Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Antoinette

Kto stosował lek na trądzik DUAC?

Polecane posty

duac po otwarciu trzyma sie w temp. pokojowej - poczytajcie ulotke bo dermatolog tez czasem moze sie pomylic. ja stosowalam duac jakies 6 tygodni i wszystko zniklo. od miesiaca nie uzywam juz go i jest ok :)

Gość Marta478
Stosuję Duac od 2 tyg, mam mocno zaczerwienioną twarz, choć stosuję tylko punktowo, a krostek i czerwonych punktów przybyło mi dużo więcej niż miałam. Chciałabym zapytać Was czy to normalna reakcja?

Gość Marta478
Stosuję Duac od 2 tyg, mam mocno zaczerwienioną twarz, choć stosuję tylko punktowo, a krostek i czerwonych punktów przybyło mi dużo więcej niż miałam. Chciałabym zapytać Was czy to normalna reakcja?

jak dla mnie to powinnas pojsc do dermatologa. mnie duac w koncu bardzo podraznil i musialam to zlikwidowac kremem ze sterydem. duac nie powinien az tak bardzo podrazniac. to moze byc reakcja alergiczna na nadtlenek benzoilu. idzo do lekarza niech to obejrzy. pozdrawiam :)

Gość ona......
rewelacjo , jezeli duac tak bardzo Cie podtraznil rowniez to jak wytrwalas te 6 tyg:)? ja stosuje od pt i jak smaruje troszeczke szczypie i lekkojest zaczerwieniona ale nie jest zle:) pozdrawiam

ona ja sie uczulilam na duac w ostatnim tygodniu. jdna aplikacja wieczorem i skora zareagowala alergicznie i odstawilam go a lekarz przepisal mi krem ze sterydem i wszystko zeszlo w 3 dni a potem juz tylko differin. pozdrawiam

Gość Marta478
rewelacjo, jak wyglądało to uczulenie na duac? może rzeczywiście jestem uczulona. Byłam dziś u dermatologa, zaproponowała żebym jeszcze do konca tyg używała, a potem odstwiła jeśli to zaczerwienienie nie przejdzie. a może to dlatego, że trzymam duac w ldówce, bo tak mi powiedziała pani w aptece? dopiero teraz to skojarzyłam

dlaczego nie czytacie ulotek? duac trzyma sie po otwarciu w temp. pokojowej. ciebie duac pewnie tylko podraznil bo jesli po pierwszym nalozeniu jestes czerwona a skora szczypie to jest to podraznienie. uczulenie nastepuje z czasem. nie od pierwszego nalozenia. i u mnie objawilo sie typowa wysypka (pokrzywka) w momencie gdy mialam juz wyleczona zupelnie buzie.

Gość Marta478
po pierwszym użyciu nic się nie działo, po drugim dopiero wystąpiło zaczerwienienie, a po kolejnym więcej krostek.

to chyba mimo wszystko podraznienie. odczekaj jeszcze chwilke jak mowila dermatolog :) czlowiek nie uczula sie w ciagu 3 dni. alergia rozwija sie dluzej. chyba, ze juz wczesniej bylas uczulona na nadtlenek benzoilu.

Gość Marta478
mam nadzieję, że duac nadaje się dalszego użycia, pomimo, że leżał sobie w tej nieszczęsnej lodówce.

Gość ona......
hmmm wiecie co..mnie tez szczypie skora na policzkach i w okolicach ust..mam troszke tez tam zaczerwienione..ale na czole i brodzie nic sie nie dzieje a tam gdzie szczypie prawie nic...i niewiem moze robie zle ze stosuje tez tam gdzie nicnie mam.ale boje sie ze jak nic nie bede uzywac przeciwtradzikowego to tam gdzie nie posmaruje duackiem to wyjda syfki...no sama niewiem...mysle ze skora poprostu musi sie przyzwyczaic do tej masci..co o tym myslicie? goraco pozdrawiam!!!!:)

Gość ona......
* tam gdzie szczypie prawie nic nie mam syfkow.. sorki za blad..:P

Gość ona......
ałćććć naprawde szczypie...

szczypie bo to normalne w przypadku wiekszosci lekow przeciwtradzikowych. smarujcie cieniutka warstewke i bedzie ok. :)

Gość ona......
Rewelacjo dziekuje bardzo ze odp mi:) hmm no mam nadzieje ze bedzie ok..nigdy nie jest idelanie;p uzywalam brevoxyl to strasznie skora zlazila..teraz przez duac mam czerwona twarzyczke i to szczypanie..wyzej pisalas ze stosowalas na cala twarz wiec w tych miejscach gdzie nie mialas pryszczolkow nie mialas zaczerwienionej?A jesli mialas to te objawy ustapily? Aha i jak silny mialas tradzik?:D ale mecze Was na noc..heh buzka:*

stosowalam na cala twarz i na poczatku mialam tradzik na calej twarzy (duzy). nic mnie nie pieklo. po 4 tygodniach praktycznie mialam czysta twarz ale lekarz kazal mi dalej smarowac i smarowalam. ale coraz ciensza warstwe i wrazliwsze partie (kolo nosa, policzki przy nosie, szyja) omijalam. pozniej wszystko zniknelo i nadal mialam smarowac i jak nalozylam to strasznie mnie pieklo, nie do wytrzymania; na drugi dzien pokrzywka, cala twarz spalona. radze poczytac ten topik od poczatku bo naprawde pisanie w kolko tego samego jest trtoche meczace. milego wieczoru :)

w brevoxylu i duacu jest ta sama substancja aktywna - nadtlenek benzoilu. wysusza, podraznia, piecze - to jest napisane w skutkach ubocznych czy mozliwych dzialaniach niepozadanych. warto czasem zarknac do ulotki ;) duac oprocz tego zawiera antybiotyk

Gość ona......
no to dobrze ze to napisalas rewelacjo:) bo ja wlasnie az baardzo duzego tradziku nie mam...wiec narazie bede stosowac tam gdzie mam :) bo naprawde w tym momencie bardzo szcypie no i to zaczerwienienie...Juz nie mecze..Milego wieczoru Rewelacjo:) :*

Gość pulinek
...przegralam ze soba:(buuuuuu znowu wycisnelam:( ale zdazylam tylko jednego i przypomnialo mi sioe o was to szybko przybieglam do komputerka i mam nadzieje ze juz nie wroce do lustra:) ..a wogole to zastanawiam sie nad zlikwidowaniem lusterek na jakis czas w calej chacie...hmm pozdrawiam rewelke i pozostale tez:) ps.jak chcecie nawilzac to PO NALOZENIU DUACU jakies 15min dopiero,raczej nie przed:)

Czesc, chcialam sie spytac czy w czasie gdy uzywam ten zel na pojedyncze krostki to moge od czasu do czasu wpasc na solarium czy niebardzo??????? dziekuje z gory za odpowiedz ;-))))

Gość ona......
Wydaje mi sie ze kiedy leczysz pryszczolki to nie powinnas chodzic na solarium..bylam ostatnio u mojej pani deramatolog i tez sie o to pytalam i powiedziala ze to szkodzi ..poniewaz promieniowanie jeszcze bardziej wnika w miejsce pryszcza i powstaja przebarwienia...wiec odradzam..ja tez sie wstrzymalam..wole bycblada niz z pryszczami na twarzy..i przebarwieniami..Pozdrawiam gorąco:*:*

Gość pytankooo
uzywam duac od 2 tygodni, i nie wystepuje jakies mocne zaczerwienienie, ale pryszcze nie poznikaly, ale pojawily sie jeszcze wiecej!!! czy to normalne? mialyscie tez tak? moze na mnie nie dziala?:( aha, a pani w aptece powiedziala, ze mam trzymac w lodowce, i trzymam, a teraz czytam was sama nie wiem :O

jak masz watpliwosci gdzie trzymac duac to przeczytaj zalecenia producenta bo ja juz nie mam sily :o trzyma sie w lodowce do momentu otwarcia. sa przypadki gdzie duac spowodowal pogorszenie w pierwszych 2-3 dniach a potem nastapila poprawa. Krzysiu20 na kampanii antytradzikowej tak mial. pozdrawiam

Gość dzieki rewelacja
trzymalam go caly czas w lodowie, ale teraz wyciagnelam go. blad z mojej strony. a czy nadal bedzie mial takie same dzialanie? moze dlatego mi nie pomaga? wiem, ze przez kilka dni bylo lepiej, a teraz jak by ich wieciej, a uzywam juz dluzej niz 2 dni.

nie mam pojecia jak zmienia sie dzialanie. moze czynniki aktywne potrzebuja wyzszych temperatur aby dzialaly. ktos jesli tak zalecil to tak ma byc a panie w aptekach tez moglyby nauczyc czytac sie ulotki a nie zgadywac. milego wieczoru :)

Gość dzieki rewelacja
dzieki :) a jeszcze mam pytanko. rano smaruje sie nivea kremem i nakladam puder (przez caly dzien mam go) czy ty tez stosowalas podklad? moja kolezanka twierdzi, ze skoro sie lecze, zero make upu, zeby skora oddychala, ale jak ja tak wyjde z domu :O

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować