Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania z Zielonego...

Peruka.....

Polecane posty

Zdaję sobie sprawę że nie do końca to może byc wlos europejski. Każda klinika, pośrednik itd. przekonuje że włosy są w 100% w danym gatunku ,że są naturalne itd. Jednak moim skromnym zdaniem nie jest to do końca prawda w tych cenach jakie proponują. Jednak wiadomo że bezpośrednio od producenta napewno zapłacisz mniej. Od pośrednika lace nosiłam jakieś 8-9 mc. Z rokoko 10mc ( włos europejski, ale sama zauważylam że włosy są jakby"mieszane" z twardymi jak syntetyczne włosami) a na pielegnacji sie znam . Niewiem ile i gdzie bym musiala zaplacic żeby dostac wlosy w 100% prawdziwe i takiego gatunku jakbym chciala.

a tam gdzie teraz zamówiłam włosy po konsultacjach z przedstawicielem zamówiłam european virgin. Okaże się czy są po kilku myciach lepsze od tych dotychczas jakie miałam ;)

Gość Nikita36
tez nie sadze zeby to był włos eurpejski za taką cenę. ale i tak warto zaryzykowac, przy takiej różnicy...

Gość Nikita36
a tasmy tańsze są na allegro

Gość sweet.blondie
do dermiki000000000000000000 Nie napisałam nigdzie, że włosy zafarbują się na fioletowo a to, że włosy, które nie da się rozjaśnić prawdopodobnie są gorszej jakości przeczytałam na jakimś blogu i porównałam to z tym co mi mówili w klinice i jakością moich włosów :) poza tym jak widzę wypowiedział się bardziej fachowo "perukarz" i jak widzisz nie myliłam się :) plus dla mnie :P za logiczne myślenie. ja korzystam tylko z fryzjerów wykwalifikowanych możliwe, że tam gdzie pracujesz :) bo bardziej mi to wygląda na atak z tej kliniki co sprzedaje włosy, których nie można nie wiadomo czemu rozjaśnić :) ale nieważne.... do lacem mój mail to sweet.blondie@wp.pl

Ja noszę uzupełnienia od ośmiu lat....zawsze zamawiałam włos europejski(trwałość okolo 2 lata+jedna regeneracja jakieś 700zł).Raz zamówiłam włosy indyjskie i po roku nadawały się tylko do wyrzucenia. Taśmy są na allegro po 30zł+5 zł przesyłka.Są super....klej się nie rozpuszcza,idealnie się trzymają.Ja biegam i nic się nie odkleja.

Lola Włos europejski jest włosem grubym i wcale nie jest najlepszy :-) Europejski włos często jest umieszczany na perukach dostępnych od ręki. Trwałość takich produktów jest uznawana przez europe na kilka miesięcy. Nasze jedynie sporo biedniejsze społeczeństwo chciałoby mieć najlepiej produkt za grosze który będzie do końca życia :-)

Słowo dziewiczy nic nie oznacza. Tak naprawdę to chwyt marketingowy. Każdy włos może być dziewiczy. Rosja, ukraina,polska itp ,to jest włos najlepszy i najdroższy. Dobry szczególnie dla uzyskania jasnych kolorów jak i gramatury .

Długa. Szybciej zniszczą się osnowy peruk. Tej jakości włos zazwyczaj trzeba mocować na mocnych bazach. Jeżeli słyszycie ze ktoś sprzedaje dobry gat włosa na materiach typu Lace ,niech wam się zapali światełko. Tego typu materiały mają najkrótsza żywotność i ze względów technologicznych raczej nie mocuje się na niej takich włosów.

Gość sweet.blondie
do perukarza w takim razie jakie bazy zamawiać, żeby było większe prawdopodobieństwo, że firma nas nie oszukuje, że włos jest najwyższej jakości?

Sweet. Niestety nie mam dobrej wiadomosci. Wy jako klienci nie macie mozliwosci wiedziec co kupujecie :-( Najlepiej isc z kims kto ma pojecie o wlosach ale takich osob nie ma :-( Fryzjer i nawet nieraz perukarz nie zna sie na nowoczesnym perukarstwie i czarach jakie mozna robic z wlosami aby np obnizyc koszty produkcji. Mysle ,ze trzeba myslec podczas zamawiania. Napewno nie ma opcji kupic dobrego produktu bardzo tanio . Rozsmieszaja mnie nieraz wypowiedzi raczej mlodziezy lub firemek ktore nie maja zielonego pojecia o tym co maja lub sprzedaja. Szkoda mi was naprawde i nie mam pomyslu jak zaradzic na wybor firmy. Perukarstwo w tych czasach jest bardzo rozwiniete i aby otrzymac dobry produkt niestety tez trzeba duzo o tym wiedziec. Nie mozecie tez patrzec tylko na wlosy bo to jest najwazniejszy elementale nie jedyny. Wybor osnowy jest tak samo wazny bo mozecie miec produkt na rok jak i na 3 chociaz jest taki sam gatunek wlosa. W sprawach technicznych z przyjemnoscia pomoge ale nie prosic kto lepszy a kto gorszy.

Gość sweet.blondie
No to lipa przydałby się dobry perukarz na zakupy do wynajęcia na godziny :) a chociaż może pan powiedzieć jakie bazy są trwałe nie nazwami z firm a chociaż tym z czego są zrobione, np. czy poleca pan mikroskórę, elastyczą czy tam nie wiem co jeszcze jest i jak możemy zapobiec nadmiernemu wypadaniu włosów z bazy coś stosować czegoś nie robić nie pocić się :P ooo właśnie czy pot nasz niszczy bazę i od potu wypadają włosy z peruki? to jakiś czas temu nas nurtowało, ale nikt się fachowo nie wypowiedział

Czym mniej elastyczny tym lepiej, oczywiście jeśli chodzi o trwałość. Tak samo ma znaczenie gęstość materiału. Mikroskora czyli inaczej monofilament jest jednym z najlepszych materiałów. Niestety nie można jednoznacznie określić jaki materiał dla kogo jest lepszy ponieważ każdy klient ma potrzeby i wymagania więc jak to na początku określilem " najlepszy " nie do końca właściwe. Napewno jest potrzebna długa rozmowa przed zamówieniem. Trwałość to także technika zamocowania włosów do osnowy. Niestety widziałem już przypadki totalnie zerowej wiedzy przy produkcji peruki która ma ogromne znaczenie na trwałość jak i używanie na codzień. Materiały czy technika ma ogromne znaczenie na wyrób dlatego też ten sam sprzedawca może oferować produkt z tego samego gatunku włosów a w różnych cenach i to nie jest kwestia narzutu. Trwałość to także pielegnacja. Osoby aktywne muszą zdać sobie sprawę ze wiele szybciej będą musiały kupić NOWY produkt i osoba siedząca cały dzień przy biurku.Jeżeli nie dbamy musimy sobie zdać sprawę ze nie posłuży za długo.

Tam wyżej powinno być "niż" osoba siedząca przy biurku. Odnośnie potu to jak najbardziej tak. Ma on właściwości destrukcyjne i jak pisałem wyżej jest ppotrzebna odpowiednią pielegnacja. Szybsze zużycie jest to mocno zauważalne u osób młodych i żyjących aktywnie

Gość dawidekkk
Co masz na myśli "dbamy"? Jak powinno się dbać co moźna i nie moźna robić tak aby było dobrze?

Gość ichigo
Cóż tu można poradzić... poza kontrolą medyczną na chwilę obecną pozostaje Ci peruka albo jakiś inny sposób maskujący łysienie... Moja znajoma borykała się z podobnym problemem, miesiąc temu zmieniła perukę na preparat ILLUSION. Podobno buduje to takie sztuczne włosy na skórze czy coś takiego, że wyglądają jak naturalnie. No i faktycznie, wygląda tak, jakby wcale nie miała podobnej przypadłości... ja byłem w szoku, znajomi też, także może tego spróbuj.

Gość GoneraEdyta
DO PERUKARZ i inni Ciekawe jaka firme Pan tutaj reklamuje.Drogi Panie-najpierw wytyka pan fryzjerce ktora zamiescila posta ze jest do d...,odniose sie do tego.Otoz kupowalam peruki z wlosa indyjskiego za biedniejszych czasow i chodzilam z nimi do gorszej fryzjerki gdzie faktycznie przybieraly jak to pan napisal kolory teczy,a potem zmienilam na lepsza jak sie pozniej okazalo,bo zadnych kolorow teczy nie bylo przy zmianach koloru.Wiec nie ma Pan racji-wszystko zalezy od fachowosci fryzjera. Druga rzecz pisze pan ze monofilament lepszy od lace,ze musi sie zasiwecic dziewczynom swiatelko kontrolne jak kupuja lace,mialam to i to w wielu wydabiach,wersjach,od roznhch producentow-trwalosc sie nie rozni.Moze wypowiada sie Pan na temat wlasnego doswiadczenia-moze to Pan nie umie tkac skoro zle Panu wychodzi na lace itp?Farbowac chyba tez nie bardzo...

Pani Edyto! Za nikim nie stoję i nikogo nie reklamuje na forum. Służe jedynie swoim wieloletnim doświadczeniem. Nie będę także wchodził w dyskusje z osobami na forum które nie mają pojęcia o perukarstwie. Ma Pani jaknajbarrdziej prawo wypowiadania się na forum. Tutaj zdanie określi czytający. Proszę jedynie pamiętać ze osoby czytający tego typu fora zaglądają w celu uzyskania informacji. Myślę,ze w sytuacji gdy podważa ktoś kogoś zdanie powinien podważyć to co napisałem. To co w ostatnim czasie napisałem nie promuje żadnej firmy a jedynie uświadamia użytkowników. Patrząc na atak na mnie raczej mógłbym się spodziewać ze komuś nacisnalem na piete wypowiadając się na temat. Powodzenia życzę osobom ktorym zależy na opowiadaniu bajek potrzebującym. W sytuacji gdy ktoś podważa moje zdanie z przyjemnością wyslucham madrzejszych ode mnie. Człowiek całe życie się uczy :)

Gość saugita
hmmm.nosze lace juz 1,5 roku i =ie nie zniszczyla,wiec nie bardzo wiem o czym mowicie

Gość saugita
Do perukarz No bo nie bardzo rozumiem co to znaczy ze lace sie niszczy.Przeciez to sie nawet nie targa.Chyba ze sie z tym robi dziwne rzeczy,no bo inaczej sonie tego nie wyobrazam.Nie po to wydaje spore pieniazki zeby o cos nie dbac.

Gość pani stąd mi pomgła
www.treski.info

Gość ddppo
Czy ktos może odpowiedziec mi czy są jakieś sposoby rozjaśnienia siatki z przodu full lace wig gdy jest troszeczke za ciemna?

Gość AstronautkaBB
do NIKITA36 Sluchaj dziewczyno nie wiem co masz na celu umieszczaniem swoich zalosnych postow,nie pomagasz osobom noszacym peruki,tylko mieszasz w glowach.Nosze peruke na bazie lace 3ci rok,wczesniej mialam na mono i trwalosc podobna,nie wypowiaqdaj sie jak nie masz o niczym pojecia,podobniez co za bzdury piszesz ze producenci polscy ukrywaja przed klientem trwalos bazy itp,wczoraj dzownilam do Hairclinikue do Katowic bo chce isc do ich sklepu,ponoc maja gotowe na stanie peruki do zakupu systemowe,pytalam o to co piszesz o te bazy i powiedziano mi ze nie ma roznicy w cenie miedzy MONO a LACE wiec jestes niepowazna.Wczesniej mialam wlosy z HL i tez nie bylo z tym problemu,a wlosy z Chin tez kupilam raz(PIERWSZY I OSTATNI-leza do dzis w szafie) dzieki wlasnie poradom takich niepowaznych osob na tym forum.A swoje pierwsze wlosy kupowalam wiele wiele lat temu w HM i tez byly na siatce.wszystko zalezy od naszej pielegnacji i dbalosci,jak cos targasz na sile,albo nei zmywasz to masz to na co zaslugujesz.Ponadto mono jest duzo sztywniejsze przez co neikoniecznie mile w uzytkowaniu

Nie chce się mieszać między Was ale, Astronautka nie masz racji:-( Potwierdzam to co w postach pisze Nikita, to prawda. A Cena nie jest uzależniona od materiałów ale od technologii umieszczania włosów na osnowie. Produkcja może kosztować bardzo mało ale też bardzo drogo. Klient zauważy to dopiero podczas noszenia.

Witajcie dobrzy ludzie... Wszędzie szukam i nie mogę nic sensownego znaleźć mam bowiem pewien problem... Posiadam full lace wig kupione ok 5lat temu w NY - nosiłam dłuższy czas dopóki moje włoski nie odrosły, niestety po porodzie znowu wszystkie wypadły - łysienie plackowate złośliwe - teraz chciałabym reanimować moje włoski ale potrzebuje garść info,tzn jak teraz najlepiej zamocować cienką siateczkę go skóry głowy (szykuje się wesele) - gdzie i jaki dobry klej a może taśmy można kupić bo nic mi nie zostało z oryginalnego zestawu, jakie macie sprawdzone sposoby montażu i demontażu żeby nie ściągnąć ze skalpem:) Proszę pomóżcie mi bo trochę wypadłam z tematu...

Hej Masz podobno na allegro oraz w sklepach: handsomemen.pl peruka.pl hairlab.pl secondairclinic.pl Pozdrawiam P.