Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

tiko idę do tego samego, może juz będzie wynik z cytologii... może mi dac luteinę ale powiedział ostatnio że jak te krwawienie sie powtórzy to dostanę tabletki anty :O tyle, że to nie jest ciągłe krwawienie tylko takie \"czasowe\", tzn tu poleci a za chwilę już nie i nie jest tej krwi tak dużo jak te parę miesięcy temu... dziś mnie już nie bedzie, jutro pewnie też nie, więc do zobaczenia :(

Ashia - to trzymaj się kochana i odezwij się koniecznie najwcześniej jak możesz !!!! Bo będę się martwić. My tu na ciebie czekamy - pamiętaj !!!!!! Będzie dobrze - zobaczysz !!!!!

Gość monikkkkk
ashia wszystko sie jakoś ułoży :)trzymamy kciuki :)

Witajcie :) Ale dziś piękny dzionek, wiosna pełną gębą :D Ashia - czekamy na info monikkk - co u ciebie ? Bierzesz już te leki na stymulacje ? Jak ten lek sie nazywa ? Jolita - co z tobą opuściłaś forum na czas leczenia ???? Basia - co z tobą, gdzie sie podziewasz ????? Amerykat - zostajesz z nami ???? Dziewczyny co z wami - topik nam umiera :O Musimy go reanimować :D Meldować sie proszę !!!!!!!!!!!!!!

Ja wariuje już z tego oczekiwania na testowanie :O Już bym chciała wiedzieć tak czy nie buuuuuuu no ale nic trzeba czekać. Moje objawy nadal te same, wrażliwe na dotyk piersi, kłucie podbrzusza od czasu do czasu, czasami widoczny gęsty biały śluz, tempka ok 37, chwilami duża senność ale to pewnie na tą zmiane pogody. Mam taki dzień,że myśle że moze jednak się udało. A następnego dnia rano jak większość objawów jest słabsza myśle,że nic z tego. Wariuje już od tej niepewności. Dobrze,że jest tak ładnie bo jak wchodzimy na długie spacery to czas szybciej leci.

byłam u gina ale go dzis nie ma :O zapisałam sie na jutro, jestem pierwsza, więc jest ok ;) tak dla samej siebie zrobilam rano test ciążowy... i jakby sie przyjrzec to druga kreska jest... ale to nie polega na wypatrywaniu krechy :O ale zaznacze to ginowi jutro :D

Ashia- oooooooo ale niespodzianka :D To może jednak dzidzia :D ale byłoby super :D A jak krwawienie jest nadal czy nie ma ?

No wiedze,ze nikt nie chce sobie popisać więć ja też znikam. Przecież nie będę pisać sama ze sobą :O

Gość monikkkkkk
czesć dziewczyny :) Mnie nie było bo.. robiłam badania które mi kazała gink. a pozniej pojechałam do sister umyc dla niej okna bo ona ma do tego dwie lewe rece :) a ja lubię :) to robic :) i teraz zrobiłam kolacyjkę dla mnie i mezusa .... zjedliśmy ... :) a teraz pisze :) Ashia - no to spoko :) moze jakas fasoleczka kiełkuje :) super :) Tiko- mam takie leki jak CLASTILBEGYT I DUPHASTION z tego co czytałam to ten drugi moze byc tez na podtrzymanie ciązy :) niektóre dziewczyny pisały na forum ze zaszły za pierwszym cyklem od ich stosowanie :) zobaczymy czas pokaze jeszcze przytulanki muszą byc solidne :) gink tak mówiła miedzy 12-16 cyklem sie przytulac co najmniej raz :) a tak to co 2 dzien :) no no... ja to moge i codziennie :) ale mój mąż to zmeczony jest :( bo ma dwa etaty i jest mu cięzko :( rozumiem go :) DZIEWCZYNY CO Z WAMI !!! TIKO MA TACJĘ TRZEBA COŚ PISAĆ :)

Witaj Monikkk :) Oj coś czuje,że topik umrze śmiercią naturalną jak tak dalej pójdzie :O bo ostatnio to piszę sama ze sobą :O Wygląda to coś na kształt pamiętnika straczki hehe Dobrą siostrą jesteś jak okienka pomyłaś :D Ja nie znosze tego robić. Umyłam jakieś 2 tyg i chyba juz przed świętami nie będę myła. Nie chce mi się. Ale dziś zmobilizowałam się i usmażyłam 30 kotletów + 10 zawijańców i zamroziłam sobie więc na święta i potem objatki będzie jak znalazł. Poza tym cycuch bolą mnej więc pewnie niebawem wstrętna @ przyjdzie :O buuuuuuuuu

Gość monikkkkk
jeszcze zapomniałam napisać jak mnie zajde w tym cyklu to mam skierowanie do szpitala na HSG !!( sprawdzaja drozność jajowodów ) wczoraj poczytałam o tym to jest straszne !!! czy coś wiecie o tym ???? Tiko a pieris tez bolą jak kobieta jest w ciąży :)

Monikkk- nic nie wiem na temat tego badania. A co przeczytałaś ? No tak wiem,że piersi bolą w ciąży bo w pierwszej ciązy mnie bolały ale teraz bolą mniej. To znaczy wczoraj wieczorem już całkiem przestały boleć, a wczesniej w tym cyklu wieczorem bolały najbardziej - tak że nie mogłam położyć się na brzuchu. I zawsze tak mam zawsze,że przed okresem bolą a jak przestają to na drugi, trzeci dzień przychodzi @ A dziś nieoczekiwanie od rana znów bolą więc już wogóle nie wiem co jest grane.... Jakiś dziwny ten cykl, chyba za bardzo się nakręcam i stąd takie wahania. Musze wziąć na luz :O

Gość monikkkkk
niby jest lekarz i 2 pielegniarki trzyma sie szeroko nogi i lekarz grzebie ładnie pisząc. wlewa do jajowodów jakiś kontrast i to sie rozlewa po jajowodach a w tym czasie pielegniarka robi zdjecia rendg, ni by zabieg jest ok 15 min. potem zaworza ciebie na sale i tam lezysz kilka godzin i do domu a i po tym zabiegu masz krwawienie ,dziewczyny pisza ze jest straszny i ze boli masz znieczulenie ale to nie daje!! po prostu juz jestem wystraszona !!! ja nigdy w szpitalu nie lezałam a jak wchodze do szpitala to mi nie dobrze sie robi~!!

Gość monikkkkk
tiko niestety te czekanie na zrobienie testu to jest straszne :( ale trzeba niestety czekać :) a moze nie przyjdze zawsze sie ma ta nadzieję :)

nie nnie nie opusciłam tylko zaczeło mnie traszke wystko przytlaczac... nie tylko omoje problemy ale takze rodziny Szwagier w szpitalu mama tez zaczeła chorowac No i problemy budowlane masakra łeb mi juz peka....;(

Monikkk - rozumiem twoj strach, pewnie też bym się obawiała. Ale takie doświadczenie przed porodem moze się przydać - szczególnie jesli chodzi o pobyt w szpitalu. Ja tez pierwszy raz do szpitala trafiłam podczas porodu no i nabawiłam sie depresji poporodowej (bo do tego córcia dała mi popalić - cały czas przy piersi i nie mogła się najeść i nie spałam praktycznie przez 3 dni wcale a pielgniarki miały olew na to totalny - i tylko mówiły że niektóre dzieci tak mają ). To było straszne buuuuu Ale przecież może cię to wszystko ominie - bo może stranka będą owocne :D Miałaś dziś testować ??? Jolita - no nareszcie sie odezwałaś. Co do problemów budowlanych to ja tez jestem w temacie. Nie dość ,że mąż inżynier budownictwa i do tego pesymista totalny wciąż mówi tylko o kryzysie i że pewnie jak nie będzie kolejnej inwestycji to albo straci pracę albo wyjedzie w delegacje :O To do tego mielismy kupić działke pod budowe domu i też jakies problemy się pojawiły buuuuu Ja jestem raczej optymistą i myśle,że wszystko będzie OK, poradzimy sobie a mój mąż to wręcz przeciwnie no i po pracy wciąż narzeka uffff trzeba to jakoś przetrwać :) Ashia - i co jesteś już po wizycie ????? Dziewczyny wiecie mam straszną huśtwke nastrojów, dosłownie straszną. Współczuje maludzie bo brak mi czasmi do niej cierpliwości i kilka razy dzienie robie jej jakieś wykłady :O Nie wiem co się ze mna dzieje - czasami jestem zła jak osa a za chwile się śmieję. Ta wiosna chyba mnie rozkłada :D

witajcie kobietki! właśnie wróciłam do domku, byłam jeszcze na zakupach. w nowa kieckę się zaopatrzyłam, spodnie, bluzkę i kurteczke na wiosne ;) ehhh... wyniku z cytologii jeszcze nie ma, na stwierdzenie ciąży jeszcze za wcześnie... :( dostałam tabletki przeciwkrwotoczne, hormonów nie dostane dopóki będą krwawienia, bo powiedział mi że jeszcze bardziej się rozkrwawie :O za tydzień do kontroli... choc jest to Wielki piątek, ale powiedział, że z samego rana mam przyjechac na wizytę bo on to musi koniecznie zobaczyc za tydzień :O no i powiedział, że jeżeli to jest dopiero pierwsza taka już \"normalna\" @ po czyszczeniu to moga się plamienia zdarzyc...

No widzisz Ashia nie ma się czym martwić na zapas a może nawet dzidzia jest :D No i gratuluję zakupów. Ja jestem ostatnio tak wybredna,że nic mi się nie podoba :( No teraz uciekam na spacer, po drodze poczte musze odwiedzić i zakupy więc będę dopiero popołudniu. papa

Gość NATASZA 27
Witajcie szukam od pewnego czasu coś o owulacji cięszę sie ,że jesteście tutaj i mam nadzieje ,że będziecie mogły mi pomuc. A wiec mam cykle 27 zaczełam obserwacje od dawna to jest ok. 6 cykl i nie bardzo wiem kiedy mam owulke, zazwyczaj tak ok. 9dc pojawia sie śluz jakby biały ,ale nie ciągnie sie w 11dc pojawia sie sluz jakby ciągnący nie dokąca przezroczysty ale z domieszka krwia i tak w 12dc jest ciągnący podobny jak w 11dc a w 12dc białawy ciągnie sie delikatnie z palca do palca i w zasadzie nie ciągnie sie super. Przepraszam ,że tak napisałam ,ale nie wiem co mam mysleć niby wszystko ok. Teraz to moj drógi cykl brania wiesiołka mysle ,że poprawa jest ale kiedy ta owulka . Bylam u gina i powiedział ,że jak cykle są regularne to jest ok, i mam przyjść za pół roku ale w ciąży brak nie wiem co ,żle robimy . PROSZE NAPISZCIE CO OTYM MYSLICIE POZDRAWIAM JULKA!!!

Natasza Witaj :) Może dołączysz do nas na stałe ? Zapraszamy :) Co do twojego zapytania to skoro zawsze w 11 dc masz domieszke krwi w śluzie to moim zdaniem jest to plamienie owulacujne i właśnie wtedy masz owulacje. Ja też kiedyś miałam takie pamienie w połowie cyklu i gin mnie uświadomił,że jest to plamienie owulacyjne. Azatem jeśli stranka będą 10-11 dnia powinny być owocne - czego życzę oczywiście :)

Dziewczyny jutro moja córcia ma 3 urodzinki więc cały weekend będziemy świętować :D Wracam do was w poniedziałek

Gość monikkkkk
no to buziaczki dla niej :) bawcie sie dobrze :) Wyczytałam gdzieś w necie ze po tych tabl. co ja biore jest duzo ciąz mnogich !! niezle :)

Gość NATASZA 27
Witajcie mam nadzieje ,że ja również będe mogła komuś coś doradzic . Dziękuje ,że ktoś odpisał moze ktoś jeszcze wypowie sie w mojej sprawie ???

Gość monikkkkk
czesc natasza :) Ja sie zgadzam z tiko :) ona ma racje :)

Gość monikkkkk
dziewczynt nie jest nas zbty duzo :0 a moze zrobimy tak jak inne dziewczyny na forum :) "STARACZKI " NICK(WIEK ) ILOŚĆ CYKLU @ MIASTO(WOJ.) mONIKKKK 23 15 23.4 PODLASIE

Witajcie dziewuszki :D Ja tylko na momencik. Córcia bawi się nowymi prezentami a mężulek mecz ogląda więć mam chwilke dla siebie. Wczoraj super spędziliśmy dzień. Byliśmy w zoo, na karuzeli w Mc Donaldzie wszędzie gdzie córcia sobie zażyczyła, potem były czapeczki urodzinowe na głowch, tort ze świeczkami i goście wpadli z prezentami. Dziś bylismy w figlolandzie i na długim spacerze. Więć ogółnie urodzinowy weekend baaardzo udany :D monikkk - dzięki, co tam jak testowanko owulka sie zbliża ? Ashia - jak samopoczucie ? Jakies objawy ciążowe ;) Dziewczyny piszcie co u was ? Jak weekend mija ? U mnie objawy bez zmian czyli raz są większe a raz mniejsze czyli nic ciekawego. W środe testowanko :)

"STARACZKI " NICK WIEK CYKL @ MIASTO(WOJ.) DZIECI MONIKKKK 23 15 23.04 PODLASIE tikotiko 30 2 9.04 WIELKOPOLSKIE 1 Troszkę przerobiłam ;) Wpisujcie się dziewczyny :)

Gość Natasza27
"STARACZKI " NICK WIEK CYKL @ MIASTO(WOJ.) DZIECI MONIKKKK 23 15 23.04 PODLASIE tikotiko 30 2 9.04 WIELKOPOLSKIE 1 Natasza27- 27. 6. 19.04 Wielkopolskie A witam ja dołaczma sie do listy mam nadzieje ,że pomozemy sobie nawzajem czytałam troche i z tego wynika ,że Ashia jest w ciązy Zazdroszcze!!! pozdrawiam