Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietetyczka2

Sprawdzona dieta

Polecane posty

Ja piję ok 1,5 l wody niegazowanej, ewentualnie zieloną herbatę no i niestety jedna kawa dziennie musi być... Cześć Jusia:) U mnie waga "drgnęła" o jakieś 1,5 kg, ale biorąc pod uwagę że od Świąt 0 dyscypliny, i do tego mam @ to nie jest źle.. Ale dziś zaczynam znów :) Wypiłam już soczek z grejfruta i zjadłam pyyyyyyszne jajeczka :) Jeszcze 1 jeansy i będę zadowolona :) Co poza tym-paskudna zima.....lubię śnieg, ale bez przesady...co za dużo to niezdrowo :)

Gość karolcia320
hej dziewczyny!:) ja dzisiaj mam 5 dzien i poszlo mi tylko 0,6 kg no ale przeciez to zasluga tylko 4 poprzednich dni,wiec nie ma chyba co narzekac:)w sumie w ciagu mca mozna zgubic ok 4 kg, anawet wiecej liczac ze od 5 dnia ma leciec waga szybciej,coz...zobaczymy. ja warzywa lacze bo kupuje warzywa na patelnie i tam sa rozne,ale oczywiscie bez bialych. pije duuuzo wody i ewentualnie nieslodzona herbate,a z kawa nei mam problemu bo nigdy nie pilam,wiec nie ciagnie mnie. Jusia a z jakiej wagi startujesz i ile wczesniej schudlas?Esper trzymam kciuki za rozpoczeta dietke:)buziaczki:*

Gość jusia84
:) hejka :* zaczynałam tą dietę z wagą 76 kg a teraz ważę 70 :D mam nadzieję że uda mi się zejść do 65/63 kg. Teraz idę podgrzać mleczko i chyba się położę bo zmęczona jestem dniem dzisiejszym ;P

Gość dorota129
czesc dziewczyny chcialabym schudnąc max 7kg szukalam juz roznych diet ale przy kazdej bylam ciagle glodna;/ wiec licze na to ze z ta uda mi sie w koncu zrzucic tłuszczyk ! w zwiazku z tym ze jestescie juz doswiadczone w wiedze dotyczaca tej diety chcialabym wam zadac kilka pytan odnosnie przygotowywania mięska:) jak wy przygotowujecie swoje obiadki czy gotujecie na parze ,bez tluszczu czy jeszcze w jakis inny sposob? ciekawa jestem tez jakie warzywka jecie i czy mozna jesc np gotowane marchewki lub takie mrożonki czy raczej pomidorek, papryka. ogorek, sałata czyli wszystko na swiezo od jutra zaczynam trzymajcie kciuki !

Gość jusia84
dorotko 129 jeżeli chodzi o grejfruty to zawsze jem owoce - nie pije soków...mięsko no cóż od gotowanej golonki (jem samo mięso bez tej ohydnej skóry ;) po parówy; pieczony normalnie kurczak w piecu, do pracy np.parówki,wędzone udka-bo jak dla mnie zimne gotowane mieso w pracy to obrzydliwość :) co tam jeszcze...hmmmmmmmmm marchewki nie jadłam podczas diety od tak po prostu więc się nie wypowiem ;) pieczone piersi z kurczaka ale oczywiście bez panierki!!! nawet jadłam śledzie w pomidorach z puszki w pracy ;D ja np nie odczuwam żadnego głodu i jestem z tego zadowolona :) jajka jem o 6,30 drugie śniadanie o 12tej czy obiad jak wolicie kolacje mam ok16-17tej :D buziaczki:* a co Ty Esper tak ucichłaś???

Jusia jestem jestem :) Tylko jakieś choróbsko mnie znów dorwało....prycham, kicham...blee apetytu też nie mam i muszę się zmuszać do jedzenia.....Jedyne co dobre do grejfruty :)))) Dziś zrobiłam moje ulubione danie- kopytka....ale twardo nawet nie spróbowałam jednego :) Traumatyczne przeżycie.... Wczoraj czy przedwczoraj natrafiłam na fajną dietkę....i myślę żeby ją zastosować kończąc tą....Ale mam jeszcze parę dni, więc sobie jeszcze poczytam....

Gość jusia84
Esper ja miałam dziś ochotę na placki ziemniaczane ale na szczęście byłam w pracy bo nie wiem jakby się ta historia zakończyła:D jutro rano planuję pojeździć na rowerku dziś już nie mam siły ;/ idę spać :* dobrej nocki wszystkim życzę :* aha wczoraj mi koleżanka powiedziała że schudłam :) jest więc motywacja do dalszej pracy nad własnym cialem:)

Gość jusia84
:D cześć :D 123456789.... zamiast tego oleju używaj oliwy z oliwek :) mi mija 5 dzień jakos znośnie :D ale muszę sie przyznać że zgrzeszyłam bo jednego wieczora zamiast samej szklanki mleka wypiłam malibu z mlekiem ;D ale też szklankę ;D miłego dnia ;) idę robić obiadek bo rodzice wpadają:)

Oj tam miało być mleko i było :) O masz zjadłam jajka zapomniałam o grejfrucie...kto nie ma w głowie ten ma w nogach wrrrrrrr

Gość dorota129
hej jusia24! jednak dopiero dzis zgromadzilam produkty potrzebne do naszej diety i od rana rozpoczęłam! jajeczka i grejpfrut! jak narazie nie czuje sie glodna ale jak sie poczuje zaspokoje glód woda;Dna obiadek dzis zrobie sebie piers z kurczaczka z przyprawa do gyrosu mniam!!! plus salata pomidorek ogorek i szczypiorek!! mniam ale to dopiero za jakies 3h ciezko mi jest bez chleba;/ no ale jakos przezyje w koncu to nie jest miesiac czy dwa odchudzania a 12 dni pozniej 2 dni przerwy i chlebek zjem;] zastanawiam sie czy mozna jesc takie pieczywo chrupkie waza czy cos w tym stylu;]

Gość dorota129
ah i jeszcze mam pytanie odnośnie kostki rosołowej czy np moge gotowac wazywka na takiej kosteczce?

Gość jusia84
jak dla mnie te pieczywko wasa jest tak niskokaloryczne ze musiałm 10 zjesc zeby cos poczuc w żołądku :) jak je kiedyś jadłam z serkiem pleśniowym :) ja się już odzwyczaiłam od chleba na szczeście:) co do tej kostki rosołowej to analizując.... jeżeli wszystkie przyprawy są dozwolone to można ją chyba dorzucić do warzyw. Może ktoś ma inne zdanie??

Z kostką bym zaryzykowała... Wczoraj nabroiłam...wypiłam dwa kieliszki wina.....No ale trudno, świat się nie zawali...:) Znów jest 60kg :) Coraz bliżej do upragnionych spodni :)

Witajcie dziewczeta!!!! Dołaczyłam do Was poniewaz zaczełam stosowac ta diete od poczatku styccznia i powiem szczerze ze zadowolona jestem gdyz dosyc ze spadło ponad 2kg to jeszcze kilka centymetrow mniej i wcale niechce sie jesc :D jest super!!!! A jak u Was??? bo widze ze przez jakis czas nie wypowioadałyscie sie nic :D pozdrawiam

Właśnie zamierzam spróbować tą dietę, a czytając forum stwierdzam że warto skoro pezynosi rezultaty. Przeraża mnie tylko fakt nie jedzenia żadnych serów a sporo mięsa za którym właściwie nie przepadam. Mam pytanie czy na obiad trzeba jeść sałatę z samym dresingiem czy można dodać do tego sobie jakiegoś pomidora albo ogórka ? I czy jest faktycznie prawdą że można schudnąc 4 kg w ciągu 10 dni bez żadnych ćwiczeń stsoując tylko samą dietę?

Gość dorota129
hej! mi dzis mija 10 dzien diety fakt faktem ze zdarzało mi sie zjesc cos slodkiego, 2 gołabki i 2 krokiety ktore sa zabronione :P ale schudlam 1,5kg jednak od jutra zaczne ćwiczyc chociaz 20-30min dziennie zeby mi pupcia zmalała do mojej wymazonej wagi 56 musze jeszcze poczekac ale zostalo mi tylko 3,5kg do zbicia i bede super laska ;)

Hej ja właśnie mam 7 dzień diety przestrzegam jej bardzo dokładnie i w sumie schudłam już 2 kg. Mam nadzieje ze uda mi sie zgubić jeszcze conajmiej 5 hehe Jednego tylko w niej nie rozumiem a mianowicie konca diety napisane jest rob ja 12 dni potem dwa dni przerwy i mozesz jesc wszystko. Zastanwiam sie co oznaczaja 2 dni przerwy, czy podczas nich nic nie mam jesc czy co? nie jest to dokladnie jak dla mnie jasne, Co wy o tym myslicie?

Kochana możesz jeść wszystko, znaczy ewidentnie jedno.... Możesz jeść cokolwiek na co masz ochotę...

Hejka właśnie rozpoczął sie mój 11 dzień diety, więc do końca dużo nie zostało. Nie wiem czy ta dieta jest taka skuteczna, w sumie zgubiłam 5 kg ale nie ubyło mi tam gdzie chciałam hehe Życze innym powodzenia pozdraiwam

Gość SijouNee
A co z wariantem dla wegetarian? I czy nam w ogóle wolno...?

Witam! Ja mam dziś 9 dzień tej diety i 1kg mniej, ale jestem zadowolona:) Już wcześnej stosowałam tą dietę i schudłam na niej ok 3kg w ciągu 12 dni.

Gość ana123
ja dzis zaczełąm :) mam takie pytanie czy można jeść twatożek, jogurty naturalne?? cos w tym stylu :)

Gość ana 123
schudlam 3 kilo;p

no cóż z biedą schudłam 2,5 kg, na norweskiej było dużo więcej ok.5kg po świętach zaczynam kapuścianą .ogólnie w 2 miesiące schudłam ok.10 kg. pozdrawiam resztę towarzystwa

no cóż z biedą schudłam 2,5 kg, na norweskiej było dużo więcej ok.5kg po świętach zaczynam kapuścianą .ogólnie w 2 miesiące schudłam ok.10 kg. pozdrawiam resztę towarzystwa

Gość jukasta
hej, ja kupiłam niedawno dietę na allegro http://www.allegro.pl/item975188969_dieta_odchudzajaca_schudnij_na_wiosne_dietetyk.html i mogę powiedzieć ze pierwszy raz w zyciu jestem zadowolona- nie chodzę głodna, jem dobre rzeczy i schudłam 4 kg! Wcześnien to szybko moja dieta pełzła na niczym, a teraz ostałam od tych ddietetyczek wskazówki jak komponowac posiłki, rewelacja:)

Mam do was wszystkich pytanie. Byłam chora na nadczynnośc tarczycy- niby fajna sprawa bo jadłąm ile chciałam i cieniutka jak nitka:). Jednak lekarz prowadzący moją chorobe przepisał troche za sile lekarstwa w skutek czego z nadczynności zrobiła sie niedoczynność i wyglądam jak chomik. Wielkie poliki, duże siedzenie a co mnie chyba przytłacza najbardziej to obwisły brzuch próbujący przebić sie z każdego miejsc wokół tali. Wyglądam okropnie. I bardzo zle sie z tym czuje. Moja normalna waga ( przed chorobą) to 52 kg. Dziś ważę prawie 68kg:( Nie potrafie sobie z tym poradzić. Jestem bardzo aktywna zawodowo, na nogach praktycznie od 4 rano do 23 i ciągle w ruchu. Jem albo przynajmniej staram się jesć w miare regularnie ale jest to bardzo trudne. NIe jem tez duzo słodyczy, chipsy może raz w miesiący. I nie potrafie zejsć z wagi. Nie moge stosować zadnej głodowej diety bo padne. Czy ktos mógłby mi polecić jakąś diete??? Sposób na to by spasć trochę z wagi? Nie moge brać zadnych tabletek wspomagających odchudzanie bo przez tabletki na tarczyce załatwiłam sobie wątrobę.... Bardzo prosze o pomoc...

Gość kwiatek1309
HEJ Chyba już nikt tu nie zagląda ale zapytam sie może i tak :) Powiedzcie mi co rozumiecie pod słowem "mięsa"? Czy wszelkiego rodzaju kiełbasy szynki parówki to też mięsa?? Bo dla mnie to tez mięsa no bo przecież nie makarony :) czy nabiał :D. Strasznie nie lubię wody niegazowanej, nie mogę jej pić bo mam od razu efekty uboczne. Co radzicie zamiast tego? Chodzi mi o napoje zimne bo gorące to wiem ze herbatkę bez cukru. Czy mogę wodę zastąpić czymś gazowanym z zerowa zawartością wszystkich składników? Dzięki za pomoc :) i oczywiście pozdrawiam :*

Gość kwiatek1309
a i jeszcze jedno (przepraszam za podwójne posty) co to znaczy "dowolna ilość" ?? to znaczy ze mogę jeść 5 kilo świniaczka na obiad i 10 na kolacje i przez to schudnę?? Oczywiście pytanie czysto teoretyczne bo nikt nie da rady pewnie tyle zjeść ale warto to rozwikłać :D jeszcze raz pozdrawiam

Gość kwiatek1309
HALOO żyje ktoś tutaj jeszcze :D może autorka albo ktoś kto to wypróbował, też bym chciał wypróbować ale najpierw muszę rozwikłać moje wątpliwości bo jak coś robić to albo dobrze albo wcale pozdrawiam