Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

Klarissaa no Twój ma juz roczek z tego co dobrze wyczytalam wiec nie ma co sie dziwic :) ale to prawda dzieci maja pomysly az sie boje co moj bedzie wymyslal :) wracajac do smoka wlasnie chce mojemu wymienic bo juz ten silikon taki dziwny no i jak ssie to taki dzwiek zasysania slysze wiec mocno ssie i na bank bedzie problem :) moj maly sie obudzil ale juz okapany nyna, dlatego nic nie pisalam ;) no i zdazylam zrobic serie brzuszkow bo cholerka zostal mi brzuszek i mnie denerwuje ze on taki miekki :o teraz pije herbatke z hipa uspakajaca zeby na malego "przeszla" ;)

Klarissaa tez mi sie tak kiedys stalo ale nie pamietam jak to zrobilam :) ja uciekam bo i tak nie ma z kim gadac :P dobrej nocki

Witam wczoraj juz nie wchodziłam po chciałam podłączyc druga klawiaturę to tylko zepsułam ze zadna nie pasowała :P chciałam sie tylko zameldowac wpadne pozniej ide sprzątac poki mały sie bawi miłego dnia

jesli chodzi o smoka to u ans problem z glowy bo nigdy nei chcial wziac do ust :))) a o pampersie to ciezka sprawa bo ma za chwile 20mcy i nadal zero anuki bez pampersa :/ na nocnik nei chce siasc za to chetnie zrobi kupe na dywan jak wczoraj :/ a te 111szt to chyab tych amlych rozmiarow nei wierze ze za 75zl 12-25kg jest 111szt :/ jak tak to lece biegiem bo aj kupuje dada z beidronki i za 48szt 26,90zl

Jak się literki na klawiaturze przestawiają, to wystarczy przez chwilkę przytrzymać lewy ctrl+shift :) U mnie często dzieje się podobnie :) Dziewczyny z tym sikaniem, to ja też myślałam, że to hop siup :) Ile ja się nerwów najadłam... Natek korzystać zaczął sam dopiero jakieś 5 m-cy temu i od razu na wc. Jak widział nocnik to histeria, wrzask i płacz. A smoczek... Porzucił jak miał jakiś roczek. Posypałam mu go solą kilka razy i już więcej do buzi nie wziął :) My dziś na urodziny idziemy do mojego taty. Ostatnio mam okropne sny, serio. Az boję się zasypiać... 😭 Poza tym net dalej mi się ślimaczy, więc raczej tylko podczytuję co tu piszecie :)

mysza-nie powiem ci jakie rozmiary bo nie miałam czasu byc moze jest jak mowisz albo dali taka super promocje jak upuje własnie oryginlane bo po wszytskich mały miał uczulenie i rano wiecznie był przesikany wkurzało mnie,jak dla mnie sa najlepsze! moj mały wyssałby ta sól a smoka dalej by cyckał ;/ ja poczekam jeszcze az będzie bardziej kumaty załatwie to dyplomatycznie :D natalie dzięki za rady z ta klawiatura myslałm ze mały mi coś poprzestawiał bo sie do niej dopadł he he teraz mały ucina sobie drzemkę a ja zrobie sobie chyba kawkę :)

Hejka:) Tych pampersów jak zawsze jest mniej, ta duża ilośc dotyczy tych najmniejszych a później im większy rozmiar tym mniejsza ilośc, ale to jednak promocja ogromna, ja też używałam oryginalnych bo mała po zwykłych miała uczulenie, za to syn miał odwrotnie jechał na najtańszych z reala Tip a oryginalne musiałam sprzedać bo był cały obsypany na tyłeczku :) Szczreze powiedziawszy synuś długo chodził w pampersie, miał dopiero 2 i poł raku jak oduczył się sikania w pampe ale to było zwiążane z przeprowadzką na swoje i wtedy uczyłam go o swojemu, a smoka miał do 3 miesięcy i później tylko nim się bawił, za to córeczka miała 1,5 roku jak sama zaczęła pokazywać na nocnik i nauczyła się w dwa dni, czasami zdarzały się wpadki ale na szczęście było lato i szło szybko zetrzeć i zdjąc majteczki, a smoka w ogóle nie zna, nigdy nie chciała nawet do zabawy,:) Spadam bo mężulek chwycił się remontu kuchni i na sekundke mu uciekłam a już mnie woła, wpadne wieczorkiem i zmykam ku pomocy , hihi :))))

witam :) ja dopiero teraz na neta dotarlam, od rana zabiegana jestem, maly spi jak wstanie kapanie, dzisiaj jestem sama wiec ciekawe jak mi to pojdzie... jutro jedziemy do tesciowej bo odprawia urodziny i zostajemy tam do niedzieli z malym, to bedzie pierwsza noc poza domem ciekawe jak to zniesie :) jak widac nie ma reguly na pampersy, smoki bo i tak dziecko samo zdecyduje :) a na allegro zamowilam sobie taki album 5 lat dziecka fajna sprawa i pamiatka :)

Bobovita-mam ten album bordowy super sprawa i pamiątka na całe zycie! ja lezakuje z małym nic mi się nie chce kulamy sie po dywanie musze isc bo mnie nawołuje ;/

Tak o tym samym :) moj juz lezy w łózeczku gotowy do spania ale cos mu sie nie chce znów padnie o 22 albo i pozniej zaraz wraca mąz więc jak go zobaczy to juz po spaniu!Młody teraz opanował wstawanie w łóżeczku wiec wykorzystuje te umiejetność dość często ;/ ide zobaczyc do niego

jednak nie zasnie w wozku cos sie w nim rzucal :) wiec z powrotem do lozeczka ja nie usypiam na rekach w nocy, przez dzien czasem :) ale tak to staram sie zeby sam zasnal albo woze go w wozku, ladnie mi zasypia ale jak mu nupel wypadnie to marudzi, nie wiem czemu ale tak wieczorem zawsze ma ze jak wypadnie to trzeba podac :) ahhh te dzieciaki :D no to sie ciesze ze trafilam z tym albumem, bo tak w ciemno go zamowilam... moj maz wraca przed 24 :( a ja sama siedze, tylko czekam az maly zasnie bo czas na jakas kolacje :) a gdzie reszta babek? :)

Ja miałam i mam do dziś ten plus ze mały od zawsze zasypiał sam w łóżeczku czasem trzeba go pogłaskac po główce albo podrapac po pleckach zeby zasnoł a tak to sam zasypia :)Na początku to się dziwilismy ze pomimo kolek jakie miał i noszenia na rączkach nie nauczł się i całe szczęscie bo on zawsze "trochę" wazył :) Taki mały klusek z niego był :D

ufff zasnal :) a ja papusiam ;) no ja tez sie ciesze ze maly tak dobrze spi i ze zasypia ladnie, jak mu dokucza brzuszek to wiadomo ponosimy, na poczatku nie umial sam zasnac ale teraz widze ladnie mu to wychodzi :) no i kurcze mamy tez nieszczesna ciemieniuche :( nie wiem jak sie tego pozbyc buuuu

Boze!ile ja się z tym nawalczyłam :/ masakra normalnie ale jakos wyczesywaniem sie jej pozbylismy oczywiscie nie obyło sie bez nawrotu ale teraz już sobie poszła!!! Bobovita-smacznego :) ja czekam z obiado-kolacją na męża mamy dziś zapiekankę z makaronu kiełbaski pomidorkow z sosem pomidorowo-czosnkowym :P

Klarissaa a sio! :P prosze nie robic mi smaka :D ja tu wygłodzona bo jem tylko gotowane wiec jak tylko bede mogla juz jesc wszystko to bedzie masakra jak sie rzuce to bedzie bida mnie odciagnac :D:D dzisiaj zjadlam troszke czekolady ciekawe czy cos malemu bedzie... ? bo juz naprawde wole nic nie jesc co mogloby mu zaszkodzic bo nie chce zeby znowu tak mocno plakal...

:P :P :P smaczne było :) oki ja mykam się myc i spac spokojej przespanej nocy zyczę :) dobranoc!

Klarissaa - promocja już się skończyła, i wszystkie rozmiary były a jak my pojechalismy do carrefoura to były tylko same 3 i 4+ :( jak na złość nie było 4, na które teraz przechodzimy. To ile lat ma Twój synuś, że takie numery robi z pieluchą ?:) myszsza - tez używaliśym DADY, ale tylko na samym początku potem dostalismy pampki i tak zostało :) Bobovita - na ciemiechuchę spróbuj smarować główkę oliwką - wiem, że to sposób niepolecany ze względu na samą oliwkę, ale sprawdzony :) Martynka jej nie miała, ale codziennie myjemy jej główkę i tak co kilka dni smaruję. a ja wczoraj zrobiłam placuszki z kabaczka i leczo - jaki mój m był zadowolony :) lubię eksperymentować w kuchni, korzystam, bo niedługo wracam do pracy :)

Dziewczyny, co tu tak cicho dzisiaj, pogodna chyba dna u was skoro was nie ma :) u mnie leje od rana i zimno, tylko na chwilkę wyszłam z pieskiem i myślałam,że zamarznę. My nadal walczymy z tą kuchnią, a wieczorkiem chwytamy za łazienke, tak to już jest jak mężusia chwyci wena to pracuje i pracuje, ale dobrze bo zabieraliśmy się za ten remont już 3 tygodnie ale ciągle coś wyskakiwało.Korzystamy póki syna w domu nie ma bo to alergik i by się dusił biedaczek,ale w poniedziałek już wraca bo od wtorku szkoła. Olaaa 26---- widzę,że mamy córeczki o tym samym imieniu, no i że w tym samym dniu brałyśmy ślub tylko ja kilka lat wcześniej:) Dobra na ciemieniuche też mieszanka z płatków owsianych, namaczasz rano i wieczorkiem wmasowujesz w głowke dziciątka po czym zmywasz wacikiem nasączonym w wodzie i wyczesujesz, ja tego problemu nie miałam z moją dwójką ale kuzynka korzystałą z tego sposobu i pomogło:) Uciekam, zrobić kawke, małej podać zupkę, potem umyć schody i znów powoli sprzątać kuchnię, na rka:) Jak dam radę to woadne wieczorkiem, cholercia, chciałam iśc na Bajm bo dziś grają u mnie na dniach naszego miasta i dupa, taka pogoda,ze niech mnie coś trafi :((( Jestem zła:) pa pa dziewczynki!!!

MojeSkarby - o to mamy coś ze sobą wspólnego :) A swoją drogą 27 grudnia to fajna data, tak od razu po świętach :) My dopiero będziemy obchodzić pierwszą rocznicę, a byłam wtedy w 5 miesiącu :) My dopiero się z m znamy rok i 2 miesiące :P szybko poszło :) To Ty się musisz narobić w sobotę - uroki remontów niestety - ja za to mam labę :) Ale jak bedę pracować to będę biegać do pracy :( Idę się zrelaksować przy Redsie :P moja myszka leży w leżaczku i ogląda teledyski Micheala Jacksona :) nie ośmielam się przeszkadzać, bo krzyczy :):)

Ola--- moj mały skonczył 13 m-cy :) W ogóle to witam was ja dziś nie miał kiedy wpsc jak wyszlismy z domku o 9 rano to wrócilismy po 19 ;/ wyąpałam małego i teraz mam chwile ale zaraz ide się ja kąpac zjem kolację i spadam spac bo padam na ryj ;/ u mnie pogoda masakryczna tez,zimno i pada cały dzień ;/

hejka na ciemieniuche jedna rada - wyczesywac codziennie az zniknie ;d do mamusiek co maja malenstwa z katowic i okolic dostalam 13 szt 15ml oliwek i nie mam co z tym zrobic, jak ktoras chetna odstapie :d jesli chodzi o pieluchy ja uzywam najtansze bo mnie na pampersy nie stac :/ a maly wazy 16kg wiec najwuiekszy rozmiar musze kupywac :/ niebawem bede miala male kotki jakby ktoras chciala to... odstapie :D

Właśnie skończyliśmy, mała już śpi od 19.30 a my pijemy reedsa jabłkowego,a za oknemgra bajm, rewelacja, nie muszę iść, chociaż chciałam ale przynajmnie w domku ciepło i bez przepychu, hihi :) Właśnie kończy koncert bo grali od 20.15 :))

myszsz--- to duży tem twój maluszek ile on ma, pytam bo moja martynka na bilansie 2-latka ważyła 17,200 i lekarka zleciła mi diet i dała skierowanie do poradni do Katowic, ale skonsultowałam to z lekarką syna i wszystko ok, ponieważ ona jest ponad siatki cyntylowe i wzrostem i wagą, bo na serio duża z niej dziewczynki i nikt jej nie daje tylu lat ile ma :)

moj tez duzy i od pocztaku ponad siatki centylowe, widocznie taka jego uroda, urodzil sie w 34 tc a jak normalny niemowlak bo miala 2900, w ok 8 mca mial nadwage bo wazyl kolo 10kg, ateraz jest juz ok na gornej granicy siatki :> ma 87cm wzrostu i 16kg, 19ego sierpnia skonczyl 19 mcy

Olaa26 no to serio wam to szybko poszło, my będziemy obchodzić 9 rocznicę a byliśmy razem 2 lata i 7 miesięcy a ja byłam w 3 miesiącu ciąży i klasie maturalnej hihi A Bajm jeszcze bisuje :))