Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

I dobrze że mają taką urode, a lekarze są nie powiem jacy, bo tylko się zdenerwuje, tym bardzuej,że syn też taki był i sytuacja była identyczna Moja ma teraz 2 lata 8 miesięcy waży 18,4 a wzrostu ma 108 cm, więc duża babeczka z niej i co udało ci się załatwić to dofinansowanie? Właśnie patrze a męzulek smacznie śpi, hihi:)) Pokonał go ten remont

:) Tadek nosi ubrania na 3-4 latka :D a obcy ludzie oceniaja go na 2-2,5 roku chociaz teraz coraz bardziej zaczyna sie rownac z rowiesnikami, najgorzej bylo jak byl wiekiem malenki a wygladal na starszego, sporo ludzi dziwnie reagowalo ze np nie chodzi czy jest malo kontaktowy a mial z 8-10mcy przy czym kazdy mu dawal minimum rok a nawet na 1,5 roku wygladal postura :D co do kasy to raczej niestety to nie pzrejdzie, chca od emnei tysiace dokumentow lacznie z oswiadczeniami od malzonka i wyjasnienai dlaczego nie mama alimentow chyba sobie dam spokoj zwlaszcza ze ja do MOPSu nie mama kiedy jezdzic i chodzi tam w moim imieniu moj tata, godz otwarcia sa nienormalne od 9.30 do 14.30, pzreciez wiekszosc ludziw tych godzinach pracuje :/

a i moja mała urodziła w 35 tygodniu ciąży z wagą 2400 ale to i tak dobrze, bo rodziła się już w 6 miesiącu i ważyła zaledwoie 946 gr ale dzięki szybkiemu przeniesieniu przez mojego lekarza mnie do Kliniki Na Ligocie us]dało się ją zatrzymać,ale i tak wcześniaczek a teraz odstaje od innych i niky nie wierzy, że to wcześniak a syn urodził się w 36 z wgą 3 kg, to już był kawał chłopa :))

a dlaczego to załatwiasz w MOPS-ie? U nas załatwiamy to w urzędzie miasta, wiem cos o tym na mnie też patrzyli dziwnie,że duża a nie mówi a miała jak piszesz te 8-10 m-cy ale wiesz grunt to nie przejmowac sięludźmi, my jesteśmy matkami i wiemy wszystko o naszych pociechach a te dokumenty to normalka jakoś to muszą wyliczyć, nieraz nasiedziałam się całymi dniami na tymi papierami w poniedziałek idę na drugą rozmowę teraz ju z z szefem ten kancelarii, bo wczoraj gadałam z jego wspólnikiem ale jestem dobrej myśli

ja do MOPS chodze tylko raz do roku załatwiać rodzinne ale godziny otwarcia są ok od pn-czw od 7.30-15.30 a w piątki od 7.30-17

ok, ja spadam idę z psiarą na spacer a potem kapiel i nyny, bo jutro dalsze remontowanie, nareszcie widać powoli koniec ale jeszcze troszkę trzeba porobic, dobrej nocy dziewczyny, wpadne jutro postaram się :))

w Katowicach dodatki mieszkaniowe, rodzinne itp wszystko w MOPSie, urzad maista sobie glowy nie zaprzata :D nie wiem czy to pzrejdzie, powiedzialam ze meza nie ma bo sie rozplynal i nie mama zadnej kasy ani nie wiem gdzie go szukac D:D::D powodzenia w kancelarii:D ja kiedys pracowalam w notarialnej ale tam byl taki wyzysk ze szok, nawet nie chcialabym zostac gdyby mi proponowali, ja mialam 3mce tam praktyki na studiach, a Ty po UŚiu jestes? ja robilam prawo na UŚiu a dzis i tak pracuje w marketingu :/

dziewczyny cholercia gdzie jesteście, meldować się jakoś tu pusto ostatnio myszsza--- nie ja nie jestem po UŚ-iu u nas spoko pogoda, słoneczko ale powietrze jeszcze chłodne,dziś muszę jechać jak mężuś wróci z pracy po odkurzascz bo mój stary odmówił posłuszeństwa po 9 latach,hihi o 16 idę na spotkanie z tym szefem z kancelarii, ciekawe jaka będzie jego decyzja no a potem synuś wraca i będziemy przygotowywać sie do rozpoczęcia roku szkolnego a w piątek mam egzamin miałam szczęście bo jak chciałam ostatnio się zapisać to były terminy na 24 listopad, a ja zaczekałam i w piątek jechałam a babka mi mówi zwolniło sie miejsce na 4 września, byłam szczęścliwa jak nie wiem co, mój instruktor był w szoku, bo on tam był rano o 9 i zapisyawał swoją na 1-szy egzamin i dostał termin dla niej na 1 grudnia a ja jechałam po południu i taka niespodzianka, ale jak to mówią" co drugo głupi ma szczęście", hihi :)) skoro was nie ma to zmykam, narka:((

hej hej troche mnie nie bylo :) jak pisalam wam wczesniej bylismy u tesciowej na 2 dni bo odprawiala urodziny i byl zjaz babc i prababc :D ogolnie fajnie tylko ze sobie nie pojadlam buuuu moj wlasnie mial atak gazow :( myslalam ze jest glodny wiec zrobilam mu mleko bo jak wrzeszczy to o cycku moge zapomniec ze zlapie, wypil troszke i jazda, tak sie zmeczyl ze w sumie zasnal... to ja tez napisze :) moj maly urodzil sie w terminie w sumie 2 dni przed ;) 3130, w szpitalu spadl do 2800, jak wychodzilismy mial 2850, a jak ponad tydzien sie wazylismy to wazyl 4100, jest drobniutki :) w porownaniu z synem od mojej kolezanki maly ma 3 miechy a wazy 9 kg! :)

Melduję się :) kucze dziewczyny nie mam nawet czasu poczyac co tam napisałyście ;/ a o wypiciu na spokjnie kawy to marze normalnie ;/ jak mały mi zasnie to poczytam i cos więcej napisze pozdrawiam...

uffff...moj małt własnie padł chwila spokoju :) myszsza--Fajne imie ma Twoj mały-Tadek moj ma tak na drugie po swoim dziadku a moim teściu :) Jak juz pisalam zupełny brak czasu moje dziecko to mały diabełek nawet na minute nie mozna go zostawic samego bo albo zdemoluje mi mieszkanie albo sobie zrobi krzywde ;/ Moj się urodził dwa dni przed terminem wazył 3700 spadł do 3400g a w dniu wypisu 3430 a juz nie spełna miesiąc poznej wazył 4kg :) jak miał 3 m-ce wazył 7 kg a jak miał 4,5 m-ca wazył juz 8,5 a jak miał poł roczku wazył juz prawie 10 kg a teraz ma 13 m-cy i wazy prawie 14 kg :P tez był z niego taki mały pilpecik teraz idzie w góre więc już tak tego po nim nie widac ale jest co dzwigac :) kude jutro juz nowy rok szkolny jak to zleciało masakra normalnie zaraz jesien zima brrrr az strach się bac ;/ MojeSkarby--fajnie,ze udało ci sie tak szybko załatwic ten egzamin-powodzenia zyczę oczywiscie i nie dziękuj he he... U mnie tez słoneczko ale upału nie ma :) pozdrawiam mzoe pozniej uda mi sie wasc do was pozdrawiam

hej, my wczoraj bylismy na wycieczce pociagiem, tadek juz jest super dzieciakiem :) wzielismy wozek zupelnei neipotrzebnie :) a teraz siedze i szukam mu lokomotyw do jego kolejki:D

Tak czytam sobie tematy na kafe i pojawił sie temat niekapków ale tam chodzi o model a mi bardziej chodzi o to jak przekonac dziecko do picia z niekapka jak tylko chce mu dac z niego pic ma odruch wymiotny ;/ do mam starszych dzieciaczków jak to było u was??

Klarissa moj tez ma odruch wymiotny i pije chetnei ze slomki albo z dziubka typu jupik, polecam, nie wiedzialam jak go pzrekonac a tu tak latwo bylo, ze zwyklego kubka pije ale sporo wylewa wiec na razie niech pije z jupika

ale twoj jest chyba trochę starszy od mojego?? ja kupuje małemu ta wodę kubusia i czasem daje mu zeby sie napił z tej butelki ale on po prostu nie umie i tylko gryzie ten ustnik ;/ pije z niekapka ale zamiast tego ustnika ma smoczek z butelki he he...

moj ma 19,5 mca a zaczal pic z tych jupikow jakies 2mce temu :) moze sprobuj slomke :D ja na poczatku nei dawalam mu nic innego do picia i tak po 2-3 dniach zakapowal co i jak, jak mus ie pic chcialo to wykombinowal jak

Własnie tak mowiłam wczoraj do meżą zeby dłuższy czas mu nie dawac nic pic aja mu się zachce to moze pociągnie wtedy je je słomkę kochana to on będzie gryzł ;/ pozwoliłam sobie wejsc na blog Towjego małego-super sprawa tylko ja nie mam na to czasu-nietsety;/

jestem jestem :) tylko córcia dała nam popalić. Ojj przyzwyczailiśmy się do jej spania 20-7 rano, a dzisiaj pobudka o 5 !!! Dodam, że prałam dywan bo puściła kupę prosto aż nie zdążyłam pielkuchy podłożyć - a dywan czrno biały :0 Za to w dzien 5 h spania, a teraz śpi nawet nie bardzo jeść chciała ze zmęczenia :( MojeSkarby - trzymamy w takim razie kciuki za piątek :) Klarissaa - duży był Twój synek jak był w wieku Martynki - chociaż moja mała ma już 7 kg :) Miłego wieczorku!! Ja lecę do mojego mężusia bo mnie woła :) Poprzytualmy się troszkę - lubie tak - takie romantyczne wieczorki we dwoje :)

dobry wieczor :) dziewczyny mam pytanko czy ktoras z was brala lub bierze tabletki cerazzete?? bo mam recepte na nie ale naczytalam sie tyle w necie ile to sie plami, ze okres trwa nie wiadomo ile ze pierwsze opakowanie to jakas masakra i mi sie odechcialo:( nie mam zamiaru ich dlugo brac bo myslalam o 2-3 opakowaniach no ale jak jedno opakowanie mam krwawic to to bez sensu nie wiem kurka co zrobic, pewnie je wykupie i zobacze czy cos sie bedzie dzialo, najwyzej je odstawie, nie ma to jak normalne tabsy...

Klarissa ja tez nie mam czasu na bloga ale to baaardzo malo czasu zajmuje, raz w tyg jakies 10min :D a pamiatka superowa :) lepsze niz albumy, mamy jeden "pierwszy rok dziecka" i tez ekstra pamiatka ale nie ma takich albumow na dalsze lata, poza tym to jak pamietnik ten blog, ja nigdy nie bylam systematyczna i nadal nie jestem czasami sa dziury w blogu po 2 tyg z braku zcasu ale staram sie bo wiem ze jest mnostwo czytelnikow bloga i nie robie tego sama dla siebie :D

ja jzu powoli odlatuje ale robilam leczo taaaki wielki gar i nogi mi odpadaja 2 godz krojenia a pewnie zjemy to na 2-3 obiady :/

Hej, mój synuś pił z butelki z dziubkeim dopiero w wieku 2 latachale to zasługa dziadków, bo zawsze jak chciał pić to podawali mu betelkę z smokiem i sparawa zaltwiona, a martynka pije z niekapka od 8 miesiąca poprostu z początku miała z taką silkonową końcówką a potem przeszła na twrdsze z Lovi, ale że miała już 68 zębów to gryzła to gumę i podałam jej własnie tą zakrętke z jupika i do dnia dzisiajeszego pije z tego bez problemu ale tylko na dworze i w nocy jak chce jej się pić a w ciągu dnia już normalnie od pół roku z kubka ma swój ulubbiony żołty z winogronkiem :))

szkoda gadać szef się okazał wielbicielem młodych dziewczynek i zaciąganiem ich do ł,,,,, więc z góry panu podziękowałam a tak liczyłam na tą pracę ale już dziś mi dzwonili o 17.00 z profitu,że mam jutro przyjechać na 11 na rozmowę, zobaczymy może w końću mi się uda

sorki za błędy ale szybko piszę i teraz czytając widzę te chochliki co się wkradły w moje odpowiedzi a szczególnie te 68 zębów, miało być 8

ok, zmykam bo jeszcze muszę kamila na jutro wyprasować a rano nie będe miała czasu, dobranoc myszsza i inne dziewczynki co tu zaglądają, bajo spadam bo już oczy mi się lepią no i to prasowanie,brrr :)))))

witam z rana i zapraszam na kawke ;) widze ze moje pytanie zostalo pominiete :( MojeSkarby powodzenia na rozmowie :) jak sobie pomysle ze od nowego roku mnie to czeka to mam dosc :o dzisiaj jade z malym na usg bioderek ciekawe jakie wyniki beda... jestem dzisiaj nie wyspana malego w nocy budza gazy i sie meczy nie placze ale sie rzuca w lozeczku ze nie wiem, no i od 5 pobudka tradycyjnie ;) czasem mi sie uda do 7 polezec... jest ktos w ogole??