Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kristina

Chce wyjsc za obywatela Emiratow Arabskich...Jakie macie opinie na ten temat?

Polecane posty

Gość chyba sie znalazła jakaś
jedna pomarańczowa (może to ta, która zaożyła topik, teraz się podszywa), która daje dla muzułmana dupę, kolejna k***

W Emiratach kobieta moze sama prowadzic samochod, moze chodzic sama lub z kolezankami na zakupy. Europejki moga sie ubierac normalnie aczkolwiek wskazane by bylo zebysmy uszanowaly ich kulture. W Saudi kobiecie jest ciezej. Nie moze prowadzic samochodu, nie moze kobieta nie zamezna siedziec w aucie z mezczyzna bo moga ja poprosic o dokumenty zawarcia malzenstwa i jesli takowego nie ma moze miec nieprzyjemnosci. W Saudi nawet turystki musza nosic hijab. Poza tym ciezko jest wjechac samotnej kobiecie do Saudi..na miejscu musi czekac na nia opiekun, ktory zapewni jej utrzymanie, jesli jedzie z mezem-niekoniecznie muzulmaninem- ma latwiej.

aha.. i masz racje piszac o tym podmywaniu. to sa specjalne kapiele łudu -latwiejsza forma i ghusl-calkowite obmycie.

Gość majacze..
W Emiratach jest łatwiej, to fakt. Ale to tylko dlatego, że zależy im na turystach, a dokładniej na ich kasie. Skończy się ropa, trzeba z czegoś żyć. Natomiast wszędzie indziej w muzułmański kurwidole idzie się tylko zajebać. Ich miejsce jest tam, nasze tu. Jak komuś pasuje rola szmaty to proszę bardzo, wychodźcie za mąż. Są wyjątki, jak we wszystkich materiach życia, ale one tylko potwierdzają regułę ;)

Gość fedyt
Hej, przeczytalam przed chwilka caly twoj topic, Kristino i ogarnelo mnie przerazenie... Wiem, źe nikt nie jest w stanie przekonac Cie 100% , gdyź to ty sama musisz podjac decyzje. Jednak po przeczytaniu twoich wypowiedzi zaniepokoil mnie fakt, jak wiele wymagan juz stawia TAMTA rodzina: - poznaja Cie POD WARUNKIEM ze poslubisz ich syna - poslubisz ich syna POD WARUNKIEM ZE zmienisz wiare Gdybym byla na twoim miejscu, to w takiej sytuacji zaswiecilaby sie u mnie lampka ostrzegawcza :) Nie chce sie wymadrzac na temat islamu, bo nie jestem znawczynia tej religii, ale piszę tu po prostu jako kobieta mężatka, ktora chce doradzic innej kobiecie :) Zbyt wiele znam przypadkow, w ktorych wszystko piekne i cudowne bylo przed slubem, a potem, ech..nie chce juz powtarzac tego, co napisali ludzie przede mna.. Twoj wybranek ZAWSZE bedzie sie liczyl NAJPIERW ze zdaniem swojej rodziny, zobacz, ze nawet teraz przed slubem tego nie ukrywa, jak wazne jest zdanie jego matki. A wlasciwie to jakim prawem ta kobieta nie znajac ciebie od razu dyktuje warunki jakie musi spelniac potencjalna kandydatka. Mnie sie to nie podoba, ucieklabym od faceta , chocby nie wiem jak cudny byl, gdzie pieprz rosnie po takich tekstach.. Jezeli zdecydujesz sie na wstapienie do tej rodziny, nic juz nie bedzie takie same, a ty nie bedziesz miec zadnych praw, bo w ich mniemaniu jesteś po pierwsze TYLKO KOBIETĄ i po pdrugie OBCĄ kobietą Nie wyjeźdźaj tam, źal mi Cię, bo domyslam sie ze milosc cie oslepia, ale spojrz na to trzezwym okiem, to ostatni dzwonek ...

Gość majacze..
I jeszcze jedna sprawa - z tym podmywaniem. Oni nie używają papieru bo podcierają się RĘKĄ, a potem podmywają. Jak to jest czystość to ja wolę jednak srajtaśmę.

Ja się zastanawiam po co pytasz nas się o zdanie jak widze, że i tak już jestes zdecydowana... Ja osobiście bym w życiu nie wyjechała do jego kraju przecież teraz się tyle o tym mówi... Jeszcze nie słyszałam o szczęśliwej kobiecie co tam wyjechała.

Gość majacze..
Sami my widzieli :classic_cool: Ci odchamieni w krajach Europy juz zapewne wiedzą do czego jest papier, ale ciemna masa z pustyni nie bardzo :O

Gość do majacze...
nie majacz juz na tym topiku.

Gość oni papier toaletowy
oni nos podcierają rękawem, a dupę kciukiem

majacze---> skad w Tobie tyle nienawisci? sorry ale mi przez usta by nie przeszlo nazywac inny narod, ktorego nie znam, ciemną masą! troche tolerancji! Ja znam wielu Arabow i sa to wyjatkowy inteligentni, madrzy ludzie, sa bardzo otwarci, serdecznie i przyjacielscy.

Gość taaaaaa wy najwiecej wiecie
chyba sie znalazła jakaś --------------> ja pierdole jaka Ty jestes ograniczona to mi az zal jest Ciebie idiotko:O jak ktos sie interesuje innymi kulturazmi i religiami to juz jest kurwa i daje dupy:O wes sie nie osmieszaj dzieczynko i najpierw pzreczytaj caly topiek a pozniej sie wypowiadaj... zanada... to ja pierwsza dalam jej konkretne argumenty a nie tylko "brudasy wywioza cie itp" napisalm o malzenstwch tymczasowych i co tam sie dzieje, zeby zrobila kasero paszportu itp.ale idocznie nie miesci sie to w Twojej ograniczonej glowce i wszedzie weszysz podszyw:O amfa----> ja bedac w Tunecji NIGDZIE , w zadnym wc , oprocz hotelowego nie znalazlam papieru, rezydentka kazala wszedzie nosic husteczki, moj wujek w Francji mieszkal z muzulmanami i tez mowil ze oni sie podmywaja... poza tym tutaj ciekawostka podmywaja sie lewa reka, prawa podaja na powitanie...majacze nie masz racji ze najpierw sie podcieraja reka, normalnie podmywaja jak w bidecie. ja w kazdym razie tez raczej nie wyjechalabym do innego kraju, za bardzo kocham Polske

tak wiem ze podmywaja sie lewa reka :) wiesz..ja sie na temat Tunezji nie wypowiem bo nie bylam..bylam w Emiratach, dodatkowo mam znajoma w Saudi, od ktorej wiem mnostwo rzeczy i najlepszego przyjaciela z Egiptu, z ktorym wiele rozmawiam. Generalnie bardzo sie interesuje ich kultura i religia. Nie slyszalam o braku papieru..mysle ze w niektorych reginach jest to mozliwe, nie przecze..wiadomo ze kraje arabskie dziela sie na biedniejsze i bogatsze. A podmywaja sie wszyscy po skorzystaniu z toalety.

Gość OtAK
Oni myja sie 5 razy na dzien, ale nie zmieniaja ubran po podmyciu sie. To nie prysznic tylko podmywanie sie gabka. Dlatego w wiekszosci smierdza. Bo tak naprawde to nie jest mycie. Kolezanka pracuje dla Ich linii lotniczych. Nie moze sie doczekac, az Jej kontrakt 3 letni sie skonczy. Jej doswiadczenia to: smierdza, nie maja ZADNEGO szacunku dla kobiet, ciagle potrzebna im ... uslugujaca... lenie i do tego smierdzace. Pamietaj tez, Ty nie bedziesz pania domu, tesciowa jest. Poza tym tam sa tereny bezpieczne dla turustwo czy bialych mieszkancow, ale wiekszosc jest niebezpieczna.

Gość OtAK1
tak podmywaja sie tylko tam nie ma mydla po nr.2 MUSISZ uzyc mydla. ale i recznikow jednorazowych tez tam nie widzialam. Toaltety niezbyt czyste. jest goraco i smierdzaco i Hotel 7 gwiazdek nic nie pomoze. Jest tylko dla nielicznych.

Cos na temat kobiet w Islamie: Kobieta w islamie, zajmuje bardzo wysoką oraz szlachetną pozycję. Wpływ, jaki wywiera na życie każdego muzułmanina jest przeogromny - to właśnie kobiety są naszymi pierwszymi nauczycielkami, uczestniczącymi w tworzeniu społeczności muzułmańskiej, po warunkiem, przestrzegania nauk Księgi Allaha oraz sunny Proroka sallallaahu \'alayhi wa sallam, albowiem, jedynie postępowanie zgodnie z zasadami Koranu oraz sunny gwarantuje każdemu muzułmaninowi, mężczyźnie i kobiecie unikanie błędów oraz podążanie właściwą drogą w życiu. Co zaś się tyczy żon, ich status i wpływ na spokój duszy, ukazany został bardzo przejrzyście w poniższym szlachetnym ajacie (aayah - werset), wypowiedzi Najwyższego: \"I z Jego znaków jest to, iż On stworzył dla was żony z was samych, abyście mogli odpocząć przy nich; i ustanowił między wami miłość i miłosierdzie. Zaprawdę, w tym są znaki dla tych, którzy wiedzą!\" [Sura Bizantyjczycy 30:21]

otAK1 ----- nie masz racji z tym hotelem, ja bylam w 4**** i bylo OK. no coz , powiem tylko, że dobrze usytulowani byli zadbani, pachnieli dobrymi perfumani i ubrani eleganco, natomiast kelnerzy byli rozni... na plazy tez widzialam roznych typow. ja ogolnie zakochalam sie w tej kulturze, za rok napewno pojade do Egiptu albo Turcji , moze teraz na sylwka uda mi sie na 3 dni do Egiptu pojechac. ale moim marzeniem jest Maroko albo wlasnie ZEA. moj chlopak rozwniez pzrejal ta fascynacje tylko niebardzo lubi samych Arabow:P właśnie fedyt tam najbardziej liczą się ze zdaniem matki, wręcz panuje tam jakiś kult rodzicielki. amfa----> znam te teksty o kobiecie:) widze, że też się tym interesujesz natomiast ja też spotkałam się tam ze strasznymi obrazami... jak niektórzy traktowali kobiety normalnie jak niewolnice

Gość isfoe
oczywiscie ze on nie chce zebys pracowala! chce zebys byla jego niewolinca, siedziala w domu, sprzatala , rodzila dzieci i usugiwala go w lozku bedziesz musiala byc na kazdego jego skiniecie bo bedziecie w jego kraju a jak bedziesz nieposluszna to bedzie cie bil taka jest prawda nie niszcz sobie zycia skoncz ten zwizek a sama sie przekonasz jakim czlowiekiem jest naprawde na pewno nie da ci spokoju bedzie grozil skoncz to kiedy masz jeszcze szanse!! kiedy nie jestescie malzenstwem i nie macie dzieci!

ja osobiscie spotkalam sie tylko z dobrym traktowaniem kobiet, zreszta sama bylam przez arabow traktowana prawie jak księzniczka. Na pewno maja oni inne podejscie do kobiet, do zycia bo nie zapomianajmy ze ich zyciem zadzi Sharjat, czyli prawo koraniczne. W Koranie nie ma namawiania do zlego (wiem bo czytalam), jest np zdanie ze jesli kobieta popelni grzech to mozna ja ukarac ale jesli jest dobra zona nalezy ja szanowac, jednak czy w naszej kulturze mezczyzni nie traktuja kobiet jak niewolnice? czy katolicy nie bija swoich zon? Ja mowie jeszcze raz ze znam wiele malzenstw mieszanych z muzulmaninem i sa to po prostu pary przeszczesliwe! A ja sama bardzo powaznie rozwazam zamieszkanie z UAE na stale. PS. Ja tez sie nie spotkalam nigdzie z brakiem mydla, papieru czy recznikow :)

Gość szmul
No dobra.Kolejna kretynka, która KOCHA ARABA.Potem będzie płacz ale następne pójdą w jej ślady.Czy wy jesteście nienormalne?W tamtym kręgu kulturowym nic nie znaczycie.I wiele kobiet o tym się przekonało.A tu proszę-są kolejne naiwne i zakochane.To jedź a nas nie pytaj teraz a w przyszłości nie proś o pomoc.

dla waszej wiadomosci.. NIE JESTEM ZWIAZANA Z ARABEM, JESTEM ZARECZONA Z POLAKIEM I Z NIM TAM WYJADE. KONIEC.

hmm ze tak powiem ten wyjazd to albo blizsza albo dalsza przyszlosc zalezy jak sie zycie ulozy

amfa wiec wam pyatnie, skad pomysl zeby zamieszkac w ZEA ?

Gość OtAK1
Amfa 'kamon' dziewczyno //\\ musisz wiedziec ze przesadzac kapke z najwiekszym szacunkiem od Arabow dla kobiet?????????? W zadnym kraju tego nie ma, a nagle u Arabow jest ?????????? Pracuje z nimi. Przyjezdzaja jako goscie do naszego Resortu i z setek JEDEN, ktory jest gentelmenem. Pan w wieku 50+ , ma 4 zony od 45 do 18 lat. Kilka azjackich kochanek. Wszystko jest OK, ale jak tylko cos nie jest po ich mysli. Awantura. Zemsty i ma byc tak jak oni chca. Patrzysz w oczy mordercy. Tak patrza na Ciebie. O braku mydla czy recznikow myslalam o lotnisku nie hotelach. Sprzataczki tylko czekaja na $$$$ wtedy podsuwaja Ci wszystko.

Jestes 1 osoba ktora mowi dobrze o krajach muzulmanskich. Tez uwazam iz kobieta zajmuje tam wysoka pozycje. Jesli za niego wyjde, to ja bede pania domu, w ktorym mieszkam...Nie bede mieszkala z jego rodzina. Muzulmanie sa bardzo czysci. Przynajmniej moj jest. Zawsze ladnie pachnie i jest zadbany, wiec nie mowcie ze to brudasy...

Spoko. Daliscie mi duzo do myslenia... Nie martwcie sie o mnie :) Bede ostrozna i postaram sie wszystko wybadac, jednak ufam mu i mam nadzieje, nie bedzie tak jak tutaj wiekszosc z was mowi...

Gość oj kristina
Nie będę się tu wymądrzać , kilka słów tylko do ciebie skieruję ponieważ interesuję się tą kulturą , arabowie są zadbani , szarmanccy , kulturalni itd temu nie zaprzeczę bo osobiście znam kilku , z jednym jestem związana że tak powiem ''rodzinnie'' to mąż mojej szwagierkii powiem ci jedną rzecz którą powinnaś sobie zapamiętać to jaki jest tutaj jest tak naprawde mało ważne , ważne jest to jaki będzie tam a że tam może być inny a raczej na pewno inny bedzie to dla mnie pewne , to są ludzie bardzo związani z religią i swoją kulturą i z niej nie zrezygnują a wydaje mi sie że ty na temat tej kultury nie za wiele wiesz...nie twierdzę że będzię cię bił czy cos w tym stlu ale nie będziesz miała tam takiej pozycji jak masz tutaj , nigdy , takich praw to jest po prostu zupełnie inny kraj i będziesz musiała się przystosować do ich zasad które dla nas europejczyków są często niezrozumiałe , moja szwagierka wygrała na tym że mieszkają tutaj , w Polsce i powiem ci że ten przemiłu , uprzejmy kulturalny i zakochany w niej człoweik prponował mi seks za pieniądzę , bleeee , nie szanuję ich przynajmniej tych których znam bo wydaje im się że mogą nas kobiety europejki traktować jak zwykłe k.... a wiem to od samych arabów On bardzo by chciał wyjechać do Arabii ale na szczęście ona ma bardzo mądrych rodziców i powiedzieli że przenigdy w życiu nie puszczą jej a ni wnuków

Gość krisina powinnas sie leczyc
i to od teraz :o albo to prowokacja albo naprawde jestes skonczona idiotka. 22 lata ma i raz - chcesz wychodzic za maz, dwa - chcesz wychodzic za maz za muzulmanina i w dodatku wyjechac z nim do jego kraju :o wolalabym chyba popelnic samobojstwo.