Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna noc

ZDROWY TRYB ŻYCIA

Polecane posty

i yerba mate tez chce zaczac pic...kurcze co ja juz nie bede pila to nawet na jedzenie nie bedzie czasu:P

Ja dzisiaj pomimo tego ze swieto tez troche cwiczylam...cwiczenia T.Weeb na posladki i 8 ABS na brzuch i musze stwierdzic ze moja kondycja jest tragiczna:P...eh trzeba sie wziasc ostro za siebie:) pozdrawiam:)

Cześć Dziewczyny. No to mamy śnieg. U mnie pada jak głupi. Najgorzej, że założyłam dzisiaj lekkie butki i teraz mi stopy przemarzną :( Dziękuję Wam za trzymanie kciuków. Bardzo bym chciała sobie pojechać do Nałęczowa, szczególnie że ostatnio jakoś tak ponuro jest. Co tam, nawet jak nie pojadę to i tak już raz wygrałam, a margarynkę lubię samą w sobie :) Aaliyah --- święto, nie święto ale ćwiczyć trzeba. O zdrowie trzeba dbać codziennie, a jak jest więcej czasu wolnego to tym bardziej trzeba się zająć czymś pożytecznym. Teraz jak już zima przyszła to będzie nam się chciało duuuuuuuuużo jeść. Dużo energii zużywamy na ogrzanie naszego organizmu więc trochę kalorii spalamy. Pamiętajcie żeby zadbać o siebie i żeby nic Wam nie zabrakło. Bardzo proszę. Pozdrowionka.

witajcie 🖐️ ale sie ciesze....bo spadł śnieg, śnieg....śnieeeeg :) a ja kocham zime, śnieg.....mmmmrrr....jestem dzieckiem zimy i dopiero wtedy czuje, że zyję :) pobrykałam juz z bestią po lesie ponad godzinke :) ale mieliśmy radoche :) moje maleństwo wręcz szalało :) hihihi... no dzisiaj mój drugi dzień oczyszczania:) czuje sie b. dobrze :) ale wymiękłąm wczoraj i nie wcisnęłam juz więcej kefiru...tylko 2 l :) dnia mi barkło :) dzisiaj zjadałam juz jabłko na śniadanie i popiłam troche soku :) jako, że nie mam sokowirówki, więc sobie jabłka jem :) myslałam, ze wczoraj mnie jakoś porządnie przeczyści, a tu zonk.... ciekawe jak będzie dzisiaj?? :) nie mogę się już jutra doczekać...warzywka...mniam mniam....warzywka:) jak nowa:) ja tam uwielbiam ruch :) i w zime nigdy nie tyłam jakoś specjalnie :) jak mam wolną chwilę, to biore bestie do lasu i brykamy gdzie sie da....zawsze wymęczeni wracamy :) poza tym w chacie sobie na orbitku ćwicze :) ojciec mnie namawia na robienie pompek :P...ale ja tam wole most :P pozdrawiam 🌻🌻🌻

hejja:) Aaliyah - no normalnie mi smakuje ten citrosept:) A zastanawiam sie...jaki on ma wplyw na odchudzanie..? bo ja sie nigdzie nie doczytalam:) a zebys Ty widziala z jaka ja mina czasem ta yerbe pije...ehhh czasem jak jest mocniejsza albo z pierwszego parzenia to jest po prostu okropna...:) jak nowa - no dzis padalo niesamowicie:) Ja dzis mialam troche kursowania po dworzu i za kazdym wtedy padalo:) ale fajny klimacik;) tylko zimno....:) aniseed - ja kocham jesien i ubolewam ze chyba sie koncczy...zime znosze srednio ale w tym roku mam zamiar tryskac optymizmem, hehe;) i gratuluje ze trwasz w oczyszczaniu:):) trzymamy kciuki, pewnie juz sie czujesz lepiej:) aniseed Ty tez nie lubisz citroseptu?;) dziewczyny przeciez jak go sie w wodzie rozpusci to prawie nie czuc...:) i pocieszylas mnie ze wlosy mocniejsze..bo ja mam takie slabe i ciagle wypadaja...ech:/ moze citrosept pomoze:) a jutro wstaje wczesnie i bedzie 40 minut na rowerku stacjonarnym...nie ma zmiluj . nie ma przebacz:) trzeba cwiczyc regularnie! no!;) heh buzki dla Was:)

hej🖐️ ja sie czuje normalnie :) jak kazdego innego dnia :) jakichs specjalnych zmian podczas tego oczyszczania nie zauważyłam :( zresztą co to za oczyszczanie podczas, którego NIC mnie nie oczyszcza :( 😡😡😡 nie wiem co zrobiłam źle...ale wkurza mnie to 😠 .....tak jak zawsze ćwiczyłam na orbitreku, spacerowałam po lesie 2 godziny, biegałam, podskakiwałam [nie mam długiej skakanki w domu, więc sobie podskakuję w miejscu:P] i NIC....normalnie NIC! 😡😡😡 a ja myślałam, ze mnie porządnie oczysci, a tu takie rozczarowanie 😡😡 jedyna pozytywna sprawa jest fajne uczucie w ustach po przebudzeniu, świezutki oddech :D i mniej osadu na języku :D :D i tyle....:( pozdrawiam 🌻🌻🌻

Dzień dobry. Trochę dzisiaj przysypiam w pracy bo jakoś tak nagle ciemno się zrobiło :( O kurczę! Przecież dzisiaj się weekend zaczyna :) Super! Jutro idę na imprezkę i nie mam zamiaru się oszczędzać. Właśnie, a jakby się tak zważyć (sprawdzić wagę oczywiście, nie zrozumcie mnie źle :)) przed i po imprezie? Ciekawa jestem co by wyszło. To co, ja zmykam skończyć pracę i zaraz do domku, niechaj stanie się weekend :) Papapapappapa :*

Hej dziewczyny :) Juz sie tak zbieralam i zbieralam zeby napisac do was ... Az w koncu sie zebralam :D Podoba mi sie wasze podejscie do zycia (czyt. zdrowy jego tryb ), tym bardziej ze od jakiegos czasu sama staram sie cos zmienic ... Jak mi idzie to druga sprawa:D Tzn nie jest zle ale mogloby byc lepiej ;) Na poczatku zmienilam biale pieczywo na razowe. Niestety... z jednego uzaleznienia w nastepne :D Okazalo sie ze ciemny chlebek jest pyszny, a jedzenie 5-6 kromek dziennie wcale nie wplywa dobrze na figurke :D Od maja \"wzielam sie\" za siebie. Tak wiec teraz pieczywo chrupkie (od czasu do czasu oczywiscie cos innego:D ). Woda mineralna litrami, herbata tylko zielona i czerwona (czarna bleee:/). Przedtem bylam typowa \"sowa\" - chodzilam spac ok 3-4 (czasem juz switalo), a teraz padam do lozeczka przed polnoca. Niestety sa tego niemile dla mnie konsekwencje - budze sie czasem przed osma i ... juz nie moge zasnac - istny ze mnei skowronek:D Rodzinka nie moze wyjsc z podziwu. Efekty tych zmian podobno widac, ale wg mnie jest ciagle duzo do poprawy... Aleeez sie rozpisalam ... na razie tyle - jesli mnie przyjmiecie do swojego grona to moze jeszcze kiedys \"strzele\" male wypracowanko ;) Pozdrawiam :)

🖐️ dziewczynki eh nie pisalam jeden dzien i nastala zima:P:) ktora bardzo bardzo lubie:) Karwanka 🖐️ milo nam ze sie przylaczysz i "strzelaj" wypracowania jak najczesciej:) czarna noc>>yerba sa az takie niedobre...to chyba narazie sie wstrzymam z ich piciem:) i zaczne narazie pic siemmie:)(to znaczy sprobuje:P) Ja sie doczytalam gdzies ze citrosept wspomaga kuracje odchudzajace niestety nie umiem znalezc tej strony wiec bedziesz mi musiala uwiezyc na slowo:) ale tez w gazecie gdzies tam czytalam:) aniseed>>ja tez sie dobrze czulam troche bylam rozczarowana juz wolalabym sie chyba zle czuc zeby w ogole to oczyszczanie poczuc ...no ale napewno nam i tak to oczyszczanie pomoglo:) jeju ale mnie wszystko boli po ostatnicz cwiczeniach:o masakra ale jutro cwicze zeby miec kondycje lepsza od tych panow:P http://video.interia.pl/obejrzyj,film,2559 i zeby radzic sobie w takich sytuacjach:P http://video.interia.pl/obejrzyj,film,569 papapap mileo weekendu;)

z tym, ze mnie to NIC NIC NIC nie oczyszczalo :( no moze 1 dnia po tych kefirach, a potem to juz klapa :( :( :(

dlaczego nic nie piszecie? :( znalazłam to w necie:) Dieta oczyszczająca Początek diety - 2 dni Rozpoczynamy od oczyszczenia przewodu pokarmowego z resztek zalegającej w nim treści. Takimi \'szczotkami\' jelit są: płatki owsiane, otręby pszenne, chleb razowy, grube kasze. Zawierają one specjalny rodzaj błonnika pokarmowego, który w naturalny sposób przyspiesza wydalanie. Regeneracja flory bakteryjnej - od kilku do kilkunastu dni Wprowadzamy do jadłospisu produkty, zawierające czynne biologicznie składniki i takie, które regenerują florę bakteryjną jelit. W naszym menu powinny teraz znaleźć się owoce i warzywa, takie jak np: brokuły, papryka, pomidory, natka, kapusta, cytryny, truskawki, jagody, żurawiny, morele. Zawierają one wyjątkowo dużo witamin i związków przeciwutleniających. Nie wolno zapominać o jogurtach, bo dostarczają bakterii, które rozwijając się w jelitach, zapobiegają namnażaniu się drobnoustrojów chorobotwórczych. Dieta składająca się z warzyw, owoców i jogurtu daje najlepsze efekty oczyszczające. Przepis na koktajl oczyszczający (autorstwa dietetyczki dr inż. Małgorzaty Kociemskiej-Drywień) 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 szklanka soku wielowarzywnego łyżka natki łyżeczka bazylii ząbek czosnku Zmiksowac lub jeść w postaci zupy- chłodnika dodając posiekaną czerwoną paprykę i oliwki Recepta na zioła oczyszczające (autorstwa homeopaty, irydologa dr Marka Bardadyna) ziele skrzypu polnego korzeń mniszka ziele szanty liść pokrzywy korzeń łopianu Składniki mieszamy w równych proporcjach (po 50 g). Łyżkę stołową mieszanki zaparzamy w szklance wrzątku i pijemy po obiedzie lub kolacji

hejka:) Witam Cie Karawanka:) Bardzo nam milo ze bedziesz z nami:) aniseed ale to chyba nie musi tak oczyszczac ze sie siedzi na kibelku non stop :P ;) Tylko to pewnie chodzi o wszystko, o toksyny ktore wydalasz z potem itp:) Wiec na pewno cos zyskalas po tym malym oczyszczaniu:) A ta dieta oczyszczajaca bardzo ciekawa jest;) Ja moze zrobie sobie w ten weekend co teraz bedzie jakies oczyszczanie...:) Minela mi juz pierwsze faza SB, jestem zdecydowanie lzejsza...:) Ale na oko to jeszcze z 6 kilo musze zrzucic:) Do sylwestra zdaze;) wszystko przede mna:) Ech faktycznie u nas cisza..z mojej winy tez niestety:( chcialabym pisac czesciej i naprawde staram sie jak moge ale ja ostatnio nawet na sen nie mam czasu:/ rany ja juz chce Boze NArodzenie i chce odpoczac;) hehe:) Karawanka my tu juz z dziewczynami pisalysmy i niektore z nas tez lubia nocny tryb zycia, takie sowy z nas:) A dzis na necie znalazlam specjalne strony dla \"nocnych markow\":) Jak miec z tego korzysci i takie tam, bardzo fajne:) Z checia poczytalam i przestalam sie przejmowac ze nie umiem tego zmienic;) buzki dla WAs:)

Witam was wszystkie! Moze w koncu cos dla siebie znajde na tym topiku,jesli poz olicie to chcialabym sie przylaczyc,chce sie zdrowo odzywiac i od jutra postanow ilam wprowadzic zmiany w swoim zyciu i to nie na miesiac dwa lecz na zawsze.Jutro napisze cos wiecej o sobie Bo dzis musze juz spac,rano do pracy.a wiec milej nocki!

Hello !!! Oj zrzucilam juz te 6-7 kilo ale ciagle cos nie tak ... tluszczyk jak byl tak jest - trzeba sie za cwiczenia porzadne zabrac :D Zakupilam gazetke Shape z cwiczeniami Pilates na dvd. Raz sobie troche pocwiczylam z tymi megasuperszczuplymi dziewczynkami, nawet sie porzadnie nie zmeczylam i stwierdzilam ze te cwiczenia lipne jakies... a na drugi dzien wstaje ... i co? miesnie bola !! Ha normalnie takie nic a jednak - polecam:) Tylko musze regularnie raczyc swoja osobe takim treningiem zamiast siedziec non stop przed kompem :D Pozdrawiam ;)

Witka Jak się czujecie po weekendzie? Karwanka --- witam, cieszę się że postanowiłaś zadbać o siebie. Już my tu Cię przypilnujemy, nic się nie bój :) Co do chodzenia spać to podobno ważne jest żeby się położyć przed 24 - wtedy organizm najlepiej wypoczywa. Ja zawsze jak muszę być supersprawna już od rana to staram się najpóźniej o 2330 już leżeć w łóżku. Aaliyah --- ćwicz, ćwicz, teraz poboli, ale potem już nigdy nie zaznasz tego niemiłego uczucia. Przetańczysz całą noc, a rano nie będzie nawet najmniejszego śladu po zakwasach. CO do oczyszczania się to polecam pszenicę. Teraz to dokładnie nie pamiętam jak to się stosuje, ale wiem, że przez jakiś czas tylko te ziarenka się wsuwa. Znakomicie oczyszczają cały układ pokarmowy, a ich wartość odżywcza sprawia, że człowiekowi w zupełności wystarczają. To ja kończę, życzę przyjemnego tygodnia i bądźcie dzielne :)

hej 🖐️ czarna noc:) no ja to sie nastawiłam na porządne oczyszczanie i pewnie dlatego sie rozczarowałam ;) ;) jak juz zakupię sobie wszystkie ziólka to sobie będę piła tę mieszankę z przepisu :) no i oczywiście ten koktaj oczyszczający tez będe popijała :) głownie weekendowo :) ja po SB tez czułam się lekka i brzuszek miałam płaściutki :) WITAM🌻 nowe dziewczynki :) razem będzie raźniej :) dla mnie ćwiczenia są podstawą odchudzania :) i nie żadne tam wymyślne diety, tylko dietka MŻ!!!!! ani sama dieta ani same ćw. nie zdziałają cudów :) dopiero jak się je połączy efekty będą rewelacyjne :) kochane możecie mi polecić jakieś mieszanki ziołowe, czy cos w tym stylu na ukojenie nerwów???? jak coś znacie, cos sprawdzonego, to piszcie :) no ja musze sobie teraz obiadek zrobić...kasza kuskus i gołąbeczki-mój wymysł :) i zmykam na zjaęcia...fuck, a ja myślałam, ze studiuje dziennie! :) a jeszcze słowko o oczyszczaniu :) czytałam, ze dobre jest oczyszczanie kaszą jaglaną :) pewnie kiedyś spróbuję :) pozdrawiam 🌻

Tooooo znowuuuuu jaaaaa ;) Czy jakas dobra dusza moglaby mi przyslac te ksiazeczki, o ktorych tyle tu pisalyscie? Moj e-mail: Katya80@o2.pl Z gory dzieki :)

Siemanko dziewczęta. Trochę dzisiaj zmęczona jestem to krótko będzie. Cały dzień jakiś zaganiany, nawet sobie nie mogłam strzelić chałeczki z florką :( Mam nadzieję, że wszystkie dzielnie stawiałyście czoła problemom dnia codziennego i podszeptom nierozsądnych żądzy jedzenia niezdrowych rzeczy :) Trzymam za Was kciuki przez resztę dnia i obiecuję, że jutro naskrobię coś więcej :*

No to jestem. Widzę jednak, że tym razem to Wy się obcyndalacie. Mam nadzieję, że to tylko absencja na forum, a w Waszych postanowieniach trwacie nadal dzielnie. Jak tam odchudzanko i oczyszczanko? To ostatnie to naprawdę niezła rzecz. Nawet na wadze można sporo stracić :) Najlepsze, że nagle się okazuje, że jesteśmy pełne energii i chęci do życia. Co ja mam z Wami zrobić żebyście mi nie uciekały z tego forum? No nic, zobaczymy jutro czy będzie jakaś poprawa. To ja idę zjeść sobie jakiś megazdrowy obiadek :) Papapapapa :*

ja jestem :) nie mialam za bardzo czasu na pisanie, przygotowuje si eteraz do jutrzejszej prezentacji wrrr ale starsznie mi sie nei chce:) kupilam florke:) i rzeczywiscie jest smaczna :) :D al enie mam zamiaru jej zbyt duzo zjadac:P dzisiaj sobie zjadlam troche kaszy jaglanej z otrebami i....mlekiem...wiem, wiem nie powinnam tego mleka za duzo spozywac...bo zauwazylam, ze mi szkodzi:( no ale takiej suchej kaszy nie chcialo mi sie jesc :) mam zamiar sobie zrobic tygodniowe oczyszczanie na kaszy :) ale nie wiem czy wytrzymam:) pewnie po dwoch dnaich juz nie bede mogla patrzec na kasze:P no wracam do tej prezentacji pozdrawiam 🌻

aniseed --- dzielna dziewczyna, chociaż na Ciebie mogę liczyć. Znalazłaś trochę czasu żeby się nam pokazać. Doceniam :) Z tą margaryną to jest tak, że nie musisz się nią objadać. Masz przynajmniej świadomość, że jesz coś zdrowego, coś o co zadbano żeby nie zawierało szkodliwych substancji, no i o serducho zadbało. A propos serca, dbania o nie i treningów. Jeździcie na na nartach albo deseczkach. Ja osobiście wolę snowboard. Chodzi mi o to, że jak się pojedzie w góry i ciągle smiga, to jest dopiero trening :) Już się śniegu nie mogę doczekać. Buziaczki rozsyłam wszystkim obecnym i nieobecnym. Gorąco pozdrawiam :*

HEJ 🌻 🌻 ja tez jestem:) aniseed>> musze sobie zrobic taki koktajl oczyszczajacy brzmi smakowicie:) A o oczyszczaniu kasza to tez slyszalam i tez chcialabym sobie takie cos przeprowadzic:) z ziol uspokajajacych to melise pilam ale nie dzialala na mnie az tak no albo zbyt szybkiego efektu chcialam tu masz strone z roznymi mieszankam zol do przeprowadzenia: http://www.resmedica.pl/zdart49914.html jak nowa>>jezdzisz na snowbordzie ...fajnie:)...ja sie przyznam ze jestem antytalent w sportach zimowych:P...choc moze w tym roku uda mi sie to zmienic bo na stoku fajnie mozna tluszczyk spalic:P czarna noc>>jak Ci ida kolejne etapy SB?:) buzki :):):):):)

heja uff dopiero wrociłam z uczelni....no byłam jeszcze w kinie :D wstałam o 6 ale musze jeszcze dzisiaj pojezdzic troche na orbitku :) wiecie co? w tym kinie zjadlam paczke herbatnikow i wafelkow i jest mi niedobrze! bleee odzywczailam sie od slodyczy :) jednak wole wpalaszowac zupke warzywna z maaaasą zielonej pietruchy, niz jakiegokolwiek batonika:D popijam teraz zieloną herbatkę i troche mi się poprawia samopoczucie:) nie ma to jak zdrowe zarełko :P sporty zimowe...ach i och :) ja keidys tylko na łyzwach jezdziłam:) niestety na narty i snowboarda mnei nie stac:( ale obiecałam sobie, ze jak w końcu zacznę pracowac, to kupie sobie dechę i będę smigac po stokach:) kocham zimę i wszystko co z nią związane :) podniecam się jak nie wiem co, ogladajac wyscigi narciarskie w tv :P jutro będe miała juz sokowiróweczkę:) juuuhuuuu :) był wczoraj kurier u mnie no ale ja wyskoczyłam na balety :P a propos baletu.....jak ja bym chciala umiec tańczyc jak baletnica:D hihihihihi....no i jeszcze mi sie zawsze marzyła gimnastyka artystyczna....no i jeszcze gra na skrzypcach.... ech...tyle niespelnionych marzeń....:( buuuu całuję 👄

witam :) Aniseed- po Twoim wpisku az mi sie optymistycznie zrobiło, bo też kocham, uwielbiam, przepadam :)) za zimą -jupi !!!i tez sie nie moge doczekac az nas zasypie po szyje snieg :). Dawno cos mnie tu nie było- staram się,staram jeść w miare zdrowo- z różnym skutkiem :), mnoje najwieksze grzechy to frytki i snickersy- natomisat sama siebie zaskoczyłam uwielbieniem dla zup- też z pietruszką :), 2 razy w tygodniu- znów aerobik- wracam do starych metod, w pozotslae dni rowerek.Aerobik- sprawia ze sie super czuje psychicznie- bo fizuycznie to bywa roznie, no i etraz zimno straszne, wiec trza uwazac coby sie nie przezeibic ;). A Tombaka mam w papierowej formie :), o wiele, wiele lepsze niz ebook :)

hej🖐️ no nareszcie wyeekend:) jutro mam zamiar się porządnie wyspać :) 4 dni pod rzą wstawałam o 6, więć w końcu muszę wypocząc :D właśnie czekam na kuriera :) dzownił, że będzie za 20 min...a się spóźnia :O a ja się juz nie mogę doczekac mojej sokowiróweczki :) emenems :) ja kocham! kocham!! kocham!!! zimę :D urodziłam się w zimę - nawet padał wtedy piękny śnieg...no i może dlatego tak rozkoszuję się zimą :) uwielbiam ten dźwięk skrzypiacego śniegu pod butem :) mrrrr :D a jak pada piękny śnieg to mi się od razu humor poprawia :) i lubie sobie wtedy polookac przez okno :D albo wyskoczyć z psem na spacer :D ja UWIELBIAM pietruszkę :) dodaję ją do wszystkiego, co mogę :D hihihi ja sobie myślałam, zeby kupić książki Tombaka na allegro, bo tansze niż w księgarni :) lepiej się czyta papierowa wersję niż pdf :) nooo niech ten kurier już pzyjezdza:D...nawet jeszcze snaidania nie jadłam, bo czekam i czekam na niego :D pozdrawiam 🌻

Dzieńdoberek :) Deseczkę to można zawsze wypożyczyć i to wcale tak drogo nie wychodzi. Nie wiem co prawda co to będzie w tym roku bo zapowiadają, że śniegu to raczej nam zima poskąpi. aniseed --- czekaj cierpliwie na kuriera :) ja też już się nie mogę doczekać weekendu. Tym bardziej, że jutro mój brat cioteczny ma wesele, a to oznacza... że chyba w poniedziałek się nie pojawię w pracy :D Ale będę musiała potem nadgonić :) przecież na takim weselichu to żarcia będzie ty, że nie wiem jak to zjem wszystko. Spokooooooojnie ja bym sobie nie poradziła :D No to co dziewczęta? Ćwiczymy kondycję przed zimowym szusowaniem na deseczce bądź nartach? Jakiś nowy zestaw ćwiczeń? To i odżywiać się trzeba zdrowo i porządnie, żebyśmy miały siłę na te wygłupy. Zmykam i przemiłego weekendu życzę :*

mam!!! mam!!! maaaaam!!!!!! sokowirówkę :D weeeheeee :D zaraz marchewy pójdą w ruch :) jak nowa:) no wiesz ale żeby skompletować cały sprzęt i ubiór to trzeba sporo kasy wydać, a ja nie mam nic :( stypendium mi smignęło z przed nosa:( dostanie je tylko 8 osób z listy rankingowej 😭 a ja jestem 9 😭😭😭 ja to jak zwykle nie mam szczęścia 😭😭 ale kiedys na pewno sobie uzbieram kasę i wyjadę w góry :) raz mi koleżanka proponowała wyjazd na tydzień w Alpy :) wszystko bym miała - sprzęt i ubiór za darmo...ale ja wtedy byłam spłukana:( buuu do tej pory załuję, że nie pojechałam :( brrrr wesela brrrrr dołują mnie takie imprezy brrrrr, bo wszysyc tacy szczęśliwi, tylko nie ja :( buuuuu kurde ostatnio mam taką suchą skórę, ze az mnie szczypie :) pobuszuję teraz w necie w poszukiwnaiu jakiegoś dobrego lotionu do ciała :) pozdrówencja 🌻

dziewczyny :) , mi kolega proponuje nauke jazdy na desce :D , a ja taka sierota i łamaga ostatnia:) , w każcdym razie nie moge sie doczekac juz swiat i widoku wieeelgacghnych platow sniegu sypiacych z gory :). A tak poza tym- chyba sie przez to zimno rozchorowalam grrr Aniseed- ile dalas za ta sokowirowke? pech z tym stypendium...;/ a papierowego Tombaka- o wiele leoiej sie czyta niz ebooka :) buzki dla wszystkich

o jejku.. aniseed napisalam przed chwilka dla ciebie dluuuga notke- tak ` propos suchej skory i tego okropnego sczypania- i skasowalo mi sie ...;/ Wlasnie przeczytalam 32 strony tombaka- zlamalam sie ;/ wychodzi an to,ze wszystkoc o jem jest neizdrowe, ba wrecz smiertelne ;/.. wyszlo an to,ze moge jesc tylko ryz i kasze ( nieoczyszcane=nieluskane) i chleb razowy... w odruchu desperacji- ide na frytki- a jest 20. 42 ;/ grzesznica