Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość ccc..
dziewczyny mieszkacie ze swoimi facetami? ja chcialabym a nie mam odwagi chce byc pachnaca w lozku obok faceta a nie smierdziec :( gdybym jeszcze mieszkala w domu rodzinnym..

Gość katrina888
ja tez się przekonałam mama przekonywała mnie do tego przez rok ale dałam radę jakoś. Bo jej to pomoglo jak byla w moim wieku. Stosuje to juz od 4 dni ale do tego biore tabletki antykoncepcyjne tez na cerę to chyba nie przeszkadza ?

Gość JULKA2404
Heyka , ja też dodatkowo biorę tabletki anty - OC 35 , też na cerę i myślę , że to nie przeszkadza. . Katrina888 jakie bierzesz tabletki? , bo ja brałam już różne , ale one nie pomagały i ginekolog powiedział , że jesli te nie pomogą to on już sam nie wie :(

Gość sama nie wiem kto
witam, stosuję zewnętrznie metodę od miesiąca (dokłanie miesiąc będzie w sobotę) i na początku miałam olbrzymi wysyp jak pisałam, niee mogłam położyć policzka na poduszce bo mnie tak bolał ->tyle krost było i plam... teraz po miesiącu nie powiem, że nie, wysuszyły się tamte wielkie bomby i trochę jakby wchłonęły- są teraz wielkie blizny czerwone... piszę bo zaniepokoił mnie ostatni tydzień... zaczęły znowu mi wyskakiwać jakieś obiekty wielkie, no znikają one szybciej, ale znikają na wysokość bo zostają wielkie blizny... i tym sposobem moja twarz się robiła nadal cała i wciąż bliznowata i czerwona... ppytanie: czy to normalne żeby po misiącu jeszcze wyskakiwały?? nie wiem czy ta metoda jest po porstu nie dla mnie.. (dodam , że robiłam badanie moczu i nie mam żadnych bakterii, hormony też mam w normie) proszę pomóżcie, bo chwila zwątpienia nadchodzi..

Gość diary8
trądzik może się leczyć nawet do 9 miesięcy ,także cierpliwości.Ja stosuje już ponad pół roku,i nie mam wcale idealnej face ;/ Fakt blizn tych starych już nie widac ,ale narobiłam se nowych.Teraz to nadal mam trądzik ,ale chyba z zadrapania ... bo jak nic nie ruszma to jest świetine ;)wiadomo,że ważna przy urynoterapii jest dieta,przestrzeganie jej napewno przyspieszy leczenie.w tym tez nie zawsze jestem wytrwała;/ niestety powiem ci ,że mi b.pomogły lewatywy z moczu,jednak z umiarem!(tu tez zrobiłam błąd)no ,ale człowiek na błedach właśnie się uczy :P a jaki masz trądzik ??

Gość JULKA2404
Do - sama nie wiem kto. Heyka , nie martw się na początku zawsze jest wysyp , u Ciebie trwa on dłużej , bo organizm sie oczyszcza i wyrzuca wszystko na zewnątrz. Tutaj potrzeba cierpliwości , mocz z bliznami też sobie poradzi :) wiem z doswiadczenia. Ja przemywam twarz też już prawie miesiąc i dalej krostki mi wyskakują . Ale uzbroiłam sie w cierpliwość bo wiem , że to za krótki okres , żeby były cud efekty. Smaruje także moczem rozstępy i powiem wam , że stały się bletsze i mniej widoczne :):):) Sama nie wiem kto - życzę Ci dużo wytrwałości i cierpliwości .Zobaczysz z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)

Gość sama nie wiem kto
Sam trądzik miałam od zawsze, stosowałam różnie leki, maści, antybiotyki, teraz chcieli mi dać hormony, no ale mam w porządku to po co?.. ktoś wspomniał o izoteku, ale on ma wiele skutków ubocznych i tego się boję... mój trądzik to jak pisałam takie bomby wielkie, czasem ropniaki czasem jakby zagłębione w środku w sobie... teraz jakby trochę lepiej, widzę że się goi, ale dlaczego wyskakują nowe.. to mnie niecierpliwi i zaczynam wątpić w tą moc uryny... mówisz, że to normalne, że po miesiącu nadal mogą one wyłazić tak bez konsekwencji;)?... U Ciebie ile trwał okres jak doszła buzia do "w miarę normalnego" stanu?? A co do diety... to możliwe, że po cytrusach mnie tak wysypuję?.. jaka ona powinna być podczas leczenia? dziękuje bardzo za odpowiedź..i podtrzymanie na duchu;)

Gość JULKA2404
Ja również bardzo długo męcze się z trądzikiem. Stosowałam już chyba wszystkie maści i tabletki , które wypisał mi dermatolog i nic mi nie pomogło . Wydałam też fortune na zabiegi kwasami i mikrodermabrazje.Pomogły ale na krótko. .Zmieniłam dietę , dużo wody , herbatki ziołowe , zero słodyczy i smażonego , dużo warzyw . Moja buzia zaczęła się goić w drugim tygodniu smarowania :) Wydaje mi się , że po cytrusach Cię nie wysypuje , bo ja jem dużo grejfrutów i piję wode z cytryną ( rano na czczo , polecam wszystkim którzy mają problemy z przemianą materii). Pozdrawiam:)

Gość sama nie wiem kto
hmm... mam wrażenie jakbyś pisała o urynoterapii jakbyś ją juz kiedyś stosowała... czy tak jest może?... ale wyskakują Ci nowe po tym miesiącu stosowania? czy masz stare i tamte tylko są? z dietą to nie wiem, teraz byłam podczas sesji i nie patrzyłam co jem faktycznie(ale wiem że duż o jak na mnie mandarynek i ciastek;/).. może to też to.. ech już brak mi słow...

Gość sama nie wiem kto
julka, jeszcze jedno.. Ty zrobiłaś sobie przerwę w tej urynoterapii... bo są twoje posty z listopada, a mamy luty; zatem jak to, że stosujesz miesciąc?? -> fajnie, że chcesz mnie pocieszać, ale dla mnie teraz lepsza jest prawda ;) pozdrawiam serdecznie

Gość JULKA2404
Tak , zaczęłam stosować w listopadzie ale musiałam przerwać bo wyjechałam . Ale od miesiąca stosuje znowu :) Właśnie jestem przed miesiączką i wyskoczyły mi dwie krostki wczoraj :( ale dzisiaj już się zasuszyły:). Ja ze zdrową dietą też mam problemy , ciągnie mnie do słodyczy :( . Właśnie mam sesje i stres mnie zżera , a on też źle wpływa na trądzik :( Ja wierze w urynoterapie , ponieważ znam parę osób , którym ona pomogła :) Wszystkie kosmetyki schowałam głęboko do szafki i teraz tylko mocz , mocz i mocz:) Raz się żyje , co nas nie zabije to nas wzmocni :) Ja nie mam nic do stracenia!! Pozdrawiam:)))

Gość sama nie wiem kto
aaa, to może dlatego twoja buzia szybciej teraz reaguję pod względem pozytywnym na urynę, bo już kiedyś - niedawno te toksyny wyszły c Ciebie... do diary: a kiedy Twoja buzia zaczęła przypominać "normalną" twarzyczkę (bo rozumiem, że borykałaś się z trądzikiem długo, i był on dość spory; jeśli się mylę to przepraszam:) ). Nie mówię tu i jakimś cudzie gładkiej i pięknej cery, no ale takiej co można już spojrzeć w lustro i pomyśleć szczerze -nie jest tak źle :D

Gość JULKA2404
Heyka ! Dziewczyny mam pytanie . Czy gdy macie okres to przemywacie twarz czy robicie sobie przerwę? Pozdrawiam :)

Gość diary8
mnie się okres zatracił po2 miesiącach stosowania... ale powodem z pewnością były codzienne lewatywy ;/ ;/ ;/ :( ale jak miałam (kiedy to było...) to przemywałam dalej..z tym że więcej piłam.oczywiście krwią się nie przemywaj ;D

Gość sama nie wiem kto
sama się nad tym zastanawiałam, ale wyczytałam gdzieś że tak, można.. tylko tym najbardziej środkowym strumieniem.. no i bez krwi ;) ps. jak tam twoja buzia?... mnie znowu jakiś lekarz chciał dziś wsisnąć diane35 diary jak to.. w ogóle mogłabyś coś więcej powiedzieć o tej lewatywie, i czy to możliwe żeby nie było okresu (no chyba, że jesteś w innym niż myślę wieku:)

Gość JULKA2404
Dzięki dziewczyny :) Też tak myślałam tylko chciałam się upewnić. A Moja buzia coraz bardziej mi się podoba :) :):). Teraz przed miesiączką wyskoczyła mi tylko jedna krosta ( która już zasycha ) a kiedyś to wyskakiwało ich bardzooo dużooo ! Tylko te stare krosty pomału znikają . Mam całą brodę i wygląda to jak jedna plama :( ehhh , ale trzeba cierpliwości. Pozdrawiam :):):)

Gość diary8
z moją face jest ok :) mam jeszcze te naście lat,ale miałam już uregulowany okres , i nie miałam nigdy żadnych przerw.. to napewno przez te lewatywy..one nie są złe,ale żeby je robić codziennie ?;/;/ to juz glupota wielka...nie powtarzajcie tego błędu nigdy!!!!

Gość sama nie wiem kto
przekora z Ciebie ;)) (żarcik) powiedz coś więcej na temat lewatywy... wiem co to jest;), ale interesuję mnie jaki mocz się bierze, jak często i ile tego się używa naraz ;) dzięki z góry

Gość JULKA2404
Heyka :) Za szybko się pochwaliłam tylką jedną krostką przed okresem , wczoraj wyskoczyły mi jeszcze cztery :( , masakra ! A dzisiaj mam egzamin więc bez pudru a ni rusz :(:(:(. Ale cierpliwość jest cnotą ,więc zaciskam zęby i przemywam twarz dalej. Diary napisała że trądzik można leczyc nawet 9 miesięcy , szok! Więc trzeba czasu. Ja nawet nie myśle o lewatywach , bo jak się znam , to bym się zapędziła i straciłabym umiar. Pozdrawiam wszystkich :) i wytrwałości życzę :)

Gość sama nie wiem kto
powodzenia na egzaminie :)) a ja jestem troszkę osłabiona-jakieś choróbsko to też cera się osłabiła.. ach ona na wszystko reaguje... czekam na odp co do lewizn;)

Gość JULKA2404
Egzamin zaliczony :) Poszło gładko , gdyby jeszcze moja cera była gładka , ehhhhhh! Pomarzyć można :)Właśnie opijam z koleżanką nasze małe zwycięstwo ( jeszcze 2 egzaminy :() Alkohol pewnie negatywnie odbije się na mojej skórze , ale co mi tak czasami zaszaleć można .Pozdro dla wszystkich cierpliwych :) :) :)

Gość sama nie wieeem
diary... przecztałam teraz dopiero, że ty stosujesz zewnętrznie, ale też WEWNĘTRZNIE!... czy nadals stosujesz wewnętrznie, czy trwało to chwilę?.. no i pytanie, moze dwa: 1)ile tak naprawde zmagasz się już z tym trądzikiem 2) po jakim czasie zobaczyłaś że to pomaga?... co wtedy stosowałaś (tylko zew czy też zew , leawtyw.. Twój trądzik jest ciężkim przypadkiem i obawiam się , że tak jak mój) prosze o odpowiedź

Gość diary8
ja stosuje ponad rok zew,i 8 mcy wewnętrznie :) caly czas, bez żadnych tam przerw :P można by powiedzieć,że trądziku juz nie mam,rzadko kiedy coś wyskoczy ...a z trądzikiem zmagałam sie jakieś 4 lata.. teraz zostały mi niewielkie blizny. od kąd zaczęłam ut wew to nie stosuje żadnych kremów ,maści itp szybką poprawę zobaczyłam po stosowaniu lewatyw... tylko nie wiem czy czytalas o tym ze przez to ze robilam je dzień w dzień przez miesiąc nie mam miesiączki ;/ musisz byc cierpliwa,daj twarzy spokój,zdrowo się odżywiaj to szybciej zobaczysz efekty.... ooo ja sie ciesze,że mam to już z glowy,ten posrany trądzik,ile sie czlowiek przez niego nacierpi ty pewnie sama dobrze wiesz... Chwała Panu :) powodzenia w leczeniu,jak co to pytaj ,jakieś tam doświadcznie mam :] hehe papa

Gość diary8
dla sprostowania - lewatywy robiłam przez miesiąc dzien w dzień . tak więc od ponad 0,5 nie mam okresu . aaale ,ja tam sie tym nieprzejmuje tak bardzo,wierze,ze wróci,inaczej byc nie może :)

Gość naturanatura
w jaki sposob smarujecie sie moczem, na wacik i wcieracie w buzie, a potem zostawiacie czy lepiej splukac?? prosze o odp

Gość sama nie wieeem
rano i wieczormem robie okłady(trzymam po ok 15 minut)->zmywam twarz wodą po tym w południe badź jak wróce z zajęć przecieram -> przez jakiś czas mam go na sobie, potem zmywam, albo i nie do diary: no tak.. to kawał czasu już stosujesz to... :)), i mówisz, że masz good face, ale stosowałaś też wewnątrz -> ja tego nie robie, jakoś się nie moge przełamać.. jak głupia wierze (po półtora miesięcznej kuracji), że samo zewnętrznie mi pomoże... stare wulkany poznikały, pozostały wielkie wielkie blizny; pojawaiją się nowe prszycze, ale mniejsze, i jak znikają to też zostawiają pamiątkę po sobie -> blizny... nie sotsuje innych kremów- jak wychodzę do ludzi nakładam podkład bo nie idzie inaczej dla mnie :(; diete zmieniłam, jem 3 góra 4 razy dziennie-> to dla mnie wyzwanie, pije też w odstępach jak trzeba; ale moje jedzenie to w miare normlanę, nie jem słodyczy i cytrusów, co więcej, Ty diary sotsowałaś jaką diete?.. te wszystkie posiłki oddziene itd?(znaczy się ze albo mieso, albo warzywa?) powiedz mi kiedy moge liczyc na poprawę?

Gość sama nie wieeem
pytam sie ciebie o to, bo ja chyba tez mam ttradzik rozowaty

Gość diary8
hmm nie wiem czy wogóle możesz sie spodizewać dłuższej poprawy,skoro jak piszesz nie stosujesz wewnętrznie.. pij dużo wody,to mocz bedize tak samo smakował. ja staram się nie jeść slodyczy,ale przede wszystkim nie opychac ,nie objadac się.

Gość sama nie wieeem
ok, a w takim razie, kiedy ty widzialas poprawe jak zaczelas stosowac rownez wewnetrznie? -> po jakim czasie?

Gość nadzieja...ona..
...