Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Witajcie ! Mam pytanie do Justyna i Stokrotki odnośnie badania genetycznego między 11 a 13 tc czy mialyscie je robione i czy lekarz Wam je zaproponowal? Ja odstawilam duphaston za konsultacja z lekarzem i po paru dniach dostalam brązowych plamien. Z dzidziusiem na szczęście wszystko ok. wrocilam do duphaston ale troszkę jeszcze plamie. Wizytę mam w poniedziałek i już się nie mogę doczekać bo na szpitalnym sprzęcie niewiele widać.

jestemfit ja akurat w tym przedziale wyladowalam w szpitalu na patologii, ale mialam zaplanowana wizyte na te badania. A ze nie mozna bylo zrobic ich w szpitalu to lekarz malucha pomierzyl ale wszystkie dane nasiosl u siebie na kopie na wizycie prywatnej. Nawet jak chodzisz na NFZ to w tym przedziale jest wlasnie to 1 z 3 badan USG

Gość stokrotka201
A ją że względu na wiek 24 lata nie jestem obieta przedzialek wiekowym na takie badanie. Z dzidzia wszystko ok było na tym etapie więc lekarz sam powiedział że nie potrzebuje. Że takie badanie robi się przeważnie kobietom po 30 i jak są jakieś podejrzenia u młodszych.

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź :) mam wizytę w poniedziałek i nie wiem czy robić te badanie czy nie. W sumie mam 25 lat. Zobaczę co powie na wizycie to się zapytam czy powinnam je robić. Dzięki miłego dnia

Gość gocha-04
nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 26tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........00.03 ........1,5 roku( I cykl z bromkiem, 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) AniaeS28 (28)..........00.03 .....4cykle z bromkiem i dupkiem natie75.....................

Gość madziorkus
nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 26tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) AniaeS28 (28)..........00.03 .....4cykle z bromkiem i dupkiem natie75.....................

Gość interesantka25
magdzia2 a konsultowalas juz ta prl z lekarzem?jaki mialas wynik bez obciazenia?

eh ciekawe jak to jest z tą prolaktyną, czy jakbym może trochę poczekała to i bez bromka bym zaszła w ciążę... ale ja niecierpliwa jestem i wolę z :) ta moja prl po obciężeniu jest za wysoka, tak to mieści się w górnej granicy... ciekae jak to jest :) my tak ciągle mówimy o prl, tarczycy itd itp moja koleżanka z hashimoto i guzkami na tarczycy, zaszła w 3 albo 4 cyklu starań... eh... a mi się zawsze wydawało, że ja mam tak fajnie, bo regularnie :D

Gość interesantka25
wlasnie,zawsze cos nie tak,a z jakimi wynikami dostalas bromek?ciekawa jestem co mnie jutro czeka po wizycie.

interesantka - a ja przy prawidłowych wynikach prl dostałam bromergon na zaciążenie bo mimo dobrych wyników prolaktyny miałam objawy hiperprolaktynemii m in mlekotok z piersi i nieregularne @

Gość antoninka27
hej mnie odeslano do domu, biocenoza wyszla okej, ale nie bylo wolnego lozka i wymazy z chlamydiii okazaly sie niaktualne :( wazne sa tylko 3 miesiace, a moje mialy 5 m-cy. Zabieg wiec mam miec przed samymi swietami. Pozostaje wierzyc, ze do niego nie dojdzie, ale to jedynie wiara w cud :D

Gość edytka77
Mi zostało ostatnie opakowanie bromka, jak nie zaciąże to odstawiam tak czy inaczej, wczoraj zamowiłam testy owu i bede testowac lada dzien moze w koncu sie uda...

Gość natie75
A ja jutro jade po wyniki toxo i zrobic wynik p p antykaripidowe czy jakos tak i antykoagulant toczniowy tylko ze na te wyniki czeka sie dwa tyg teraz to czekam na pierwsza @ po poronieniu zeby obserwowac swoj cykl :)

Gość Olvinka
Hej dziewczyny, od 3 mc biorę bromergon. Lekarz zalecił 1 tab od poniedziałku zwiekszylam dawkę na 1'5 tab - objawów negatywnych brak. Mam pytanie do was . . . Jak długo zażywacie bromergon? Po jakim czasie dziewczyny z forum zaszły w ciążę ? Wstępnie na kwiecień mam skierowanie na zabieg udrozniania , czy któraś z was ma juz za sobą taki zabieg?

Gość natie75
Hej Olvinka ja bralam 1 rano i jedna na noc udalo mi sie zajsc juz w pierwszym cyklu nistety poronilam..... ale patrzac po dziewczynach to bardzo indywidualna sprawa bo innym po kilku cyklach sie udalo a innym nie pomogl... Co do zabiegu to nie pomoge bo nie mialam Pozdrawiam:)

Gość interesantka25
no wlasnie,co z tym wyciekiem z piersi?jak to wyglada?bo ja jakis czas temu zauwazylam wlasnie dziwne mokre plamki na staniku,potem juz nie,ale po scisnieciu,zawsze cos sie wydobedzie z piersi,tyle ze tej wydzieliny nie ma duzo,i zastanawiam sie czy to nie zwiazana z prl zwykla,calkiem normalna wydzielina fizjologiczna.

Gość Olvinka
Mam nadzieje ze zwiększenie dawki coś pomoże i ze ominie mnie ten zabieg:( to twoje pierwsze poronienie? Ma to coś związek z przyjmowaniem brom? Aaa jeszcze jedno pytanie robicie przerwy w przyjmowaniu bromergonu??

Ja miałam właśnie mokre staniki i po naciśnięciu były kropelki jakby mleka czasami białe czasami takie wodniste. Miałam usg piersi aby wykluczyć jakieś zmiany które mogłyby to powodować. Odkąd biorę brimergon mlekotoku nie mam:) i cykle są regularne i piersi już nie bolą ciągle.

Gość natie75
Olvinka poronilam w sumie trzy razy z tym ze dwie ciaze mialam potwierdzone przez usg i testy a pierwsza tylko potwierdzona testem... Bromergon dopiero zaczelam brac w grudniu 2012 bo dlugo nie moglam zajsc po poronieniu i zrobilam poziom prl i ta po tabletce byla spooro za duza.... Teraz narazie nie biore bromka czekam na pierwsza @ na wyniki badan Aczkolwiek ani sie jeszcze nie staramy ani nie odkladamy staran z jednej strony chcialabym ale z drugiej boje sie ze znow poronie....moze nie jest mi juz dane miec dziecka:((((( Jakiegos dzis dziewczyny zalapalam dola:((((((((((

nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 26tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) AniaeS28 (28)..........18.03 .....4cykle z bromkiem i dupkiem gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75.....................

Gość magdzia 2
Interesantka przed obciążeniem mam 25, normy niby do 25, ale w tym laboratorium napisali,że do 23? Nie konsultowałąm wyników, bo dopiero za tydzień mam wizytę i jeszcze nie mam wyników progesteronu itp, co robiłam w 20dc. A kiedyś gdzieś czytałam, że po obciązeniu może wzrosnąć 10x, u mnie niby prawie. Zobaczę co powie. Póki co nie zaciążam, bo.... zero owulacji!!!!!!!!!!

Gość magdzia 2
Olvinka udrożnianie jajowodów, czy badanie drożności?

Gość interesantka25
no ja juz tez jestem ciekawa co lekarz powie na moja prl.czy to tak zostawi,leki ,czy bd szukal dalej?jutro 13.50 wizyta.

Gość Olvinka
Natie główka do góry !!! Będzie dobrze- wręcz musi być ;) Magdzia 2 prawdopodobnie droznosc dróg :/ oj nie wiem czego sie spodżiewac! Jak taki zabieg wyglada i czy jet to bolesne ??!!

Gość Olvinka
Natie główka do góry !!! Będzie dobrze- wręcz musi być ;) Magdzia 2 prawdopodobnie droznosc dróg :/ oj nie wiem czego sie spodżiewac! Jak taki zabieg wyglada i czy jet to bolesne ??!!

Gość gocha-04
jestem po badaniu PRL jutro wyniki, mam nadzieję, że będzie wszystko w miarę ok. W tym cyklu też zaczęłam brać castagnus i wiesiołka (oeparol). Zobaczymy co z tego wyniknie, aczkolwiek gdybym miała teraz zaciążyć to jakoś koniec listopada na poród wogóle nie nastraja mnie optymistycznie, ale już co ma być to i tak będzie.

Załamka OB 29 :( jeszcze więcej niż było, ja juz nie wiem co mam sobie jeszcze wyrwac, uciąc, jesten bezradna, idę dzisiaj do lekarza rodzinnego, może coś wymyśli.

Gość gocha-04
Endi biedulko:* Wczoraj czytałam na innym forum jak pod koniec stycznia dziewczyna pisała, że już ma dość i że forum opuszcza, bo zeświruje. I wiecie co..? wczoraj się odezwała, że wróciła, bo ma II kreski :) i pisała, że totalnie wrzuciła na luz co weekend imprezka zakrapiana %, wogóle nie myślała o ciaży i pyk udało się. Zaczęłam się zastanawiać czy też nie rzucić tego w pieruny, ale pytanie jak, bo póki co aż tak zdesperowana nie jestem, może wyluzowana tez nie, ale inaczej nie potrafię.