Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 oburzona florka

wesele a raczej jego brak

Polecane posty

Go艣膰 oburzona florka

Tak duzo sie tu czyta o tym ze wesele ma by膰 niczym huczne na 100 os贸b, ale i duzo huczy o tym ,偶e nie chca wesela, ze nie lubia szopek, tych muzyczek, zapijaczonych wujk贸w, no tak, niby tak, lepiej kase do kieszeni wsadzi膰, ale jak powiedziec rodzicom? mam nie chce 艣lubu i powiedz ca艂ej rodzinie ze nie chcemy bo nie lubimy wesel i nie mamy kasy. Czy wasze mamy mia艂y by odwage powiedziec swoim siostrom i braciom ze wesela nie ma bo jestesciebiednymi dziadami i niechcecie wesela? Na moje czeka ca艂a rodzina, doputuja, juz szykuj膮 sie od kilku lat , ja tez chodzi艂am, mnie zapraszano jak mog艂abym teraz dziada zagrac i udac ze nie lubie wesel a chodzi艂a, udac ze wole kase np na remont dac, ze nie lubi臋 zapijaczonych wujk贸w...........co wy macie za rodziny? Moja mam zrobi wszystko by wesele by艂o moim niezapomnianym pieknym dniem, b臋de si臋 czu艂a pieknie raz w zyciu, bede na w艂asnym weselu z kim kogo kocham , b臋dzie jedzenie, zabawa, zyczenia, rodzina, nie koniecznie zapijaczona z nosem w sa艂atce.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Masz racj臋, nie ma co stawia膰 sprawy na dw贸ch skrajnych biegunach i t艂umaczy膰 si臋 tym, 偶e huczne wesele to duzy wydatek, cz臋sto pija艅stwo i tylko problem dla m艂odej pary - tak si臋 wcale nie musi sta膰. Na moim weselu nie by艂o zapijaczonych krewnych, go艣ci mieli艣my 50, wszyscy bawilli si臋 dobrze, a ju偶 chyba najlepiej my :) Dodam, ze sami sfinansowali艣my wesele po roku odk艂adania kasy, rodzice jak to rodzice - kupili mi sukni臋 za 1200z艂, kt贸r膮 wybra艂am sobie sama. Ale rozumiem osoby, kt贸re maj膮 inne podej艣cie do tej imprezy i wol膮 np. zje艣膰 z najbli偶szymi uroczysty obiad, zamiast ta艅c贸w przez ca艂膮 noc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
mozna by膰 dziadem , ale honorowym. jakjuz wiesz ,偶e jestes biedakiem i dziadem to nie pokazuj chocia偶 tego i postaraj sie zrobic tak aby Cie nieobgadali i nie m贸wili za plecami ale z tego kazika dziad, biedak, ze nawet wody zabrak艂o na weselu i zamiast ciastek by艂y biszkopty ze spo偶ywczaka, itp............jak juz wiesz ze chodzi艂as na wesela i ze kazdy czeka na twoje wesele- zbieraj kase, wez kredyt, ale toraz z w zyciu, raz w zyciu, suknia, 艣lub, go艣cie, raz w zyciu bedzie si臋 ksi臋zniczk膮. Nie rozumiem tych panien co niby nie chca szopek. Nie przynajmniej nie obrazaja nas , kt贸re chc膮 te"szopki".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brylancikowa
czerwcowa doli dla mnie glupota jest np branie kredytu na taka okazje. dwoje mlodych ludzi majac tak niewiele ( a wiadomo ze niektorzy musza jeszcze zatroszczyc sie o mieszkanie) a jeszcze brac kredyt zeby inni mogli sie bawic??? trzeba troche zrozumiec innych niezamoznych ludzi. sa tacy co chca miec wesele tradycyjne i dobrze. niech maja. ale wykazujmy tolerancje dla tych ktorzy tego nie chca byla na slubach po ktorych byl uroczysty obiad i ciasta. troche alkoholu i bez "pijaczenia" i baaaaardzo mi sie podobalo. Jako go艣膰 zrozumialam bez problemu ze panstwa mlodych na tradycje nie stac albo tego po prostu nie akceptuja. bawilam sie dobrze i o to wlasnie chodzi :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafutid
a ja nic na to nie poradze, ze jestem dziadem ..i ze wola艂am z mezem wzie艂am kredyt, ale na mieszkanie, bo co mia艂am niby imprezke zrobic za kredyt, a potem bysmy mieszkali u moich rodzicow, albo jego i wiecznie oni nam by sie wtracli w nasze zycie O nie to juz wole byc obgadana, zreszta mam to gdzies, Ci zo mnie znaja wiedza, ze nie zrobi艂am tak ze skapstwa, tylko z rozsadku, bo mam ciezkich rodzicow, a gdybym nie wzie艂am kredytu na mieszkanie tylko na wesele,...to musia艂abym z nimi mieszkac!Ca艂e zycie by nam struli niestety znam ich mieszka艂am z nimi, wtracali sie w najmniejszy szczeg贸艂 i tak naprawde nigdy mnie nie lubili!!!!A jak wesele to chcieli sie pokazac, ze niby jak corke kochaja!!Dziekuje za takei szopki przed ludzmi, owszem gdybym mia艂a innych rodzicow nie przecze, moze bym zrobi艂a wielkie weselicho!! Niestety , ale moim najwiekszym marzeniem by艂o zamieszkac z osoba ktora kocham, a nie mieszkac z nim po dachem i na 艂asce rodzicow, ktorzy nigdy sie mnie nie zajmowali!!!Mieli mnie gdzies..a nagle zachcia艂o im sie wesela!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
to trzeba bylo wnie decydowac si臋 na slub jak si臋 nie ma mieszkania. ja jak zdoby艂am prace i kupi艂am na kredyt mieszkanie zdecydowa艂am si臋 na slub. Pomog膮 rodzice , ale i ja zbieram. jakbym nie mia艂a mieszkania nie wychodzi艂abym za m膮z. No i nie dziaduj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
moi rodzice wezm膮 kredytu nieduzo. wiadomo , go艣cie przyjezdni czekaj膮 od lat na wesele i mia艂abym dziada r偶n膮c? kredyt sie sp艂aci a fama o dziadowaniu by posz艂a. niechce wstydu a pozatym zalezy mi na weselu, na balandze, bia艂ej kiecce, marzy艂am o tym. zdoby艂am mieszkanie i teraz chce poczu膰 si臋 przepieknie w tym niezapomnianym dniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brak wesela z rozs膮dnych
powod贸w to dla was dziadowanie? gratuluje, rany nie dziwie si臋 偶e ten kraj wygl膮da jak wyglada. A tu wci膮偶 艣redniowiecze. "I coiocia Krysia mnie obgada"- a ta ciocia wyrasta z takich pustak贸w jak Wy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafutid
czerwcowa doli..co ty p.... ja kocha艂am mojego ch艂opaka on mnie , bylismy ze soba 6 lat...i ile mielismy jeszcze czekac!!! Rodzice chcieli sie mnie pozbyc jak najpredzej z chaty, wiesz co to miec ojca alkoholika i znerwicowana matke? Nie mog艂am juz z nimi d艂uzej mieszkac..dlatego zdecydowa艂am soie na kredyt na mieszkanie...i zamieszka艂am tam z moim mezem... a 艣lub wzie艂am z powod贸w religijnych bo jestem praktykujaca katoliczka!!Dlatego ze tez moje faceta kocham!!! A nie po to by pokazac ludziom!!!! Do tego by艂o ma艂e przyjecie z obiadem na 20 osob , najblizsza rodzina..i przyjaciele, wszytskim sie podoba艂o, od razu zapowiedzia艂am , ze nie przyjmujemy prezentow i nie oczekujemy kasy!!!! Teraz mieszkamy sam, sp艂acamy kredyt, jest nam cudownie razem, planujemy dziecko, nikt nam sie nie wtraca!!! Pochodze z patologicznej rodziny i nigdy nie chcia艂abym juz mieszkac z rodzicami..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafutid
czerwcowa doli, a branie kredytu na wesle UWAZAM ZA G艂UPOTE, KONFORMIZM, ..za ktora pozniej sie p艂aci..np mieszkajac z rodzicami albo z tesciami!!Nie ma sie w艂膮snego zycia!!! W ZYCIU TRZENA BYC SAMODZIELNYM A NIE CA艂E ZYCIE ROBIC COS , POD INNYCH LUDZI, ALBO DLA RODZICOw!!! ja akceptuje to ze Ty bierzeszkredyt na wesele, Ty zaakceptuj to ze ja wesele nie organizuje okey? Trcohe tolerancji dla odmiennych pogladow, a swiat bedzie piekniejszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafutid
powiem szczerze niech sobie ciotki mowia o mnie co chce, ze dziaduje, ze jestem skapa..ja wiem ze to sa tylko plotki i ze to nieprawda!!! Najwazniejsze dla mnie jest to zeby nam sie z mezem uk艂ada艂o, zebysmy za艂ozyi szczesliwa kochajaco sie rodzine, a plotki ludzi ktorzy nie maja nic innego do roboty tylko innych obmawiac ma g艂eboko w d.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafutid
czerwcowa lepiej zajmij sie w艂asnym zyciem, mezem, mi艂oscia, dziecmi..a nie zajmujesz sie "pokazywanie innym jaka ty jestes dobra..ze wesele organizujesz" zyjesz na pokaz? czy jak? jaki sens ma zycia dla innych..?zeby innni widzielie TO JEST TWOJE ZYCIE, A NI ZYCIE CIOTEK WUJKOW, SASIADOW, to Ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
doli - to taki dziad z ciebie 偶e to rodzice musz膮 brac na tw贸j 艣lub kredyt??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
rodzice zawsze organiuzj膮 wesela jak chcesz wiedzie膰, ja dok艂adam si臋 i zbieram aby w艂asnie tym dziadem nie by膰. Nie, niz zyje dla ludzi, ale milion par robi wesela i nie znaczy ze na pokaz. To wyj膮tkowy dzi臋艅 i chce tez go wyj膮tkowo przezy膰 ,aby kazdy m贸gl cieszyc sie moim szcz臋艣ciem.:) widze zazdrosnik贸w, kt贸rzy maj膮 rozwodnik贸w i 艣艂ubiki z g艂owy:) oraz biedacy, kt贸rych na wesele nie stac i zakrywaj膮 si臋 tym ze zbieraj膮 na mieszkanie. Pocholere sie 偶eni膰 jak si臋 nie ma mieszkania? ja mam wi臋c moge sobie pozwolic na wesele , zas艂uzyli moi go艣cie na zabaw臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
a ja widze tempego pustaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
moze nie wiecie ale by艂am na welu weselach i jako go艣膰 nas艂ucha艂am si臋 ze wody brak艂o, ze cist ma艂o, ze muzykanci nie grali, ze para m艂oda spi艂a sie, ze nie by艂o dekoracji. Rozumiem ze to moje zycie, ale skoro 偶yjesz to zak艂adam ze niechcesz by ciebie oceniali 偶le, kazdy si臋 stara.Jakbys nie przejmowa艂a si臋 ludzmi to bys chodzi艂a nago po ulicy bo tak wygodnie, bo bys ubiera艂a si臋 jak dziad贸wka bo poco inaczej?dla kogo? podswiadomie kazdy chce by wszystko by艂o super i kazdy chce s艂yszec ze by艂o OK> nie udawaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do czerwcowej
Doli zazdroszcz膮 ci szcz臋艣cia - tylko to powiem. Nie kazdego stac na mieszkanie. A wesele to marzenie kazdej panny m艂odej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
gdyby wszyscy si臋 przejmowali jak ty to nadal 偶yliby艣my w jaskiniach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
i wszyscy ubieraliby艣my si臋 w dywaniki :d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
:D wiem wiem ze to zazdrsnicy:). b臋d臋 mia艂a super wspomnienia, sliczn膮 suknie, bede kr贸low膮 w tym dniu, go艣cie przyjada, b臋dzie uroczy艣cie, pustakiem jestem?:))) nie no chyba sikne ze 艣miechu. Chyba sama nie wiesz co piszesz droga zazdrosnico:D ale c贸z. Nie jestes w stanie mnie obrazi膰, jestem szcz臋sliwa i bede. mamy mieszkanie, prace, wesele b臋dzie huczne.......i 艣liczna suknia z najnowszej kolekcji......marzy ci sie oj marzy:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
ah te z艂udzenia. I usprawiedliwianie siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
wesele i hotele dla przyjezdnych to na jedn膮 stron臋 10 tys kredyt trzeba - potem sie szybko sp艂aci, a i go艣cie dadz膮 to bede mia艂a. W sumie mieszkanie jak jest to tylko na upi臋kszenie mieszkanka bedzie to od go艣ci. Rodzice sp艂aca kredyt bo wszscy biora na wesela, nikt nie ma nagle 10 tys :d ale co wy mozecie wiedziec. Wy nawet mieszka艅 nie macie- rozumiem was. no c贸z.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
nie usprawiedliwiam siebie:) jestem szcz臋sliwa i mam wszystko ....mi艂o艣c, szcz臋艣cie, faceta dobrego , ukochanego, chate, robote, urode.....wspania艂ych rodzic贸w, zdrowie..........nie wierzysz? uwierz:D .mozna byc szcz臋sliwym. nie zazdro艣膰 bo to grzech. rusz si臋 by tez to mie膰. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaszanka w krwi
doli ale poco wdajesz si臋 w dyskusj臋 z nimi? zazdro艣c powoduje widzisz agresje i atak, a szkoda brudzi膰 topik:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
tak czytam te twoje szcz臋艣liwe wypowiedzi i dochodze do wniosku 偶e ty bogiem jeste艣- no bo wszystko wiesz. Gratuluje. A pisa膰 ju偶 mi si臋 nie chce - jako艣 wyczerpa艂am pok艂ady wyrozumia艂o艣ci dla idot贸w na dzi艣 . papa puste ksi臋偶niczki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oburzona florka
doli- mam tak samo:) zyc nie umierac. Juz powoli szukam sukienek,i bucik贸w:) niech nam zazdroszcz膮:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa
tempoty chyba :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oburzona florka
doli-zazdro艣nik wyzwa艂 i spjatowa艂, nie da艂 rady:D przegra艂. Popatrz jak agresja rodzi nienawi艣c -wszystko w zazdro艣ci. Najlepie wyzwac kogos komu jest dobrze. Polska ca艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
florka;)

Udost臋pnij ten post