Gość komboj Napisano Kwiecień 24, 2012 Ludzie nie dajcie się zwariować! Błonnik witalny to nic innego jak nasienie PŁESZNIKA do kupienia w sklepie zielarskim po 7zł za 100g. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anastazzja 0 Napisano Lipiec 4, 2012 Ja wirzę w skuteczność błonnika, dlatego przyjmuję suplement obniżający cholesterol z betaglukanem właśnie z błonnika z owsa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcelinka898 0 Napisano Lipiec 9, 2012 Ja stosuję Betalip i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście w połączeniu z ćwiczeniami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamilamilaa Napisano Sierpień 15, 2012 Jak się dzisiaj zdziwiłam jak stanęłam na wagę. Kupiłam sobie błonnik Walmark (trochę drogi jak na błonnik w tabletkiach) ponieważ miałam problem z zaparciami. Biorę ten błonnik od tygodnia 2 tabletki dziennie, koniec kłopotów z wypróżnianiem a do tego schudłam 1 kg bez ograniczania jedzenia i nie uprawiania żadnej aktywności fizycznej. Także chyba coś w tym jest:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość andziaiw Napisano Wrzesień 5, 2012 Polecam blonnikowsiany firmy macro..strasznie zapycha i smaczny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mikeW Napisano Wrzesień 20, 2012 Ja stosuję jako błonnik Łupinę nasienną babki jajowatej w bardzo dobrej cenie kupuję w internetowym sklepie Swojska Piwniczka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patinka111 0 Napisano Październik 26, 2012 chcecie wiedziec co to jest błonni to tutaj jest fajnie opisane... chyba jedyny tak prosto, czytelnie i naukowo napisany artykuł jaki widziałam. http://www.naturamantra.pl/co-to-jest-blonnik/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość furfur Napisano Listopad 28, 2012 tutaj jest wszystko na temat: http://www.naturamantra.pl/co-to-jest-blonnik/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madziunika Napisano Marzec 6, 2013 Hej dziewczyny prosze o rade chciała bym zmniejszyc sobie aptyt i schudnac mam lat 14 ale przyda mi sie troche schudnac jaki błonnik jes lajlpeszy ale naj mniej szkodliwy ? I co powiedziac w aptece i wgl prosze o rade ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madziunika Napisano Marzec 6, 2013 Prosze pilnie o dorade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominika1402 0 Napisano Kwiecień 24, 2013 Hej dziewczyny ! Chcę tylko dodać, że błonnik nie rozpuszcza się w wodzie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blonnikowa Napisano Maj 12, 2013 ja zaczynam z błonnikiem moje odchudzanie. Mam 2 rodzaje. Xenne bez smaku , fajnie sie rozpuszcza w wodzie, dobrze zapucha i laxinat jako na lepsze trawienie. wcinam od 3 dni, chyba właśnie dziś mi się czyszczą jelita bo latam do lazienki bo juz 3 razy byłam w łąziencei.... Oby tylko apetyt mi spadł. Błonnik zajadam na wieczór, żeby nie jesć na noc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blonnikowa Napisano Maj 12, 2013 a co do rozpuszczania błonnika w wodzie z tego co wyczytałąm są różne rodzaje, rozpuszczalny i nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kulamich Napisano Czerwiec 24, 2013 Na odchudzanie to tylko dieta, dobrze zbilansowana i aeroby a błonnik można dostarczać z jedzenia i waga ładnie sama w dół poleci, trzeba tylko zmienić nawyki żywieniowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zuzienka29 Napisano Lipiec 17, 2013 Przed ciążą miałam szczupłą sylwetkę - nigdy nie narzekałam na żadne problemy. Teraz to zupełnie inna bajka. Kilka kilogramów więcej i kłopoty z zaparciami. W ciąży ich nie miałam. Kiedy patrzę w lusterko płakać mi się chce - ale uznałam, że nie ma co ryczeć. Wzięłam się w garść i wiecie co, jestem dumna z siebie. Zmieniłam dietę. Jem więcej owoców i warzyw, ale też biorę Jeliton. Dowiedziałam się o nim od koleżanki. Kupiłam w aptece i po kilku dniach wiedziałam, że naprawdę działa. Sto procent błonnika, zero chemii, więc nawet jak jeszcze karmicie nie musicie obawiać się o pokarm. Zaparcia ustąpiły a ja chudnę. Błonnik jest znakomity. Czuję się dobrze. Lekko i wspaniale. Mówię wam, że Jeliton to środek, który działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 24, 2013 Ja również zażywam Jeliton. Cierpiałam od kilku lat na zaparcia... Próbowałam wielu środków i domowych sposobów. Niestety, nic nie przynosiło efektów, a jak już to krótkotrwałe. Zaczęłam szukać na forach i spotkałam się właśnie z Jelitonem. W aptece zapytałam o niego panią mgr i powiedziała, że to 100% błonnik bez żadnej "chemii" i że działa mechanicznie, a nie farmakologicznie. Jak taka miotełka. Spróbowałam i nie żałuję! Czuję się bardzo dobrze, zaparcia ustąpiły delikatnie i nie mam już z nimi problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KingaN5783 Napisano Sierpień 13, 2013 Używaliście leku o nazwie Micro Błonnik Lniany? No bo wyszukiwałam komentarzy na temat tego produktu i nic nie mogę znaleźć. Możecie coś opowiedzieć mi o tym prepearacie? Jest sens go kupować, słyszeliście o zamiennikach? Na tej stronie przeczytałam trochę informacji o Micro Błonnik Lniany: http://www.listalekow.pl/micro-blonnik-lniany/ - myślicie, że warto się tym zasugerować? Nie w smak mi się naciąć i zmarnować bezsensownie pieniądze, dlatego pytam Was o radę. Dzięki za wszelkie porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość elektronika22 Napisano Sierpień 17, 2013 mam tylko jedno pytnie. ile z was stosuje ten preparat ,a ile z was ma zaplacone za tekst? jestem juz znudzony cudownymi preparatami ktorych coraz wiecej w sieci i coraz drozsze i coraz to lepiej dzialajace.tylko czekac jak sie pokaze extrakt z cudownej rosliny ktora zapewni niesmiertelnosc. ostatnio to jak eksplozja wynalazkow,cudowne preparaty na wszystko ,a zwlaszcza na kieszen biedaka ,naprawde oczyszcza kieszen w cudowny sposob.jak grzyby po deszczu ,co dzien cos nowego,teraz potrzebuje lekarstwa na bezsilna wscieklosc.czy jest juz jakis kolorowy preparat? Codziennie rano wstaje jakis naiwny ,a oni licza na to ze wlaczy komputer i juz jest lzejszy o dobre pare zlotych........ Od pewnego czasu obserwuje kolege w pracy ktory w dwa miesiace stracil 30 kg na wadze bez cudownych preparatow i bez jakiejs dziwnej diety. Poczytal to i tamto ,przemyslal ,pomieszal to co przeczytal pogadal z lekarzem i poskutkowalo.Nie wydal nic ,a nawet chyba zaoszczedzil. Jesli ktos chce to mu opisze ta metode i to zadarmo ,czego jak widze sie dzisiaj nie robi .Naprawde z tego co widze i czytam w sieci ,mozecie sie oczyscic i schudnac jedynie z pieniedzy i przy odrobine szczescia naprawde sie rozchorowac..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zygmunt z Kanady Napisano Sierpień 21, 2013 Tak, to prawda, ze te wszystkie rewelacyjne srodki odchudzajaco- czyszczace napewno pomagaja w odchudzaniu i ozyszczaniu ....ale przewaznie tylko portfeli. Kupuj a sie przekonasz! Blonnik znajdziesz w wielu najprostszych produktach. Warzywa, owoce, groch, fasole, kasze, to najcudowniejsze pozbawione chemii BLONNIKI. Niech rozsadek a nie naiwnosc kieruje Twoim zyciem, jedz tylko to co dla Ciebie zdrowe, trzymaj swoja diete i ruszaj sie, badz pogodny, wybaczaj wszystkim,usmiechaj sie zyczliwie, zasypiaj spokojnie (bez TV) no i nie daj sie pokusie obrzarstwa (przepraszam za to slowo). Badz wytwaly i wyrozumialy dla siebie i innych, a latwiej bedzie Ci poprostu zyc. Zycze wszystkim lasuchom wiele radosci z kazdego nowego dnia, jest on podarunkien od Najwyzszego, podziekuj Mu za to, a doznasz wiele lask i spokoju. Z powazaniem, Zygmunt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pszczylaszczka 0 Napisano Wrzesień 1, 2013 Mam pytanie odnośnie błonnika polecanego przez mapazdrowia.pl. Czy ktoś go stosowała, jeśli tak, to jakie efekty zaobserwowaliście? Jest on dość drogi w porównaniu z innymi, toteż pytam, bo często można kupić dobry zamiennik/odpowiednik w sklepie zielarskim i nie przepłacić. Zastanawiam się, czy nie jest to kolejny chwyt marketingowy i płaci się właściwie za reklamę, a nie za faktyczne działanie produktu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lenipka20 Napisano Wrzesień 3, 2013 U mnie świetnie sprawdza się jeliton - błonnik na bazie łupiny babki jajowatej, nie jest drogi, można kupić przez internet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 4, 2013 jeśli chodzi o otręby, to przypominają mi zapach karmionych na wsi świń, zwali to danie "parzonką". nie dam rady tego przełknąć. zmuszałam się oczywiście, ale efekt był taki, ze pomimo brkau problemów z wydalaniem, po otrębach zaczełam mieć zatwardzenie. potem gdzieś doczytałam, ze na każdą łyżeczkę błonnika trzeba wypić szklankę wody, aby nie spowodował zablokowania jelit, czyli nie przyniósł efektu odwrotnego. bardzo mi smakuje błonnik kakaowy. ma smak gorzkiej czekolady, dodaję do serków homogenizowanych, rewelacja w smaku. stosowałam też owsiany, ten jest rozpuszczalny w wodzie, w przeciwieństwie do innych błonników. stosuję różne błonniki od lat ale jestem nadal gruba. ich działanie odchudzające to zwykła sciema. mam nadzieję, ze przynajmniej właściwości zdrowotne nie są oszustwem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wesoła margaretka Napisano Wrzesień 8, 2013 błonnik jest naprawdę rewelacyjny.Ja po przebudzeniu biorę od razu 3 tabletki popijając dużą ilością wody tak samo w ciągu dnia piję znaczną ilość wody w moim przypadku błonnik wspaniale wpływa na przemianę materii nie mam problemów z wypróżnianiem no i muszę to powiedzieć schudłam 9 kilo w miesiąc oczywiście jem też połowę porcji jak dotychczas ale nie czuję głodu i wierzcie mi błonnik naprawdę działa ja biorę błonnik z ananasem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OlkaB5950 Napisano Wrzesień 9, 2013 Uzywaliscie preparatu o nazwie Blonnik jablkowy? Bo wyszukiwalam danych dotyczacych tego produktu i postanowilam Was zapytac. Mozecie cos opowiedziec mi o tym prepearacie? Jest sens go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Tutaj zanalazlam troche recencji o Blonnik jablkowy: http://www.listalekow.pl/blonnik-jablkowy/ - uwazacie, ze to rzetelne informacje? Wolalabym sie nie przejechac i roztrwonic bezsensownie kaske, dlatego pytam Was. Dzieki za wszelkie porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Loliteczunia Napisano Wrzesień 11, 2013 mam nieświerzy oddech ;( przeszkadza mi... blonnik witalny pomoze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość basiaLO Napisano Wrzesień 18, 2013 Mi błonnik bardzo pomogł w kwestiach jelitowych. Nie mam problemów z zaparciami, dłużej czuję się syta, więc mniej jem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rydzykant Napisano Wrzesień 23, 2013 Ktoś pytał o błonnik witalny z "Mapy Zdrowia"za kilkaset zł.Otóż jest to mieszanka 20% łupin babki jajowatej i 80% ziarna babki płesznik.W sklepie zielarskim można kupić te składniki osobno za parę zł.Wsypać do kubka 1 łyżeczkę babki jajowatej i 4 łyżeczki babki płesznik,zalać wodą/1,5 szklanki/i wypić.Ja stosuję od trzech tygodni-zaparcia ustąpiły/apetyt nie zmalał/-za dwa miesiące dam zbadać cholesterol.Miksturę tą stosuję po południu-dodatkowo dopołudnia stosuję 5 łyżek wysokobłonnikowych otrąb owsianych z betaglukanem/niebieskie opakowanie f-my Sanite/ rozbełtanych z jogurtem naturalnym 0% tłuszczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2013 ja utyłam 12kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość azikka Napisano Wrzesień 24, 2013 Ja schudłam, ale nie za sprawą samego błonnika. Biorę jeliton, dzieki czemu nie mam problemów z wydalaniem resztek pokarmów. Dobra przemiana materii wspomaga odchudzanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 24, 2013 Błonnik na odchudzanie jest ok,bo pęcznieje w żołądku i mamy dzięki temu mniejszy apetyt i mniej miejsca w żołądku. Podczas odchudzania dobrze się sprawdza, ale i tak nie zwalnia nas od zdrowej diety.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach