Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość APOLINA

NO I NIECH NI KTÓRAŚ POWIE, ZE TO CHAMSTWO CIEŻARNYCH!

Polecane posty

Gość Ajajajajajjj
nie opowiadam się po żadnej ze stron - ani ciężarnych (którą sama jestem) ani tzw "reszty". Chciałam tylko napisać o zjawisku które obserwuję wokół siebie. Jestem w 6 miesiącu więc brzuch już widać. Smieszy mnie reakcja ludzi np. w hipermarketach w kolejkach do kas i tego typu miejscach. A mianowicie "niezauważanie" ciężarnej, odwracanie głowy, oglądanie regałów w gumami do żucia itp. Wg zasady: nie widzę problemu więc go nie ma.

Ajajajajajjj i doszłaś do sedna problemu. Ja, ale tylko jako jednostka nie wypowiadam się teraz na rzecz ogółu. Nie prosiłam nigdy o ustąpienie miejsca w komunikacji miejskiej, że się powtórzę doszłam do wniosku, iż jak człowiek chcę to zobaczy. Podkreślam jednak nie prosiłam, ale też nie wymagałam. Jak ktoś ustąpił to bardzo miło i podziękować umiałam, ale jak odwrócił głowę nie miałam pretensji.

Do poprzedniczki - wyobraź sobie, że takie same reakcje obserwowały staruszki, kiedy ty jeździłaś środkami komunikacji miejskiej do szkoły. I obserwują nadal. Może nie dotyczy to ciebie akurat, ale dużej części młodzieży. To nie jest tak, że świat nagle uwziął się na święte ciężarne. Są osoby, które ustępują, i sa osoby, które nie. I tyle. A co do marketów - moze problem ich rzeczywiscie nie dotyczy? Kiedy stoję w normalnej kasie, oczekuję, że cieżarna pójdzie do specjalnej. Jeśli tego nie robi (czyli stanie w kolejce jej nie przeszkadza), tylko ustawia sie za mną, to jakoś nie czuję pędu do otaczania jej moją troskliwością... brak słów - ja rozumiem i ty rozumiesz, ale wystarczy napisać coś przeciwko takiej paniusi i natychmiast otrzymujesz od jakiejś pomarańczy taką wiązankę: \"mam nadzieje ze trafisz na osoby rownie bezlitosne jak ty kiedy bedziesz w ciazy. moze wtedy cos zrozumiesz. na razie nie uwazam ze ejst sens rozmawiac z osoba o twoim poziomie intelektualnym. Pozrdawiam. Zrob cos dla siebie -wysil sie i przemysl to i owo. Licze w duchu na to ze to anonimowosc na tym forum sklania cie do takich opinii a w rzeczywistosci jednak masz w sobie troche ludzkich odruchow.\" Już abstrahując od głupiutkiej treści, ale styl jak z Mody na Sukces, naprawdę... :-O

Gość Ajajajajajjj
ja się w ciąży czuję dobrze - nie potrzebuję ustępowania i przepuszczania, dlatego tak bawi mnie ludzka reakcja. No bo z jednej strony wypada potraktować w sposób uptrzywilejowany ciężarną a z drugiej strony.....

Wypada - oczywiście, że tak. Ale nie tylko ciężarną przecież. Ja zakupy w markecie robię raz na tydzień, wózek mam pełny. Jak za mną stoi człowiek z dzieckiem, a w wózku ma tylko na dnie - czemu go nie przepuścić? Jak stoi koło mnie staruszka i wpatruje się w słoiki z musztardą - czemu nie zapytać: moze nie widzi za dobrze cen, moze nie umie dosięgnąc do ulubionej? To nic nie kosztuje, a wiele można zyskać...

Gość obserwatorka1977
do o_ rany wg mnie probujecie tu udowodnic ze chamstwo jest w porzadku. A ty nie umiesz pogodzic sie z tym ze ktos moze miec inne poglady. Twoim "argumentem" jest uogolnianie i obrazanie innych. Tylko ty jestes taka prawa i wspaniala. Szczerze mowiac jeste w tym zalosna. Przy okazji - sadzac z ostatniego wpisu ogladasz Mode na sukces z zapartym tchem.

Gość Marla787
o rany - spokojnie, oddychaj gleboko:)

Gość Steffi
o_rany -pewnie nie masz faceta ani widokow na zwiazek i dlatego jestes taka zajadla wobec ciezarnych kobiet ktore bezczelnie chodza w ciazy na zakupy razem z mezem- czy to jest powod?

Gość obserwatorka1977
brak mi slow... - czy to ty "o_rany"? a jak nie masz nic do napisania to po prostu nie pisz.

Gość obserwatorka1977
ukrywanie sie? dla mnie kolor nie ma znaczenia, pisze co mysle i tyle.

Gość obserwatorka1977
i w ogole co ma piernik....? dziecinada:-) kolorek nie ten. bola cie oczy to sama jestes sobie winna (jak ciezarna) bo siedzisz przed kompem.

Gość obserwatorka1977
i w ogole co ma piernik....? dziecinada:-) kolorek nie ten. bola cie oczy to sama jestes sobie winna (jak ciezarna) bo siedzisz przed kompem.

Gość obserwatorka1977
:-)

Gość obserwatorka1977
jestes zabawna, doprawdy

brak mi słów - nie warto. Właśnie się dowiedziałam, że nie mam męża. To po cholerę użeram się z teściową, moze mi powiesz...? :-D Muszę przemyśleć całe swoje życie, o jak to dobrze, że pomarańczki mi to uświadomiły... :P

Gość Steffi
o_rany ty sie chyba ze wszystkimi uzerasz? biedna tesciowa, biedny maz.

Steffi - jak on żył bez twojego współczucia...? Biedactwo takie... :-D Wzruszająca jest ta wasza pomarańczowa empatia. I mąz, i teściowa na pewno poczują się lepiej, jak im przekażę, że jakiś anonim z kafe im współczuje. Dziękuję serdecznie w ich imieniu! A co z moimi przyjaciółmi, rodzicami, dalszą rodziną, znajomymi, współpracownikami, sąsiadami, zwierzętami? Nie znajdzie sie dla nich odrobina współczucia w twoim ogromnym serduszku...?

Gość Steffi
a tak na marginesie - bez mojego wspolczucia zylo im sie pewnie calkiem niezle, pytanie jak im sie zyje z toba, bo chyba nie najlepiej skoro sie uzerasz jak napisalas z matka swego meza. ale przeciez obiecalas przemyslec swoje zycie wiec jest szansa ze sie zmienisz?:-) zachecam bo zyska na tym cale spoleczenstwo. coz...wobec tego zostawiam cie z twoimi myslami i przemysleniami. Pa, zegnaj:->

Gość Side -effect
Lepiej zapobiegać niz leczyć>make love no children> to nie bedziecie narzekać.

Gość APOLINA
ale wy chyba czytać nie umiecie!!!!!!!!!!!!!! napisałam, ze nie miałam zamiru korzystac z kasy dla cieżarnych (nawet mi to przez myśl nie przeszło) dlatego ustawiłam sie do zwykłej, ale okazałao sie, że zosatła przerobiona na taką do 5 produktów. zdarzyło sie tak 2 razy! (męża wysłałam jeszcze po przyprawy, bo mi sie przypomniało, dlatego ja stalam, a że mąż jest średnio zorientowany, co gdzie jest w sklepie, troche to trwało) ale po 10 minutach odsylania od kasy do kasy, postanowiłam skorzystać ze swojego prawa i uważam, że uwagi osób "nie w ciaży" stojących przy tej kasie były zbędne. tym bardziej, ze bylam uprzejma, a na komentarze też nie zareagowałam. choc z natury jestem nerwusem. a insynuacje, ze pewnie w życiu nic nie osiągnełam i chciałam sobie porządzić...hmm bez komentarza. i jeszcze raz pisze: nie uważam sie za świętą krowę, przez to, ze jestem w ciaży! p.s. czy wasz mąż zawsze zrobi takie zakupy o jakie go prosicie, bo mój rzadko

Apollino mój niestety też... Szkoda, że na kafe już nie ma szans na kulturalną dyskusję od razu sypią się wyzwiska i to na każdym topiku na dowolny temat.

Gość obserwatorka1977
APOLINA - teraz pewnie "wjada" na Twego meza, ale nie martw sie. Przykro tylko ze tacy ludzie maja odwage wyglaszac swoje chore poglady. A moze moje panie przedstawilybyscie sie z imienia i nazwiska skoro jestescie takie dumne ze swoich przekonan.

Gość Side -effect
No to wytresuj trochę swojego chlopa i bedzie wszystko ok ... bo zakupy to nie mesjanizm.Jak widze jestes z kims a jednak sama-to przykre.

Gość Side -effect
Jesli juz teraz nie potrafi byc pomocny ..aż boję sie pomyśleć co będzie potem

Gość APOLINA
side---jak miło, ze mogę liczyć na twoje wspólczucie odnośnie męża, szkoda, ze nie przepuściłabyś mnie w kolejce! bólu pleców jakoś chyba byś mi nie współczuła