Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda lat 24

Dlaczego ateiści są tacy agresywni?

Polecane posty

Gość konan
tak to czytam i czytam i nie rozumiem nagonki na Magde - ludzie opanujcie się!!!! przyczepiliscie sie tego dziewictwa jakbyscie mieli klapki na oczach!!!! tu nie chodzi chyba o błonkę ale o podejście i stan umysłu, stan ducha, nie? za trudne to dla was?

Gość sialalalalala
konan my wiemy, ze nie o to chodzi...Podobnie jak o czlowieczenstwie nie decyduje to czy wierzy sie w Jezusa, drzewo czy zywioly a po prostu nasze czyny :O Magda najwyrazniej tego nie rozumie- skoro uwaza, ze wiara w Boga to jeyna sluszna droga. Zanim zaczela krytykowac innych mogla po prostu przyjrzec sie sobie krytycznie.

Gość konan
ale własnie ona spojrzała na siebie bardzo krytycznie. Czytajcie ze zrozumieniem bardziej -jak ktoś juz to powiedział

Gość bez agresji
Nie mam nic przeciwko religii katolickiej, ale uważam, że jej miejsce, tak jak i ludzi ją wyznających, kiedy praktykują, jest w kościołach, a nie w życiu publicznym. Nie ma nic przeciwko instytucji koscioła, nie mam nic przeciwko wierzącym, nie mam nic przeciwko katolickim instytucjom, mediom i placówkom oświatowym. Życzyłabym sobie jednak, żeby moje państwo było wolne od katolickiej ideologii, żeby wolne były od niej publiczne media i edukacja. Niestety, rzeczywistość jest inna i rozumiem, że w niektórych moze to budzić agresję.

Gość Olaff....*
wpadam i co widze? rynsztok. racje miała założycielka ze ateiści sa bardziej agresywni. skad wiem? widze co tu sie dzieje. ludzie którzy wierzą nie piszą tak źle o tych którzy nie wierzą. są tez ci którzy są ateistami ale mają otwarty umysł i szanują inność. Ale są tez ateiści z najgorszego zjadliwego gatunku którzy zeżrą kazdego co mysli inaczej. I oni chca tolerancji.. dobrze ze wiecej takich nie ma...:O

Gość bez agresji
Dzień wolny 26 maja dla urzędów. Świetnie. miałam termin rozprawy i już się z nim mogę pożegnać, i znowu mi się to przesunie i odwlecze. Agresja niedługo się we mnie wzbudzi, zapewniam.

Gość o bosheeeee
a skad wiesz ze jestem kobietą agresorze:P?

Gość u kuffa
Zapomniałem dodać że mam syna, i nie jestem gejem - żeby nei było niejasności ! Z katolickim pozdrowieniem Sieg Heil !

Gość ateistka
i pospuli topik ;) no ale cóż, głupi ludzie zdarzają się po jednej i po drugiej stronie. szkoda, że ci z mojej drużyny tak się teraz popisują :o

Wiecie co - robicie tutaj tylko wiochę z dyskusji - jesteście takimi samymi niebezpiecznymi fanatykami (no chyba że tylko prowokatorami) jak i ci z drugiej strony w stylu Młodzieży Wszechpolskiej - i jedni i drudzy nie widzicie nic poza czubkiem własnego nosa, a problemy potraficie rozwiązywać tylko poprzez siłę, pomysły o rozstrzeliwaniu, nawracaniu (niezależnie w którą stronę) itd. Bez komentarza.

Gość Magda 24
Brak argumentów.

Gość sialalalalalala
Slowa Giertych i Wierzejskiego nie pokazuja katolkow w poztywnych barwach. Katolicyzm staje sie teraz ostoja faszystowskich idealow :O Rozlam kosciola od panstwa powinien byc definitywnie wprowadzony! Ja jako ateista nie potrzebuje dnia wolnego w dniu przyjazdu papieza, chce zeby urzedy byly otwarte bo dla mnie to normlany dzien, nie chce tez by ktos narzucal mi abstynencje z powodu cudzej wiary. Moze i jest w Polsce 90 % katolikow ale w kraju demokratycznym nie powinni byc oni w pozycji uprzywilejowanej.

Gość ateistka
no i koniec topiku. powinniśmy walczyć z głupotą a nie miezy sobą, czy wierzący czy nie, nie ma to znaczenia. ja mam przyjaciół i znajomych tylko właściwie wśród katolików - mniej lub bardziej zaangażowanych. bo wiara czy niewiara nie dzieli. ale głupota jak najbardziej :D

Gość Magda 24
Cóż to kościół zawsze kształcił księży. Byli smietanką narodu, wykształceni - oczytani. Trzymali ciemny naród za pysk. Czasy się zmieniają....

sialalalalalala - zgadzam się z Tobą co do tych dziwnych dni wolnych, braku reklam podpasek itd. - to bezsens. A co do Wierzejskiego i ekipy - to był ostatnio artykuł w interii jak to sprawdzono ich wiedzę na temat religii katolickiej - wypadły chłopaki bardzo blado

Gość sialalalalalala
Ja znam mlodych, inteligentnych, wierzacych w Boga ale nie ma wsrod nich ani jednego katolika...

Gość Magda 24
Bo wiara to kwestia wyboru a nie trzymania za mordęi straszenia zabobonami...

Gość sialalalalalala
dreamer2006 Musze neistety powiedziec, ze 70 % katolikow ma taka samo mala wiedze o swojej religii jak oni. Smiem nawet stwierdzic, ze znam ateistow i ludzi innych wyznan, ktorzy wiecej o katolicyzmie wiedza- bo po prostu staraja sie poznac inne religie. Czytaja o buddyzmie, katolicyzmie, studiuja Koran... Robia to by dowiedziec sie czegos o innych, katolikom nie starcza sily by przestudiowac dokladnie zasady wlasnej religii o wprowadzeniu ich w zycie nie wspomne...Oczywiscie wielu Muzulmanow np. tez nie przestrzega zasad Koranu... Tak to juz hyba jest z wielkimi religiami ...

wkurzony zły - a może nie katolicka cenzura, tylko ktoś dbający o przyzwoity poziom dyskusji (tzn. bez bluzgów, namawiania do zabijania itd.)?

W tej wypowiedzi nie ma - ale ja moderatorem w końcu nie jestem. A co do forum - jest wolny wybór - nie odpowiada Ci moderacja Kafe - możesz wybrać inne.

Gość u kafee
Wybrać inne ok ? Ale kraju chyba nie muszę wybierać innego ? Tu się urodziłem a że dużo mi rzeczy nie pasuje to chyba niech politycy wyjadą albo reszta jakoś żyje w zgodzie bez narzucania się.

przestań - wcale nie tylko prokatolickie - jakoś np. moich ateistycznych postów nikt nie wycinał - więc nie przesadzaj - a jak obrażasz ludzi, to się nie dziw, że Cie wycinają

Cóż, nie tylko Tobie wiele rzeczy nie pasuje w tym kraju - to nie powód do obrażania innych.

Gość u kafee
Ciekawi mnie kto wytnie Wierzejskiego i Romana. Jakoś tolerancja przez nich nie przemawia. Obrażają innych i oby ich ktoś wyciął.

Gość ej wkurzony
jak bedziesz tak bluzgał to sie nie dziw ze cie wywalają. Chamstwu mówimy stanowcze NIE:)

Gość wkurzonyzły
ok faktem jest , że tamte posty były wulgarne , przesadziłem i się nie dziwię , że je usuneli ale czy taki post cytuje " ja się obracam w towarzystwie młodych i wykształconych ludzi i na palcach jednej ręki moge policzyć osoby wierzące , może na wsi i prowincji w środowisku ludzi starszych jest obraźliwy ? "