Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 CZY KTORAS Z WAS

JEST JUZ KTOS NA 2008 ???

Polecane posty

Babitek------> dzi臋ki za odp. :-). No ja my艣la艂am raczej o jakiej艣 dobrej wybielaj膮cej pa艣cie albo co艣 takiego. Zabieg jest nie na moj膮 kiesze艅. No i trzeba pami臋ta膰, jak piszesz, ze mo偶e niszczy膰 szkliwo, je艣li jest jako艣 podejrzanie wykonane albo podejrzanymi 艣rodkami. Wi臋c chcia艂abym co艣 dobrego i nieszkodliwego. Na Allegro jest mnostwo takich 艣rodkow, ale nie wiem, czy s膮 dobre. W og贸le w Niemczech taki zabieg wybielania jest bardzo popularny i pono膰 du偶o ta艅szy ni偶 w Polsce (o dziwo!), bo nalezy do standardowych us艂ug. U nas niestety nie. Co do gosci no to zgadzam si臋 z Tob膮. M艂odzi powinni siedzie膰 z m艂odymi. U nas bedzie do艣膰 sporo mlodych, ale nie tak du偶o, jak u was. U nas to b臋dzie gdzie艣 1/3 gosci, no mo偶e troch臋 wi臋cej. Co do rodzin, to raczej u m艂odych to nie bedzie mia艂o znaczenia- mog膮 siedzie膰 wszyscy razem. Natomiast starsi to lepiej, zeby siedzieli \"rodzinami\", bo wiadomo, jak si臋 spotkaj膮 2 ciotki to zawsze maj膮 jakie艣 swoje tematy. A jakby tak siedzieli z r贸偶nych rodzin obok siebie, to ju偶 nie bardzo.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
jak chodzilam na aerobik...i szalalam z wygladem;) mode i bbb fajne byly takie paski wybielajace na zeby..... nie pamietam nazwy ale jest tylko jeden rodzaj...kazda z dziwczyn dla ktorych wyglad jako tako sie liczyl ich uzywala.... nie dzialaja odrazu ale wybielaja zeby naprawde pieknie.... z tanszych srodkow jest taki zestaw denivit cos kolo 30z艂 kosztuje tez jest niezly..aczkolwiek paski lepsze:)

Udost臋pnij ten post

My standardowo bedziemy siedziec na srodku i obok nas swiadkowie i nasi rodzice po dwoch stronach.Reszta - mlodzi z mlodymi i starsi ze starszymi. Babitek!!! No przeciez ja tez stosuje....diete cud.

Udost臋pnij ten post

a co do drugiego pytania: Ada pare stronek temu podala swietny artykul..min wlasnie o sadzeniu gosciu-->swietny jest podanych tam kilka sposobow;) a co do znajomych..no rzeczywiscie sytuacja nieciekawa...ale jakos daje rade..uciekam w prace;)mamy switnych znajomych--ostatnio czesto sie spotykalismy ale sa z warszawy niestety...

Udost臋pnij ten post

przeczytajcie Jak posadzi膰 go艣ci weselnych przy weselnym stole? Istnieje kilka sposob贸w na posadzenie przy stole go艣ci weselnych, kt贸re obowi膮zuj膮 niezale偶nie od kszta艂tu i ustawienia sto艂贸w. Jednak to, co jest dla nich wszystkich wsp贸lne to to, 偶e podczas wesela najwa偶niejsi s膮 pa艅stwo m艂odzi. Dla nowo偶e艅c贸w zarezerwowane jest miejsce po艣rodku sali weselnej. Im dalej od m艂odych tym miejsca maj膮 mniejsz膮 rang臋. Jednak, nawet kto艣 posadzony na ko艅cu sto艂u lub sali nie powinien si臋 czu膰 ura偶ony - przecie偶 samo zaproszenie na wesele jest nobilitacj膮. Gdy sto艂y s膮 d艂ugie, prostok膮tne, ustawione w kszta艂cie litery T lub U. Na og贸艂 to jak zostan膮 posadzeni go艣cie zale偶y od kszta艂tu i ustawienia sto艂贸w na przyj臋ciu weselnym. Gdy sto艂y weselne s膮 d艂ugie, prostok膮tne, ustawione w kszta艂cie litery T lub U pa艅stwo m艂odzi powinni siedzie膰 po艣rodku sto艂u. Najcz臋艣ciej miejsca obok nich zajmuj膮 rodzice – obok panny m艂odej siada ojciec i matka pana m艂odego oraz 艣wiadek, za艣 przy panu m艂odym siadaj膮 rodzice panny m艂odej i 艣wiadkowa. Wed艂ug innej szko艂y, obok panny m艂odej powinien siedzie膰 ojciec pana m艂odego i matka panny m艂odej oraz 艣wiadek, za艣 ko艂o pana m艂odego matka panny m艂odej, ojciec pana m艂odego i 艣wiadkowa. Zdarza si臋 r贸wnie偶, 偶e bezpo艣rednio ko艂o m艂odej pary siedz膮 艣wiadkowie – w dowolnej konfiguracji, oraz 偶e rodzice pa艅stwa m艂odych zasiadaj膮 naprzeciwko nich. Zasad膮 jest, 偶e w 艣rodkowej cz臋艣ci sto艂u, zaraz ko艂o m艂odych, ich rodzic贸w i 艣wiadk贸w sadza si臋 najbli偶sz膮 rodzin臋 - najpierw senior贸w, potem rodze艅stwo. Gdy sto艂y s膮 okr膮g艂e lub ma艂e prostok膮tne, to honorowym, najwa偶niejszym stolikiem jest ten ustawiony naprzeciwko wej艣cia, przy kt贸rym siedzi m艂oda para. Czasem, dla wyr贸偶nienia, gdy inne sto艂y s膮 okr膮g艂e, ten, przy kt贸rym siedz膮 pa艅stwo m艂odzi jest prostok膮tny. Dzielenie z m艂odymi sto艂u uznawane jest za wyr贸偶nienienie. Przy tym ustawieniu sto艂贸w nie obowi膮zuj膮 sztywne zasady sadzania go艣ci. Na og贸艂 z m艂odymi siedz膮 ich rodzice, 艣wiadkowie i dziadkowie. Jednak, cz臋sto bywa tak, 偶e honorowy st贸艂 przeznaczony jest dla pa艅stwa m艂odych i ich przyjaci贸艂. Wtedy rodzina zajmuje najbli偶sze, s膮siaduj膮ce sto艂y. Nale偶y pami臋ta膰, 偶e przy stoliku m艂odych nikt nie powinien siedzie膰 ty艂em do pozosta艂ych go艣ci, tak wi臋c jest przy nim zawsze kilka miejsc wolnych. Dwie rodziny Najwa偶niejszym problemem, z kt贸rym organizatorzy wesela musz膮 si臋 upora膰, jest takie posadzenie cz艂onk贸w dw贸ch, nie znaj膮cych si臋 rodzin i przyjaci贸艂 m艂odych, 偶eby mogli si臋 oni razem dobrze bawi膰. Odradzamy „integracji na si艂臋”, polegaj膮cej na sadzaniu na przemian, lub koniecznie obok siebie rodzin pa艅stwa m艂odych. Najwa偶niejsze jednak, by nie faworyzowa膰 偶adnej z rodzin. Go艣ci najlepiej jest sadza膰 wed艂ug jasnych kategorii, takich jak np. wiek – zdecydowanie lepiej jest posadzi膰 wszystkich m艂odych ko艂o siebie czy pokrewie艅stwo – cz艂onkowie poszczeg贸lnych rodzin, o wiele lepiej bawi膮 si臋 we w艂asnym gronie. Zaproszeni powinni siedzie膰 na przemian: m臋偶czyzna, kobieta, m臋偶czyzna itd. Poza tym para m艂oda mo偶e przygotowa膰 osobny st贸艂 dla zaproszonych dzieci i osobny dla znajomych. Co wa偶ne, organizatorzy wesela powinni wykaza膰 si臋 taktem i znajomo艣ci膮 zaproszonych os贸b, by w 偶adnym wypadku nie posadzi膰 ko艂o siebie os贸b sk艂贸conych czy rozwiedzionych. A gdy ci ostatni przyjd膮 ze swoimi nowymi partnerami i b臋d膮 musieli siedzie膰 obok siebie, to grobowa atmosfera, przynajmniej w ich cz臋艣ci sto艂u jest gwarantowana. Weselne sto艂y nale偶y ustawi膰 w taki spos贸b, aby go艣cie mogli swobodnie zza nich wstawa膰. Je艣li wyj艣cie b臋dzie utrudnione, a go艣cie b臋d膮 wci膮偶 potr膮ca膰 s膮siad贸w, mo偶ecie by膰 pewni, ze parkiet b臋dzie pusty. Wizyt贸wki By unikn膮膰 zamieszania i ba艂aganu zwi膮zanego z zasiadaniem go艣ci do sto艂u warto przygotowa膰 wizyt贸wki z imionami i nazwiskami go艣ci, kt贸re k艂adzie si臋 na talerzu zak膮skowym, na serwetce albo stawia przed nakryciem, za sztu膰cami deserowymi. Miejsca zaproszonym go艣ciom powinni wskazywa膰 艣wiadkowie lub osoby, kt贸re znaj膮 wi臋kszo艣膰 przyby艂ych. O tym jak i przy jakich sto艂ach zostan膮 posadzeni go艣cie weselni powinno przes膮dzi膰 zdanie nowo偶e艅c贸w. Pa艅stwo m艂odzi nie musz膮 trzyma膰 si臋 sztywnych regu艂 - najlepiej, gdy posadz膮 go艣ci wed艂ug w艂asnego uznania i wyobra偶enia o dobrej zabawie. Przeciez to oni najlepiej znaj膮 swoich go艣ci weselnych.

Udost臋pnij ten post

Czy to o te paski chodzi?: http://www.allegro.pl/item185891136_paski_wybielajace_crest_whitestrips_56_szt.html A do takich preparat贸w jako艣 nie mam zaufania (jak my艣licie?): http://www.allegro.pl/item184207289_white_smile_wybielacz_system_wybielenia_zebow.html A tu pono膰 czarna pasta wybielaj膮ca z臋by (ale czy dobra?): http://www.allegro.pl/item182331212_czarna_pasta_biale_zeby_hit_w_europie.html My艣licie, 偶e takie 艣rodki dzia艂aj膮, czy to tylko podpucha??

Udost臋pnij ten post

aaaaa Zareczona, co jadlas dobrego? :) Mi brak inwencji, oj brakkkkk. Czekam na odpowiedz od dwoch kolezanek, co jadly w czasie tej diety, bo na kabanosach z woda dlugo nie pociagne ;)

Udost臋pnij ten post

Huczne wesele----> dzi臋ki za info. Ciekawe :-). My raczej ko艂o rodzicow to nie, predzej ze 艣wiadkami i znajomymi. A sto艂y u nas b臋d膮 w liter臋 U, wi臋c bedziemy na 艣rodku. Nie wiedzia艂am natomiast, 偶e na przeciwko m艂odych nikt nie powinien siedzie膰, a to pewnie ze wzgl臋du, 偶eby m艂odych dobrze by艂o wida膰 :-). Chocia偶 by艂am na wesely, ze siedzieli na przeciwko i jako艣 nic si臋 nie sta艂o.

Udost臋pnij ten post

Dunia, to o czym pisalam to bylo wlasnie cos w stylu tej pierwszej aukcji, ktora znalazlas - ale nie wiem jaki byl sklad..kuszace, jelsi nie niszczy zebow, to ja tez bym chciala..To co Dunia, Ty pierwsza? ;) :D

Udost臋pnij ten post

Ja na pewno przed weselem na co艣 si臋 skusz臋, mo偶e i nawet na te paski, chocia偶 drogie. Ale to tak ze 4 m-ce przed, teraz to nie ma sensu. Moja wsp贸艂lokatorka mia艂a kiedy艣 taki wybielacz z Colgate taki z pedzelkiem, ale w sumie to nie wiem, czy by艂 skuteczny. Teraz kuzynka na wesele, to zapytam, co stosowa艂a (bo mia艂a co艣 stosowa膰 na wybielenie ;-) ). P.s. a czy 艣ci膮ganie kamienia te偶 co艣 daje? Bo s艂ysza艂am, 偶e co艣 takiego si臋 robi, ale nie wiem, czy na wybielenie.

Udost臋pnij ten post

Dunia - kamien jak najbardziej sie usuwa, ale niestety nie zmienia on koloru p艂ytki z臋ba. Nalezy to robic, bo kamien uszkadza i zeby (szkliwo takze) i dzi膮s艂a - jest siedliskiem bakterii. U mnie zdejmowanie kamienia kosztuje ok 100pln (po 50 za g贸r臋 i d贸艂). Ale koloru z臋b贸w Ci to nie zmieni ni w z膮b ;) Zareczona - obiady wydaja mi sie proste..ale dzis w sklepie idac do pracy szukalam czegos do przegryzienia w ciagu dnia i jakos kiepsko mi szlo :) ale wiem wiem - poczatki sa trudne ;)

Udost臋pnij ten post

witajcie ja juz jestem z powrotem. Ja usadzimy gosci...u na szawsze jest tak ze mlodzi siedza na srodku sali obok nich siedza rodzice ,swiadkowie rodzentwo i reszta rodziny ...zawsze jest tak ze mlodzi siedza praktycznie w jednym rzedzie a starsi w drugim. Zareczona zrobilas mi smaka tymi zeberkami.

Udost臋pnij ten post

to si臋 panny rozpisa艂y...fiu fiu... W艂a艣nie wr贸ci艂am ze szko艂y...:( niech mi nikt nie mowi, 偶e nauczyciele ma艂o pracuj膮 i maj膮 nie narzeka膰 na finanse... :/ Wybielanie z臋b贸w popieram :) Ja mam jasne szkliwo, ale kawa i papierosy zostawiaj膮 osad...na co dzie艅 u偶ywam pasty wybielaj膮cej, ale przed 艣lubem te偶 chcia艂abym wybieli膰 偶elem lub paskami, poza tym od nowego roku rzucam palenie...by przygotowa膰 si臋 do macierzy艅stwa :)

Udost臋pnij ten post

spacja mam nadzieje ze jednak rzucisz skutecznie te papierosy hehe. Ja na dzis sie z wami juz zegnam ale jutro chyba bede pierwsza osobe ktora powie wam dzien dobry. A teraz zycze wam dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Dobranoc :) Oczywi艣cie, 偶e rzuc臋, nie wyobra偶am sobie w sukni 艣lubnej z papierochem...bleeee... Na razie jednak korzystam z ostatnich chwil z na艂ogiem :)

Udost臋pnij ten post

Dunia83/ mog臋 ci poleci膰 艣wietn膮 past臋. Kupuje si臋 j膮 w aptekach, albo przez internet i nazywa si臋 toto Email Diamant. Wygl膮d ma niezach臋caj膮cy, ale naprawd臋 dzia艂a!!!!

Udost臋pnij ten post

witam dziewczyny! babitek - sale u Rowdala jad臋 ogl膮da膰 w przysz艂ym tygodniu. my z moim mi艣kiem sp臋dzamy chyba najmniej czasu z Was wszystkich!marcin pracuje od 8-16 ja studiuj臋 i nie pracuj臋 ale mieszkamy 30 km od siebie i widujemy si臋 tylko w wawie na mie艣cie i to te偶 co 2 lub 3 dni :-( co do diet to mi te偶 si臋 by przyda艂a. jestem w miar臋 szczup艂a ale mam ogromny brzuch. pomy艣lcie tylko nogi jak patyki a do tego brzuch jak w 5 miesi膮cu ci膮偶y. nie 偶artuj臋. u mnie wybielanie u dentysty kosztuje 500 z艂 i my艣l臋, 偶e to zrobi臋 przed 艣lubem. a do tego mam dwa martwe z臋by i my艣l臋 偶eby na nie za艂o偶y膰 lic贸wki lub koronki.

Udost臋pnij ten post

Malutka_81 to tym bardziej cz臋sto zagl膮daj do nas, zawsze mo偶esz wyla膰 偶ale...Nie zast膮pimy ukochanego, ale obiecujemy wsparcie i ciep艂e my艣li :)

Udost臋pnij ten post

heh, ale nozki mnie bola od tancow, i tak dzien w dzien...uuuuu Malutka_81 - a ja wlasnie porzucilam Plemiona, gralam na kazdym swiecie, ale musialam zrezygnowac z gry, bo za bardzo mnie wciagnela :P heh milego wieczoru zycze :) 馃尰

Udost臋pnij ten post

witam jeszcze przednocnie :) Belleteyn - jak zobaczylam zdjecie, przypomniala mi sie ta pasta - rozowa jest, nie pieni si臋 i ma dziwny smak prawda? ale jest baaaaaaaardzo skuteczna - potwierdzam :) Gosiaczek - chetnie wyslucham opinii o Rowdalu, ale utwierdzam sie chyba przy Ostoi - znajomy mowil ze robil tam swoje wesele - nie bylo ani jednego potkniecia ze strony organizatorow - wszystko gralo w 100%, wiec to mi chyba wystarczy :) Malutka_81 - nie znam historii, ale wspolczuje serdecznie, 5 lat bujalam sie w zwiazku na odleglosc, w ktorym widywalismy sie bardzo rzadko - oj zle bylo, zle - mimo ze bylam mniejsza i po prostu mialam mniejsze potrzeby - nie potrzebowalam kogos obok siebie caly czas - taka rozlatana malolata ze mnie byla.. A zale - czasem takie wylane zmniejszaja sie znacznie, wiec uwazam, ze powinnas nas nimi topic dla wlasnego dobra! :) Ja tam nie mam nic przeciwko! Ja gram w Tibie - rowniez wciagnelo mnie okrutnie :) i takze przez to zamiast np szukac zespolu na wesele, siedze i gram do nocy :)) Ines.ka - podziwiam, naprawde.. Spijcie dobrze i kolorowych snow :)

Udost臋pnij ten post

Witajcie ! Tak jak powiedzialam jestem pierwsza osoba ktora mowi mam dzis DZIEN DOBRY Ja zaraz zmykam do pracy,po pracy do sklepu bo moj maz wymslil ze zjadl by sobie salatke z kurczakiem musze kupic potrzebne skladniki(bede te salatke robic pierwszy raz) zycze wam milego dzionka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejjja nie nudzi sie
sie wam to????bleeeeeee przeciesz mamy kwieicen....do kona roku jescze 7 m-cy...a wy juz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ejjja nie nudzi sie
rybnik rybnik szkoda mi ciebie do twojego lsubu jakies 500 dni buhahahhahahahhahahahaahahha buahahhahahahahahha ale jaja kurde tyle do slubu aty tu wpsiujesz sie myse ze w grudniu jaksie wpsiszesz to wystraczy:)

Udost臋pnij ten post