Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość Klaudia.P
mam pytanie czy jest sluz jaki kolwiek we wczesnej ciazy?

Gość Iga33
Dziękuje pani Nauczycielce za odp. a co z tym krwawieniem jak jest dłużej owulka może się przesunąć? Alicjo O zazdroszcze i gratuluje ja tak bardzo chciałabym byc w ciązy chciałabym zrobić tak jak ty po tescie pozytywnym 24 do dziela napisz o której robiłaś test tak ze wyszło te 24 ja czytałam że na chłopca miedzy 20- a 26 godz od pozytywnego najlepiej. Pani nauczycielko ja dawałam przykład bo nie bardzo jarze kiedy najlepiej chciałabym chłopca więc z tego co pani napisała jesli dobrze zrozumiałam to jak test wyjdzie pozytywny rano ale o której godz. robic test??? to wieczorem do dzieła??? Prosze mi to wytłumaczyc jak krowie na rowie ..... przepraszam za wyrazenia ale tak bardzo bym chciała zeby nam się udało.

Gość alicja o
iga 33! ja po pozytywnym tescie któy zawsze robilam ok 16-17 , kochalam sie dzien pozniej ok 17, co do płci to nam obojetnie:) czytalam ze najwieksze prawdopodobienstwo -26 % jzajscia w ciaze jest w dzien przed owulka,czyli w dzien kiedy zrobisz test i wyjdzie pozytywny : http://mediweb.pl/sex/wyswietl_vad.php?id=169 , w owulkę masz tylko 15 % szans ze dojdzie do zaplodnienia;/ dlatego niektorzy czekaja na ten cud tak długo!

dziewczyny proszę o pomoc bo ja już nie wiem co sie dzieje, temp rośnie teraz spadła... co to ma być? po drugie mój termometr chyba jest popsuty. Mierzyłam zaraz po przebudzeniu temp 4 razy i pierwszy wynik: 36.56, drugi wyniki 36.66, trzeci wynik 36.59, a czwarty: 36.56 czyli taki sam jak pierwszy.

Gość mija30
wiesz Karola mnie sie wydaje ze jednak rtęciowe pomomo wszystko są lepsze. Mozna kupić termometr rtęciowy taki dla dzieci gdzie długośc pomiaru wynosi 1 min. Ja taki mam , mierze dla pewności 3 min i jest bardzo dokładny.

Gość Iga33
Prosze odpisac w mojej sprawie! Karola na moje oko to nie warto bawic się w takie obserwacje kup test owulacyjny może lepiej będzie spróbować zawsze można .Pozdrawiam

ale ja nie chce nic na sile zadnych testów itp.. Mierze tempke nie ze wzgledu na ciaze tylko dla samej siebie. Jestem poczatkujaca w tej dziedzinie wiec pytam o rade i juz:)

Gość Iga33
Karola ja nie znam się na tym , ale mój gin muwił ,że owulacja wystepuje prawidłowo przy regularnych cyklach i jak się spóżnia 3 dni to tez nie jest żle więc jeśli masz regularny to powinło byc ok. . Twoja temp. świadczy o tym jak bys miała wachania może faktycznie cykl bez owulacyjny.

ja już sama nie wiem, idę do gina, za tydzień powinnam dostać@ skończy sie i ide na monitoring cyklu. Bo inaczej to wykończe sie nerwowo.

Gość Madżia88
Witam kobietki mam problem mój cykl teraz miał 26 ostatnio miałam 27 jak byłam u gina mówił,że owulacja jest na 12dc według testu też tak było , ale teraz coś nie tak . Przez 3 dni wychodzi mi test niejednoznaczny zuzyłam sporo pasków i nic ciągle ten sam wynik co wogule znaczy taki wynik .Dlaczego ostatnio miała w 12dc ? Dzisaj jest 12dc jesli mi się uda kupie kolejny test co jes nie tak a sluzu nie mam jeszcze płodnego może bede mieć błagam o pomoc tak bardzo bym chciała zajść w ciąze a tu znowu problem .Napiszcie co o tym myslicie .BŁAGAM O POMOC.

Gość mija30
Madziu, cierpliwości, po prostu w tym cyklu owulacja ci sie troche przesunie. Rób narazie obserwacje napewno owulacja wkrótce nadejdzie, przede wszystkim nie stresuj sie tak, bo to może działąc niekorzystnie na twój cykl, stres nie wpływa dobrze. Ja narazie wyczekuje okresu, ale narazie 2 dni mi sie spóźnia, czuje jednak ze w każdej chwili dostanę. W piatk robiłam test ciążowy i był negatywny, no chyba ze zrobiłam go za wcześnie.

Gość Madżia88
Dziękuje Mijo30 mysle ,że niedostane owulacji bo sluz pojawił się ale biały i niechce się ciągnąc. Mąż jest załamany tyle czekania tyle nadziei a tu nic , powiedział mi że nam chyba nie jest pisane cieszyc sie tą chwilą że będziemy rodzicami no więc sie rozbeczałam nierozumiem dlaczego tak się satło mój cykl to 26-27. Przykro mi bo tyle czasu spędziłam na obsrewacji diete stosowałam (na chłopca). Naprawde się nie denerwowałam ostatnio było zapózno teraz nie mam wcale tylko beczeć na tym . Spróbujemy za miesiąc . A co oznacza ten wynik niejednoznaczny??

mijo 30, ja też myslałam że dostane okres, nawet juz miałam przygotowaną podpaskę i nie dostałam, okazałao sie że te bóle podbrzusza są spowodowane ciążą, także głowa do góry, teraz pragnę zajść w drugą ciąże i niestety nie jest to takie łatwe (:

Gość mija30
Mdzia 80, polecam ci abyś poszła na tzw. monitoring owulacji. Wykonuje go lekarz poprzez badanie usg i ocenia czy dochodzi do owulacji czyli do pękania pęcherzyka.Monitoring ten jest bardzo dokładny. Wykonuje sie go co 2 dzień ok 3 razy. Zrób sobie prywatnie, koszt całkowity to ok 100-150 zł. Jesli testy owulacyje zawodzą to taki monitoring wszystko pokarze. A przy okazji dowiesz sie czy twoje cykle są prawidłowe , jęsli nie to od razu lekarz zleci ci inne badania i ew. leczenie. Myślałam ze dzis dostene @ a tu cały czas nic, miałąm dostac w ten weekend. Czuje ból podbrzusza jakbym miała @. Lekarz ocenił iz moja owulka była 30 listopada, więc może tym razem sie nam udało.

mija masz racje z tym monitoringiem. Ja też pójdę niech tylko ten cykl dobiegnie końca bo to już niedługo. W ciąży nie jestem na 99.9% bo temperatura jest dziwna więc nie ma takiej opcji.

Gość iga33
Cicho na tej kafejce zaglada tu ktoś?

Gość Iga33
To fajnie że chociarz ty mam problem nie pokazuje mi test owulke byłam u gina prywatnie i powiedział mi ,że na taki monitorig to on poleca po kilku cyklach chociarz po 2-3 co mam zrobic może zmienić lekarza ??

Gość marthusia76
5 miesięcy ,7 miesięcy ,14 miesięcy.... ja się staram ,nie pamiętam już od 3 albo od 3,5 lat i dzidzi nie ma... Nadal czekam na @ i mam nadzieję ,że te wszystkie testy ciążowe , które zrobiłam od ostatniej@ no i jeszcze beta hcg (4 grudnia) się mylą. A tymczasem pojutrze mija dokładnie 2 miesiące od mojej ostatniej @. NIgdy w życiu nie miałam takiego długiego cyklu. Jestem po luteinie, którą mi przepisała gin., a która miała mi wywołać @ i nic, tylko cycki mnie po niej bolą, MASAKRA :/

u mnie tez w tym miesiacu nici, temp za niska wogóle jakiś popieprzony ten cykl. Ehh żebym wiedziała że tak będzie to zaczelibysmy starac sie w wakacje:( Może skonsultuj sie z innym lekarzem

zastanawia mnie jedna rzecz zmierzyłam temp o 7.00 rano termometr elektroniczny pokazał 36.75, po zmierzeniu wziełam drugi termometr( rtęciowy) i temp wyszła 36.8... może być aż taka różnica??? cały cykl mierze tym elektronicznym ale wracam do rteciowego bo ten chyba jest lepszy.

Gość Iga33
Mysle ,że tak zrobie szkoda ,że tak nam to się pląta . Karola spróbuj mierzyć tym rtęciowym jak z mężem chodziliśmy to poradni naturalne zapłodnienie to tam polecano rteciowy . A co myslicie o tescie jak wyjdzie niejednoznaczny odpowie mi ktoś .Pozdrawiam

Gość Iga33
Na to wygląda ,że mało kto tu zagląda, ja czekam na @ lada dzien szkoda,że nie udało się nam zrobić prezentu na świeta!!. Karola głowa do góry bedzie dobrze... Wesołych świąt!!