Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kristina

Chce wyjsc za obywatela Emiratow Arabskich...Jakie macie opinie na ten temat?

Polecane posty

Gość alutka 50
Kristino każda religia jest dobra tylko dlaczego niektóre religie każą zabijać,wysyłają dzieci na Dżihad,dlaczego pozwalają na traktowanie kobiet jako przedmiot.Dziewczyna o której pisałam też była z katolickiej rodziny.Teraz chodzi ubrana w chusty na szaro.A mieszka w Polsce.Ona naprawdę w domu jest nikim.Tak jak jej córki.A swoją drogą jak słaba jest wiara w katolikach,że tak szybko przechodzą na inne wyznania.Może niech on zmieni swoją wiarę.

Gość alutka 50
Terminatorze myślę,że ona sama brnie w samounicestwienie i nikt jej w tym nie przeszkodzi.

Gość alutka 50
Kristino wiesz kto to jest odaliska.Jest to biała niewolnica.Boję się,że tym będziesz.

to co piszesz tutaj o wojnach , zabijaniu i wysylaniu dzieci na Jihad to nie robia tego prawdziwi muzulmanie... chrzescijanie co, nie sa pedofilami? nie zabijaja innych, nie kradna?nie gwalca? przeprawszam, ale wy nie macie o niczym pojecia. kobieta w islamie ma wiecej praw niz gdziekolwoek. przeczytajcie koran. ja przeczytalam i nie znalazlam ani jednej zlej rzeczy. nic nie pisza o zabijaniu ludzi innych wyznan. to fundamentalisci zabijaja. kobiety nie musza zakrywac glow. to ich wybor. a juz na pewno nie musza zakrywac twarzy... to zalezy od wychowania w rodzinie...

Gość kobito
masz 22 lata i ty już chcesz za mąż wychodzić? oszalałaś?

chcialam waszych opinii. dzieki. wiem jednak ze nie znacie mojego wybranka wiec nie powinnam was pytac o opinie...moja wina...

Gość anonimowaa
jak to czytam to mi sie flaki przewracaja :o dziewczyno nie pchaj sie w to, naprawde. wiem ze moze sa zwiazki mieszane udane, ale to chyba jakis niewielki odsetek. poznalam pol roku temu muzulmanina - Turka dokladnie, mieszkal i mieszka dalej w Polsce. nie slyszalam nic o tym jacy oni sa, wiec zaryzykowalam i "bylismy razem". byl wspanialy, czuly, przyjezdzal z innego miasta do mnie, nie ukrywajmy - seks tez byl. potem zaczal mowic ze musi wyjechac do kraju bo cos tam, no to ok, czemu mialam nie wierzyc. "wyjechal". dostawalam maile codziennie, dokladne opisy co tam robi etc. raz mnie podkusilo, sprawdzilam IP tych maili - bylo polskie. nadal siedzial tutaj. co sie okazalo? koles ma tu ZONE ktora przeszla na islam dla tego debila, on nic nie robi, siedzi cale dnie na necie i sie opierdala, zarywa laski (w tym zarwal mnie, no coz...), zre jak swinia, zdradzil ja 2 tygodnie po slubie, ogolnie facet kataklizm. uwolnilam sie od tego kretyna, cale szczescie, teraz mam normalnego faceta, Polaka i kochamy sie strasznie. zadnych muzulmaninow, naprawde...

Gość ja mialam 20 jak wyszlam za
maz i jestem bardzo szczesliwa co tu ma wiek do rzeczy?

Gość taaaaaa wy najwiecej wiecie
Kristinko nie zrozum mnie zle... ale po co Ty wlasciwie pzrechodzisz na islam??? wydaje mi sie ze dla niego:| nie powinnas tego robic tylko z tego powodu. ja tez sie interesuje islamem, fascynuje mnie, tak samo jak inne religie i kultury ale jestemn chrezscijanka. powiem Ci jednak ze jak pzrejdziesz na islam ti bedzie ci duuuuuuuzo latwiej z mezem, tesciowa i nowym srodowiskie. ale uwazaj na tesciowa, ona juz sie wtraca do waszego zwiazku, mysle ze bedziesz miala z nia problem. prawdopodobnie jest zakochana w synusiu :( uffff dopiero teraz pzreczytalam Twoj ostatni wpis... i wydaje mi sie jednak hmmm ze pzreszlas male pranie mozgu! mam nadzieje ze jednak nie i naprawde iwesz o czym mowisz, bo rzeczywiscie islam to piekna religia, jak inne ale ludzie sa rozni i muzlumanie do swietoszkow nie naleza tez! i prosze tylko nie pisz ze terrorysci to nie sa prawdziwi muzlumanie to tak jakby ktos napisal ze krzyzacy to nie byli prawdziwi chrzesciajnie... byli to barbarzyncy ale awlczyli w imie swojej religii a imie swojego Boga trzeba to pamietac tak czy inaczej jezeli jaest bedziesz muslima to wiele rzeczy przyjdzie Ci latwiej

dla niego a dla kogo. nie znalam islamu zanim go poznalam wiec nie ukryje ze to dla niego...praw2dziwy muzulmanin jest wdlug mnie taki jak moj facet: nie pije, nie pali, szanuje starszych. on taki jest. musi sie sluchac rodzicow co do kontaktow z kobietami, bo inaczej jego mam by odpowiednio zakonczyka nasza znajomosc. A tak jesli mnie przedstawi po slubie wszystko bedzie ok. mowi ze jego mam jest normalna, jednak religijna.

na zakończenie powiem tylko tyle, ze serce mi się ściska z żalu co przezyją twoi rodzice. Biedni rodzice. Oni chcieliby mieć dziecko koło siebie , albo przynajmniej w kontakcie , w normalnym związku ( z Polakiem) żebyś trwała w ich wierze ( tak jak za ciebie przyrzekali w kościele przy chrzcie świętym ). Matce serce pęknie. Pewnie dlatego nic im nie powiedziałaś. Zawiedziesz ich na całej linii.

Gość alutka 50
Kristino pytałaś o opinię.Widzę że się zdenerwowałaś.Dobrze masz rację kochasz swojego narzeczonego brnij w to.Twoja wola.Tylko tutaj jak będzie działa ci się krzywda masz rodzinę ,jako taki wymiar sprawiedliwości.Tam tego nie będziesz miała.Będziesz zdana tylko na siebie.Twoja wola.Może i nie wiem dużo o islamie ale dużo wiem o życiu.Nie czytałam Koranu i chyba nie chce czytać.Pytałaś co otym sądzimy.Sama widzisz co o tym sądzimy.I jeżeli zasialiśmy chociaż ziarnko niepewności to już sukces.Bo może zaczniesz myśleć głową .

Gość Nie wiesz w co wchodzisz
dziewczyno. Ja mieszkam w Niemczech, a tu pełno tej chołoty. Zmarnujesz sobie tylko życie i to na własne zyczenie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za jakiś czas założysz topik, LUDZIE POMÓŻCIE!

i niestety musze napisac jeszcze jedno, bo chyba jestem jedyna ktora pisze tu obiektywnie. jako ze wiem ze muzlumanie zdarzaja sie i zli i dobrzy a religia z zalozenia jest pokojowa....ale z wykonywaniem to roznie. niestety chyba nie bardzo dokladnie czytalam Qran skoro nie wiesz ze tam JEST O ZABIJANIU, tearz nie mam czasu szukac odpowiednich hadisow ale wierz mi ze sa takie mowiace o tym ze Mahomet kazal "karac blahowiercow mieczem" cos w tym stylu a o zakrywaniu tez jest cos w stylu "powiedzcie skromnym kobietom, zeby zakrywaly sie, moga byc odkryte rece, twarz" cos w tymn stylu powtarzam ze nieedokladnie... ja jestem na 100% pewna ze Twoja nowa rodzina bedzie od tego wymagala, tym bardziej ze sa religijni. po prostu bedziesz musiala nosic hijab , zakrywajacy wlosy, modl sie zeby nie kazali zalozyc Ci niqab zakrywajacy wszystko oprocz oczu. ale Tobie jako muzulmance nie powinno to przeszkadzac, zobaczysz tam bedziesz postrzegana jako skromna kobieta, szanowana mezatka, gdybys ubierala sie po europejsku zapewne uwazaliby Cie za prostytutke a Twojego meza za glupka

Gość przegrałaś zycie...

Gość alutka 50
Terminatorze to dlatego,że chyba tak naprawde to wstydzi się przed rodzicami tego związku i dobrze wie co oni mogą myśleć na ten temat.Życzę jej ,zeby jej przyszła teściowa była dobra bo inaczej szkoda dziewczyny.

Gość nie rób tego
ja tez poślubiłam wyznawcę islamu i o mało tego nie przypłaciłam zyciem. W porę uciekłam!!!! Długo by opowiadać!

A teraz przelicz sobie ile osób wzieło udział w tej rozmowie i zobacz jaki był wynik za i przeciw ! Powodzenia.

Gość anonimowaa
ona juz wybrala, mysle ze temat jest skonczony, ona nie pyta nas o zdanie, ona wymusza przyznanie jej racji. ok, masz racje - wejdz w to gowno, ale pamietaj ze mozesz z niego nie wyjsc, a bedzie smierdzialo, oj bedzie...

a czy Twoi rodzice wiedza ze chcesz pzrejsc na islam??? to jest wielki cios dla rodziny!

Ale tylko chiałabyś ???? Nie będą , bo pewnie powiesz im po fakcie. Tak się z nimi liczysz. bardziej obchodzi cie żeby było tak jak jego rodzice chcą. Dlaczego on skoro jest tak dobrym człowiekiem nie zrobił nic w kierunku aby mieć twoich rodziców za soba. Jesli tak cię kocha, to powinien zrobić wszystko aby twoi rodzice i jego pokochali. A tak - zachowuje się jak złodziej ...

Gość alutka 50
Kristino to że twoi rodzice nic nie wiedzą i podporządkowałaś się woli jego rodziców świadczy o tym ,że już robisz jak ci każe.Oderwana od swojej skazana na jego.Powodzenia.

Gość sorry ale itufio
jestes bardzo naiwna po tym co piszesz widac ze niezle ci juz namieszal w glowie.. jak jego rodzice moga traktowac cie jak jego ZABAWKE skoro jestesie razem 4 lata! dziewczyno czy ty wogole nic nie rozumiesz? bedziesz jego niewolnica! bedziesz gotowala, sprzatala calej rodzinie, rodzila mu dzieci, nie bedziesz mogla kontakowac sie z rodzina (zabroni ci na 100%!) o interecie nie ma mowy, zakupach poza tym bedziesz musiala byc pokryta tymi szmatami co to za zycie ??? odpowiedz sobie sama czy chcesz takiego zycia w wieku 22 lat! poza tym zaczeliscie byc razem gdy mialas 18 lat wiec przyzyczailas do niego i rozumiem ze duzo dla ciebie znaczy bo jestescie ze soba 4 lata i byl twoim pierwyszm mezczyzna ale takie zycie to nie zycie wszyscy muzulmanie sa tacy sami, przykro mi taka jest prawda na poczatku (tak, nawet wiele lat!) sa bardzo dobrzy, kochajacy, szanuja kobiety, zgrywaja super extra facetow! ale to tylko maska! prosze nie niszcz spbie swiadomie zycia jestes mloda mozesz zyc pieknie byc wolna

Masz tylko 22 lata i jesteś naiwna jak dziecko. Skoro twój narzeczony nie zachowuje się po europejsku w stosunku do swoich rodziców (sprawa z przedstawieniem cię), to i ty nie będziesz mogła u niego w kraju zachowywać się po europejsku. Wiesz z czego rezygnujesz? Wyliczyć ci? Np. z decydowania o waszej przyszłości, chodzenia w krótkiej spódniczce, wyjścia do pubu z koleżankami, zapraszania do domu kogo chcesz, z widywania się ze swoimi rodzicami, plażowania w bikini, posiadania własnego konta być może, wypowiadania się na każdy temat ..... ufff!!! szkoda mówić.

Gość sorry ale itufio
powiem ci cos jeszcze jego rodzice NIGDY cie nie zaakceptuja bo jestes biala nawet jesli przejdziesz na islam martnujesz sobie zycie mala

Być może jego rodzice chcieliby ją zaakceptować jako europejkę, ale nie będą mogli, bo się narażą przed arabską społecznością.