Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kristina

Chce wyjsc za obywatela Emiratow Arabskich...Jakie macie opinie na ten temat?

Polecane posty

już to , że nie poznałaś jego rodziny pomimo ze tam byłaś świadczy, że bardzo mocno trzymają się swoich zasad , więc powinnas naprawdę uważać. Rutkowski był detektywem i pomagał kobietom odbierać porwane dzieci i nie tylko dzieci ale i kobiety też, więzione przez mężów i ich rodziny po wyjeździe nastałę do krajów arabskich. Aż mi się wierzyć nie chce, ze jestes taka naiwna. .

Tak na marginesie moja tesciowa ma dziecko z takim jednym... nie sa juz razem od 6 lat i nie bylo jak w bajce.

Gość taaaaaa wy najwiecej wiecie
o muzlumaninach:O albo cos slyszeliscie albo cos tam widzieliscie gdzies tam typowo polskie... KRISTINA ZAPRASZAM NA FORUM "SALAM " o zwiazkach mieszanych religijnie i kulturowo, szczegolnie z muzlumaninami. zarejestruj sie i napisz cos o sobie a zobaczysz ze oni tez sa normalni http://gromader.nazwa.pl/salam/index.php a Ty Furiosly chyba nie masz zielonego pojecia o islamie i jego prawach jak takie glupoty wipisujesz o obcieciu nosa:O wspolczuje Twojej cioci bo pownie trafila na jkiegos psychola

udane moga byc te zwiazki , ktore mieszkaja tutaj . muzulmanin w Europie zachowuje sie inaczej anizeli we wlasnym kraju. ale niektorzy wywoza tam rodzine podstepem, wiec badz ostrozna.

Gość a gdzie
będziecie mieszkać? W Polsce czy tam? Bo jeśli tam to zastanów sie dobrze zanim podejmiesz taką decyzję.

nie ciotka tylko jej znajoma...wyjechala do maroka..on ją zostawil tam.. i tesciowa tak na nią najezdzala,bo nie chciala sie dostosowac.....po 2latach laskkawy mezus pozwolil jej uciec :P

Chociaz nie, slyszalam o udanych zwiazkach z muzulmaninami, w rozmowach w toku chyba, ale oni mieszkaja w polsce

Strumyczek ma rację , jesli zamieszkacie tutaj , w Niemczech czy w Anglii - obojętne- to będzie najprawdopodobniej super cały czas , ale po wyjeździe do nich - wspólczuję . Chyba, ze lubisz być niewolnicą.

bedziemy mieszkac w abu dhabi... jednak zawsze moge wrocic do londynu jak poczuje ze w abu dhabi mi sie nie spodoba, jednak wolalby abysmy oboje mieszkali tam, mi tez sie tam bardziej podoba niz w londynie...jest poprostu pieknie

no tak w kazdym razie ja te raczej nie polecam mieszkac i ICH krajac... wakacje , urlop owszem ale na stale to raczej nie... to jest CALKIEM inna kultura, religia, doslowwnie wszytsko, ja sie tym bardzo mocno interesuje wiec wiem co mowie. tak czy inaczej jest wiele szczesliwych zwiazkow mieszanych - z muzlumaninami

hmm-Arabi sa szalenie przystojni, piekni ludzie! ale wracajac do tematu- ich kultura jest silniejsza niz cokolwiek, jesli znajdziesz sie w jego kraju, to chcac czy nie chcac bedzie Ci ja narzucal, a Ty niestety bedziesz musiala zmienic swoj swiatopoglad..najlepsze wyjscie to zamieszkanie w neutralnym kraju..jesli nie on, to wplyw srodowiska moze Cie unieszczesliwic..

gdy mieszkaja oboje w polsce to zaden wyczyn ze jest miodzio, gorzej jak oboje wyjada tam...\'kiedy wejdziesz miedzy wrony, musisz krakac jak i one\' -to najczesciej na wlasnych smieciach odchodza takie ekscesy, muzulmanie dostosowuja traktowanie zon do srodowiska w ktorym sie aktualnie znajduja. byltez taki film i ksiazka na faktach, ze kobieta wyszla za maz za muzulmana, on byl super cywilizowanym lekarzem, wszystko super sie ukladalo az pojechali do jego kraju, nie pamietam juz gdzie dokladnie, niby tylko na wakacje i zaczal sie koszmar...rozdzielili ja z dzieckiem, tesciowa sie nad nia znecala, maz zaczal bic... zdaje sie ze dopiero po paru latach sie wyrwala stamtad i opisala kurcze, nie pamietam tytulu...

Kristina, czy ty czytalas te ksiazke o ktorej pisalam? Bo tam bylo dokladnie to samo: \"wrocisz, kiedy tylko bedziesz chciala....\"

Kristina mam kilka pytan... pzrede wszystkim czy on jest gleboko wierzacym i praktykujacym muzlumaninem??? czy tak samo sie zachowywal w Londynie i ZEA ? czy rozmawiacie czasem o religi - jezeli tak to jakie on ma zdanie o chrzesciajanstwie?? czy wspominal Ci cos o malzenstwie, jezeli tak to o jakim??? musisz wiedziec ze tam sa tez tzw. malzenstwa tymczasowe, o czym najczesciej nie wiedza nieswiadome dziewczyny, takie malzenstwo nie znaczy nic, to tylko swiatek n=NIGDY nie zgadzaj sie na nie!!! tylko slob w uzredzie pzry 2 swiadkach!!! a nie gdzies tam!!! PAMIETAJ! i zrob ksero paszportu tak na wszelki wypadek

A powiedz mi dlaczego dopiero po slubie macie wyjechać , to jest bardzo interesujące ? dlaczego wczesniej nie pojedziecie i nie pomieszkacie tam bez zobowiązań? Czy to cię nie zastanawia , nie daje do myslenia. On pokazał ci co chciał pokazać. Żeby uspić twoją czujność. Dlaczego teraz nie pojedziecie uwić sobie gniazdka przed slubem.

Gość alutka 50
NIE Przeczytaj sobie książkę Betty Mahmoody "Z miłości do dziecka" i "Tylko z moją córką".Może lektura tej książki uświadomi ci,że nie wszystko złoto co się świeci.Podam Ci przykład koleżanki mojej córki.Była to normalna wychowana w katolickiej wierze dziewczyna no i pobłądziła.Wyszła za mąż za araba w wieku 30 lat ma już 4 dzieci i na swoje nieszczęście dopiero 1 chłopiec.W ubiegłym roku przeszła najego wiarę w domu razem z córkami jest nikim.Jej rola sprowadza się do rodzenia dzieci i służenia mężowi i synowi.Zawsze krok za mężem.Nigdy obok albo razem.Jej mąż jest na dosyć wysokim stanowisku więc zdawać by się mogło,że człowiek światły i tolerancyjny.Nic z tego.Wiara i obyczaje są silniejsze.Nie wierzę,że ktoś z naszej kultury może być dobrze traktowany w ich kulturze.Wiem ,że to co piszę dla zakochanej kobiety na nic się zdaje bo miłość jest silniejsza ale warto pocierpieć parę miesięcy po rozstaniu niż cierpieć całe życie.

Terminator napisales: "powiedz mi dlaczego dopiero po slubie macie wyjechać , to jest bardzo interesujące ? dlaczego wczesniej nie pojedziecie i nie pomieszkacie tam bez zobowiązań" i tutaj wychodzi jak ludzie mało wiedza o tamtejszej kulturez... tam po prostu ludzi NIE MOGA sobie ot tak zamieszkac razem! turysci owszem TYLKO w hotelach, tzn kobieta i mezczyzna ale muzlumanin NIE MOZE gdy nie sa malzenstwem, juz nie wspomne o tym , ze nawet gdyby im sie to udalo arab + europejka, to wszystcy tam uwazaliby ja za prostytutke... niestety co do ksiazek to "tylko z corka" jest to zmyslona historia niestety pod publiczke film tez, choc pisali ze prawdziwa . wiekszosc innych na faktach sa

Co to jest malzenstw tymczasowe??? rozmawiamy duzo o islamie i o malrzenstwie... wg. niego nie ma zadnej roznicy pomiedzy malrzenstwami w krajach chcrzescijanskich a w krajach muzulmanskich. Nie przedstawil mnie swojej rodzinie jeszcze poniewaz jego mam nie chce aby przyporowadzal do domu kogos z kim nie jest w zwiazku malzenskim. nie uznaliby mnie wtedy za czlonka rodziny. dopiero po slubie tak. wiem ze to brzmi dziwnie. jednak znam jego siostre i brata. oboje sa w zwiazkach malzenskich. jednak ja jestem pierwsza chrzescijanka w rodzinie#, ktora zmieni wiare na islam. mowi mi duzo o tej religii. i uwazam ze jest to dobra religia...slyszalam wiele rzeczy o zwiazkach chcrzescijanek z muzulmanami i pytslam sie jego czy to prawda co ludzie mowia. on mowi ze takie rzeczy sie zdaezaja bardzo czesto jednak w bardzo religijnych rodinach. jego mam i tato sa religijni, on tez ale np teraz jest ramadan. nie powinien mnie widywac a jednak widuje. wie ze bylabym nieszczesliwa gdyby nie robil tego. jest taki sam jak ja oprocz tego ze sie modli i chodzi do meczetu czasami i nie je wieprzowinyu

no, ale odkrycia dokonałaś ? własnie o to mi chodziło !!! , zeby uświadomić tej młodej zakochanej dziewczynie, ze ma opaskę na oczach , że nie będzie mogła robić tego tam co robi tutaj i zyć tam jak zyje tutaj i wrócic jak się jej nie będzie podobało ....

Gość alutka 50
Dlaczego twierdzisz,że "tylko z moją córką" jest historią zmyśloną.To te kobiety które ratował z opresji Rutkowski też były zmyślone.Dawno temu mieszkałam w internacie w Gorzowie Wlkp.gdzie mieszkali afgańczycy i widziałamich stosunek do dziewczyn.Nikt mi nie powie,że to są mężczyżni szanujące kobiety.A ty Kristino nie podniecaj się mieszkaniem w Abu Dhabi bo życie które cię czeka nie będzie bajką.