Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

Gość kasia nie wie..
Inko zaglądasz tu? co u ciebie

Gość Iza xx
Kupiłam i przeczytałam tą książke dr. Wójcika i muszę powiedzieć że nic ciekawego się nie dowiedziałam to co on napisał można poszukać w necie. Dla mnie niektóre tematy nie są zbyt dokonczone ani wyjaśnione czarno na bialym . Czy któraś z was przeczytala tą książke i jest jasne co to jest ta owu czyli jakie rodzaje mogą być śluzy podczas owulki. Może się myle ale co do metod to są skuteczne bo moja koleżanka tak robiła i mają płeć jaką chcieli .

Gość kokurka
ja nie czytalam tej ksiazki ale tez slyszalam ze to samo mozna przeczytac w necie co do sposobow planowania plci to trzeba probowac ja na razie probuje z testami owulacyjnymi i nic mi nie wychodzi jakbym nie miala owulacji ale zobaczymy od pazdziernika probujemy robic dziewczynke

Gość aneta25
czesc;chcialam sie podzielic z wami ta niespodzianka tez spodziewam sie dzidziusia jestem w 11 tyg. mam juz 3 letniego synka i mam cicha nadzieje ze bedzie to dziewczynka.

cześć. coś dawno mnie tu nie było no ale może nadrobie zaległości. ja też myślałam że zaczne od października no ale jeszcze zobaczymy. obecnie mam małe kłopociki :( no i zobaczymy co będzie dalej. no ale wy dziewczynki próbujcie próbujcie no przekazujcie nam tu dobre wiadomości :) . no i gratulacje dla anetki!!!

Gość iza xx
to gratuluje aneto 25 mi też się maży ciąża ale też mam małe kłopoty. Bardzo mi smutno z tego powodu . Zawsze jest tak że jak się chce to nie ma a jak się nie chce to jest ach to juz takie życie .... Pozdrawiam

Gość Ebenezer
Przecież płeć dziecka jest już ustalona w momencie zapłodnienia. Potem możecie robić cuda a i tak to już nie ma wpływu na płeć dziecka. Wystarczy trochę poczytać. "Pierwszorzędowe cechy płciowe (płeć gonadalna) - wyznaczane przez chromosomy płciowe, wchodzące w skład zygoty. Należy przypomnieć, że jeden z chromosomów płciowych pochodzi od ojca (X lub Y), natomiast drugi od matki (zawsze X), zatem można powiedzieć, że o płci dziecka decyduje chromosom płciowy przekazywany przez ojca. Obecność tych chromosomów warunkuje rozwój wewnętrznych oraz zewnętrznych narządów i dróg wyprowadzających." http://www.pfm.pl/u235/navi/199197

czesc mam dwie dziewczuny i chcialabym miec chlopca pomuszcie mi co mam zrobic aby miec tego upragnionego chlopaka

Gość kokurka
czesc czy ktos mi podpowie od dluzszego czasu obserwuje swoj organizm i przy moich 30 dniowych cyklach ,okres trwa 6 dni powinnam 18 sprobowac na dziewczynke robilam tez te testy owulacyjne i wychodzi mi wynik dodatni 21 ,22 nie wiem czy dobrze kombinuje moze ktoras doswiadczona mama mi podpowie

Gość kokurka
czesc nie wiem czy tu jeszcze zagladasz inka67 a jak tak to mam pytanie zaszlas w ciaze 13 czy 14 dnia twojego cyklu z gor dziekuje za odpowiedz

Gość kasia wie
Hej kokurko ja mam córke poczeliśmy ją przed owulką dokładnie nie pamiętam ale na pewno 3 dni po miesi. i kochaliśmy się codziennie lekarz powiedział mi że wtedy plemiki się osłabiają ale żeńskie mogą byc dłużej u nas więc to prawda nam się udało

Gość bernatunia
Witajcie Może mi ktoś podpowie kiedy trzeba się kochac aby poczac dziewczynkę. mam 32 lata i dwóch synków. Marzę o córeczce. Okres mam co 23-24 dni. ostatnio miałam 11 pazdziernika. Poradzcie prosze

Gość kokurka
dzieki kasiu ja chyba do tego za bardzo powaznie podchodze sprobowalismy moze sie uda 3 dni przed owulacja robilam te testy owulacyjne i mam dokladnie w te same dni owulke tylko zle chyba zrobilismy ze dlugo nic a pozniej tylko raz przed owulacja bo teraz wyczytalam ze powinno sie kilka razy zobaczymy co bedzie

Gość bernatunia
kokurka wytłumacz mi jak robi się te testy owulacyjne. Czy taki test jest jednorazowego użytku jak test ciążowy? Nigdy nie miałam z tym do czynienia.

Gość bernatunia
ok, już wiem znalazłam te testy na allegro. Tylko teraz kiedy to zrobic aby trafic na dziewczynke? Tego samego dnia jak wynik wyjdzie pozytywny i pózniej już nie? Może ktos wie jak to jest z cyklem 23-24 dniowym.

Gość Hania ...A
Ale cichutko na tej kafejce Mam pytanko przy cyklach 26-27 owulka jest 12d czy 13dc zależy mi po chciałabym chłopca a nie bardzo wiem kiedy mam testy owuacyjne. A ta dieta na prawde pomaga ja mogłabym powiedzieć ,że ją stosowałam ale ostatnio też sie skusze na coś słodkiego ciekaw mnie czy to może coś popsuć Napiszcie...

Hej hej Ja mam cykle średnio 29-31 dni. Ten, który poprzedzał cykl . w którym doszło do poczęcia miał 31 dni . Kochaliśmy się codziennie od 13-do 17 dnia cyklu i USG WYKAZAŁO DZIEWCZYNKĘ! Moja gin powiedziała że poczęcie było gdzieś w 15 dniu cyklu.Już 17 dnia podwyższyła i się temperatura, więc musiało być już chyba po owu. Notabene płec naszego maleństwa zgadza się to z tablicami chińskimi. Myślę, że zaczęliśmy przed owulacją, przetrwały te najsilniejsze żeńskie i te które żyją dłużej z p-sze go współżycia a późniejsze przytulanka, że były codziennie więc plemniczki mogły być niedostatecznie dojrzałe żeby\" dorwać\" jajeczko w dniu owulacji- nie wiem tak sobie to wyjaśniłam TAKA MOJA TEORIA. Może częste przytulanie przed domniemaną owu-to jakiś sposób? Życze powodzenia w \"tworzeniu\" dziewczynek:)

A cha, Wydaje mi się, że przy dość nieregularnych moich cyklach będzie problem w strzeleniu się w chłopczyka-bo nie ukrywam, że bym kiedyś chciała.Raczej będę stawiała na jednorazowe współżycie (po uprzednim doświadczeniu)-ale kompletnie nie wiem w jaki dzień...:)więc na pewno będzie trudniej. u mnie w rodzinie większość \"babek\"więc pewnie 2-ga będzie też dziewczynka. Dla mnie chłopiec-jest o wiele trudniejszy do \"zdziałania\":) pozdrawiam

Gość Ania 123
Witajcie potszebuje bardzo szybkiej odpowiedzi kochałam sie z chłopakiem w 13dc moje cykle 26-27 moge być w ciązy dodam ,że nie kochaliśmy pare dni i moich obserwacji wychodziło jajeczkowanie 12dc więc myślałam ,że może nie zajde BŁAGAM NIECH KTOŚ NAPISZE!!!

Gość kokurka
wejdz sobie na kafeterie na poczatku tam jest kalendarzyk malzenski wpiszesz sobie co ijak i wyskoczy ci kiedy masz dni plodne itd

Gość Ania 123
Kokurko szukałam i nie bardzo wiem gdzie kliknąc napisz jeśli możesz . A mam jakieś szanse na chłopca bo tak czytałam co jest na tej kafejce napisane i może będe mieć ...?

Gość kokurka
tak to jest ten kalendarzyk

Gość AŚKA 23
He chciałabym napisać o moim problemie , ale tak cicho na tej kafejce. Kochałam sie z chłopakiem dzień po owu . Mam jakieś szanse na to by być w ciązy . dokładnie to mineło od pozytywnego testu ok 40 godz. czuje się dobrze błagam niech ktoś napisze. Pozdrawiam Aśka

Gość manius30
witam!!! przeczytalam tu wiele ciekawych rzeczy,chociaz sama nie planowalam plci mojego dziecka.zdalam sie na nature i mam 3 letnia coreczke.zdecydowalismy sie na kolejne dziecko jednak moja 2 ciaze poronilam 3m-ce temu w 6 tygodniu.w tym miesiacu podjelismy starania na nowo i pomimo ze mamy coreczke nie zalezy nam na synku(choc bylabym bardzo szczesliwa nie ukrywam)najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe.moj cykl jest regularny i trwa 28dni.kochalismy sie z mezem w 13 i 14 dc.dzis jest 21dc i juz nie moge sie doczekac terminu spodziewanej miesiaczki,oby nie nadeszla.wedlug slynnego chinskiego kalendarza powinnien byc chlopiec,szanse 58%na chlopca i 42%na dziewczynke.ciekawe czy sie sprawdzi.a co wy o tym myslicie? odezwe sie jak juz bede znac wynik testu pozdrawiam wszystkie kobietki i zycze wam wytrwalosci w dazeniu do celu!!! i tak trzymac

Gość Ańdzia123
Jestem ciekawa co mi kalendarz powie podaj stronke też bym chciała sprawdzić . Ja mam cykle 26-27 i gin mi powiedział ,że plus minus owulke mam 12-13dc my kochalismy się w 13dc choć było po jajeczkowaniu jestem na dniach czekam za @ i zobaczymy , ale objawy mam takie jak zawsze przed @ .Manius30 napewno wam się udało ! pozdrawiam

Gość manius30
witam!!! Andzia 123 Dziekuje Ci za słowa pocieszenia,choc sama zaczynam w to watpic.wiesz jak to jest, jak sie czegos bardzo pragnie to zycie ci robi psikusa i nic z twoich planow nie wychodzi.no ale coz trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc.ja @ powinnam miec w przyszly poniedzialek,z niecierpliwieniem czekam na ten dzien,oby byla wielka radosc. wysylam dla ciebie namiary na 2 stronki wejdz sobie tam i sprawdz co ci wyjdzie. http://piekielko.info/kalendarzyk/?action=render&josDate=2008-11-11&josMP=28&josML=7 http://www.chineseastrology.com/wu/birthchart.html (na tej stronce sprawdzisz swoje szanse procentowe) a jak dlugo juz staracie sie o dzidziusia? a wogole masz juz dzieci? daj znac jaki jest rezultat twoich staranek.a brakiem objawow sie nie martw za bardzo bo wiele tutaj kobiet odczuwa jakies symptomy ciazowe dopiero po terminie oczekiwanej miesiaczki.moze wlasnie tak jest u ciebie. pozdrawiam serdecznie i czekam na wiesci.