Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m艂oda mamusia18

m艂ode mamy

Polecane posty

Go艣膰 Majeczkaaaa
A ja sobie ten rok sko艅cze, bo termin mam na maj. A co dalej to jeszcze nie wiem, ale chce sko艅czy膰 jak膮艣 szko艂e napewno i sko艅cze ;). A dziewczyny nie wiecie jak to jest jak sie nie ma 18 i sie urodzi dziecko? Jest jaka艣 przerwa czy co艣, czy trzena chodzi膰 do szko艂y?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lidka563429750943
zalezy jaka szkola u mnie np dziewczyny ciazy sa usuwane ze szkoly...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mmamma4
Droga Majeczko bardzo dobrze 偶e chcesz si臋 uczy膰 a je艣li chodzi o przerwy w szkole to wszystko zale偶y od dyrekcji i grona pedagogicznego. Chocia偶 obecnie raczej spogl膮daj膮 na m艂ode przysz艂e mamy 艂agodniejszym okiem i usprawiedliwiaj膮 nieobecno艣ci ,wyznaczaj膮 osobne terminy na zaliczenia klas贸wek i sprawdzian贸w po prostu pomagaj膮, to zdarzaj膮 si臋 te偶 tacy kt贸rzy gn臋bi膮 ale oby w Twojej szkole byli Ci pierwsi. Warto porozmawia膰 z wychowawc膮 i rodzicami. Ja przerwa艂am nauk臋 15 lat temu to by艂o w dziennym technikum na rzecz zaocznego i teraz troch臋 za艂uj臋 bo nied艂ugo po mnie kole偶anka te偶 zasz艂a w ci膮偶e (3 klasa technikum) i sko艅czy艂a z pomoc膮 nauczycieli i koleg贸w no i oczywi艣cie rodzic贸w. Trzymaj si臋 g艂owa do g贸ry jestem z Tob膮 .Dzieci to cud natury a ci膮偶a mimo "porannych md艂o艣ci" to naprawd臋 niewyobra偶alny stan kt贸ry ci臋偶ko opisa膰 komu艣 kto nigdy nie by艂 w ci膮zy. Moje gg 6976722.Pozdrawiam wszystkie przysz艂e i ju偶 m艂ode mamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karola 18*
:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kaagam
Mamy por膮bane czasy, to anormalna sytuacja, 偶eby kobiety mog艂y rodzi膰 dopiero po 30e. Wraz z mniejsz膮 liczb膮 urodze艅 coraz wi臋cej w Polsce kobiet, co zapowiada nam nieciekaw膮 perspektyw臋, jeszcze wi臋cej samotnych sfrustrowanych kobiet.:/ Jeszcze troche i b臋dzie jak w Szwecji, przechodz膮c ulicami wida膰 g艂贸wnie starych ludzi, bia艂e narody zgin膮.. sami na siebie piszemy wyrok. Tak.. go艅my za kas膮, za urod膮, zat艂uczmy si臋 na 艣mier膰, zat艂uczmy wszystkie m艂ode matki na ulicach, po co przeci膮ga膰 to wszystko. Wiecie, 偶e wielu bogatych ludzi na 艣wiecie dorobili sie tego co maja w艂a艣nie dzi臋ki swoim dzieciaczkom, nie ma lepszej motywacji na 艣wiecie jak walczy膰 o byt swoich pociech. Wstydz臋 sie za tych wszystkich ludzi kt贸rzy wol膮 krytykowa膰 Was dziewczyny ni偶 pom贸c... no ale c贸偶 dla niekt贸rych dobijaj膮ca krytyka jest jak po偶ywienie... Kto艣 tu wspomina艂, 偶e to straszne ze dziecko b臋dzie na utrzymaniu dziadk贸w, bo m艂ode dziewczyny nie s膮 w stanie zapewni膰 sobie pracy, mieszkania.. tylko, 偶e i te dziewczyny po 30 maj膮 z tym problem, mam mn贸stwo znajomych po 30, po studiach, kt贸rzy nie s膮 w stanie kupi膰 mieszkania za zarabiane pieni膮dze, nie tu , nie w Polsce i wtedy mo偶na albo zrezygnowa膰 w og贸le z dzieci na cale 偶ycie, albo zwyczajnie zaufa膰 pomocy rodziny. Po to ona zosta艂a stworzona 偶eby wspiera膰 sie, trzyma膰 sie razem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikkiP
Ja sie dowiedzialam wczoraj ze bede mama. Mam 18 lat. Termin mam dopiero na 21lipca wiec zdaze skonczyc szkole. Zrobie sobie rok przerwy i pojde na studia zaoczne np;pielegniarstwo;P Bedzie dobrze,zreszta musi byc. Jest tylko jeden problem. W mojej szkole dziewczyny w ciazy sa wyzucane. Jak bedzie w maju widac brzuszek to wylece;( Rodzice jeszcze nie wiedza. Chlopak (dodam ze jestesmy ze saba 2,5 roku) przyja to dobrze. :P:P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja47658654864
niestety za b艂臋dy sie p艂aci... 2, 5 roku z ch艂opkiem jeste艣 i teraz w ci膮偶e zasz艂a艣 w takim razie po propstu tego chcia艂a艣. uwa偶am ze tak powinno by膰, powinno sie wyrzuca膰 takie osoby ze szko艂y, wtedy wszystko by sie zmieni艂o i dzieci nie rodzi艂yby dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 incredible87
Co prosz臋, wyrzucane ze szko艂y? Co to za szko艂a? Mo偶esz mi napisac? W Polsce nie ma, nie ma TOLERANCJI!!! Mam 21 lat mam roczne dziecko. Jak zasz艂am w ci膮偶臋 to by艂am w ostatniej klasie technikum. Nie by艂o 艂atwo, ale nikt mnie nie wyrzuci艂 za to, 偶e by艂am w ci膮偶y. A kogo to obchodzi, 偶e ja jako PE艂NOLETNIA OSOBA Z CZYNNO艣CIA PRAWNA OSOBA jestem w ci膮偶y? Nie mia艂am 艂atwiej zdawa艂am wszystkie klas贸wki,sprawdziany, kartk贸wki, odpowiedzi itd.. zda艂am 艣wietnie matur臋, a teraz jestem studentk膮.. Pozatym jestem napewno lepsza matk膮 ni偶 nie jedna 30-40 latka tyle mam na ten temat do powiedzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emilka198
Zamurowa艂o mnie nie rozumiem dlaczego wyrzucane ze szko艂y?! Mam 19 lat i 2,5letniego synka kiedy zasz艂am w ci膮偶臋 nauczyciele szko艂a wrecz pomagali mi mia艂am termin w czerwcu mog艂am wczesnie napisac sprawdziany zeby w po艂owie maja mie膰 spokuj sami zaproponowli taki uk艂ad nie sadzi艂am 偶e inne szko艂y maja takie problemy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emilka198
Zamurowa艂o mnie nie rozumiem dlaczego wyrzucane ze szko艂y?! Mam 19 lat i 2,5letniego synka kiedy zasz艂am w ci膮偶臋 nauczyciele szko艂a wrecz pomagali mi mia艂am termin w czerwcu mog艂am wczesnie napisac sprawdziany zeby w po艂owie maja mie膰 spokuj sami zaproponowli taki uk艂ad nie sadzi艂am 偶e inne szko艂y maja takie problemy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nana.
ja mam 15 lat i w wakacje zostane mam膮... ( kto艣 pyta艂 o nieletnie mamusie... ;) )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 glupota ludzka nie zna granic
15 lat i w ciazy- to juz przesada. kurde czy wy wyztkie naprawde jestescie takie glupie? nie wiecie co to zabezpoieczenie??? a co moze zacghcialo wam sie matkowac? chyba nigdy tego nie zrozumiem... szkoda mi tylko tych wszystkich biednych dzieci....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 incredible87
G艂upota ludzka nie zna granic.. 偶a艂osny jeste艣.. a Twoje to dziecko? Wierz mi 偶e patrz膮c w statystyki m艂ode mamy s膮 lepszymi, bardziej zorganizowanymi matkami ni偶 nie jedna, kt贸ra ma 30-40 lat.. Tak to zwykle w艂a艣nie jest, 偶e u innych 藕d藕b艂o widzisz a u siebie belki nie... Cz艂owieku idealny (ironia)..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majeczkaaaa
Hyhy ja mam termin na 23 maja :) mam 16 latek Oo i m臋偶a xD Pzdr mamu艣ki ;* I sobie szko艂e ko艅cze i bardzo si臋 cieszeee ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda mama/....
cztam te wypowiedzi i zgodze sie ze najpierw wszystko powinno byc po kolei.. ale niestety cz臋sto tak nie jest. Co ja wam moge powiedziec? Nie "puszczalam" sie jak to mowia, wpadlam majac 21 lat. zakochalam sie do szalenstwa, bylam na wakacjach, nie znalismy sie dlugo.. Ale chociaz zawsze bylam rozsadna to stalo sie. Jetsem z tym kims, wlasnie jutro do niego lece, bo w zwiazku z tym zakladma rodizne i bede mnieszkac daleko od Polski i moich bliskich. Trudne to jest,ale coz zrobic. Wiadomo, ze wolalabym wszystko po kolei ale stalo sie inaczej. Nie oznacza to jednak ze nie kocham mojego dziecka, ktore jeszcze rosnie sobie w brzuszku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majeczkaaaa
Zgadzam si臋, ja tak samo. Jeste艣my ze sob膮 rok i z nim prze偶y艂am sw贸j pierwszy raz i prze偶yje ostatni ;) Jest nam bardzo dobrze ze sob膮 i cieszymy sie z naszego ma艂ego Skarbka. Buziaczki dla wszystkich MAM :*

Udost臋pnij ten post

Ja urodzilam mlod(17 lat). Skonczy艂am szkoly, teraz pracuje jako pilot-rezydent w jednym z biur podrozy za granica. Wyszlam za maz dopiero niedawno za ojca dziecka(jest cudzoziemcem). Zycie mi sie ulozy艂o b. dobrze, ale wszystko zawdzieczam rodzicom i mojemu mezowi, ktory nawet jak nie bylismy razem lozyl na corke i interesowal sie nia(jest ode mnie 10 lat starszy). Ogolnie nie polecam zachodzic mlodo w ciaze, tylko skonczyc szkoly, zdobyc zawod, jakas pozycje i dopiero wtedy myslec o dzieciach, ale jak juz sie stalo to nie wyzywac tylko pomoc jak mi pomogla moja rodzina. pozdrawiam mlode mamy ze slonecznej egipskiej Hurghady:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola 20

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola 20
Cze艣膰 dziewczyny...ja w pa偶dzierniku sko艅cze 20 lat,jestem w 38 tyg.ci膮偶y i my艣l臋,ze nie warto patrze膰 na ludzi,na spojrzenia tylko na to,ze nie ma nic wspanialszego ni偶 urodzic zdrowiutkie dziecko kt贸re sie kocha ponad wszystko. Czy mamy po 16 czy 20 lat,,,kochamy tak samo. Pozdrawiam wszystkie mamusie i z ca艂ego serca 偶ycze powodzenia.*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola 20
Zawsze przez jaki艣 czas jest ci臋偶ko,ale nie mo偶na sie za nic poddawa膰 ,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola 20
Ja mia艂am mn贸stwo kole偶anek,przyjac贸lek znajomych itp.teraz wiem ile z nich bu艂o moimi przyjac贸lmi...dos艂ownie gar艣膰...i nie m贸wie,bo na pocz膮tku nie by艂o 艂atwo.Ale imprezy to nie wszystko w 偶yciu.Nie ma wielkiego znaczenia ile macie lat!!!czy 15 czy 20 czy jeste艣cie po trzydziestce,czasem ta kt贸ra ma 16 lat lepiej radzi sobie ni偶 ta co na dziecko decydowa艂a si臋 pare lat. Ate panny kt贸re tak twardo piszecie..."jak mo偶na w tym wieku"...co wy mo偶ecie o tym wiedzie膰...nie wiecie jakie to wspana艂e uczucie,jak to jest jak czuje si臋 te pierwsze ruchy...jak zmienia sie cale zycie...i co a wy kiedy macie zamiar miec dzidziusia?po studiach,po 15latach pracy i spe艂nieniu marze艅?czyli w wieku 50 lat??a ja za pare lat b臋d臋 mia艂a wspania艂ego syna,kt贸ry jeszcze mobilizuje mnie do tego,by sie nie poddawac i ja jeszcze mam duu偶o plan贸w w 偶yciu. Ico zWas zaDZIEWCZYNY,ZE UWA呕ACIE ZE DZIECKO TO JUZ KONIEC WSZYSTKIEGO?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaskabxl
a ja jestem mloda mama rok temu w lutym urodzilam syna za granica zdalam mature i wyjechalam spowrotem i sram na to co gadaja wiem ze lepiej mi sie ulowyc nie moglo pozdrawiam!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krelke
Cze艣膰 :) Pisze obecnie prac臋 licencjack膮 na temat dziewczyn w Waszym wieku, kt贸re posiadaj膮 dzieci. Mam do Was ogromn膮 pro艣b臋. Czy mia艂yby艣cie troszk臋 czasu 偶eby spotka膰 si臋 ze mn膮 w dogodnym dla Ciebie terminie i miejscu a偶eby porozmawia膰 o tym jak czujesz si臋 jako mama? :) (je艣li s膮 Mamy z Poznania;) ) A je艣li nie - czy rozwi膮za艂yby艣cie ankiet臋 przes艂an膮 mailowo. Ankieta pozostanie w pe艂ni anonimowa. Czas na jej przeprowadzenie to oko艂o p贸艂 godziny. Naprawd臋 bardzo by艣cie mi pomog艂y. Pozdrawiam i prosz臋 o odpowied藕:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majeczkaaa91bb
Ch臋tnie wype艂nie ankiete.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m艂odziuchna
Ja z was wszystkich jestem naj m艂odsza ! mam dopiero 17 latek i jestem w 1 miesiacu ciazy . i bardzo sie cieesze z tego . pozdrawiam m艂ode mamy trzymajcie sie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aska20lat
a mozna wiedziec z czego sie cieszysz? bo jakos ja nie widze tu powodow do radosci...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 duszenka
m艂odziuchna i jak przyj臋li wiadomo艣膰 rodzice i ch艂opak??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majeczka91BB
Ojoj Aska :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 san18
Dajcie ju偶 spokoj tym m艂odym dziewczyna nic tylko sie ich czepiacie, 偶e za m艂ode itp. Mam osiemnascie lat i moim najwiekszym marzeniem jest urodzenie dzidziusia ale jak narazie nie moge zaj艣膰 w ci膮偶e. I powiem wam 偶e wiem co to znaczy ma艂e dziecko bo moja mama(36lat) rok temu urodzi艂a 艣licznego ch艂opca i w sumie to robi艂am przy nim wszystko czasem nawet wstawa艂am w nocy jak bardzo p艂aka艂 偶eby mama mog艂a wsta膰 rano do pracy. S膮dze 偶e jestem odpowiedzialna osob膮 mimio swojego m艂odego wieku. I wierze 偶e wszystkie m艂ode mamy (nawet to co maja dopiero 16 lat) dadza sobie rade!!!!!!! POWODZENIA:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kakusia20
hej wed艂ug mnie to g艂upota.. wiem jakie to sa spojrzenia bo sama ich do艣wiadczy艂am .. tez urodzi艂am dziecko jak mia艂am 18 lat teraz mam 20 jestem zadowolona

Udost臋pnij ten post