Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kristina

Chce wyjsc za obywatela Emiratow Arabskich...Jakie macie opinie na ten temat?

Polecane posty

Kristino, powiedz mi, jak będzie wyglądało twoje życie na codzień? Co będziesz robić, mówił ci o tym? Będziesz mogła pracować zawodowo? Uczysz się języka? Znasz j. angielski, arabski?

Gość nie chce żebyś pracowała
= brak swojej kasy, o wszystko będziesz go błagać, a i tak figę dostaniesz. U nich kobiety nie pracują, bo zajmują się domem, dziećmi i na pracę już nie starcza im czasu :( ZROBIĆ CI PRANIE MÓZGU I Tyle

Po ewentualnym rozwodzie jak będzie miał taka mozliwośc ( weźmie je np. na lody podczas widzenia jakie pewnie będzie miał zagwarantowane przy rozwodzie) , to najzwyczajniej porwie ci dzieciaki , jaki dziesiątki tego typu spraw ( juz nawet dzisiaj ktoś o tym pisał) , wywiezie i tyle będziesz je widziała . I jako obywatele tamtego państwa nawet jak tam pojedziesz je odebrac , to nic z tego. I dopiero będziesz cierpiała ... nie zycze ci tego . Mam dzieci i wiem jak się je kocha.

Gość ja zmykam
trudno, nie słuchasz tych, którzy Ci dobrze radzą, to będziesz jeszcze płakała

Myslalam ze Emiraty Arabskie to kraj cywilizowany... nie tak jak Arabia Saudyjska...Nie chce rozmawiac o rozwodzie bo o tym nie mysle jeszcze...ale jesli mi dzieci zabierze to ja je odnajde chocby nie wiem co. Nie zabierze mi dzieci....

Co teraz robisz? Uczysz się? Pracujesz? Czy ty naprawdę pragniesz być tylko gospodynią domową po muzułmańsku? Czy to naprawdę jest to?

nie odnajdziesz. niedawno w niemieckiej tv ogladalam reportaz , muzulmanin (nie pamietam z jakiego kraju) porwal przed kilku laty dzieci i do tej pory slad po nich zaginal.

Pracuje...ale szczerze mowiac mam dosyc pracy. byc moze siedzenie w domu, zakupy i bycie z moim to jest to....piekny kraj ... nie myslcie ze jstem materialistka...ale takie zycie nie jest chyba zle. co zlegow gotowaniu.. kazdy gotuje...

Wyglada na to ze jednak lepiej na poczatku bedzie zostac w Londynie kilka lat izobaczyc jak to moje zycie bedzie wygladalo po slubie...

ide stad , chyba jestes malo blyskotliwa, bo niczego nie pojmujesz. pewnie tez dlatego udalo mu sie ciebie tak omotac. trzymaj sie , powodzenia.

Gość aaa aaa
szkoda słów ... nawet to co sama piszesz lub co usłyszałas od Niego, dla osoby trzeźwo myslącej brzmi cokolwiek zastanawiająco... jestes zaslepiona...

Idę oglądać telewizję. A mężowi mogę powiedzieć, żeby zrobił sobie kolację, bo oglądam film. Ciekawa jestem, czy tobie będzie tak wolno się do niego odezwać?

Jesli zechce zbarać ci dzieci to zabierze i już . I nic na to nie poradzisz chocbyś stanęła na rzęsach , nie ty pierwsza tego doświadczysz i pewnie nie ostatnia. Ale jak widać jestes jeszcze duzym dzieckiem i to tłumaczy twoje zachowanie. Jak widzę musisz sama dostać w dupę zanim cokolwiek zrozumiesz. Szkoda, że (niestety) bedziesz mocno cierpiała. Zderzenie z rzeczywistością będzie bolesne, oj bolesne. I jeszcze wspomnisz naszą rozmowe. Szkoda tylko, że nie będziesz miała okazji wejśc na forum i powiedziec \" mieliście rację \" - a to dlatego, ze nie będziesz miała mozliwości dojścia no neta jesli cie skąd wywiezie. Albo jesli zostaniesz nawet w Anglii - to będziesz się wstydziła ... A może będzie ci dobrze - może tego chcesz jak cię wywiezie , zakuta w czarne szaty, zamknie w domu pod opieka matki i rodzeństwa, bedziesz im prała, sprzątała, gotowała, rodziła dzieci, zero kontaktu z realem. I od czasu do czasu pozwoli ci wejść do łożka( bo będzie miał inne żony) , albo będzie cię uzywał po kilka razy dziennie, zapomnisz jak brzmi język polski , nawet snić nie będziesz ..... bo nie będzie o czym . Oj odechce ci się tych ichnich krajobrazów. Zamarzysz jeszcze o naszej rzeczywistości.

Gość uffffffff where are you

Gość kristin i jak tam w zwiazku

bylam w Emiratach 2 razy, robie z nimi interesy, mam tam wielu przyjaciol.. zapewniam cie ze Emiraty to cywilizowany kraj, ludzie sa otwarci i muzulmanki nie musza sie zakrywac cale. Poza tym jesli nie zmienisz religii na Islam twoj maz byc moze bedzie chcial abys nosila tylko hijab..moze bedzie chcial ale nie musi.. poza tym sama zapewne widzialas jak sie tam ubieraja europejki. Co innego Saudi..tam nawet turystki musza sie zakrywac.. Emiraty to zupelnie inna bajka. Gdybys miala jakies pytanie dotyczace Emiratow to chcetnie odpowiem. Pozdrawiam

aha..dodam jeszcze ze sama rozwazam propozycje przeprowadzenia sie tam na stale :)

Gość majacze..
Czy wy Polki musicie się zawsze pieprzyć z tymi brudasami? Gdzie nie pojadę zagranicę to turasy i inni beduini w towarzystwie Polek. Nie żeń się! Różnice kulturowe są nie do pokonania, uwierz mi wiem coś na ten temat. Chyba, że chcesz sobie spieprzyć życie..

Gość rzeczywisci majaczysz
muzulmanie akurat nie sa brudasami, nawet w religii nakazane maja obmywanie ciala iles tam razy dziennie ( przed modlitwami). Przejedz sie tramwajem w Polsce i sobie powąchaj polskich czysciochów.

Gość majacze jak widze twoje
bledy tez sa nie do pokonania:O "nie żeń się" :O "zagranicę" !!!! no wlansie widac jaka z Ciebie światowa laska hahah

Gość majacze..
Nie żeń się było z rozpędu, a zagranicę jest poprawnie ;) Więc wara tureckie suki! :classic_cool:

jesli ktos ma tak blade pojecie o muzulmanach i widzi w niech brudasow i terrorystow to rzeczywiscie roznice kulturowe sa nie do pokonania :o:o najpierw trzeba ich poznac osobiscie zeby wyrazac opinie

Gość majacze..
Uwierz mi, że znam wielu ;) Wszyscy są słodcy i zaje*biści, ale do czasu :) Coś się nie spodoba to CI pokażą gdzie Twoje miejsce :O Nie mniej jednak powodzenia życzę 🖐️🖐️🖐️

Gość muzułmanów pełno w niemczech
jak "mrówków", to się tylko pleni i zyje z zasiłków, tylko polskie kurwy z nimi się zadają!!!!!!!!!

Gość taaaaaa wy najwiecej wiecie
właśnie muzułmanie obmywają się 5 razy dziennie przed modlitwą... ci wierzący, poza tym nie używają papieru toaletowego tylko się podmywają po wizycie kibelku. hmmm ale np czytalam ze przed stosunkiem mezczyzna nie moze sie podmyc czy cos takiego amfa ja mam do Ciebie kilka pytan:) sama widzisz ze ludzie tutaj maja male pojecie o religii, tradycji i kulturze muzumanskiej. po pierwsze co znaczy Twoja stopka;) a na temat Emiratów to czy kobieta tam moze sobodnie sie poruszac, tzn sama? czy moze prowadzic samochod? z tego co wiem to tylko w Saudi nie moze, ale wiesz jak to jest w praktyce, jak mezczyzni - tubylcy na to patrza? ja bylam w tym roku w Tunezji i mimo to ze jest dosc liberalna to co sie tam napatrzylam chamstwo to masakra...

a ja osobiscie znam wiele malzenstw Polka-Muzulmanin, ktore sa szczesliwsze niz niejedno malzenstwo niemieszane. Nie mozna generalizowac.

Gość to smierdzące gnojki

Gość taaaaaa wy najwiecej wiecie
ale co wy porownujeci muzulamnow mieszkajacych na emigracji do tych co mieszkaja w swoich rodzinnych krajach:O to tak samo jak Polacy zachowuj sie w Angli, Usa czy w Niemczech... pijanstwo i kurestwo. wiadomo ze zachlysna sie nowym krajem, tym bardziej ze u siebie maja wiele rzeczy zabronionych.