Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość md89
Mam chyba podobny problem, z tym, ze ja kolczyk mam od kwietnia. Zauważyłam ostatnio, ze o ile zaraz po przekłuciu wydawało się (stwierdziła to nawet kosmetyczka), ze jest on za krótki, tak teraz jest dłuższy, więc pewnie skóra mi się "skurczyła"?!:( Pewnie to głupie pytanie, ale czy możliwe jest, ze kiedyś mi kolczyk przerwie tą skórę?!:(

Gość taaaaaa90
Robiła mi kolezanka... i uwierzcie nie bolało ;'d

Gość maagda201
Ja zrobilam sobie kolczyk w pepku 3 tyg temu. Racja bardziej bola te szczypce niz przebicie;p no i ejszcze jak wklada kolczyka wymoczonego w spirytusie to troche szczypie.. poboli jeden dzien , ale potem jest wporzadku : i efekt cuuudowny ;p trzeba o niego bardzo dbac ;) i przemywac 2, 3 razy dziennie spirytusem, czasem nim poruszac. nie chodzic na basen dopuki sie nie zagoi i nie wyciagac go jesli ropieje ;P Polecam !:D

Gość fryy
właśnie myślę o kolczyku w pępku ale jak widzę ile czasu ma się to goic to mi się odechciewa ;/ mam w języku i jest super , nic nie bolało (przekłucie) później goiło się równe 7 dni , pozdrawiam ;) ale jak się raz zacznie chce się więcej ;) więc lepiej zapytajcie rodziców , ja na szczęście już nie muszę ;)

Gość pallijcia
ja mam kolczyk w pępku od 12 roku życia razem z 2 koleżankami sobie przebiłyśmy mama sie dowiedziała 3 miesiące później ale miałem luz teraz mam 13 lat i nie długo sobie przebije jeszcze na dole ale tym razem juz sie mamy spytałem i sie zgodziła a tata chyba nie wie do tej pory

Gość pallijcia
ja mam kolczyk w pępku od 12 roku życia razem z 2 koleżankami sobie przebiłyśmy mama sie dowiedziała 3 miesiące później ale miałem luz teraz mam 13 lat i nie długo sobie przebije jeszcze na dole ale tym razem juz sie mamy spytałem i sie zgodziła a tata chyba nie wie do tej pory

Gość pallijcia

Gość pallijcia

Gość PaatUŚ
Raaczek taak md89. ja juuz go ciąłam bo slyszalalm ze moze sie przerwac.;( teraz czekam az sie zagoi i przebijam na nowo.;d

Gość kaktusowapani
hej :) ja mam jakoś tydzień już kolczyk i wyszło mi takie zaczerwienienie jak na tym zdjęciu ... http://img164.imageshack.us/img164/9123/piercing2sy3.jpg tyle , że u mnie aż tak nie wchodzi ten kolczyk ale trochę się chowa mi ta kuleczka... czy to jest normalne czy coś jest nie tak?? pozdrawiam

Gość kaktusowapani
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img164.imageshack.us/img164/9123/piercing2sy3.jpg&imgrefurl=http://zapytaj.com.pl/Category/003,001/2,48774,Kolczyk_w_pepku.html&h=803&w=576&sz=122&tbnid=1lcO7-5v7DLb5M:&tbnh=143&tbnw=103&prev=/images%3Fq%3Dkolczyk%2Bw%2Bpepku&hl=pl&usg=__qFqLCssjvY9zim4NIzNhWKby61o=&ei=b7DtSojiMY-RsAbv973kCA&sa=X&oi=image_result&resnum=2&ct=image&ved=0CA8Q9QEwAQ

Gość md89
PaatUŚ Raaczek taak md89. ja juuz go ciąłam bo slyszalalm ze moze sie przerwac.;( teraz czekam az sie zagoi i przebijam na nowo.;d O kurcze, no to sie zaczynam faktycznie martwić...:(

Gość md89
PaatUŚ Raaczek taak md89. ja juuz go ciąłam bo slyszalalm ze moze sie przerwac.;( teraz czekam az sie zagoi i przebijam na nowo.;d O kurcze, no to sie zaczynam faktycznie martwić...:(

Gość agulalulaaaa201
mam kolczyka w nosie. ;) wogóle nie bolało ani nic.. jest taki malutki ze go prawie nie widac..;0 i mam zamiar zrobic SAMA w pępku .. ale powiedzcie szczerze ! boli?

Gość sweeeety28
agulalulaaaa201 nie chce cie martwic..ale tak..boli..ale jest do przezycia..jak zastrzyk wiec sie nie martw.. 10 sekund bulu i potem wstajesz z czerwonym..pepkiem xd ale gdzies tak kilka minut potem.. robi sie normalny.. pallicia ty jestes chlopak czy dziewczyna raz piszesz łem raz łam (np. zrobiłem/ zrobiłam).. ;/

Gość sweeeety28
agulalulaaaa201 nie chce cie martwic..ale tak..boli..ale jest do przezycia..jak zastrzyk wiec sie nie martw.. 10 sekund bulu i potem wstajesz z czerwonym..pepkiem xd ale gdzies tak kilka minut potem.. robi sie normalny.. pallicia ty jestes chlopak czy dziewczyna raz piszesz łem raz łam (np. zrobiłem/ zrobiłam).. ;/

Gość agulalulaaaa201
dziękuje za informacje ;* mam jeszcze jedno pytanie.. słyszałam że jak sie zamrozi pępek kostkami lodu to mniej boli ? ;>

Gość megu
hej :)mam 14 lat. mam kolca w pępku już 10 miesięcy xd zrobiłam go bez wiedzy rodziców ^ no i dalej nie wiedzą xddd goił się ok 5 mies. nie radze robić go u kosmetyczek... lepiej iść do jakiegoś dobrego salonu pircingu ;d nie polecam zbyt robienie kolczyków u qmpeli ^ zależy czy ona też umie ,bo może akurat nic złego się ni stanie. zrobiłam mojej qmpeli w pępku ale ciężko było;/. lepiej wyłożyć kasę ale mieć mnie problemów(nie mówię że zawsze tak jest). pozdrawiam. P.S ale jak chcecie robić kolce przemyślcie to lepiej..ja już trochę żałuje bo mi się nudzi.. a zrobiłam go? bo koleżanki maja.przynajmniej teraz mi się tak wydaje.. ;**

Gość Gosss
Ja robilam kolczyk tydzien temu;) właściwie samo przekłucie nie bolało bardzo. Gorzej złapanie szczypcami tym bardzej ze u mnie kosmetyczka miala z tym problem ze względu na płaski brzuch;] zaczerwienienie szybko mi zeszło, opuchlizny nie bylo własciwie wogole. Bolało przez ok 3 dni tylko np przy schylaniu. zaklejałam plastrem wiec nie wadzil mi o ubrania. Przemywam zgodnie z zaleceniami tylko wodą utlenioną i jak narazie(odpukac;]) goi sie bardzo dobrze ;) pozdrawiam

Gość chuda**
ja też mam:) od 2 tygodni zrobiła mi to koleżanka(ma wprawe) zrobiła to igłą 2.00 (pomarańczowy wenflon) trochę bolało przekłucie no i jakieś 3 dni po przekłuciu bolało przemywam spirytusem 3 razy dziennie no i przez ok. 3 tyg niemoge się kąpać na basenie no najlepszy jest na początek z tytanu i stali chirurgicznej te ze stali są tańsze ja akurat mam z tytanu no i ja po przekłuciu zemdlałam no ale po prostu byłam tak zdenerwowana że w dniu przekłucia i dzień wcześniej nic nie jadłam:P moi rodzice wiedzą(mam młodych więc może to dlategoxD a moja mama sama ma) no też miałam problem z chwyceniem skóry bo też b. płaski brzuszek i wgl podobno to ja jestem mega chudzielec a tak apropo kolczyk zrobiłam też dla siebie ale i też dla mojej przyjaciółki, która odeszła 2.5 tygodnie temu:( (spoczywaj w pokoju Klauduś;***** ) miałyśmy sobie zrobić razem i tego samego dnia :(

Gość sweeeety28
o jej.. a co jej sie stalo??? ile masz wgl latek??? ja mialam 13 jak zrobilam..mam juz 7 miesiecy.. (jak nie chcesz nie odpowiadaj na pierwsze pytanie)

Gość agusiaa201
mam pytanie.. chce zrobic sobie kolczyka bez wiedzy rodziców.. tylko nie wiem gdzie ! tzn. mam do wyboru albo w języku albo w pępku.. i nie wiem gdzie lepiej ? :) . w obu miejscach nie zczaili by.. dopiero po czasie ;D . tylko nie wiem gdzie lepiej ? ;>

Wiecie co ja marze od 2 lat o kolczyku w pepku:) mam 15 lat i bardzo chce sobie zrobic, ale moja mama nie wyraze na to zgody i mowi ze kolczyk w pepku jest zbyt kurewski i powiedziala ze moge go zrobic dopiero za 3 lata. Nie jestem brzydka ani gruba, ale nie zabardzo sie sobie podobam i chce zeby kolczyk w pempku podniusl mi samoocene:) doradzcie prosze jak przekonac mame na kolczyka w pepkubo mi zalezy, a ona upiera sie ze jak sobie zrobie to mnie z domu wyzuci:(:(:(

Gość Daruńka
hej ;*** Ja mam kolczyk w pępku od dwóch lat ;) i sądze , że jest super !

Gość Karolka -*
Ja mam kolczyk w pepku 4 miesiące. Przekłucie prawie nic nie bolało. Ogólnie jest dobrze. Na początku przemywałam go rumiankiem i szałwią. Moi rodzice się nie zgadzali więc postawiłam ich przed faktem dokonanym. Trochę krzyczeli ale to nic. Powiedziałam im, że zrobiłam go dla siebie a po za tym marzenia są po to żeby je spełniać. Kolczyk mam tytanowy (jest świetny), kilka razy zmieniałam go na stal chirurgiczną ale chyba jestem uczulona bo od razu zaczyna mi się psuć dziurka. Dziś kupiłam srebrny i mam nadzieję, że sie sprawdzi :) POZDRAWIAM :)

Gość Andzia pp
Kurde! Ale mnie dawno na tym forum nie było; ) Agusiaa: Moim zdaniem lepiej będzie w pępku,ale to od cb zależy; p Ja już mam swojego kolczyka... Rok i 5 miesięcy; ) Fajna sprawa; d Duzo osób podochodziło.. xD

Gość Andzia pp
Kurde! Ale mnie dawno na tym forum nie było; ) Agusiaa: Moim zdaniem lepiej będzie w pępku,ale to od cb zależy; p Ja już mam swojego kolczyka... Rok i 5 miesięcy; ) Fajna sprawa; d Duzo osób podochodziło.. xD

Gość Andzia pp

Gość Andzia pp