Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

\"czy nie masz zadnych zobowiazan wobec panstwa w ktorym mieszkasz? Czy chcesz chodzic po spokojnych ulicach.?\" Chyba podstawowym przymusowym obowiazkiem wobec panstwa to:placenie podatkow.SJ to robia. Glosowac to nie obowiazek,nic na sile. Policja,wojsko itp instytucje sa utrzymywane z podatkow,wiec sie przyczyniajachoc w jakims stopniu. Wojsko,to nie obowiazek,bo juz od dawna wiemy,ze mozna odrobic je(sluzba zastepcza). Czy SJ mieszaja sie w polityke?Czy przeszkadzaja politykom? Najwazniejsze ze wiekszosc tj KK sie udzielaja i wystarczy,prawda? \"Co cesarskie cesarzowi,co boskie bogu\" wg ciebie co to znaczy????

Gość tuzinek
hahaha a ja mysle rozsmieszylas mnie. Tak samo jak ja zdajesz sobie sprawe ze to co powiedzialas to to nie prawda. Ludzie sa rozni czy to SJ czy zielonoswiatkowcy czy katolicy itd. wiec nie gadaj glupot ze niebylaby potrzeba policja. Dobrze wiesz zew kazdej wierze znajad sie zli ludzie i tego nie zmienisz. Czekam na inna odpowiedz gdyz tu znow stsujesz unik A ja mysle nadal nie odpowiedzias na pytanie czy oddajesz krew?

http://watchtower.org.pl/dr-prophecies.php zajrzyjcie tam... to fałszywe proroctwa które nigdy sie nie spełniły... a mimo to Oni nadal twierdzą ze ich religia jest \"prawdziwa\" Jehowa nie przyznał sie do tych proroctw i one nigdy sie nie spełniły. SJ ciągle twierdzą że byli przywódcy bładzili a ci co są teraz są \"prawdziwymi\" i ze teraz dostają \"jaśniejsze światło\" czyli to dawne było \"ciemnością\"? czyli dawne poczatki wywodzą sie z ciemnosci... \"zmieniają skórę\" w zależności od sytuacji tlumacząc później odstępstwem przywódców. Fałsz za fałszem. zacytuję wam dialog Sj na zebraniu, lata 70 : \"posuwamy się już za daleko. najpierw Armagedon miał być w 1914, potem w 1925 a teraz 1975. Na dłuzszą mete to nie przejdzie. Nie rozumię tego . jezeli Armagedon nie nastaapi w 1975 r to ponownie sie ozśmieszymy\" Hans Jurgen Twisselmann\"autentyczne przeżycia nawróconego śJ\" cytat: \" Jezeli ktoś przypominał im o błędach i niewypałach niechwalebnej przeszłości, temu próbowano ukazać, ze \" przecież teraz całkiem się to zmieniło\" \"stary \" stan wiary i poznania jest już od dawna przestarzały \"mamy nowe jaśniejsze światło\" czy rzeczywiście można dostrzec taki stały rozwój ku jasności i prawdzie w historii świadków. Czyż Towarzystwo Strażnicy przez 40 lat nie uwazało swojej nauki \" o obecności Chrystusa od 1874 za \"jasne Swiatło Jehowy\" i czyż nie było ono błędnym ognokiem A światło oczekiwania na rok 1914. czyż nie był tu znowu fałszywy blask? musiano przeciez tą datę wypełnić nowa treściąaby nie trzeba było jej całkowicie odwoływać. Czyż podobnie \"jasny płomień\" na rok 1925 i 1975 nie stał sie w końcu złudnym płomykiem migocącym tylko przez kilka lat. Jak widać w wielu wypadkach rozpoznać można nieustanne szmotanie się tu i tam, proklamowanie, odwoływanie a zatem zaprzeczanie samemu sobie\" Religia świadków jest kierowana przez FAŁSZYWYCH PROROKÓW...od takich się to wszystko zaczęło...Jahwe nigdy ich nie wypełnił...nie przyznaje się do tej religii. przepraszam za L. , chciałam bardziej osobowo....uraziłam? niechcący, bardzo ładne imię.🌻 i byłam szczera...na prawdę i piszę to tylko po to aby pomóc wam otworzyć szeroko oczy....🌻

Gość tuzinek
wedlug mniejest czas na modlitwe, dobre ale jest tez czas na sluzbe panstu. to tyle jesli chodzi o ten cytat. Nie trzeba byc obludnikiem

Gość tuzinek
poprstu pytanie czy nie potrafisz na nie odpowiedziec?

\"i piszę to tylko po to aby pomóc wam otworzyć szeroko oczy....\" Wiec robisz to.Otwarlas mi oczy i udowodnilas,juz jestem pewna ze moja religa jest najlepsza dla mnie,naj,naj,naj. Tak wlasnie mialo byc,w dniach konca lud Bozy mial byc szykanowany,ale nic nasza opoką Jehowa. Dobrze ze wszyscy ludzie nie sa tacy jak ty,przepelnieni udawana bogobojnoscia. Toba nie kieruje milosc to czuc w twoich sztucznych postach. Raz sie modlisz za kogos,a za chwilke tej samej osobie pokazujesz swoja dezaprobate. Chyba mialas juz skonczyc,czy nie? To jak ztoba jestes,jestes konsekwentna czy nie? I mnie nie przepraszaj,bo nie jest to szczere,skoro dalej probujesz cos sugerowac.

\"poprstu pytanie czy nie potrafisz na nie odpowiedziec?\" Ty tez nie odpowiadasz szczerze a wymijajaco. czy kazdy oddaje krew?

Gość o ranyyy
oj kamelia,kamelia zalosne,nudzisz juz od dluzszego czasu,czy tobie ktos tak sie narzuca,daj juz ludziom spokoj,czy nie widzisz ze nikt juz nie chce tego sluchac?

Gość tuzinek
nie prowadze takich badan, lecz mysle ze kazdy czlowiek ktoremu krew uratowala zycie powinien oddac tyle ile dostal. Gdyby kazdy podchodzil do tego tak jak SJ, Twoje dzecko nie nialoby takiej szansy. Czy moja odpowiedz Cie sastysfakcjonuje. Odpowiedz szczerze. no i na te dalsze pytania tylko bez sciemniania

Bogu za bardzo zależy na was ...i dlatego tu jestem..dlatego piszę wciaż i na okrągło to samo o jego miłosci i przebaczeniu o Jego przelanej krwi aby zapewnić wam życie wieczne...nie musicie \"handlować z nim dobrymi uczynkami\" tylko zaufajcie i przybliżcie się do Niego...wyjdzcie z ciemnosci do Jezusa proroctwa z Brooklinu to fałsz...uciekajcie stamtąd. On jest Jedyną drogą Prawdą i Życiem...nie Organizacja w której jestescie zwiazani posłuszeństwem, która zaprzecza bożemu miłosierdziu, która jest zimna jak firma z przedstawicielami handlowymi, która porównuje sie do \"arki Noego\" bo cały świat i wszyscy którzy \"do niej nie wejda\" beda zniszczeni, zmanipulowali wasze umysły strachem zapewniając bezpieczeństwo, a tylko Chrystus je daje, dlaczego nie macie pewnosci, dlaczego mądralka powiedziała że nawet śJ nie mają tej pewnosci zbawienia a sa tak gorliwi dla Boga. Bo nie jesteście ludzmi odrodzonymi i całkowicie oddanymi Chrystusowi, któremu Bóg powierzył \"wszystkie owce\" wszystkie was i nas wszystkiech ...nie tylko 144 tys. nie pozwólcie sie okradać z łaski i z daru miłości, on też jest dla was zwykłych ludzi. \"u Boga nie ma wzgledu na osobę\"...On nie robi klas...On nie dzieli...Duch w Organizacji nie jest Duchem Bożym...to duch dzielący...a taki NA PEWNO nie pochodzi od Pana

juz jestem pewna ze moja religa jest najlepsza dla mnie,naj,naj,naj. chcesz być w fałszu....twoja sprawa...mi już nic do tego, dokonałaś wyboru.

Gość o ranyyy
Nie nie mogebyc dawca krwi,ze wzgledow zdrowotnych.Ale oddaje moj maz. Satysfakcjonujace? Pytasz,zeby teraz mi dac na to odpowiedz,czy chcesz wiedziec czy zachowalam sie fair???

Gość Kameliaaaa
Tak chce byc w falszu,a teraz dajjuz mi iinnym spokoj.

Gość Marseille
Kamelio ale ja znam te historie z tymi proroctwami, nie musisz tego w kolko przypominac...Mnie to nie przeszkadza bo organizacja nie zastrzega sobie nieomylnosci, ja mam swoj rozum i kieruje sie glownie Biblia. A w miare lat przychodzilo zrozumienie. Czy ktos z SJ atakuje tutaj tak zaciecie Twoja religie?? A moglibys przeciez zaraz znalesc dziesiatki powodow, tylko po co? Widocznie nie mam urazy do Twojej religii ani do zadnej innej i kazda tak samo staram sie szanowac ... Przemysl swoje zachowanie bo naprawde to juz jest meczace .. Dlaczego Ci to tak przeszkadza ze ktos jest SJ ??

Gość tuzinek
haha a ja mysle czy Ty dzias na dwa fronty?

I mnie nie przepraszaj,bo nie jest to szczere przepraszałam za L 🌻 i tylko za L. ......za nic innego nie muszę....... i to było szczere.... wiesz wszystko....( jak kazdy SJ )...nawet to czy byłam szczera czy nie....ech....

Moge sama odpowiedziec. Oddalam krew i rowniez szpik(jednorazowo). Kamelia w falusz u jestes ty.Twoja religa przypomne ci ze rowniez jest uznawana i zaliczana do sekt.

Gość tuzinek
chce wiedziec czy zachowujesz sie fair. Mam nadzieje ze piszesz prawde iz oddaje krwe Twoj maz (chociaz tyle ile dostala twoja corka). Gdyz skorzystala z tego wielkiego daru. Ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje ;) Czekam na dalsze A tak na marginesie czy Twoj maz jest SJ tak z ciewkaosci?

Gość Marseille
Zreszta tak dyskutowalas z nami ze najwazniejsza jest wiara, to jedyne co potrzebne do zbawienia to wiara, a uczynki sie nie licza, bo miloscierdzie Boze jest tak wielkie ze dzieki przelanej krwi Jezusa wszyscy ludzie dostapia zbawienia..Sama tak mowilas, a ja wierze w Jezusa, wierze w jego doskonala ofiare przeblagalna wiec prosze, nie martw sie o nas, przeciez i tak wszyscy bedziemy zbawieni :)

Gość tuzinek
a ja mysle ale Twoj post do mnie podpisany byl nickiem o ranyyy a wczesniejszy post do kameli tez byl pod tym nickiem. Nick nawet pomaranczowy zostaje w kompie gdy nie wylaczasz kafeterii

A w miare lat przychodzilo zrozumienie. jesteś pewna ze to co teraz \"obowiazuje \" za chwilę nie będzie już \"jasnym swiatłem Jehowy\"? czyli de fakto nigdy nim nie było.... skoro Jahwe nie wypełnia proroctw znaczy się ze nie przyznaje się do nich.....i \"obrzydliwością dla niego są kłamliwe usta\"

Gość o ranyyy
ja mowie za siebie nie za "a ja mysle". myslalam,ze to pytanie bylo do wszystkich SJ,ja nim jestem. Jesli tylko do niej to nie zrozumialam.

o rannyyyyy to też L. ech...zwiększa sie populacja SJ hahahahhahaha chciałaś sobie dodać popleczników...? hahahhahaha

Gość Marseille
Jehowa wypelnia tylko te proroctwa ktore zawarl w Biblii. Nigdy na pewno nie zmieni sie nasze oczekiwanie na Krolestwo Boze, a to jest sedno sprawy.. I przestan wypominac naprawde to jest denerwujace ... Jakis tydzien temu papiez oglosil ze tzw "limbus" nie istnieje. Wiesz, a ja mialam chrzest w szpitalu bo urodzilam sie wczesniej i moja biedna mama sie bala ze jak umre to moja duszyczka nie pojdzie do nieba tylko bedzie sie poniewierac w jakims limbusie .... No i juz od jakiegos tygodnia to jest nie aktualne!! Wiec jak widzisz, takie autorytety jak KK "zaliczaja" wieksze wpadki ale jakos nikt nie wystawia im tutaj takiej listy grzechow .... dopoki wlasnie ktos tego nie sprowokuje :/

Gość tuzinek
to pytanie akurat bylo skierowane do a ja mysle. Lecz cos mi sie wydaje ze to a ja mysle odpowiedziala, ale i tak satysfakcjonuje mnie i czekam na dalsze odpowiedzi

Gość o ranyyy
obserwuje caly czas topik,nie mam stalego nicku,a co trzeba miec? "chce wiedziec czy zachowujesz sie fair. Mam nadzieje ze piszesz prawde iz oddaje krwe Twoj maz (chociaz tyle ile dostala twoja corka). Gdyz skorzystala z tego wielkiego daru" A kto ci powiedzial,ze moja corka dostala krew,co za bzdury.Chyba mnie z kims myslisz. Moj maz jest ateista.Ja jestem od 4lat SJ.Widzac co sie tutaj dzieje,nie sposob sie nie odezwac.To istna dyskryminacja. Dziwie sie tylko jak Kamelia moze robic komus uwagi,gdy sama popelniala bledy.Z tego co czytalam,to sama ma przeszlosc niezla. Organizacja SJ sklada sie z ludzi takich jak wszyscy,grzesznych i omylnych.Przyznali sie do bledu i nie tkwia w nim nadal. Ludzie jednak tacy sa............. wola wypominac czyjesc bledy,swoje pomijaja.