Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kristina

Chce wyjsc za obywatela Emiratow Arabskich...Jakie macie opinie na ten temat?

Polecane posty

Gość alutka 50
To jeszcze ja Jest takie przysłowie łacińskie "umyj uczesz psa a psem jest i psem pozostanie" CHOĆBYŚ zrobiła się 100 muzułmanką urodziła mu 10 synów była wzorową pod każdym względem to i tak w szergu żon będziesz na końcu.Dla nich bedziesz nieczysta.

szkoda mi cie dziewczyno , tyle ludzi radzi ci a ty po prostu w to sama zabrniesz. jezeli jego rodzice ciebie nie zaakceptuja - a prawdopodobnie tak bedzie - on bedzie cie zle traktowal , bo jest posluszny rodzicom.

Ciekawe czy jej ukochany czyta po polsku , może dorwał się do tego co napisalismy :P jakoś dziwnie zamilkła ...

Jest coś takiego, jak intuicja. I ty ją masz, ale tłumisz w sobie. Poraża cię strach przed życiem w ZEA, ale sama się oszukujesz, że tam będzie cudownie. Ciekawa jestem, czy twój narzeczony zostałby z tobą w Europie, z miłości do ciebie? Zrobiłby to dla ciebie, gdybyś o to poprosiła? Poproś. To nie musi być Londyn. Zobacz teraz, czy on potrafi dla ciebie to zrobić.

ja mysle, ze ona nie chce wiecej czytac \"takich rad\", spodziewala sie akceptacji a spotkala sie z krytyka. samo zycie. niektorzy musza sie na wlasnej skorze sparzyc aby cos zrozumiec.

smutno mi kiedy czytam te wszystkie komentarze...jego mama mowila mu ze nie wazne z kobeta jakiej narodowosci sie ozeni. bylebyl szczesliwy z nia i aby przeszla na islam. moze mnie zaakceptuja...

W Polsce nikt N I E M U S I przechodzić na inną wiarę wchodząc w związek małżeński. Ty M U S I SZ. To i wiele innych rzeczy będziesz M U S I A Ł A.

a nie pomysleliscie o tym ze skoro on tak slucha swoich rodzicow to moze nie zenilby sie ze mna , gdyby wiedzial ze mnie i tak i tak nie zakceptuja...po co mialby sobie robic problemy. wkorzystalby mnie wtedy i tyle. nawet by sie calym tym islamem i slubem nawet nie przejmowal...

Kristina - to jest innego rodzaju posluszenstwo niz ty myslisz. ale o tym sie przekonasz. on moze ciebie poslubic , ale bedziesz niewolnica.

w Polsce nie, w zadnym urzedzie cywilnym takze nie . jasne wiem to. ale w meczecie to juz inna sprawa. biarac slub w meczecie musze juz byc muzulmanka. dla jego rodziny slub cywilny to tylko papierek. wazny ale papierek. slub w meczecie jest jak przypieczetowanie zwiazku

Gość alutka 50
Kristino bardzo mi cie szkoda.Jest ci smutno wierzę bo zachwialiśmy ci poczucie bezpieczeństwa.Mogłaś nie wywoływać tego tematu.Ale zauważ,że praktycznie wszyscy sa nastawieni negatywnie do tych związków.Myślisz,że to nic nie znaczy.Napisałaś,że to był twój pierwszy mężczyzna i jesteście parę lat.Z własnego doświadczenia wiem,że lepiej wspominac pierwszą miłość niż ją zabijać.Bo potem nic ci nie zostanie.

Jak to nie słucha się swoich rodziców? Przecież dla nich żeni się z tobą teraz, żeby im cię przedstawić. Tak przynajmniej zrozumiałam. Nie jest w stanie zmienić swojej rodzinki i normalnie, jak cywilizowany europejczyk przedstawić swoją dziewczynę. Tam o wiele więcej rzeczy nie będzie mógł robić ze względu na społeczność arabską.

I powiedz czy jesteś zdecydowana na to co cię tam czeka , że może być tak jak wszyscy pisalismy. Chyba nie mozemy tak zbiorowo się mylić ?

:( no trudno chyba nie wygram..pomysle o tej przeprowadzce do Abu Dhabi... Moz erzeczywiscie nie bedzie az tak sielankowo...napewno wszystko sie zmieni po slubie...nie myslalam ze pomiedzy muzulmanami a chrzescijanami jest taka przepasc...przyjazn przyjaznia , jednak jesli chodzi o malzenstwo to juz inna sprawa

nareszcie !! Kristino , nie decyduj sie prosze na wyjazd tam. przemysl to dokladnie. a dojdziesz do wielu innych jeszcze wnioskow.

ale my z tobą nie walczymy , nam jest żal ciebie - no ale nie od dziś wiadomo ,że miłość zaślepia . Szkoda tylko, ze tobie będzie o wiele trudniej od niego odejść jesli się zawiedziesz na tej miłości - o ile w ogóle będziesz mogła wrócić, odejść . Dzieci na pewno nie !

Dobrze powiedziałaś Kristino. Między muzułmanami a chrześcijanami jest przepaść. Nigdy nie oglądałam w TV, ani nie czytałam o szczęśliwych europejskich dziewczynach, które zamieszkały ze swoimi arabskimi mężami u nich w kraju. Jeśli się mówi o takich małżeństwach, to zawsze tak, że aż mi ciarki po plecach chodzą.

Gość moda jeszcze jesteś
a takiego kundla sobie znalazłaś. Tylko Polki są takie głupie, oj głupie. Nie stać Cię na kogoś lepszego! Na własne zyczenie spaprasz sobie życie. Oni zawsze przed ślubem sa tacy mili, po ślubie będziesz miała prawdziwe piekło, a szczególnie jak się przeprowadzicie. Bedziesz błagać go o kilka groszy, bo pieniędzy mieć własnych nie będziesz miała, żadnych ubrań, kosmetyków, zabawy. Będziesz pomywaczką, kucharką, kochanką, itp. itd. Nawet z mężem nie będziesz mogła jeść posiłków. PO PROSTU GŁUPIA JESTYEŚ I TYLE! SKORO TYLE OSÓB NEGATYWNIE SIE WYPOWIADA< TO CHYBA COŚ W TYM MUSI BYĆ!

Ty nie rozmawiaj z nim , no bo co masz nadzieje od niego usłyszec . Wiadomo ,że będzie mówił , ze jestesmy rasistami itd, itp. Zrobi ci jeszcze większe \"pranie mózgu\" Porozmawiaj wreszcie ze swoimi rodzicami , rodzeństwem , kimś z najblizszych , przyjaciółmi. Chyba wystarczająco otworzylismy ci oczy, sama widzisz , ze jesteś zaslepiona.

tu rozmowa chyba z nim za wiele nie da...trzeba kogos hm...doswiadczonego w tym temacie i obiektywnego, bo ten narzeczony przeciez cie zapewni ze wszystko w porzadku...

JJesli wezme slub w Londynie I wszystko inne w Londynie to czy po rozwodzie (jesli w ogole) on zabierze dzieci? nie slyszalam o czyms takim...Owszem w Pakistanie , w Arabii, ale jesli np. zamieszkamy londynie?

Pomyśl jeszcze i o tym, że gdy będziesz już mieszkać u niego, to za każdymn razem, kiedy zechcesz gościć u siebie rodziców, będziesz prosić o to swego męża i liczyć na jego dobro, że pokryje koszty podróży. Bo swoich pieniędzy raczej nie będziesz mieć.

Gość on nie odda Ci dzieci
po prostu tacy są, porwie je i gdzieś wywiezie i tyle, a Ty zostaniesz sama, bez kasy, bez dzieci, bez perspektyw, nic tylko się powiesić

Gość czy ty naprawdę jesteś
taka ostatnia, że nie stać Cię na kogoś normalnego??????

Nie jestem ostatnia... Ale kazdy kogo znam jest dla mnie taki sam negatywnie nastawiony, jak wy tutaj...:(mimo, iz znaja go tylko z widzenia