Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Iza, wyniki super. Bardzo sie cieszę, ze przed Tobą crio:-) dzidzia tuż tuż...gratuluje:-) Nie ma już sensu sie o nic martwić tylko patrzeć do przodu:-)

Dziewczynki - znacie jakąś dobrą i taką, która rzeczywiście pomoże na rozdwojone paznokcie ? Kurcze---w ogóle no to się zastanawiam nad tym, czy teraz jest sens coś używać nowego i sprawdzać oraz kombinować ??

Igrek- dluga ta mja droga ale tylko dlatego ze mialam poronienie i musialam odczekac swoje 3 pelne cylke kwiecien mi odpadl bo mialam zly wynik i musialam brac antybiotyk.

Iza - pisałaś o tych 3 cyklach odczekania, ale wyleciało mi z głowy.;/Za 1 razem Ci się udało, więc tym razem też od razu będzie ciąża--zobaczysz.;p

igrek- u mnie jest tak ze za drugim razem mi cos wychodzi. Pamietam egzamin na studiach jakas kobyla za 2 razem zdawalam i to na 5

iza - super wiesci:) widzisz nie ma co sie nigdy martwic na zapas;) Ja po podgladanku. jest tyle pecherzyków co było 12-16mm wiec stymuluję się dalej i w środę nastepna wizyta i moze bedzie cos konkretnie wiadomo o punkcji;)

Witajcie dziewczynki kochane :) przyjechałam chwile temu ale musiałam troche sobie dychnac bo padłam jak detka po tym dzisiejszym maratonie do Warszawy. Posłuchałam Waszych rad i pojechalam do kiliniki komunikacja miejska, nie bylo wcale zle, trafiałam wszedzie od strzała :) Nie byłam na dzisiaj zapisana ale Pan doktor mnie przyjał i to wcale nie musiałam długo czekać. Zrobiłam wczesniej badania FSH i PRG. Posiewów na dzisiaj nie miałam ale lekarz powiedział ze mam jutro dac znac tylko wtedy gdyby wyszły zle. Niestety mam podwyzszona prolaktyne i TSH. Do IVF zostałam jednak dopuszczona. Dostałam takie leki: Puregon 225j, Encorton, Folik, Bromergon, Euthyrox. Nastepna wizyta w 6dc, kolejna w 8dc i potem 30.04 lub 02.05 bedzie punkcja i prawdopodobnie 5 maja transfer. Na leki wydałam 1200 zł, w czwartek dostene pewnie kolejne recepty na nastepne dawki i moze inne leki tez. Myslalam ze tych lekow bede miała teraz troche wiecej ale nie jest tak zle :). Robiłam pierwszy raz zastrzyk w brzusio penem z Puregonem. Reka tak mi sie trzesła ze hej ;) Na szczescie zastrzyk praktycznie bezbolesny. Dostalam tez do wypelnienia ankiete przedoporacyjna. Na nastepnej wizycie mam zaplacic zaliczke 1 tys zl, w tej cenie sa juz wszytskie badania i wizyty. Mam byc godzine przed wizyta by zrobic badania z krwi. Tyle na goraco, jak cos zapomniałam napisac to pytajcie :) Buziaczki aha dzis w klinice straaszny ruch, ludzi pełno, chyba na wiosne wszyscy zapragneli sie rozmnazac :)

aha miałam tez robione USG niestety dosyc nieprzyjemne bo po pierwsze jestem w trakcie @ a po drugie szukał bardzo intensywnie lewego jajnika bo sie gdzies zapodział ..... tak intensywnie ze juz gwiazdy widziałam. Na szczescie w badaniu usg wszystko jest ok.

trzymanie przez Was kciukow jak zawsze pomogło i do programu jak widzicie zostałam dopuszczona :) Dzieki wilekie za wsparcie bo ja juz chwilami watpilam ze sie uda w tym cyklu zaczac. Teraz tylko oby wszystko ładnie rosło.

rudzia_krk- super wiesci.:) napisalas chyba wszystko z tego co ja pamietam pierwsze kilka zatrzyków jest masakryczne ale poxniej wpadasz w taka rutyne ze jak nie musisz robic sobie zastrzyków to czegoś Ci brakuje.Trzymam kciukasy :))))

iza - bardzo sie ciesze ze ten cykl nie bedzie stracony. kiedy bedziesz miala krio? malwi - ciaze sie liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. czyli to nie jest twoj 2 tydzien tylko pewnie 4. Gratuluje pieknie rosnacej bety!!!!! My jutro jedziemy do krakowa na 2 dni!!!

iza najgorszy jest zawsze ten pierwszy raz :) jutro mam nadzieje bede miala juz pewniejsza reke :) Ten pen to niegłupia sprawa naprawde, aha dostalam go z kliniki za darmo, kupiłam tylko lekarstwo do niego. zuzia-zu zapraszam do Krakowa, dzis ładna pogoda była naprawde, słoneczko pieknie swieciło, rano tylko troche padało, w Warszawie dzis troche zimnej było, poranek przywitał mnie deszczem.

zuzia-zu- dzieki za wsparcie :) jak dobrze pojdzie z moich wyliczen pewnie tydzien po majówce wszytstko zalezy kiedy dostane @

Julcia - super.;D Cieszę się.:-))A Ty z Warszawy jesteś ? Bo już nie pamiętam.:/ Iza - demotywator zar....sty.;D Uśmiałam się.:-))Mojemu M pokażę.;P Rudzia-myślałam o Tobie !! Fajnie,że sobie poradziłaś.:P Super,że wszystko rusza ! Ja też kiedyś Puregon używałam,więc spoko-nie boli prawie i łatwo się stosuje.:-)Jaki wynik TSH i Prolaktyny. Euthyrox jest na TSH, a Bromergon na Prolaktynę.Ile masz Bromergonu brać?Ja biorę 0,5 tabletki 1 raz dziennie,ale tylko tak profilaktycznie ( nie zaszkodzi dr powiedziała ).

rudzia_krk- mam kolezanke w Krakowie mieszka znamy sie z podstawowki ale niestety kontakt sie urwal a szkoda :(

aha powiedzcie mi czy wynik w 3 dc FH 6,2 i PRG 1,4 to jest dobry wynik? Bo z tego wszystkiego to nie zapytalam lekarza. Mowil mi tylko o troche za wysokiej prolaktynie i TSH. A w ogole to zawsze mialam wszystkie wyniki dobre a teraz cos mi sie organizm zbuntowal :( jak nie okres 4 dni wczesniej to hormony mi szaleja :(

Zuzia się rozszalała z wyjazdami.:P Ja też pena dostałam za free, tylko za 1 zastrzyk płaciłam jeszcze w Klinice w Lublinie w AbOvo.:-)

Rudzia - ja nie pomogę w interpretacji akurat tych wyników.:/ Znam Kraków tylko z tej strony,że 2 razy leżałam tam w szpitalu na badaniach na Kopernika w Uniwersyteckim.;/Na ginekologii endokrynologicznej. I na Krowoderską jeździłam do endokrynolog dr Sendrakowskiej.

igrek- zawsze to cos :) ale Krakow jest piękny nie moglabym mieszkac w Warszawie bo mnie przytlaczaja korki ale w Krakowie czemu nie Kraków ma swoj klimat jest piękny :)

igrek dzieki wielkie, myslalam o Was dziewczynki jadac pociagiem i mialam od razu wpasc na forum ale ponad 6 godz jazdy pociagiem mnie wykonczylo tym bardziej ze wstalam dzis o 3 rano. W pociagu zreszta zaliczylam lekkiego komara :) Zazywam: Encorton 0,005 mg 1 tabl rano po jedzneiu : 1/2 tabl w południe po jedzeniu, Bromergon 1/2 tab na noc, Euthyrox 1 tabl 1x dziennie Puregon po 225 jednostek dziennie do czwartku.

To teraz znacie mnie z Krakowa wiec jak co to wiecie do kogo pisac :) Chetnie pomoge :) A ja Warszawe to znam jak Wy ten Kraków. Dzis był moj pierwszy raz i chyba cudem nie pobladziłam ;)

A Euthyroxu ile bierzesz ? Bo ja 50 mg ! I jeszcze byłam 1 raz na tych najsłynniejszych lodach gałkach - nie pamiętam ulicy.:D

Rudzia , super. Cieszę sie, ze Wam idzie wszystko ładnie do tego transferu. Trzymam za Was kochane kciuki mocno i bardzo dopinguje. Zuzia, super pomysł z wyjazdem:-) Jeśli dobrze liczę, to teraz transfery bedą miały: Julcia, Monka, Rudzia, Iza i Igrek? Kurcze, fajnie:-) Gdzies czytałam, ze ciążę w przypadku transferów liczy sie od podania zarobków. Czyli 2 tydzień. Ciaza jest wówczas liczona tak, ze trwa 38 tygodni a nie 40. Ale nie wiem czy tak rzeczywiście jest??

A co mi radzicie dziewczęta - no bo jak będzie jutro endo ok na usg, to czekam tylko na telefon, ale z tego co mi wiadomo, no to Panie z lab będą do mnie dzwonić nawet jak będzie chyba tylko 1 komórka i się zastanawiam nad tym, czy się godzić, czy odmawiać i czekać na 2 od razu ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Bo zapisaliśmy się na 2 w sumie.

igrek Euthyrox N25 1 tabl 1x dziennie najsłynniejsze lody sa na Starowislnej, naprawde pychaaaa i duze gałki :)

igrek nie wiem co Ci doradzic, ale moze jak wszystko jest ok to moze szkoda czekac na 2 i wez wtedy te jedna, jak bedzie sie mialo udac to sie uda, czy z jedna czy z kilkoma. A najlepiej to popytaj jeszcze co jesli nie wezmiesz tej jednej, ile wtedy bedziesz musiała czekac i jak to wtedy wyglada.