Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość teściarka
i jeszcze aktualne tabeleczka STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........24.......30.08.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........2.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............16.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............11...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............11.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia

Gość edi573
Czesc dziewczyny u mnie@sie spuznila jeden dzien ale dzis sie pojawila a juz mialam nadzieje:(,ale nie zalamuje sie mam nadzieje ze w nastepnym cyklu sie uda:).Pozdrowionka dla wszystkich staraczek i brzuchatek.

Gość edi573
STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........24.......30.08.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........2.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........7.........05.09........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............16.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............15.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............11...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............10.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............6.............2.... ..........13 kwietnia Amerrka............27..............6.............2...... .........22kwietnia

dzieki za czary tiko mam nadzieje ze podziałają.... ja nadal czekam na moją @ jeszcze 2 dni niewiem czy robic test czy nie niechce za wczas sie napalac... chyba poczekam ale mam przeczucie ze @ przyjdzie pozdrawiam was dziewczynki

Monik ja w 11 tyg mialam usg przez brzuch. Tesciarka, ze mnie tez zawsze wszytsko wyplywalo, ale plemniczkow jest tak duzo ze nie wiem czy ma to znaczenie, ale moze u ciebie faktycznie pomoglo :) Edi, przykro mi ale w koncu ci sie uda. Anulka, tez mi sie wydaje ze lepiej poczekac. Amerka, ja mam prawie 17 tydzien i zero brzucha, tylko jak sie najem mi go wysadza ale wygldadam wtedy jak spasiona na brzuchu a nie ciezarna :D Przyszedl mi przyrzad do sluchania dzieciatka, tzn jutro odbieram z poczty, nie moge sie doczekac!

Aaaa, slyszalam dzis bicie serduszka mojego dziecka!!! Teraz jestem juz spokojna, jako ze nie mam brzucha to sie troszke martwilam ale dzidzius tam jest a serduszko mu bije 150 razy na minute wiec szanse znow przechylaja sie ku dziewczynce bo ponoc chlopaki maja do 140 uderzen na minute a dziewczynki powyzej :) Dzis sie tez zwazylam wiec przybylo mnie az pol kilo hehe. Co tak u was? Milego dnia

witam :) ja byłam na usg i uginka wczoraj :) widziałam mojego szkraba :) juz jest taki wyrazny widac głowke nosek brode itd. robił mi przez brzuszek :) serduszko tez biło super :)ale wiecie co jest najlepsze ze moj maz na zdjeciu widzi ze nasza dzidzia ma siusiaczka !! mi sie nie chce wierzyc bo stawiam cały czas na dziewczynke :)

Witajcie :) dziewczyny ja dopiero jestem w 8 tyg i tez zauwazyłam tak jak Amerrka :),że mi brzuch rośnie i naprawde go widac, ja jestem bardzo szczupła i drobnej budowy i pewnie dlatego tak widać. Matko dziewczyny jak ja muszę sie kryc w pracy, a nie mam takich ciuchów luźnych w domu, bo chyba jeszcze za wczesnie na kupowanie, jak myślicie? dopiero powiem w pażdzierniku jak będzie 3 m-c. Co do samopoczucia to niestety nieustanne mdłosci...i porannne wymioty...ale radze sobie jakoś, dużo pije bo tak mi radzil lekarz i żebym sie nie zmuszała do jedzenia bo dziecko i tak sobie weźmie co potrzebne :) mój mąż już gada do brzucha haha... a mówię mu,że maleństwo jeszcze nie słyszy...ale i tak jest to słodkie.. pozdrawiam Was wszystkie:)

Witam Was kobietki ja tu nowa jestem, czytam co jakis czas i postanowiłam sie dołączyc. My z mężem sie staramy... jestem jak na moje oko tuz przed owulacją, więc działamy ostro, ale niepokoi mnie jedno, nie bardzo rozumiem co się dzieje z moim śluzem, niby jest rozciągliwy, jak być powinien w tym dniu cyklu, ale z tego co mi wiadomo powinien byc równiez przezroczysty jak kurze białko... a mój jest taki jakby troche białawy... nie wiem moze to juz schizo jakies, ale sie martwie, czy aby nie jest to wrogi sluz... czy któraś z as wie jak ten sluz wrogi wygląda??? bo jakos w necie znalezc nie moge ... no i jak zwykle sie zamartwiam Pozdrawiam i czekam na odp.

Witam Jestem w 6 tygodniu i 3 dniu ciązy. Byłam już na wizycie u lekarza ale był to dipierop 5 tydz i było widac tylko pecherzyk i zółtko ale lekarz powiedzial ze wszytsko ok. Teraz do lekarza ide dopiero 15 wrzesnia. Od poczatku jak wiedziałam ze jestem w ciazy gdzies tak od 4 tygodnia to bardzo boklały mnie piersi teraz ból jest juz bardzo mały albo nie odczuwam go w ogole. Pisze do was bo juz sobie wkrecam ze cos jest nie tak skoro mnie nie bolą, poza tym nie mam za bardzo innych dolegliwości. Jedyne co to ze jak rano wstaje to musze od razu zjesc sniadanie bo mi sie nie dobrze rpbi jak za długo poczekam. Napsizcie mi jak to u was z tymi dolegliwosciami na picztku było

Zubek witamy :) i zapraszamy :) moze inna kolezanka ci odpowie bo ja za bardzo nie wiem . Ginger u mnie tez na poczatku bolały piersi mocno zrobiły sie bardziej pełniejsze jedrniejsze :) bola mnie nadal nawet przy pieszczotach z mezem mowie mu zeby powoli i delikatnie to robił wiec sie nie martw :) teraz mnie zakuje czasami brzuch w dole ale to tez nic strasznego :) CO do ubran coazowych to ja jeszcze nie nakładam choc moja sister mi juz kupuje bluzki szersze :) ale jescze sie mieszcze w swoje choc to juz koniec 3 mies :) ciesze sie bo moze nie bede miała takiego duzego brzucha :)

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........24.......30.08.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........2.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........7.........05.09........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............16.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............15.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............11...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............10.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............6.............2.... ..........13 kwietnia Amerrka............27..............6.............2...... .........22kwietnia

Gość teściarka
monikk zazdroszczę - ja w koszulach się nie dopinam - w biuście, uda mi przytyły - szok!!! brzuch taki trochę wystający też jest, więc spodnie także ciasnawe.... poza tym niestrawności meczą mnie okropne,a absolutnie nie objadam się, a do tamtego tygodnia na słodycze nawet patrzeć nie mogłam... a na te problemy żołądkowe, może ma któraś jakąś złotą radę?? :) poza tym do tych Brzuchatek bardziej zaawansowanych- Dziewczyny jakiego kremu na rozstępy używacie??? Ja planuje już kupić ale nie wiem totalnie co - czy jakość idzie zawsze w parze z ceną?? A myślę że powinnam używać bo skórę mam strasznie suchą... poradźcie:) :)

witam tesciara :) ja tez sie zastanawiam nad kremem jeden juz kupiłam na biust a teraz bym tez chciała jakis kupic cena nie gra roli aby pomogł :)

Gość Anica35
STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........24.......30.08.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............16.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............11...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............10.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia

Monikkk, ten sprzecior nazywa sie Angelsounds, dotykasz sobie nim brzucha i przez sluchawki sluchac bicia serduszka i ruchow dziecka :) Tu w angli kosztowal mnie w przeliczeniu na zlotowki 100 zl. Co do kremu, poki co uzywam oliwki na cale cialo po prysznicu ale to od paru lat juz robie, czasem koncze prysznic zimna woda i szczotkuje sobie brzuch i uda taka wlosiana szczotka. I krem na rozstepy wcieram raz lub 2 razy dziennie, taki z maslem kakaowym, na razie z nizszej polki cenowej, jak mi zacznie rosnac brzuch kupie mustele lub biooil.

Gość korina 2983
Dziewczyny, przyłaczam sie do rozmowy na temat kremów na rozstepy. Ja sobie kupiłam niedrogi ZIAJKI, stosuje go od początku, bo mi tak kilka koleżanek poradziło go, powiedziały,że jak stosowały go od poczatku to nic nie maja rozstepów. KOsztuje ok 12-14 zł zalezy w jakim sklepie.

To sie nazywa interes... Moja kolezanka uwielbia ciuszki nexta i kupuje je na allegro i przykladowo na sukienusie dla coreczki w polsce wyda 110 zl a w anglii wydalaby 60zl. To jest naprawde dziwne ze w kraju w ktorym ludzie zarabiaja mniej trzeba wiecej placic za towary :/

Gość Amerrka
Widziałam serduszko!!!! Bije szybciutko:) I mam to nagrane na płycie!!!!:D I moj zarodeczek ma 1 cm:) ale super:))))))) Falbana a co to za super sprzęt!!! też bym taki chciała!!!! Zubek, nie martw się że biały śluz, on może być trochę biały a na jeden dzień się zrobi całkiem przezroczysty. Wiesz co ja wogóle śluzu u siebie nie widziałam, chyba, że włożyłam sobie palec głęboko a w ciążę zaszłam więc nie myśl negatywnie tylko działajcie:) Poza tym pierwsze słyszę o czymś takim jak wrogi śluz:) Kazdy jest wrogi ktory nie jest płodny. Gingger nie martw się zupełnie:) Ja miałam identycznie, też nie miałam żadnych mdłości, piersi to mnie właściwie przestały boleć w 6tc, ani mi sie spać nie chciało ani nie było mi niedobrze ani do toalety częściej chodzićnie musiałam. A wszystko było ok:) I też było widać tylko to ciałko żółtkowe a serduszka jeszce nie:) Wiem, że to łatwo mówić ale NIE MARTW SIĘ!!!:D teściarka! Mnie też straszne niestrawnosci męczą a że ja już kiedyś miałam nadżerkę w żołądku to lekarz pozwolił mi brać ranigast. Bo ja to już wogóle nie moge wytrzymać z tym moim brzuchem. I to nie to że wymiotuję tylko boli mnie żołądek, mam biegunkę i nic nie mogę zjeść bo mam skurcze żołądka:( Gin mi wyliczył termin an 25 kwietnia i że jest to 7 tydzien i 2 dzien i dzeciątko ma 1,18cm:) Myślicie, że to dobra wielkość:) Nie za malutki?:)

Witajcie dziewczyny! Oj długo mnie tu nie było... jutro do gina na 17.00 i strasznie sie boje, że znowu bedzie cos nie tak :( jestem pewna w 99% ze znowu dostane tabletki anty :( ehh... ciężko :( Monik mąż ma prawo widziec siusiaka na zdjęciu bo w początkowej fazie dziewczynki i chłopcy wyglądaja tak samo, czyli maja cos w rodzaju siusiaka :D później albo przekształca sie to już w prawdziwego siusiaka albo w ... hmm... jakby to określic? A dobra, wiesz o co chodzi :D Amerrka 7 tydzień ciąży Wraz ze wzrostem głowy powstają łuki skrzelowe, ale zamiast rybiego pyszczka wykształcą się z nich podniebienie, język, części czaszki i żuchwy, mięśnie twarzy. Teraz można już zobaczyć zarys nosa, oczu i ust. Mózg pączkuje, tworząc wpustki ? zalążki nerwów wzrokowych, po bokach guzowatej głowy pojawiają się dwie czarne plamki. Wiele jeszcze czasu upłynie, zanim oczy przesuną się na przód twarzy. Wydłużają się rączki i nóżki, a na ich końcach pojawiają się płetwy, z których wykształcą się dłonie i stopy. Zarodek podwaja swoją długość: mierzy teraz 8-10 mm, jest wielkości pastylki. Heh Twoje nawet większe jest :D Na niestrawnośc w ciąży koleżanka dostała Manti. Musicie sie w aptece zapytac czy ranigast mozna brac w ciązy... Falbana a nie wystarczyłyby zwykłe słuchawki od lekarza żeby serduszka posłuchac? wyszłoby taniej ;) a powinno byc słychac...

i jeszcze tabelka o której zapomniałam ;) STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO Gosiaczek82..27..........6........22.07...........Małpol skie ..........0 Nowa81........28..........6........28.06....kujawsko-pom orskie.....1 AGA.............31..........4........03.07............Śl ąskie ..............1 becia86........23.........3.........05.08.....podkarpack ie..............0 xxxasiaxxx....24.........25.......28.09.......Łódzkie.. ................0 ANULKA........23.........14........05.09.......Śląskie.. . .................0 Motylek.......24..........3.........05.08........podkarp a c ie............0 BOBOLKA.....25..........3.........14.09........Dolnoślas k ie............2 Anica..........35..........3.........20.09........Dolnoś l ąskie............0 Pola ...........27...........2........24.08..........Francja..... ...........0 edi573........31..........6.........07.08.........Irland ia UK..............1 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............26.............2.. ............17 grudzień FRETKA83...........26............22.............1...... . .......06 grudzien ANIA1502...........25............21.............1...... . .......27 grudzień FALBANAAA.........27............16.............1....... ........22 Luty JOLITA84...........25............16.............6.... ...........23 luty MONIKKK...........23.............11...........18..... ..........25 marzec teściarka..........28.............10.............3...... ..........24 marca Olga55..............27..............5............10.. ... .. .....14kwiecień Korin................26..............8.............2.... ..........15 kwietnia Amerrka............27..............8.............2...... .........22kwietnia

Ja po nocce, znow sie zle czulam, chyba dziecko zaczyna protestowac mojemu niespaniu... Co do stetoskopu, ponoc po 26 tyg ciazy mozna nim uslyszec bicie serduszka. Sorki ze tak krotko ale ide w kimono, narka.

po 26 tygodniu to troche późno, bo wiadomo ze kobieta by chciała jak najwcześniej usłyszec bicie serduszka i wiedziec, że wszystko jest ok. 150zł za Angelsounds to troche drogo ale czego sie nie robi zeby miec troche pewnosci ze dziecku nic nie jest :) na allegro mozna to kupic za 130zł + przesyłka...

Hej dziewczynki, ja bym bardzo chciała dziewczynkę, ale wszyscy mi mówią,ze będzie chłopak...ja nie wiem skąd oni to wiedzą skoro dopiero jest 8 tydzień. Gdzie oni to widzą? Miałam ostatnio taką sytuację,że byłam z mamą u takiej Pani i ona powiedziała,ze będe miała chłopaka, a moja mama do niej a skąd Pani to wie? a ona: widzę po oczach! Dziewczyny czy to mozliwe, że ona to zobaczyła w oczach? Najważniejsze,żeby było zdrowe...ale w głebi serca marzę o dziewczynce :))

Korina ja tez marze o dziewczynce, ale to czego pragne to zajsc w ciaze i jak bedzie chlopak tez sie bede bardzo cieszyla!!!! My zaczelismy starania od wczoraj wiec za miesiac bedzie wiadomo czy sie udalo ;D czy znow nie :/ Dziewczyny trzymajcie kciuki :) pozdrawiam

Hej Pola, trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo mocno...musi sie udac tym razem :)) Jest to niesamowite uczucie i każdej starczce tego zyczę!!!:) buziaki i pzdr