Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turcja-kto był

Turcja-kto był

Polecane posty

Witam! Wrocilam z Madrytu, moje baterie sloneczne sa naladowane do pelna:) pogoda byla wysmienita !! Slonko caly czas grzalo i normalka bylo chodzenie w topie na szeleczkach:)....a po przylocie tez mila niespodzianka...bo u nas tez cieplutko, tyle ze nie nie 25°...a 18°:) Pomalu sie przygotowywuje do Mesyku bo to jeszcze ten tydzien a na drugi...bede sie wylegiwac w hamaku:) Dzisiaj zakupilam sobie aparacik foto, bo nie bede ciagac ze soba lustrzanki, bo za duza i za ciezka. Pariss masz teraz motywacje zeby jechac po wize...bo pewnie nie kupisz nigdzie takiej bransoletki:) Dzunia- oby tak dalej :) i zeby ta WIOSNA trwala i trwala..:)

Pariss -ja sie nie zgubiłam jestem z Wami,tylko że ja czytam i się uczę,zapisuję w notesie Wasze dobre rady.Myślę że po powrocie z Turcji i ja będę mogła udzielić jakieś wskazówki.Zauważyłam że coraz więcej Turkomaniaczek jest na forum tz.że sezon zbliża się wielkimi krokami.Wiecie co mnie dziwi ?To że piszą że nie ma chętnych na zagraniczne wojaże ,a koleżanka chcąc zrobic rezerwację do Alanyi musiała przesunąc urlop bo na ten termin który chciała nie było już miejsc,a mówie tu o lipcu.W Itace zostały tylko te drogie hotele.

Szazza---> no to w Triadzie jest podobnie. Ja już miałam problemy, żeby termin dopasować do urlopu...Wszystkie oferty które mi przedstawiono były dla mnie za drogie i faktycznie hotele to już od 4 gwiazdek w górę - No i gdzie ten kryzys hehe ???

kari--> raaany ale Ci zazdroszczę - tego hiszpańskiego słońca :) w Polsce 18 stopni?? To ja taką temperaturę widziałam latem zeszłego roku hehe

kari--> aha rozumiem :) nie wiedziałam, że mieszkasz w Belgi ... no to wiele zmienia ;) bo w Polsce takich temperatur nie ma teraz...plus 8 to maks - mówię o Gdańsku :)

Może ja hurtowo kupię te bransoletki żebyście pozniej nie płakały ;) Kari dobrze Tobie, wiosną już masz lato i to jak szybko. Najpierw 25 pozniej 18 a za chwilę 30 ;) Pamiętaj, ze w Meksyku musisz spróbować ceviche, magaritę i mojito. Dżunia ja też Tobie życzę dłuuuugiej Wiosny ;) A z tym kryzysem to ja juz pisałam. Kto jeździł ten bedzie jeździł. ALbo dopłaci bo go stać albo kupi tańszy hotel ale i tak pojedzie. Nie ma takiej siły żeby siedzieć w domu jak się zasmakowało świata ;)

Pariss Moja kolezanka dzisiaj zrobila rezerwacje na koniec lipca. Zgadnij gdzie ? Do Gdyni ,łóżko 40zł bez wyżywienia ,jedzie ona i dwójka dzieci.Ja byłam z nią 2 lata temu,na Wzgórzu Św .Maksymiljana .Ona ma 35 lat i jeżdzi tylko do Gdyni od trzydziestu lat,zagranica ją nie rajcuje i sama mówi że ten pobyt jest droższy od wyjazdu w ciepłe kraje.

Wczasy czy wyjazd na urlop w Polsce faktycznie nie jest tani. Kaszuby zwłaszcza..W zeszłym roku byłam pod namiotem tydzień czasu, bez wyżywienia - wyszło coś koło 800zł.. szok. Zapłać za pole namiotowe, za sam namiot - im większy tym drożej - opłata klimatyczna, opłata za parkowanie auta w ośrodku, podłączenie do prądu...plus wyżywienie we własnym zakresie. No i nigdy nie ma gwarancji odnośnie pogody. Ja i moj facet akurat jakoś przez ostatnie dwa lata jakimś cudem mieliśmy super pogodę przez cały urlop, ale znajomi byli po nas w tym samym ośrodku i lało dzień w dzień... :(

Shazza 40 zł w Gdyni? Za sam pokój? Nieźle. Ja bym sie tutaj zanudziła po kilku dniach. A juz wogóle jak nie ma pogody. ile mozna po bulwarze i skwerze łazić? Do tego wyżywienie, dojazd, atrakcje. Sporo wyjdzie. Kurde moja kumpela nie moze sie do mnie dodzwonic. Nie wiecie czy teraz przed kierunkowym tez trzeba krecic zero? Bede musiala jutro kupic karte i ja do niej spróbuję.

Pariss --> z tego co ja się orientuję to kręci się zero przed kierunkowym... Chociaż ja juz od kilku lat nie mam stacjonarnego telefonu wiec w sumie to może coś się zmieniło w tej kwestii ;)

Crazy woman ale mi chodzi o to jak ona dzwoni z USA. Dawno nie dzwoniła bo gadałyśmy przez skype a teraz ma zepsuty komputer. I jak kreci kierunkowy na Polskę pozniej kierunkowy na miasto. ....ale chyba nie bo przecież w komórkach tak nie mamy, teraz mnie olśniło jak piszę... ;)

ja jak dzwonie do Pl to wykrecam kierunek panstwa czyli 0048....i dalej kierunkowy na wojew. bez zera.

Dobranoc moje Panie:) ide odsypiac te noce zarywane do bialego ranka:D

Paris- z tobą jak z dzieckiem przecież dzwonisz chyba sama z zagranicy do domku,więc +4852....itd , bez żadnych zer. Tak jak pisze Kari.

🖐️ wróciłam właśnie z basenu, ale dziś szłam tak jak za karę :) szłam i się zastanawiałam co za licho kazała mi z ciepłego domku wychodzić :) Pariss jeszcze nie dopłaciłam mam czas do 24.03. Sama nie wiem co mam zrobić bo ja oprócz siebie mam na sumieniu jeszcze 9 os :D jak znam życie wszyscy zrobią tak jak ja :) a co wy radzicie wykupić ? czy nie podniosą ?? :) zazdroszczę tym co mają więcej niż 10 st. u mnie teraz to chyba ok 0 :O:O:O

Fannki - oszalałaś , basen to ja mam na dworze , leje jak cholera.

Ja uciekam spać bo pogoda mnie dobija. Miłego jutra dziewuszki.👄

Gość magdaole
wiecie co mój hotel wcale nie był tani a na początku marca znalazłam jedno biuro z wolnym terminem na czerwiec gdzie w styczniu i lutym było kilka a tak został mi wezyr i gdzie ten kryzys skoro wczasy wykupione

Witam Wszystkich :) No dziś z rana piękne słońce ... aż miło się wstaje i do roboty jedzie ;) Miłego dnia życzę :)

Gunaydin!!! Dziewczyny u mnie od 6 rano cały czas świeci słońce. Do tego wieje strasznie, ale nie jest źle. Koleżanka się dodzwoniła, ale strasznie ją było słychać. Powiedziała, ze jak nie dostanę nigdzie tej bransoletki ładnej ( w dobrej cenie) to da mi swoją :) Poza tym bede miała zniżkę i to sporą na biżu bo ona kiedyś pracowała w takim sklepie z biżuterią http://www.ultradiamonds.com/ i stamtąd dziewczyny jej załatwiają z nawet 70 % zniżką. Co prawda ta bransoletka tam jest, ale nie zawsze da się załatwić taniej. Fajnie gadam, co? Jakbym juz jechała :D :D hi..hi.. Miłego dnia!

🖐️ u mnie też słonko próbuje się przebić ale wieje jak cholera, mało łba nie urwie :O Pariss i tak myśl, pozytywne myślenie działa cuda :)

hola, u mnie też słoneczko póki co nieśmiało, ale wygląda zza chmurek :D, także jest szansa ! Wczoraj słuchajcie wieczorkiem to w moich okolicach była normalnie na świecie burza !!!!! z błyskawicami i grzmotami - tak mi się letnio zrobiło, ale niestety potem lunał (jak to chyba kiedyś Fannky określiła) : deszczośniegograd..... i czar wiosennej burzy prysł :(

Dżunia --> u mnie tez były grzmoty, ale nie związane z burzą ;) otworzyli nową galerię w mieście niedaleko mojego miejsca zamieszkania, no i wczoraj koło 21 urządzili pokaz sztucznych ogni. Był taki huk, że nie wiedziałam co się dzieje dopóki nie wyjrzałam przez okno.... Otrzymałam dziś walizkę :) jest naprawdę lekka jak na takie gabaryty więc jestem zadowolona.. :D

Hola, hola! A u mnie 16 st w cieniu:) powyciagalismy krzesla ogrodowe, posadzilam krzewy malin i....wygrzewalam sie na sloneczku:D Mam nadzieje ze taka pogoda bedzie trzymac jak najdluzej:) Aha ...zapomnialam... kosilam pierwszy raz w tym roku trawe;) i moje zonkile, ktore posadzilam w zeszlym roku ...zakwitly:) Zycze wszystkim Paniom jak najszybciej pieknej pogody!!

Ehh faaajnie, że chociaż Ty karii masz takie fajne klimaty u siebie :) Ja to tylko pojedyncze przebiśniegi widziałam w ogródku przed blokiem... Ale pocieszam się, że jeszcze trochę i u nas też będzie cieplej :)

Hej Dziewczynki, Ja dzisiaj mam dołka wiec tylko Was poczytam raczej....