Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiCrO LaDy

Microgynon 21 - jakie wrażenia ?

Polecane posty

Gość czikicziki
Biorę go drugi miesiąc i jest tragicznie. Hustawki NASTROJÓW kosmiczne. Ciągle mam ochotę krzyczeć na wszyskich wokół i zaraz potem ryczeć. W dodatku chęć na SEKS spadła mi do zera!!! Jeżeli chodzi o TYCIE, to owszem przybyło prawie 10 kg ale to efekt poprzednich pigułek - DIANY. Nie twierdzę że przytyłam od tabletek, ale od żarcia. Przy M21 mam często doła, a wiadomo, najłatwiej doła zajeść. jedyny plus to CENA. Nie POLECAM ani nie ODRADZAM, jednak przed zakupem warto porozmawiać z LEKARZEM. Dziewczyny, jeżeli chcecie brać pigułki, przygotujcie się do rozmowy o nich z ginekologiem. On zwykle rozwieje wszystkie wątpliwości. Od tego jest! A i jeszcze refundowane pigułki są TANIE bo to LEKI, których skutkiem ubocznym jest działanie ANTYKONCEPCYJNE. Pomagają uregulować gospodarkę HORMONALNĄ, czyli problemy z CERĄ itp. Natomiast tabletki DROGIE mają za główne zadanie ZAPOBIEGAĆ ciąży, dlatego zawierają minimalne ilości HORMONÓW, dzięki czemu nie wpływają na ciało i samopoczucie. Macie więc wybór - drogo, acz bezproblemowo, albo tanio, ale z drobnym ryzykiem.

Gość czikicziki
Jeżeli już zdecydujecie się na DROŻSZĄ antykoncepcje, to proponuję o porozmawianie z doktorem o pigułkach o jak najniższej ilości HORMONÓW. Ja na początku brałam Mercillon przez około 5 miesięcy i nie zauważyłam skutków UBOCZNYCH. Jednak musicie PAMIĘTAĆ, że organizm jest w stanie się PRZYZWYCZAIC do prawie wszystkiego, więc nie należy się ZRAŻAĆ już po pierwszym MIESIACU stosowania. Dopiero po około 3 OPAKOWANIU jesteście w stanie PRAWDZIWIE stwierdzić jak działa na was pigułka. Życzę przyjemnego i bezproblemowego korzystania z antykoncepcji, oraz satysfakcji z jej działania:)

Gość micro-baba1111111
ja po tych tabletkach czuje sie rewelacyjnie. dwa razy bolala mnie glowa ale ni e sadze zeby to bylo od tabletek. wczesniej stosowalam plastry- bol piersi i ciaza... po urodzodzeniu tabletki yaz- bol brzucha, 17 dniowy okres, biegunki. byly drogie ok 45-50 zl i nic nie warte;( mialy za mala dawke hormonow i moj organizm szalal. dopiero m21 okazaly sie srodkiem dla mnie!!!

Gość anusia222
biorę je od 3 lat i są rewelacyjne!Tanie i skuteczne:)Moje koleżanki też je zażywają i żadna nie wpadła:))Polecam jak najbardziej

Hej! A ja mam do Was takie pytanko: Od ponad roku biorę Micro regularnie, lecz teraz będąc na wyjeździe kompletnie zapomniałam o recepcie i nie miałam jak ich wykupić :( No i od zeszłego piątku niestety nie biorę ich :( Moje pytanie brzmi w jaki sposób mam je teraz zacząć brać?? PROSZĘ POMÓŻCIE!! :(

Gość Olimpia-Z
Od pierwszego dnia okresu

Aha Ok czyli tak jak bym zaczynała pierwszy raz je brać :) Tak właśnie przypuszczałam, ale nie byłam pewna. bardzo wielkie dzięki! :)

Gość Olimpia-Z
Nie ma za co ;)

Gość Dziewczyny pomocy
Brałam Micro przez 9 m-cy potem zrobiłam miesiąc przerwy (bo miałam swoje powody) teraz wróciłam do nich i właśnie dzisiaj biorę ostatnią tabletkę strasznie się boję że okres mógł mi się rozregulować albo coś. Dodam też że przez cały czas brania było super żadnych skutków ubocznych a teraz po tej przerwie zaczyna częściej boleć mnie głowa więcej jem toteż przybrałam na wadze i piersi zaczęły mnie boleć :/ Miałyście tak już?

Gość Olimpia-Z
Ja tak mialam ale po innych tabletkach. Kiedy po przerwie zaczelam je znowu brać, zle sie juz po nich czulam, najabrdziej bolala mnie głowa. Wiec zmienilam tabletki na inne

Gość madzia886
Ja jestem w trakcie brania pierwszego opakowania i czuje sie gorzej jak zle,mam straszne bole głowy i brzucha do tego mdłości, a juz nie wspomne o mojej cerze zrobiła mi sie okropna kaszka na twarzy i wyskoczyło mi pełno pryszczy, do tego mam zerowe lipido i jestem agresywna przez co nie dogaduje sie z meżem. Nie jestem wstanie dociągnąc do konca opakowania,chciałabym wkoncu przerwac te meki, dlatego mysle zeby odstawic juz,poczekac do nastempnego okresu i zacząc brac inne jakies łagodniejsze np novynette. Co o tym myslicie ???czy lepiej dociągnąc do konca opakowania i odrazu po przerwie brac te novynette??? Prosze o pomoc?

Gość madzia886
Ja jestem w trakcie brania pierwszego opakowania i czuje sie gorzej jak zle,mam straszne bole głowy i brzucha do tego mdłości, a juz nie wspomne o mojej cerze zrobiła mi sie okropna kaszka na twarzy i wyskoczyło mi pełno pryszczy, do tego mam zerowe lipido i jestem agresywna przez co nie dogaduje sie z meżem. Nie jestem wstanie dociągnąc do konca opakowania,chciałabym wkoncu przerwac te meki, dlatego mysle zeby odstawic juz,poczekac do nastempnego okresu i zacząc brac inne jakies łagodniejsze np novynette. Co o tym myslicie ???czy lepiej dociągnąc do konca opakowania i odrazu po przerwie brac te novynette??? Prosze o pomoc?

Gość betta26
witam;))zawitałam na tę strone zupełnie przypadkowo,ale niestety muszę sie wpisać...ponieważ brałam te dabletki antykoncepcyjne...i musze powiedzieć,że skutki były fatalne...nadmierne pocenie...przyrost wagi o 5kg!-to wszystko z czasem moje kochane;(...no i cera-niby miałabyć lepsza...a nie była:((próbowałam znaleść inne dziewczyny,które może już stosowały ten"specyfik" i okazało się,że nie musiałam daleko szukać bo i moje koleżanki i siostra też brały te tabletki i nie były zadowolone(te same objawy i dodatkowo wąsik)więc przestałam zarzywać...i powiem Wam -zupełna poprawa!wtedy przepisałam się na inne tabletki...no ale fakt bylo to z 5 lat temu...:))może coś się zmieniło;) pozdrawiam;)

Tabletki dobiera sie indywidualnie do pacjentki. To co pasuje jednej nie zawsze pasuje drugiej:) Kiedyś brałam Yasmin i przezyłam koszmar...Nie chce mi sie nawet o tym pisać. Dobrze, ze mineło. Zmieniłam lekarkę i ta zapisała mi Microgynon 21. Brałam te tabletki kilka lat. Na paczatku troche mnie mdliło-kilka tyg. ale przeszło i było ok, nie miałam zadnych dolegliwosci. Urosły mi piersi ale to akurat na plus:)Te tablety powoduja zatrzymywanie wody w organiźmie także miałam przyrost wagi-około 2kg (ale to pewnie też od obżerania się czekoladą:)))

Gość A ja zrobiłam
Miesiąc przerwy w braniu i potem zaczęłam brać od pierwszego dnia krwawienia teraz czekam na okres czekam już 4 dzień a jeszcze sie nie pojawił czy to normalne? Wie ktoś coś na ten temat?

Gość paulinnnq
Biore M21 juz prawie 2 m-ce. Nie przytyłam. Moim najwiekszym problemem jest pogorszenie sie stanu cery. Nigdy nie mialam z nia problemu, a teraz... masakra. Jest tłusta i wyskoczyło mi pelno pryszczy, po ktorych zostaja blizny.. ;/ Przy drugim opakowaniu zaczelam miec mdlosci, ale wydaje mi sie ,ze to powoli przechodzi. Czuje sie ociazala. Jak myslicie przerwac branie tych tabletek?? Czy poczekac az skoncze trzecie opakowanie?? Myslicie, ze organizm moze sie do nich przyzwyczaic a problemy ze skora sie zmniejsza..? A moze zmienic tabletki na jakies inne ? a moze plastry? Co radzicie? Licze na Wasza pomoc!!

Gość paulinnnq
betta 26 jakie tabletki byly Twoimi nastepnymi??

Gość junia922
czy w trakcie brania tabletek moze mnie bolec brzuch tak jakbym miala dosyac okres?? codziennie odczuwam taki nieprzyjemny bol:(

Gość plur
sprzedam opakowanie microgynonu 21 ważne do 2013 roku. (Warszawa) kontakt na queen.aga at interia.pl

Gość JILLIANA
Podałaś zły adres e mail a ja chętnie odkupię

Gość Landryna19
do junia922: kilka dni temu (ok polowy cyklu) mialam bole... tak jak napisalas "jakbym miala dostac okres" nie bylo to przyjemne, ale na szczescie dotrwalam do miesiaczki... pierwszego dnia standardowo mialam bole, ale teraz jest coraz lepiej,wydaje mi sie, ze bole ustapily... jak tylko skoncze okres(a mysle, ze nastapi to jutro) bede kontrolowac, czy nie wrocily... jesli cos bedzie nie tak... to udam sie do lekarza

Gość nancy69
Hej dziewczyny, Jestem tu nowa i prosze o opinie!!! Od 8 dni jestem na Microgynon 30-wczesniej bylam na Yasminie. Tabletki zmienil mi lekarz(w UK) ze wzg. na wysokie ryzyko zawalu lub wylewu przy zazywaniu Yasminu. Zaczelam brac Micro nastepnego dnia po zakonczeniu Yasminu...no i od tej pory zaczyna sie moj koszmar Brzuch i talia opuchnieta do granic mozliwosci-wygladam jakbym byla w ciazy z blizniakami;( Okropne bole podbrzusza,krwawienie juz 8 dzien, a do tego okropne bole glowy-takie ostre-trwajace prawie non stop.Do tego mam oczy na slonce i swiatlo wrazliwe i wieczorami czuje sie taka skolowana i robi mi sie niedobrze... Bylam w aptece-rozmawialam z farmaceutka-pow. aby natychmiast odstawic i po weekendzie do lekarza...zadzwonilam do przychodni i rozmawialam z lekarka-ktora powiedziala ze to "NIC" i normalne calkowicie...kazala kontynuowac Micro i pokazac sie za jakis czas... Nie wiem co robic Wiem ze teoretycznie lekarz powinien wiedziec co najlepsze dla pacjenta..ale z 2 strony lekarze w UK maja troche inny bardziej olewajacy stosunek do wielu spraw-wydaje mi sie ze troche za bardzo ignoruja wazne rzeczy. Co myslicie?-plissss prosze o opinie... Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!!!

Gość paulinnnq
wg mnie to nie jest normalne.. Na Twoim miejscu przerwalabym zazywac te tabletki.

Gość ani173
Witam kupie pilnie choc jedno opakowanie microgynonu 21, prosze o kontakt mailowy lub gg 8271024

Microgynon stosowałam ok 4 lata-miesięczna przerwa tez się zdarzała.Żadnych problemów nie miałam -dolegiwości bólowe brzucha przy miesiączce jak i obfita miesiaczka zniknęły.Teraz odstawiłam poniewaz chcę urodzić dzidziusia ale potem ponownie mam zamiar je zażywac..

Gość Micro21
Witam :) Biorę Micro od siedmiu dni na razie nie zauważyłam żadnych skutów ubocznych. Tabletki zaczęłam brać pierwszego dnia okresu. Czy mogę już bezpiecznie współżyć z moim chłopakiem bez dodatkowych zabezpieczeń ?? czy to prawda że tabletki nie działają w trakcie przerwy między opakowaniami i trzeba się wtedy dodatkowo zabezpieczać. Proszę o szybką odpowiedz.

lepiej spok0jnie ten miesiąc przeczekaj..nie ryzykuj...nie prawda jest ze w czasie przerwy miedzy opakowaniami pigułki nie działaja..jak najbardziej..ja nie zabezpieczałam sie dodatkowo nawet gdy zdarzyło mi sie zapomniec zazyc pigulki a takich sytuacji bylo sporo..wytrwalam 4 lata

Gość Micro21
Dziękuje za szybką odpowiedz ;) Mówisz, żeby przez pierwszy miesiąc się dodaktkowo zabezpieczać ale w ulotce napisali, że jeśli zacznie się brać Mirco pierwszego dnia okresu to chroni on od pierwszego dnia... Już sama nie wiem słyszałaś od kogoś, że to nie prawda i że trzeba odczekać ten miesiąc??

Hej dziewczyny. Mam do was pytanie. Otóż w tym miesiącu zaczęłam stosować Microgynon21. Pierwszą tabletkę zażyłam w pierwszym dniu okresu, tak jak nakazał mi lekarz. Cóż, wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że dziś mam siódmy dzień okresu i nadal dość mocno krwawię :/ Trochę się denerwuję i w ogóle chyba zaczynam żałować, że zaczęłam je zażywać, bo do tej pory miałam wszystko ok z okresem, nie biorąc po uwagę, że był trochę nieregularny. Odpiszcie dziewczyny czy miałyście tak samo. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość Kasiunia
MIcro21 Po 7 dniach już spokojnie możesz się kochać , beż żadnych zabezpieczeń. Ja je biorę już rok i wszystko jest ok.