to płacicie z achatkeagencji czy landlordowi bezpośrednio ??? A z tym wnioskiem O start maternity grant to u mnie w Wolverhampton jest wymagane żeby wysłac pocztą - nie ma możliwości złożenia u nich :(

kalcia64 a jeszcze jeśli to nie tajemnica to proszę napisz ile płacicie za domek. Tak dla porównania chciała wiedzieć ile pokrywają i jak długo czekaliście na pierwsze piweniądze od chwili złożenia?

Ja musialam miec orginal umowy- wynajmuje dom przez agencje 3 bedroom house placimy 850 f+ 140 consil tax.

W tych job center to pracuja tacy idjoci oczywiscie ze nie w e wszystkich ze az w d.... szczypi.:)