Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość tikotiko
Ashia - a co u ciebie ? testujesz już ? Ja dziś już mam troche śluzu i zaraz chyba zrobię test żeby wiedzieć czy już owulka nadchodzi czy jeszcze zupełnie nie. monikkkk - a co u ciebie ? czy ty dziś nie powinnaś testować przypadkiem ??? Dziewczyny odzywać się proszę !!!! Przecież nie musimy rozmawiać tylko o ciążowych sprawach ale o wszystkim :) Piszcie piszcie co u was ?????

Gość tikotiko
Wiecie tak się rozleniwiłam przez tą niedzielę że jeszcze chodze w piżamie hehe Wiec ide wskoczyć pod prysznic i się ubrać. Jak doprowadzę się do porządku to wracam :D Pisać proszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Baaasia
Hej dziweczyny. No odbra wczoraj skonczył mi się okres. Mój cały cykl czyli od konca tamtego do konca tego okresu ...tak sie liczy, tak? trwał 25 dni. Kiedy jest to jajaczkowanie? bo się gubie. Pozdrawiam

Gość Ashia87
tiko ja jeszcze nie testuje, ale chyba się skuszę na teścik wieczorem :) choc i tak nie bedzie tego tego bo jutro do gina... tak naprawdę to ja teraz nie wiem dokładnie kiedy mam testowac bo nie wiem jak długi będę miec cykl :O ale testów mam dosyc sporo więc jest dobrze :D kupiłam ostatnio nowe opakowanie kwasu foliowego. na poczatku miałam Folik, teraz mam firmy Solgar (100tabl), ale m sie już kończą a te nowe są Puritan's Pride (250tabl) i jakie było moje zdziwienie jak otworzyłam opakowanie i widzę dużo mniejsze tabletki :O niby kwasu tyle samo ale są malutkie... oooo qrwa :O ale lac zaczęło :( A raczej gradem sypac :O ta pogoda mnie wykończy... :O i jakos dziwnie jajnik mnie boli :O

Gość Ashia87
Basia pierwszy dzień @ to pierwszy dzień cyklu. cykl trwa do następnej @ gdzie @ oznacza początek nowego cyklu.

Gość Ashia87
jaaaaaaaaakie piękne słoneczkooo:D:D:D

Gość monikkkkk
hejka :) Ja się nie odzywałam bo i wy się nie odzywałyście :) Dziewczyny mam pytanie jak mierzę temperature rano i jest taka sama już dłuższy czas to nie powinnam dostać okresu w tym dniu tak ??? ale naprzykład jak rano będzie niższa to dostanę tak ??? i kiedy tego samego dnia czy następnego ??? :):)

Gość monikkkkk
a u mnie śnieg leży :)

Gość Ashia87
znowu zaczęło lac :O monik ja sie na temp nie znam. ale masz chyba dzis testowac, nie?

Gość monikkkkk
miała ale rano zmierzyłam tem. nie spadła i nie miałam czasu zrobić testu bo musiałam jechać z mężem z samego rana a teraz pewnie nie za dobrze robić testu co bo to trzeba rano ??

Gość tikotiko
No jestem już uporządkowana :D Ashia - to dopytaj się gina kiedy owulka bedzie. Może jak będziesz miała usg to ci podpowie za ile dni bedzie :) Ja zrobiłam przed chwilą tesciora i słabiutka druga kreseczka więc się zbliża pewnie. monikk - no i co z tym testowaniem ??? Robisz go czy jeszcze nie. Co to tempki to jak spadnie tempka to na drugi dzień zwykle jest @ a jak przez co najmiej 14 dni od owulki jest wysoka ok 37 to ciąża bardzo prawdopodobna :D A jak jest u ciebie jaka tempka ? Basia - pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień @ - to tak się liczy

Gość Ashia87
monik jeżeli miałaś juz miec @ to możesz nawet teraz zrobic

Gość monikkkkk
zrobiłam tezaz jest negatywny test!! hip ale temp. nie spada mam 36.9 10 go miałam owulację więc dziś jest 14 dzień i powinnam dostać i nic już sama nie wiem !!!!!

Gość Ashia87
dobra dziewczynki, zjadłam obiadek. Teraz ide pranie nastawic i łazienke sprzatnąc. Jutro z rana do gina więc będę dopiero w środe bo jutro jeszcze zrobię TROSZECZKĘ większe zakupy :D trzymajcie sie :*:*

Gość tikotiko
U mnie też pogoda fatalna :O Cały czas pada. A ja musze zakupy zrobić. Chyba samochodem podjade pod market żeby w jedym miejscu pod dachem wszystko kupić bo w takim deszczu to spacerować z małą się raczej nie da. Zresztą całą noc lało. Wiem bo u nas słychać krople deszczu na parapecie. Aż mnie to kilka razy obudziło. monikk a który to twój dzień cyklu ? Juz po terminie @ ?

Gość tikotiko
monikk - to najlepiej jutro rano zrób jeszcze raz. Skoro tempka wysoka to ja bym nie traciła nadzieii na dwie kreseczki :) Może owulka jednak troche później była niż myslisz dlatego test jeszcze nie wyszedł.

Gość monikkkkk
tiko ja bym chciała bardzo nadzieję mieć ale to już robi się męczące ! jeju.... dlaczego tak jest hip

Gość tikotiko
monikk - ja na twoim miejscu na badanie krwi sie przeszła beta hcg wtedy wszystko będzie jasne na 100%. A masz jakieś objawy cążowe typu : powiększone piersi, wrażliwe sutki, dużo białego śluzu, zawroty głowy itp. czy zupełnie nic ?

Gość monikkkkk
Tiko Bolą mnie piersi ale tak jak zawsze przed miesiączką może mniej , śluzu wcale nie mam chociaż nie na żekałam na niego i jajniki czasma zakują mnie ale nie mocno tylko lekko i to wszystko

Gość tikotiko
monikkk - no nic To trzeba czekać. Ale jutro jak @ nie przyjdzie to zrób teściora z pierwszego porannego moczu bo może teraz mocz był za bardzo rozcieńczony. Dopóki tempka wysoka to nic straconego. Jolita - a u ciebie jak ? Przyszła @ czy jednak test zrobiłaś ? Ashia

Gość monikkkkk
tiko dzięki za nadzieję :) chyba ztego wszystkiego czyli z nerwów ze mam negatywny wynik jaknik zaczą mnie pobolewać !!!jej

hejka do mnie przyszła @ niestety:( no trudno bede probowac dalej.... choc przyznaje ze nie mam juz sił i nadziei

wydawało mi sie ze w tym cylku powinno sie udac Kochałam sie dzien przed wzrostemtemperatury z 36,4 do 36,7 i nic kompletnie nic....... nie rozumiem na czyym to polega ........

Gość monikkkk
julita u mnie tak samo :( już nic nie wiem była owulacja i nic

Gość monikkkk
Przytulałam się z mężem przed owulacja i w trakcie !!! i dziś zrobiłam test i nie miałam drugiej kreski hip :( ale okresu terz nie mam jeszcze !

no ale ty mozesz miec jeszcze nadzieje bo przeciez temperature masz wysoka;) głowa do góry wierze w ciebie:)

kurcze powiedz jak to jest ze przytulamy sie a tu nic........ juz tego nie rozumiem ;( kupiłam sobie testy owulacyjne Bede w tym cyklu mierzyc temp. sluz i stosowac testy Zobaczymy czy podziała;) jak nie to juz nie mam sił i pomysłu.....

zastanawiam sie tez aby zakupic castagnus Słyszałyscie cos o tym??? ja wyczytałam w necie ze u nie których kobiet to on pomaga w zajsciu w ciaze..... reguluje hormony ... sama nie wiem czy go stosowac niby jego skład to zioła wiec nie powinien zaszkodzic;) co o tym myslicie???

Gość monikkkk
julitko :) trzeba mieć nadzieję ja juz ją bardzo długo mam i też już siły nie mam zawsze kiedy dostanę @ to się załamuję na 2 dni !! ale potem jest oki :) zaczynam się przytulać :) i jkoś mi lepiej :) ważne że mam męża :0 który mnie wspiera bardzo w tej kwestji :) bo bym sie już załamała żeby nie on :) Słyszałam o tych tabletkach też chcę kupić ale gdzieś wyczytałam że może cykl rozregulować ??? więc nie wiem może dziewczyny coś więcej powiedzą ???

wiesz co ja je juz brałam kiedys Przepisała mi je Gin ze wzgledu na bolesne miesiaczki i wrecz przeciwnie okres bardzo mi sie wyregulował i bole zmalały tylko trzeba go brac regularnie rano;) wiec nie wiem moze to o to chodzi zeby te tabletki hormony wyregulowały....