Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawa23

praca w KFC

Polecane posty

Go艣膰 uciekinier z obozu
Pracowa艂em w KFC kawa艂ek czasu,nie b臋de opisywa艂 jak wygl膮da wyzysk bo s膮 tacy co i tak si臋 tam przyjm膮.Ale musicie wiedzie膰 ze jak zaczniecie sie czu膰 jak murzyn bity biczem na plantacji bawe艂ny to po pewnym czasie do tego b贸lu sie przyzwyczaicie,o ile nie si膮dziecie psychicznie albo nie dacie rady fizycznie,bo s艂abych murzyn贸w wywalaj膮.Ale po pewnym czasie u艣wiadomicie sobie ile to czasu zosta艂o przez was zmarnowanego.Nie m贸wi膮c o tym ze s膮 takie zawody gdzie jak w kfc nie trzeba mie膰 偶adnych predyspozycji a p艂ac膮 normalnie na normalnych warunkach przy pe艂nym etacie.I nie zawacham sie powiedzie膰 ze w kfc pracuj膮 ludzie niezaradni 偶yciowo(czyt.kuchnia,serwis,kasa) i osoby ktr贸re po trupach d膮偶膮 do celu-osi膮gnac tak膮 norme 偶eby nie spa艣膰 ze sto艂ka-niewa偶ne ze to mo偶e kosztowa膰 kilka zwolnie艅,premii,okazanie fa艂szywosci i k艂amstwo prosto w oczy( od shift managera w zwy偶). Lepiej i艣膰 dla dziwczyny robi膰 w barze a dla faceta zosta艅 pomagierem na budowie ni偶 tyra膰 na czas z zegarkiem. Je艣艂i kto艣 chce szczeg贸艂owy opis pracy jestem do dyspozycji. Mam ogromn膮 nadziej臋 偶e firmy typu AmRest znikn膮 z naszego globu w tym stuleciu,s膮 nieproduktywne,niszcz膮 ludzi,nie pozwalaja zarobi膰 cz艂owiekowi jak i pa艅stwu,niszcz膮 zdrowie..bo prawde m贸wiac ten kurczak z reklamy to gorsza trucizna hodowana na ("...." ) ni偶 dym papierosowy. A ma艂o tego jak by kto艣 nie zauwa偶y艂 marketing firmy polega na wciskaniu tego samego jedzenia w innym opakowaniu np.iTwist i zwyk艂y Twister..inne sosy albo zmiana w jednym p贸艂produkcie. Nasta艂 czas 偶e kto艣 chce smacznie zje艣膰 i idzie do takiego KFC z my艣l膮 偶e jest klientem kt贸ry ma zawsze racje i mo偶e plu膰 kasjerce w twarz,a tak naprawde rozpychaj膮 mu 偶o艂膮dek darmowa pepsi 偶eby jeszcze raz do nich przylecia艂...no comment. Wole by膰 bezrobotny ni偶 sie przyczynia膰 do takiego szajsu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 krzys 92
tam gadanie praca jak prca jest ok zalezy gdzie kto chce zarobic to zarobi a wiadomo ze na poczatek sie kokosow nie zbija i od czegos zaczac trzeba nieeee .. a gadanie ze zle to swiadczy o niezdarnosci i ulomnosci ludzi co czekaja na manne z nieba .. heh .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uciekinier z obozu
ciekawe gdzie jeszcze pracowa艂e艣 ze praca w kfc o dla ciebie osiagni臋cie,je艣li wykarmisz za wyp艂ate z kfc rodzine i cos ci zostanie to uznam cie za bardzo zaradnego,a tymczasem kwalifikujesz si臋 do pewnej grupy pracownik贸w,powodzenia w karierze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krzys 92
jak sie czlowiek stara i robi swoje to rozwija sie a co za tym idzie .. ? idzie to ze awansuje i ze zwyklego pracownika przeistacza sie w hierarchi w kogos wyzej i zarabia wiecej .. wszyscy by chceli zarabiac ostro duzo a nie umieja zwyklych czynnosci robic tyklko narzekaja .. wszedzie zle na zachodzie zle w polsce zle , kfc zle , budowlanka zle , biedronki zle , ochrona zle .. ogarnijcei sie ludzie .. trzeba cos robic za darmo nikt nic nie da . wiec .. decyzja nalezy do was .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uciekinier z obozu
troche odbieg艂e艣 od tematu z tymi Polakami,bo narzekaj膮 ale tam gdzie s膮 wykorzystywani,za granic膮 jest troche inaczej-nawet jak wykorzystuja to na lepszych warunkach.A z tymi awansami w kfc to polecia艂e艣...bo owszem kto艣 awansuje ale nawet nie masz poj臋cia jakim cz艂owiekiem si臋 po tym wyr贸偶nieniu staje. A swoj膮 drog膮 ile lat popracujesz na sto艂ku w restauracji-do 35 roku 偶ycia ?Bo to nie jest praca dla "staruszk贸w",nawet regionalnego w pewnym momencie si臋 pozbywaj膮 a gosciu musi zna膰 perfekto przynajmniej j.angielski Z ca艂ym szacunkiem kolego ale ma艂o jeszcze wiesz o tej firmie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
niewarto si臋 pcha膰 do takiej roboty, zarabia si臋 grosze, praca m臋cz膮ca, wkurzaj膮cy prze艂o偶eni! kiedy艣 pracowa艂am i wiem. teraz jestem fryzjerk膮 i jest super <3 a wszystko dzi臋ki mojej kumpeli, kt贸ra mi poleci艂a kursy na gowork.pl i jak tam przegl膮dalam ofert臋 to znalaz艂am kurs fryzjerstwa i postanowi艂膮m si臋 wybra膰 :D przyzwoita cena, super zaj臋cia, no i wko艅cu porz膮dna praca po takim kursie! sprawdzona oferta, polecam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kriejtiwe
Pracowa艂em troch臋 w tym obozie i szczerze? Nigdy wi臋cej tam nie wr贸c臋. Wola艂bym 偶re膰 gruz, ni偶 zasuwa膰 jak robocop za 艣rubki jakie tam p艂ac膮 ;) Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tam pracuje od miesiaca i mi sie podoba ;) Mam ok 7 zl na godz i fakt, praca jest bardzo ci臋偶ka, jest du偶o pracy, ale chodz臋 do niej z przyjemnosci膮, atmosfera jest 艣wietna, mysle ze ona tam trzyma ludzi. Mysle, ze przesadzacie z tym obozem pracy, bo nie macie poj臋cia co to znaczy ob贸z pracy. Zastanowcie si臋 dwa razy, zanim co艣 napiszecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie rozumiem ludzi kt贸rzy ciesz膮 si臋 z 7 z艂 na godzine przy jakim艣 mo偶e 1/2 etatu i po偶ywiajac si臋 przy tym kawa艂kiem kurczaka za 2 z艂 na przerwie :)wad膮 takich ludzi jest to 偶e szanuj膮 prace z kt贸rej nic nie maj膮.Nie wiem czy jest sie nad czym zastanawia膰 zanim skrytykuje si臋 KFC.Do pracy przychodze zarabia膰 a nie cieszy膰 si臋 z atmosfery.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wydaje mi sie ze lepiej pracowac za 7 zl i nabierac doswiadczenia niz majac 18 lat siedziec z d**a w domu i byc na garnuszku rodzicow ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja zmieni艂am KFC na prac臋 biurow膮 znalezion膮 na http://top-ogloszenia.net/Praca-11. Wreszcie mam normalna posad臋 na etacie, nie stoj臋 za kasa do 22:00. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oczywi艣cie 偶e sponsoring przez rodzic贸w jest idiotyczny ale przy zarobku z kfc na wiele ci nie wystarczy,trzeba od czego艣 zacz膮膰 ale nie koniecznie od takiego syfu jakim jest kfc.Ewentualnie jak chcesz porobi膰 3 razy w tygodniu albo na weekendy i mie膰 na imprezy studenckie to jasne,ale na wynajecie pokoju ci nie wystarczy. Nie pomin臋 faktu ze kfc bierze ka偶dego nie koniecznie nadaj膮cego si臋 do tej pracy,np osoby po 40-ce kt贸re potrzebuj膮 przynajmniej te 1181 z艂 a dopiero po kilku wyp艂atach si臋 dowiaduj膮 偶e taka kwota jest prawie nieosi膮galna (a tylko dlatego t膮 osobe przyjeli 偶e kto艣 nagle si臋 zwolni艂 i na g***t potrzebuj膮 murzyna)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jadzia9122
Wiecie co tak jak s膮 powy偶sze wypowiedzenia to w 100% popieram, 偶e traktuj膮 ci臋 jak murzyna i to w sensie dos艂ownym. Pracuj臋 tam od 3tyg i zaczyna mnie ta praca denerwowa膰 nie dlatego, 偶e trzeba si臋 narobi膰 tylko chodzi o kas臋 i o to, 偶e jak kto艣 schleje mord臋 i nie przyjdzie to dzwoni膮 najpierw do Ciebie. Nie do艣膰,偶e i tak mam aby 2dni wolnego na ca艂y tydz to jeszcze jak odm贸wi艂am, 偶e nie mog臋 to wielkie pretensje. Chyba ka偶dy cz艂owiek chce odpocz膮膰 zregenerowa膰 si臋 wiedz膮c, 偶e znowu musi zawala膰 6dni pod rz膮d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ka偶dy wie ze kfc to 艣mie膰 kt贸ry nie powinien si臋 pojawi膰 na rynku pracy,ale ze taka sytuacja w kraju to jedni t膮 prace chwal膮 (bo nie posmakowali tego co najgorsze w AmRest)a inni ida tam bo siedzieli d艂ugo na bezrobociu.Jak by nie patrze膰 ka偶dy madry zawsze stamt膮d spada po pewnym czasie cho膰 by nie wiem jak na pocz膮tku zachwala艂 t膮 prace.Nawet menad偶erka sie zwalnia,cho膰 takich ludzi w wi臋kszosci powinni wysy艂a膰 na syberi臋 na okres wypowiedzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danka212
Widzia艂am w poprzednich postach, 偶e mo偶na wypowiedzie膰 im umow臋 w 1 miesi膮cu pracy ( szkoleniowym) , jednak nie wiem co w powodach wypowiedzenia napisa膰, 偶e zbyt ci臋偶ka praca dla mnie ? No nie wiem, a mia艂o by膰 to moje tylko dorywcze zaj臋cie, a 偶yje tylko od pracy do pracy i nie wiem jak si臋 nazywam dodatkowo 艣mieszne pieni膮dze nie rajcuje mnie to wi臋c pom贸偶cie, dorad藕cie bardzo prosz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie masz obowi膮zku podawa膰 powodu z jakiego wypowiadasz umowe(je艣艂i jest to umowa zlecenie to mo偶esz po prostu nie przyjsc do pracy informuj膮c o tym wcze艣niej),a je艣li jaka艣 wnikliwa manager b臋dzie pytac dlaczego to pu艣膰 bajeczke ze znalaz艂a艣 co艣 lepszego na pe艂ny etat,wzory wypowiedze艅 um贸w masz w googlach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawda boli
Mo偶e punktowo coby dla ciekawych by艂o ja艣niejsze... Zalety i wady razem :D Postaram si臋 obiektywnie... - Wyp艂ata - p艂ac膮 ma艂o, ale p艂ac膮. Stawki owszem r贸偶ne. Nadgodzin ci nie dadz膮 bo im lepiej zatrudni膰 kogo艣 na zlecenie. Owszem w okresie 艣wi膮tecznym jak brak im ludzi mo偶na co艣 wypracowa膰. Stawki godzinowe. od 6 do 9 netto. Powy偶ej 10 tylko menad偶erowie itp. - Premie - w sumie w 99% przypadk贸w na kasach. Reszta to za prace "za darmo" wyp艂acaj膮 osob膮 zamiast godzinowego wynagrodzenia, b膮d藕 za konkursy. A to rzadko i nie du偶o. Kwoty premii podaj膮 brutto wi臋c sobie trzeba "odj膮膰" - Grafik - r贸偶nie, to 偶e wpiszesz off nie znaczy 偶e dostaniesz wolne. Mo偶esz mie膰 Dzie艅 roboczy bo po prostu nie b臋d膮 mieli komu zmiany wcisn膮膰 i jak masz szko艂臋 czy co艣 innego to si臋 naskaczesz i nakombinujesz a dodatkowo b臋dziesz problematycznym pracownikiem - Koszty - Sam musisz kupi膰 buty robocze - od 40 do 100 z艂 zale偶y od modelu. Stafy 2 z艂 za zestaw - op艂acalne ale na d艂u偶sz膮 met臋 nierealne - bo jedzenie si臋 nie tylko przejada ale i rozwala uk艂ad pokarmowy - wi臋c osoby co pracuj膮 d艂u偶ej du偶o rzadziej to jedz膮. - Godziny pracy... zale偶y od godzin otwarcia restauracji ale koniec - do momentu a偶 menad偶er uzna restauracje za sprz膮tni臋t膮. Wi臋c jak np restauracje zamykaj膮 o 20 to do p贸艂nocy spokojnie mo偶e ci si臋 sprz膮tanie zdarzy膰. A jak ma by膰 "kontrola" to i d艂u偶ej ^^ - Umowa - Du偶o os贸b pozbywaj膮 si臋 po zleceniu - zlecenie wychodzi im taniej wi臋c jak si臋 czym艣 nie wybijesz - wylecisz, takie prawa rynku. Ale jak ju偶 ci si臋 uda - daj膮 umow臋 na cz臋艣膰 etatu. A przy umowie na 1/2 etatu nadgodziny ci si臋 licz膮 i tak dopiero jak ponad etat wyrobisz. A wierz mi 偶e wyrobisz ;p - Wysi艂ek - trzeba mie膰 dobre tempo pracy i rezolutny umys艂. Wiele rzeczy trzeba kontrolowa膰 naraz, zna膰 dost臋pno艣膰 produkt贸w i inne takie "drobiazgi" kt贸rych nazbiera si臋 ca艂kiem sporo. Owszem ca艂a zmiana nie licz膮c przerwy - na stoj膮co. Ale nogi si臋 z czasem przyzwyczaj膮. Co do p贸j艣cia siku - nie zabroni膮 ci - mog膮 marudzi膰 owszem jak b臋dziesz chcia艂 i艣膰 w czasie du偶ego ruchu albo jak si臋 pojawi kolejka - ale p贸j艣膰 p贸jdziesz. - standardy - i tu si臋 zaczynaj膮 schody, zna膰 - to proste - a stosowa膰 to ju偶 inna historia. Cz臋艣膰 nie da si臋 zastosowa膰 w czasie naprawd臋 du偶ego ruchu - bo nie nad膮偶ysz. Nie s膮 to du偶e uchybienia ( ja tam dalej si臋 sto艂uje). Aczkolwiek niekt贸re rzeczy karz膮 ci stosowa膰 a potem b臋d膮 za to opiernicza膰 - ale wszak im wi臋cej menad偶er贸w tym wi臋cej opinii. A wtedy jeden powie tak drugi inaczej... - atmosfera - na pierwszy rzut oka bardzo mi艂a. Ale praca stresuj膮ca wi臋c na d艂u偶sz膮 met臋 wcale ju偶 tak nie jest. Ale nikt ci prosto w twarz nic z艂ego nie powie... chyba 偶e przy zwalnianiu ci臋... A teraz moje zdanie... Je艣li nie masz wyj艣cia - no mo偶esz si臋 podj膮膰, ale trzeba si臋 przygotowa膰 na bycie popychad艂em, na kt贸re b臋d膮 krzycze膰 by robi艂o wi臋cej szybciej i jeszcze by nie wymaga艂o to krzyku by艣 sam szybciej od os贸b kt贸re kilka lat w tym fachu robi膮 wyrabia艂 si臋 i my艣la艂 przed nimi. Niski poziom p艂acy, du偶o problem贸w, op贸藕nienia w p艂aceniu za l4 cz臋sto o wi臋cej ni偶 4 miesi膮ce, premie - w praktyce na kasach z konkurs贸w reszta to jak dla mnie po znajomo艣ci. A i tak s膮 ma艂e, sza艂u nie ma. Dodatkowo praca w brudzie i smrodzie - no niestety. 呕r膮ca chemia, uczula a i cz臋sto jak masz du偶o zmian zamykaj膮cych restauracje - po prostu prze偶era sk贸r臋 r膮k.. a co do r臋kawiczkach - no niby s膮 - popracujesz zrozumiesz... Je艣li kto艣 nie musi - nie polecam, je艣li musi - to chocia偶 mu zap艂ac膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak dla mnie poprzedni wpis wyczerpuje temat w zupe艂no艣ci,teraz dla kazdego indywidualn膮 spraw膮 jest jak bardzo potrzebuje pieni臋dzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nigdy ale to nigdy nie decydujcie sie na prace w kfc :) zrobi膮 z was maszyne, a w zamian za to niczego nie dostaniecie. Marna wyp艂ata, grosze za harowke. Nie dawajcie soba pomiatac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wykorzystanaxxx
KFC w Auchan Rumia to ob贸z pracy, pracujesz po 10 ,11 godzin a w grafiku masz 8 i p艂acone masz za 8. Przez ca艂y przepracowany dzie艅 nie masz mo偶liwo艣ci zjedzenia posi艂ku i odetchni臋cia podczas pracy,bo menad偶er nie puszcza Ci臋 na przerw臋 i 11 godzin g艂od贸wki o stresie nie wspomn臋. J臋偶eli chcecie przepracowa膰 miesi膮c i dosta膰 600z艂 to nie pozostaje mi nic innego jak poleci膰 KFC Auchan Rumia! Arbeit macht frei!!! S膮dzi艂am ,偶e czasy wykorzystywania i upodlania ludzi by艂y domen膮 nazist贸w,ale widz臋 ,偶e jest ich wi臋cej w艣r贸d kadry KFC.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 menad偶er_KFC
nie blu藕nij dziewczyno, wszyscy wiedz膮 偶e wylecia艂as za jedzenie towaru i kradzie偶e wi臋c pretensje mo偶esz mie膰 tylko do siebie ! ! !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Azert
witam mam takie pytanie: Jak kto艣 zadzwoni艂 do kfc a nast臋pnie zapyta艂 o przebieg rekrutacji tzn na jakim jest obecnie etapie(oczywi艣cie poproszono o godno艣膰 rozm贸wcy) to czy mo偶e to by膰 藕le odebrana przez osob臋 rekrutuj膮c膮?? czy mo偶e to zaprzepa艣ci膰 szans臋 o prac臋 w kfc?? prosz臋 o jak najszybsz膮 odp z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tam cz臋sto trzeba po 20 razy chodzi膰, 偶eby cie przyjeli, bo kazdy ma zap*****l po uszy i nie ma wolnej chwili. Dobrze odradzam, nie idz tam do pracy, bo to jest ob贸z pracy i zrobi膮 z ciebie 艣miecia i robola, a jak odpyskniesz to cie zgnoj膮 i powiedz膮, 偶e i tak nigdzie indziej cie nie przyjm膮. 呕arcie po 2 z艂 kusi, ale 偶o艂膮dek rozwalony...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u nas na 艢l膮sku
moja znajoma raz poprosi艂a kierownika 偶eby naplu艂 na ni膮, a konkretnie w twarz, i tak zrobi艂, a ona na to: o deszczyk pada, I DOSTA艁A PODWY呕K臉 ! mo偶na ? mo偶na. Tylko si臋 trzeba sku.rwi膰 niestety :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rozumiem ale to wci膮偶 nie daje odp na moje pytanie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 masertti
przebieg rekrutacji ? hahahahahaha!!!!!!!zartujesz ?tam nie ma rekrutacji,jak potrzebuja to bior膮 kazdego,nie patrz膮 na to jak przebiega rozmowa przez telefon,b臋dziesz mia艂 spotkanie zeby zobaczyli czy masz r臋ce i skoordynowane ruchy i ju偶 nale偶ysz do nich. A do tej menad偶erki co to si臋 wypowiedzia艂a kilka post贸w wy偶ej to ch臋tnie jej wypowied藕 zacytowa艂 bym na fanpejd偶u jako publiczn膮 zniewage bo jak by kto艣 bez udowodnienia oczerni艂 mnie i uzna艂 za z艂odzieja nie maj膮c na to dowod贸w to raczej by to nie przesz艂o...i kto艣 m贸g艂 by zosta膰 bezrobotnym :)a og贸lnie to chyba na takie rzeczy jest paragraf...pozdrawiam Pani膮 manager :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ze tak powiem szkoda gada膰 Twierdz膮 ze dzwonili itd a potem sam nie wiem co Panu powiedzie膰. Nijak to ma si臋 do rzeczywi艣to艣ci :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 La Paz
Jak czytam niekt贸re komentarze to 艣mia膰 mi si臋 chce. Ja pracuj臋 ju偶 dwa lata i nie narzekam nie jest to praca marze艅 natomiast nie jest tak jak piszecie. Nie wiem sk膮d te posty si臋 bior膮. By膰 mo偶e wszystko zale偶y od kadry pracowniczej i kierownik贸w my mamy bardzo fajnych i 偶yjemy z nimi w dobrych relacjach. Ale jak kto艣 nie pracuje bo nie umie albo mu si臋 nie chce no to potem wygaduje takie rzeczy. Zakasa膰 r臋kawy i pracowa膰 i problemu nie b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do La Paz
byc mo偶e jeste艣 m艂ody,studiujesz,nie potrzebne ci teraz sk艂adki na emeryture,nie masz dzieci i 偶ony i naprawde masz super kadre menad偶ersk膮 (moja menadzerka m贸wi艂a mi 偶e potrzebuj膮 instruktora i zebym zdawa艂 na niego,偶e fajnie b臋de m贸g艂 "dyrygowa膰 kucharzami"),ale jak kiedy艣 zmienisz prace to uwierz mi uznasz 偶e czas sp臋dzony w kfc by艂 stracony,w ka偶dym innym zawodzie zarabia si臋 lepiej,bez stresu czasowego,jak to m贸wia zrobisz swoje i po 8 godzinach do domu. W kfc problem jest taki 偶e wystarczy mie膰 niez艂e wykszta艂cenie 偶eby kogos m艂odego da膰 na menad偶erke a wtedy zazwyczaj takiej osobie bije do g艂owy bo nie ma poj臋cia jak to wszystko zorganizowa膰 wi臋c robi to na si艂e. Sytuacja w wielu restauracjach by艂a by inna gdyby do kadry menad偶erskiej przyjmowali tylko osoby z do艣wiadczeniem na podobnym stanowisku. Tobie chce si臋 smia膰 czytajac niekt贸re posty,ja widzia艂em jak dziewczyny p艂aka艂y robi膮c kanapki bo komu艣 innemu zale偶a艂o na premii.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post