Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

Gość kokurka
do oli55 kupilam test w aptece hydrex zaplacilam za niego 28 zl po 21 sa na alegro ale widzialam tez inne testy po 85 np. nie wiem czy sa lepsze podobno sa takie ktore pokazuja ile zostalo do owulacji moze ktoras bedzie wiedziala a sluz sobie sprawdzam i nic ,zawsze mialam cykle co 30 dni w tym miesiacu dostalam co 33 dni wiec zaczelam robic test od 12 sierpnia i tak do 18 i nic zrobie jeszcze jutro miesiaczke dostalam 2 sierpnia , trzy moje bardzo dobre kolezanki zaszly w ciaze od razu po okresie i wszystkie maja corki tez bym bardzo chciala mam joz synka ma dwa latka teraz przydalaby sie dziewuszka

Gość INGRITTA25
KOKURKO MASZ 2 SYNÓW JA CHCE MIEĆ CHOC JEDNEGO KOCHALIŚCIE SIĘ W CZASIE OWU CZY TAK JAK WAM PASOWAŁO MIAŁM DOŚĆ LEGULARNY CYKL TERAZ CZEKAM NA OKRES PRZEZ 3 MIES, MIAŁAM PO 23 A DZIŚ JEST JUŻ 24 MAM TAKIEGO FEFRA ŻE NAM SIĘ NIE UDAŁO TEST POKAZYJE JEDNĄ KRECHE CO MAM MYSLEC POMUZCIE ..........

Gość OLI55
ANDZIU JAK BĘDZIESZ ODPOWIEDZ NA MOJE PYTANIE NA TEMAT TYCH SYROPÓW CO PISAŁAS ZALEŻY MI MOŻE AKURAT COS POMOŻE

Gość Ańdzia 98
Kokurko nie warto wydawać pieniędzy na nieskuteczne testy owulacyjne.W książce K.Wójcika jest napisane że są drogie i niedokładne.Najlepiej dokładnie obserwować swój śluz.Jeżeli chcesz dziewczynkę nie powinno się współżyć w środku cyklu np.14 dc jeśli twój cykl ma 28 dni.Jeżeli śluz jest ciągnący,obfity i podobny do surowego białka kurzego,taki śluz oznacza owulacje(jajeczkowanie)W tym okresie najprawdopodobniej poczęła byś chłopca.Tak wynika z książki.Na dziewczynkę powinno się współżyć na kilka dni przed owulacją.

Gość Ańdzia 98
Jeżeli chodzi o syropy to są do kupienia w aptece.Z tego co wiem to lepszy jest Guajazyl.W książce nie jest napisane czy są na receptę czy nie.Trzeba się spytać albo lekarza rodzinnego a ginekolog też powinien wiedzieć.Nie wierzcie dziewczyny w testy owulacyjne.One są pomocne tym parom które nie mogą mieć dzieci,określają jajeczkowanie.Są drogie i tylko jedna nazwa takiego testu jest skuteczna przy leczeniu niepłodności.Jeżeli chcecie więcej się dowiedzieć na temat okresów płodnych wejdzcie w gogle i wpiszcie metoda Billingsów.Tam jest dużo informacji na temat faz płodności.

Gość oli55
Witaj Ańdziu co do testów owulacyjnych to może masz racje nie sa dokładne . A POWIEDZ MI TEN SYROP NALEŻY BRAC TYLKO PRZED PLANOWANYM STOSUNKIEM NIE WCZEŚNIE? CO DO LEKARZA U MNIE TO NIE MOZLIWE JEST NA URLOPIE .CIEKAWI MNIE TEŻ JAKIE MA WŁASCIWOŚCI TEN SYROP ZE GO POLECA , A I TEZ DLACZEGO MĄŻ MA WYPIĆ MOCNĄ KAWE PRZED KOCHANIEM NAPISZ CO JESZCZE POLECA ACO NIE Z GÓRY DZIĘKUJE!!!

Gość INUSIA2
ALE JESTEM SZCZĘSLIWA DOSTAŁAM OKRES NA 25 DC ALE DOSTAŁAM SPÓŻNIŁ MI SIĘ 2 DNI JAK MYŚLICIE OWU TEŻ MOŻE MI SIĘ PRZESUNĄĆ ???

Gość Ańdzia 98
Witaj Oli55.Syrop należy brać już na kilka dni przed owulacją a nie przed stosunkiem.Syrop ten zmienia odczyn zasadowy w pochwie,co ułatwia zatrzymaniu jak największej liczby plemników męskich jak najbliżej szyjki macicy.Z książki wynika że jest wtedy duże prawdopodobieństwo na poczęcie chłopca.Natomiast kofeina zawarta w kawie ma duży wpływ na jakość nasienia męskiego.Ponieważ mężczyzna posiada plemniki męskie i żeńskie więc nigdy nie wiadomo który dotrze tam pierwszy.

Gość oli55
Dziekuje Ańdziu ze tak dokladnie to opisujesz !! a pisze moze tam co mąż powinien jeść . MY planujemy wrzesien, pażdziernik będe się starała jeść to co napisałas. A pisze dr. Wójcik od kiedy najlepiej zacząc starania bo my chcemy nie długo więc nie wiem czy to coś pomoże . DZIĘKUJE I POZDRAWIAM

Gość peelle
cześć dziewczyny czytam ten topik i bardzo mi siępodoba, mam już prawie 2 letniego synka i bardzo marzy mi się dziewczynka, w czerwcu byłam u gin żęby sprawdzić czy wszystko ze mną ok i zapytałam moją panią doktor o to jak począć dziewczynkę, powiedziała żęby próbować zaraz po okresie, cykle mam raczej co 22-25 dni, ostatnio okres miałam 10 sierpnia, kochałam się z mężęm 17 na 18 sierpnia i dzień wcześniej teraz mam obwity śluz płodny więć nie chce próbować bo chce dziewczynkę. czekam na nią zniecierpliwośćią ciekawe czy wyjdzie. trzymajcie kciuki

Gość mija2
Witaj pelelu pamiętasz czy poczeliście swojego synka w czasie owu ja bardzo chcialabym urodzic też czekam z niecierpliwościa ja mam cykle 23-25 czyli podobne. do AŃDZI 98 PISAŁS ZE NALEZY BRAC TEN SYROP 3-4 DNI PRZED OWU. A JAK KTOŚ MA NIEREGULARNY OKRES TAK JAK JA TO MOŻE ZAPLANOWAĆ ? I JEŻELI BRAŁABYM TEN SYROP 5-6 DNI BO NIEWIEM KIEDY OWU PRZYJDZIE TO CO TEN DOKTOREK NAPISAŁ ? NIC MI NIEBĘDZIE ? A CZEGO NIE POLECA BO CHŁOPCA MOŻNA NIE POCZĄC CO UNIKAĆ BO NIE NAPISAŁAŚ A MNIE TO CIEKAWI DO OLI55 PLANUJECIE OSTRO A TEN TEST TO SOBIE KUP BO CO SZKODZI SPRUBOWAĆ !!

Gość Oli55
AŃDZIU POSZUKAŁAM CO TO JEST TEN GUAJAZYL I TO JEST SYROP NA KASZEL JAKIŚ ODKTUSNY ON MA MI POMUC NIEWIEM ? NIE WIEM CZY DOBRZE POSZUKAŁAM ZAPYTAM SIĘ W APTECE ALE NA PAPEWNO TO GUAJAZYL PROSZE O ODP POZDR.

Gość Ańdzia 98
Do Oli55.Ja tylko piszę wam informacje przedstawione w tej książce przez autora,ponieważ nie każdy ma tą książkę.Ja przecież nie jestem lekarzem i nie znam się na tym.To jest na pewno Guajazyl,nie jest napisane w książce czy to jest syrop na kaszel czy nie.

Gość Ańdzia 98
Do Mija2.Sformułój inaczej drugą część pytania,bo nie rozumiem.A czego nie poleca....

Gość mija2
jeżeli nie wiem kiedy będe miała owulacje bo moze mi się przesunąć to jak będe brała ten syrop 5-6 dni bierze on to pod uwagę . A czego nie poleca np. kochac się w pozycji od tyłu, na co uważac, czego unikać bo w takie dni czy miesiące chłopca mozna nie począć. Mam nadzieje że dobrze napisałam

Gość Ańdzia 98
Do Mija 2.Ja też mam co miesiąc nieregularny okres.Byle przeziębienie i nieraz mam o kilka dni póżniej a nawet o tydzień.Z książki wynika że jak dostanie się szybciej miesiączkę owulacja też jest szybciej a jak się okres spóżnia też owulacja jest póżniej.W tedy trzeba obserwować dokładnie swój śluz na bieliznie.Rozciągliwy przypominający surowe kurze białko to śluz owulacyjny.W tym czasie jest możliwe poczęcie chłopca.Natomiast inny śluz,który występuje zaraz po miesiączce i trwa do 1 dnia przed owulacją to śluz ułatwiający poczęcie dziewczynki.Jeżeli chcesz córkę możesz współżyć dość często.Zaraz po skończonej miesiączce,nawet codziennie.Pozycja klasyczna.Jak chcesz chłopca to współżyjesz tylko raz w dniu owulacji.Pozycja od tyłu.I potem robisz sobie tydzień przerwy.

Gość oli55
pytałam się w aptece co to jest ten guajazyl tak jak pisałam jet na kaszel, ofszem moze działac na kwasność pochwy ale po długim stosowaniu . A pisze może dr. W. ile czasu nalezy brac ten syrop ? bo mam wątpliwości co do jego kupna?

Gość Ańdzia 98
W tym momencie otworzyłam książkę i cytuję."Bardzo dobrze zwiększa ilość śluzu i poprawia odczyn prosty lek wykrztuśny.Są to Robitussin lub Guajazyl,stosuje się go doustnie przez 3-4 dni przed owulacją,po łyżce stołowej trzy razy dziennie.Nic więcej nie jest napisane.Nie jest też napisane na necie czy ktoś stosował ten syrop i jaki był efekt końcowy.Jeżeli boisz się Oli55 to po prostu go nie kupuj i sprubój innych metod wcześniej wymienionych.Ja na twoim miejscu spytałabym ginekologa,jeżeli go nie ma lub nie wie nic na temat tego syropu,nie kupowałabym go.

Gość ovikuś
Inka, zaglądasz tu jeszcze? Napisz proszę jak tobie się udalo począc dziewczynkę :)

Gość słoneczkoooooo
dziewczyny ja mam dwóch chlopców,bardzo chciałabym dziewczynke,z tego co czytam dzieczynkę najlepiej począc zaraz po okresie??

Gość Oli55
Zdrowie kobiety - wszystko o ciąży, antykoncepcji, zdrowiu i schorzeniach ginekologicznych Tam znalazłam jak wypowiadają się dziewczyny na temt tego syropu zobacz i powiedz co otym myślisz? wpisz guajazyl i tam jest to . Zpytam tez się lekarza bo i tak mam zamiar go odwiedzić przed planowaniem. A przez ile czasu należy stosować diete ostrą i kwaśną ?

Gość scarlett.
dieta conajmniej 3 miesiace

Gość Ańdzia 98
Do Oli55.Weszłam na tą stronę.Ale nie wiem dokładnie co ci radzić.Bo każda kobieta ma inny śluz a jeszcze inne piszą że nie mają go wcale lub taki dziwny,że nie wiedzą czy to jest ten śluz owulacyjny czy nie.Musisz obserwować dokładnie swój śluz i sama zdecydować co do tego syropu.Ja mam założoną wkładkę domaciczną,mam śluz raczej skąpy.Jak będzie dalej taki po wyjęciu wkładki a będę chciała chłopca,to może sobie kupię ten Guajazyl ale po wcześniejszej konsultacji z lekarzem.Więc Oli55,życzę ci z całego serca syna.Ale najpierw poradż się lekarza,żebyś pużniej w razie jakiś komplikacji nie miała do mnie pretensji.Ja w moich wcześniejszych wypowiedziach kierowałam się wyłącznie informacjami zasięgniętymi z książki K.Wójcika.

Gość Ańdzia 98
Ja to w ogóle mam inny problem.Wy piszecie że planujecie teraz na dniach lub na miesiącach wasze pociechy.Życzę wam powodzenia.Ja bardzo chcę mieć syna i mój mąż też.Tylko że ja bym chciała teraz a mój mąż dopiero za 2 lata a nawet pużniej.Ja uważam że dzieci się dobrze chowają jeśli między nimi jest jak najmniejsza różnica wieku.A nasze córki mają 7 i 5 lat.Ja szczerze mówiąc już się odzwyczaiłam od pieluch.Na razie mam założoną spiralę,którą mogę mieć jeszcze rok i 4 miesiące.Ale mogłabym ją wyjąć w każdej chwili i cieszyć się macierzyństwem.Lecz nie chcę nic robić po kryjomu i wbrew mojemu mężowi.Może któraś z was ma jakieś zdanie na ten temat i mogłaby mi coś doradzić.Będę wdzięczna za każdą odpowiedż.

Gość oli55
Ańdziu masz cięzki orzech do zgryzienia to trudny temat podjęcia takiej decycji. My z mężem jesteśmy zgodni co do drugiego dziecka nasza córka w lipcu skończyła 2 latka . Podjęcie decyzji podjeliśmy dość szybko. Ty masz juz 2 dzieci ja nie wiem czy bym zdecydowała się na 3. Mam nadzieje że nam się uda także zaczynam ostro brać się do pracy. Jak mój lekarz wruci z urlopu to go odwiedze . Ja tez mam problem niezbyt mogę określić momęt owulacji ostatnio zaczełam mięc inny śluz taki lekko biały ciągnie się , nie pachnie brzytko najgorsze to ,że on nie jest przezroczysty.

Gość oli55
Wydaje mi się ,że czym dłużej odkłada sie tą decyzje tym gorzej. A może gdybyś zaszła to by niebył zły , albo może wytłumacz mu ,że córki mają juz tyle lat więc poco czekać kolejny rok i tak dwa itd. To taka radość mieć obok siebie takie maleństwo oczywiście byle było zdrowe. Pozdrawiam i życze powodzenia.

Gość syla-08
posłuchaj Ańdziu na moje oko to macie problem. Musicie się zdecydowac czy tak czy inaczej. Ja mam takie pytanko co konkretnie czeba jeść na tego chlopca ś jakieś przykłady np. ogórki kiszone . Czy ten dr. W napisała tylko że kochać się w czasie owu i tam jaka pozycja i tyle to zadużo nie napisała to można przeczytac wszędzie . Interesuje mnie co jeszcze można lub nie choc ten temat juz któras poruszała więc może będzie odp ? pozd .

Gość Ańdzia 98
Do Syla 08.Dość często pisałam na temat diet i planowania płci do Oli 55.Cofnij się na poprzednie strony np.13,14,15.Tam znajdziesz informacje zacytowane z książki K.Wójcika.Jest tam też co należy jeść.Oczywiście jeśli nadal nie będziesz czegoś wiedziała,to napisz.Postaram się odpowiedzieć.Dzięki dziewczyny za rady co do mojej sprawy.

Gość Syla08
a na ile procent skuteczności jest napisał w ilu procentach to się sprawdza .A CO DO KALENDARZA SPRAWDZ WIEK SKONCZONE 23 MIESIĄC POCZĘCIA KWIECIEN CIEKAWE CO BĘDE MIEĆ POZDR

Gość Ańdzia 98
Do Syla 08.Jeżeli się stosuje odpowiednią dietę,współżyje w cyklu podanym przez niego i posługuje tablicami chińskimi.To skuteczność niby 100%.Są dziewczyny które robiły wszystko zgodnie z zaleceniami autora a mają inną płeć niż planowały.Niektóre napisały o tym na necie,na wcześniejszych stronach.Według tablic wychodzi ci chłopiec.