Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzona ale...

utrata jędrności skóry po odchudzaniu

Polecane posty

Gość odchudzona ale...

Witam, ostatnio schudłam 15kg, waże teraz 52 i wszystko byłoby super gdyby nie to, że moja skóra wygląda jak worek, całkowicie pozbawiona jędrności i jest jej zwyczajnie za dużo. czy ktoś miał podobny problem? dziewczyny jak sobie radzicie z tym problemem po odchudzaniu? czy w ogóle też macie taki problem? pomóżcie proszę, nie chcę wyglądać jak kościotrup wsadzony w wielki worek

Witaj ostatnio czytalam ze po odchudzaniu najlepiej chodzic do silowni i uzywac dobrych kremow.A odchudzajac sie nie uzywalas zadnych kremow?

Gość odchudzona ale...
używałam zwykłych balsamów nawilżających. zresztą nigdy żadnych podobnych problemów nie miałam, nigdy nie miałam nawet cellulitu, a skóra zawsze była w doskonałej kondycji. dopiero teraz taka się zrobila. a z siłowni niestety nie mogę skorzystać :( mam ogromne problemy ze stawami i kręgosłupem po siłowni właśnie i dwie operacje kolan za sobą. dlatego ćwiczenia odpadają :( chyba, że zna ktoś jakieś bardzo ale to bardzo delikatne ćwiczenia

może jakieś pilates,do tego masaże ujędrniające pod prysznicem,może basen???pływanie nie obciąża stawów i korzystnie wpływa na kregosłup:),a do tego świetnie ujędrnia skóre.

Kuracja cynamonowa - wprawdzie ja stosuję w trakcie odchudzania, ale efekty są rewelacyjne (po 3 ciążach mój brzuch to jedno obleśne obwisłe skórsko było:/) 3 krople olejku cynamonowego, geranium, rozmarynowy, jałowcowy - możesz sobie poszperać jakie są na skórę, bo jest ich więcej ale nie łącz więcej niż 5 rodzajów i nie przekrocz 3 kropli w cynamonowym bo poparzy Ci skórę. Jeżeli stosuję po kąpieli to tylko mieszam z kremem nawilżającym. Rozgrzana skóra lepiej wchłania. Obwijam się folią i tak siedzę zawinięta w kocach;) Stosuję też jak wychodzę na rower, ale wtedy na to zakładam body albo gorset, żeby mi nie spadało;) Jeżeli nie używam po kąpieli dodaję ciepłej zaparzonej kawy (byle jaka z kofeiną, ciepłe fusy) Naprawdę polecam. Piję też różne herbatki na poprawę kondycji skóry.

W aptece. Albo sklepie zielarskim. Tylko zaznacz, że ma być do masażu, bo są też takie tylko do aromaterapii do kominków i one nie nadają się do kontaktu ze skórą. Jeden kosztuje od 5-14 zł w zależności od sklepu i rodzaju. Za geraniowy najwięcej zapłaciłam. Ale można przecież kupić inny. Napewno jeszcze grejfrutowy jest świetny. One starczają na bardzo długo więc to opłacalna inwestycja;)

Musi byc kilka pomieszanych czy starczy tylko ten cynamonowy? A jak nakładasz fusy, to mieszasz je z olejkiem czy na ciało posmarowane olejkiem? I jak robisz, ze te fusy ci nie spadają?

Może być tylko cynamonowy, ale każdy z nich ma inny skład i wierzę w lepszą skuteczność;) Fusy mieszam z tym kremem, olejkiem, smaruję brzuch, tyłek i zawijam się szczelnie tą folią, która przylega, jak dobrze się obwiniesz to nic nie będzie spadać;)

Może być tylko cynamonowy, ale każdy z nich ma inny skład i wierzę w lepszą skuteczność;) Fusy mieszam z tym kremem, olejkiem, smaruję brzuch, tyłek i zawijam się szczelnie tą folią, która przylega, jak dobrze się obwiniesz to nic nie będzie spadać;)

Dzieki, Niezapominajka. Przyjrzalam sie twoim wymiarom i stwierdzilam, że schudlaś 11 kg, a w pasie ubyło ci aż 20 cm. Czy to efekt ćwiczeń?

coccinella tak. Waga mi stoi ale \"chudnę\". Te wymiary napewno są już nieaktualne;) Mięśnie ważą. W sumie to już nie sugeruję się wagą. W ciągu roku z rozmiaru 48 jestem na 40. Myślałam, że już nigdy nie doczekam tego momentu:D

U mnie talia to tragedia :( inne rzeczy jakoś schudły, a tu nie chce nic ruszyć. Jak stoję nago przed lustrem, to wyglądam jako tako. Jednak jak ubiorę biodrówki, to robi mi sie taki wał tłuszczu. Może polecisz jakies ćwiczenia na talię?

coccinella jak masz stałe łącze szukaj na DC++, Emule czy co tam masz;) serię 8 minute. Są na brzuch, pośladki, nogi, rozciągające.. Takie osiem minut dziennie to każdy znajdzie;) Poza tym TamiLeeWebb - ja też chcę mieć taki brzuch. Zresztą nawet do kupienia nie wychodzi to drogo, chyba koło 20 zeta. No i mam hula hop. W każdej wolnej chwili;) A od roku z przerwami FAT BURNING z Herbapolu była taka płytka i z Arctica.

Gość odchudzona ale...
Niezapominajka gratuluję utraty 20cm w talii :) Piękny wynik :) Mi ubyło w talii najmniej, teraz to już jej prawie nie widać ;) w biodrach 85 a w talii 65, niby mało ale ta obwisła skóra powoduje większe fałdy niż jak miałam nadwagę ;) z bioderek zjechało mi 10cm, ale z talii zaledwie 4 i do tego to skóra. z biustu niestety też 10 :( jeszcze parę lat temu miałam porządne c/małe d, teraz malutkie a, no ale wtedy miałam 30kg więcej ;) a co do olejków to czy z firmy avicenna oil mogą być? niby eteryczne naturalne, więc chyba te by się nadawały? myślisz, że można by je połączyć z jakimś kremem albo balsamem wyszczuplającym, czy to już by było aż nadto tych wszystkich substancji? i zazdroszczę Ci tego roweru... tylko mogę sobie o tym pomarzyć :( A możesz powiedzieć jeszcze coś więcej o tych harbatkach? stosował ktoś z Was może błotko Mineral Line? kupiłam wczoraj i jestem po pierwszym obłożeniu, zeszło pół opakowania na całe ciało od dołu do góry, i nie wiem czy jest sens inwestować w więcej opakowań, bo jednak sporo kosztuje, a po 1 razie efektów brak. Pozdrawiam