Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata79

kolczyk w nosie pytanie

Polecane posty

panterka 3-mam kciuki , żeby pomogło :) Tylko ona jest brązowa, najlepiej na noc nią smarować, przed snem, i jak jestes w domu np po przyjsciu ze szkoły. A rano Tribiotickiem, ja tak robilam, i już mi wszystko powoli wraca do normy. A no oczywiście do tego wszystkiego przemywaj solą fizjologiczną :) przed każdym posmarowaniem czy to tribiotickiem czy maścią ichtiolową. Pozdrówka.

Cześć wam!! Jestem na tym forum po raz pierwszy ale znam tu jedną wspaniałą koleżankę fruti:);) Tylko widze że jak na razie to mało postów piszecie:) Mam nadzieje że to forum sie rozkręci;) Serdecznie pozdrawiam fruti bo jak na razie znam tylko ją:)

Witam wszystkich ;) dolanczam sie do was xD wiec... nosek przebity mam od wczoraj... zeby bylo jasne:P Pozdrawiam ;)

:D ilona22 oj az sie zawstydziłam :D a ja znam tu 2 fajne dziewczyny , amy i ilone :):)

Gość Sandrinia
Nom raczej pojde jak nie zrezygnuje bo nie ukrywam ze sie troszke boje hehe...I maść tez sobie od razu kupie taką jak tutaj polecacie.Pozdrawiam:)

Gość Grani
ok a co z malowaniem fluidy pudry czy to nie przeszkadza?

Gość Sandi14
Nie mozesz byc spokojna heh nie przeszkadza nic :))

Gość karolinkaa1989
U zwykłej kosmetyczki pistoletem naj lepiej nic nie boli tylko msieszne uczucie pzrez chwilke ze ma sie cos w nosie bardziej boli przekucie uszu chyba:) Tylko radze zeby poprosic kosmetyczke zeby przekuła bez tej zatyczki co jest w kolczykach do uszu bo potem wielki problem zeby ja wyjac mi sie włansie przed chwilka udało ja wyjac po jakis 3 godzinach za pomoca oleju:)i sobie podrazniłam tylko dziurke i boli strasnzie:(

karolinka1989: najlepiej i najbezpieczniej u kosmetyczki. ewentualnością jest kosmetyczka w wypadku gdy nie ma się w mieście salonu (ale powinno się mieć w mieście rozumiem że na wsi ale w mieście powinien być chociaż jeden) radze wam żebyście sobie żadna z was nie robiła u koleżanki!! Fruti dziękuje:)

Gość Sowusia
Hej dzisiaj zrobiłam sobie kolczyk w nosie i leci mi krew ! Czy to normalne ?

Gość Paulina Wrocław
ja właśnie dogadałam sie z rodzicami co do kolczyka w nosie i miałam iść jutro zrobić tylko ze weszłam na jakąś stronę i tam były foty jak to wygląda i sie trochę przeraziła... xD Czym lepiej przebić pistoletem czy wenflonem?? czy to daje sie znieczulenie?? jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce we Wroclawiu to dajce znać pozdrawiam:*

Sowusia: ja myśle że to normalne. mi owszem też po przebiciu leciała krew

Gość Sowusia
Heh nooo to spox boo juz myslałam ze mi kosmetyczka zle przebiła boo jak sie pytałam znajomych to mowiły ze im nie leciała krew ;d Ale juz jest oki ;p thx :*

lina Wrocław idź do salonu piercingu. Takie rzeczy w salonie się przekłuwa bo to PIERCING sie nazywa. I nie ma znieczulenia. Bo nie powinno się znieczulać miejsc, bo potem ból (kiedy odejdzie znieczulenie) moze byc 3 razy silniejszy niż po ukłuciu. Ale naprawdę ukłucie trwa tylko 5 sek... chyba jestes duża dziewczyną a nie mała co boi się igiełki?

Sowusia widocznie trafiła Ci na jakiś nerw... a jezeli robiła pistoletem to juz jak najabrdziej mozliwe bo pistolet nie przekłuwa skóry tylko ją rozrywa na strzępki (oczywiscie tego nie widac) mi krew nie leciała, ani troszeczkę po przekłuciu i przy przekłuciu.

hmm.... fruti to w moim przypadku było inaczej bo mi leciała krew (ale tylko troszke ale leciała) więc nie wiem (może każdy to inaczej przechodzi:))

przepraszam was!!!! zrobiłam wielki błą i zobaczyłam to dopiero teraz!! najlepiej i najbezpieczniej zrobić kolczyka w salonie tatoo(sorcia za błędy ale jestem dzisiaj zakręcona:))nie widziałam tego wcześniej!! a buźka fruti:)

Gość panterka9090
karolinkaa1989 - jak ja przeczytalam to co napisałas to myślałam ze padne... ;/ największa głupota jaką słyszałam... nie dość ze kolczyk u kosmetyczki robiony to jeszcze pistoletem?????????!!!!! Boże... po pierwsze nos idzie sie przebijać do studia piercingu a nie do kosmetyczki... a po drugie jak juz do kosemtyczki to niech chociaż igłą... ale pistoletem??? pistolet rozrywa tkanki i nim mozna jedynie przebijać ucho i to płatek ucha tylko... skoro ona ci to zrobiła pistoletem to żadnych uprawień nie miała, bo nie wolno robić tego pistoletem... masakra... jeszcze kolczykiem takim jak do ucha :D:D szkoda gadac...

Gość xXSindyXx
chcem miec kolczyk w nosie ale rodzice mi nie pozwalja... :( jak mam ich przekonac.?

Gość Madziaaa123454321
nie żebym namawiała ale ja zrobiłam to w ten sposób- przebiłam a rodzice dowiedzieli się po fakcie. Rób kolca przyjdź do domu i już:) nic nie będą mieli do gadki,a jak Ci bedą kazali go wyjąć to powiedz że nie możesz bo to świeża rana i musi się zagoić( powiedz że jakiś miesiąc) jak po tym czasie dalej będą kazali ci go wyjąć to powiedz że nie da rady bo już zarósł a na końcu ma kuleczkę i nie da się go już wyjąć... mi np zarósł i już go nie wyciągnę ale ja to co innego. Nos,język teraz naszła mnie chrapka na brew... whhrrr już normalnie się doczekac nie mogę:D

Gość Sandi14
Madzia12345321 ja też tak zrobiłam he ze przyszłam po fakcie :) na poczatku mama mi nie pozwalała a puznije to juz jak mialm nic nie muwiła :))

Gość kinia12minia
ja przebijałam nosek u kosmetyczki noosek mialam przekłuty pistoletem taki jak do uszu kazdy mowi ze gorzej jest miec przebijany pistoletem ale wcale nie sama mialam i wiem wszystie moje kolezanki mialy przebijany pistoletem nos i bylo i jest wszystko ok. Polecam przeijanie pistoletem mniej bolu sekundka i juz jest kolczyk w nosku. Co do bulu to samo przebicie nie boli jedynie przez pierwsze dwa dni nosek jest opuchniety i troszke boli ale da sie wytrzymac taki maly bol ja mam 13 lat a kolczyk zrobilam sobie 3 miesiace temu juz po tygodniu nosek byl calkowicie zagojony pozdrawiam pa

Gość Sandi14
No pistoletami też czasem przebijaja ale teraz to zazwyczaj przebijają igłą Pistolet teraz to żadkość :P

Gość szczera_20
sandi ty lepiej weź się za naukę szczególnie gramatyki, bo z nią kiepsko... Właśnie takie małolaty które do kolczyka nie dorosły sobie robią,a w głowie nic nie mają...Przykre.

Gość Sandi14
Jezeli to małolata było do mnie to nie przesadzaj mam 15 lat ;// nie które sobie robią kolczyk w nosie jak mają 12 13 lat !

Gość Ajuszka
Mam 15 lat i chce miec kolczyk w nosie.Zastanawiam się jak bardzo to boli;/? Co to znaczy sterylizacja kolczyka? Gdzi moge zorbic sobie ten kolczyk w nosie i il to kosztuje ?

kinia12minia: Matko Boska!!! hahaha pistoletem u kosmetyczki??? hahaha!!! czy te kosmetyczki są nienormalne czy wy sobie jakieś bajeczki wymyślacie?? pistoletem u kosmetyczki?? najlepiej ja wam radzę pójść do salonu pircingu! (nie wiem czy dobrze napisałam) ale ja nie moge u kosmetyczki pistoletem trzymajcie mnie!! A nie wiem która to pytała o rodziców?? ale ja zrobiłam tak że powiedziałam im że to będzie prezent na urodziny że nic więcej nie będę chciała( tato coś tam pogadał pogadał ale się zgodzili) Buźka Frutka:):):)

Ajuszka: boli prawie wcale:) (może troszkę) ale to może kosztować około 70 zł nie jestem pewna bo szczerze mówiąc nie pamiętam:):):)

Gość szczera_20
Sanki jezeli uwazasz ze jestes dorosła mając 15 lat to smiech na sali. dzieci pomiedzy 0-15 lat nie powinny miec kolczykow bo wygladaja jak idiotki...

Gość Sandi14
to ty powiedizlas ja nie muwie ze uwazam ze jestem dorosa mając 15 lat ale też nie jestem dzieciakiem ;/