Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

mini klub miłośników zwierząt-2

Polecane posty

patrycja --> może kocyk elektryczny też mu przypadnie do gustu? :) Kaja właśnie wcina surową marchewkę :) a w misce sucha karma od wczoraj leży :D i pogoda dziś wspaniała :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) pozdrawiam ❤️ 🌻

dziewczyny, witajcie patrycja :) cóż, czasami naszym pupilom bardzo pasują rzeczy wydawałoby się, abstrakcyjne ;) moje kocurzysko właśnie zjadło porcję mięska, a poprawiło ciastem z kremem. Ja wiem, że to niezbyt zdrowo, ale skoro on to lubi... Nie choruje... Więc pozwalam mu na takie szaleństwa, oczywiście w rozsądnych granicach. No, i jak przystało na piecucha, śpi teraz (w jakiejś dziwnej wiszącej pozycji :) ) na kaloryferze.

witam dziewczyny. kocyk tez ma i tak szczerze mowiac to ma wszystko co chce a po zarelko tez jezdze kawal drogi zeby mial swierzutkie i najlepsze .jak go kupilam dla corki 8 lat temu to jak lazil po domu to sie go balam jak nie wiem co,a dzisiaj to moja milosc.ech jak mozna kochac takie gadzisko.to jest taki moj smok.jest naprawde wielki i sliczny :)

Musi byc sliczny, taki duzy, zielony. Netta moje psiaki jedza sucha karme Axel je specjalna karme dla psow z problemami zoldkowymi Royal Canin, a Oskar jada Nutre Nuggats dla szczeniat, ale i tak najbardziej lubi Pedigree, albo gotowane zarelko. Pozdrawiam wszystkich.

on juz nie jest taki zieloniutki ,te smoki jak sa starsze to zmienia im sie troche kolor robia sie takie brazowo/zolte /zielone.zieloniutki jest jak jest maly .a on to juz jest taki dorosly smok.moja corka mi mowi ze chcialaby byc na jego miejscu jesli chodzi o opieke nad nim. :) pozdrawiam wszystkich milosnikow zwierzat :)

Hejka:) Pozdrawiam wszystkich 👄 ale że mam ograniczony czas, to napiszę na razie tylko do patrycji. Możesz przesłać mi fotkę jakąś jego na @. Mowa o Twoim smoku. Mój synuś marzy o jaszczurowatym przyjacielu ale ja się nie zgadzam z racji jego wyglądu dość gadziowatego. Ale Ty tak pięknie o nim piszesz, że może i ja bym się przyzwyczaiła. Może nie do jego chodzenia po domu :O ale chociaż mieszkania razem :) Możesz coś wiećej napisać o nim? Gosia:) SHirusia:) kasik999:) anuśk_a:) Izunia30:) Netta:) MeganJot:) Meandra123:) psia maniaczka :) axxk:)

witam was. napiszmi ile twoj syn ma lat.przy takiej gadzince jak jest maly jest troche pracy i trzeba go oswajac.po drugie koszty nie sa male utrzymania-swiatlo w dzien i w noc bo musi byc dogrzewany no i jedzenie .na poczatku jak legwan jest maly je miesko i warzywa ,a miesko to noworodki myszek i malutkich szczurkow,maczniaki ,swierszcze i wiele innych smakolykow.owoce egzotyczne ,warzywa ,kielki i duzo bym mogla pisac ile i co on je. zdjecia robione byly z oddali wiec nie pokazuja go w calej krasie :),ale wazy 5 kg i powiem wam szczerze kocham go bardzo i nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo to tak z jak innymi zwierzakami jest to czlonek rodziny.a na roznego rodzaju imprezach ma swoja muszke i jest zawsze wymeczony. :).tylko nie chcialybyscie widziec jak jest zly :) tylko ze ja wiem juz jak wyglada jego wscieklosc i jak lazi po domu to wiem co chce zrobic i gdzie wejsc.poprosty wiem o co mu chodzi. pozdrawiam

Zapisuję się do waszego klubu miłośników zwierząt.Przez mój dom przewinęło się dużo stworzeń.Aktualny stan to -nowofunlad suczka Diana -terier pies. Filip Właśnie się wściekam bo pada a moja sunia koniecznie chce być w domu.Tego małego to wstawie do wanny umyję łapki i jest dobrze.Z tą dużą jest trochę więcej problemów.Siada i sama łapy podaje do wytarcia ale nie jestem w stanie oczyścic tego futra.Pozostaje mi mycie podłóg.Nie pomaga też zamykanie drzwi zewnętrznych ponieważ sama je otwiera i wchodzi.Wtedy jest masakra.

axxk- kanapowiec to mało powiedziane.Te psy czują się pełnoprawnymi członkami naszej rodziny.A my coż ? co można zrobić jak 50 kg pies ładuję sie na kanapę.Dobrze,że jest suczką bo psy nowofunlandy są dużo więlsze i dużo cięższe.Uważam,że zwierzęta powinni mieć ludzie którzy lubią wokół siebie stworzonka.Chociaż przyznam się ,że nie przepadam za gadami i płazami.

moja poprzednia sunia wyżeł niemiecki 40 kg w nocy jak spałam tez właziła na łóżko i to od ściany zapierała sie i mnie spychała na podłoge - nieraz tak lądowałam w nocy:)

Axxk twoj wyżeł wazył 40 kg?? wow moja to niecale 30 waży Mój suczka przez to ze te sie rozpycha spi z brzegu, nieraz jak sie kladzie to odbija mi sie o plecy

Patrycja Twoj gadzik jest przepiekny, taki duzy. Winnie masz pieknego psa.Nowofunlandy sa piekne,dobrze ze nie masz psa nowofunlanda to znaczy wyobraz sobie nowofunlanda na kanapie, albo w lozku. To bylo by straszne. Pozdrawiam wszystkich

Hejka:D Bardzo się cieszę, że przybywa nas :) Winnie i Szam_anka 🌻 witam :) axxk//:D Czy to ta sama malutka świnka, której mam zdjęcia? :) bardzo się zmieniła, przede wszystkim dorosła, ale widzę, że i wyglądowo też :) Nadal jest piękna :) A tak to świetnie czyta się o kotkach i pieskach :) kasik999:) gosia:) dla Was po buziaku 👄 :) patrycja//:) Smok przepiękny! poważnie :) Zupełnie inaczej patrzy się na niego z perspektywy, że jest u kogoś. Ale gdybym tak weszła do kuchni i coś takiego siedziało mi na blacie to bym chyba umarła. Syn ma 12 lat i obawiam się, że jego zapał i zaangażowanie może być słabe. Ale do tej pory miał chomiki, świnki, żołwia, psy... a od bardzo dawna mówi właśnie o jaszczurowatym. Może dotychczasowe zwierzątka nie są jego wymażonym? Tylko co to będzie, kiedy jednak mnie pozostanie opieka nad nim? :O Sama dieta już mnie zmroziła ;) Mieszkasz w Polsce? Gdzie go trzymasz? Zdaje się, że są jakieś specjalne klatki dla nich. Czy on gryzie? Jak się go osfaja? Sama widzisz, mnóstwo pytań :D pozdrawiam dziewczyny i na razie lecę...miłego dnia! :)

hej, moja koleżanka miała kiedyś takiego gada :) ale odkąd zmieniła miejsce zamieszkania ma straszne problemy ze zdrówkiem swoich zwierzaków :O najpierw bernardyn padł na padaczkę :) potem właśnie ten gad miał problemy zdrowotne i nawet wet nie wiedział co tak naprawdę się dzieje :O a tego lata kleszcz zaatakował jej sunię i dziś psiana ledwie chodzi :O koleżanka nie miała serca jej uśpić :O Kaja właśnie wróciła z działki i ucięła sobie drzemkę :) co do kotów :) to podejrzewam że ten mały (ma ok 4 miesięcy) jest kocurkiem :) za każdym razem kiedy staje z Kają oko w oko robi koci grzbiet i ogon stawia do góry na baczność :) a do tego miauczy :) natomiast ten \"mój\" biały w czarne łaty (ma ok 10 miesięcy) totalnie olewa Kaję, bo wie że kiedy jest ze mną to go nie pogoni :) nigdy ie widziałam żeby stawiał/a ogon i nigdy nie słyszałam żeby miałczał/a :) więc sądzę że to może być kocica :D dziś kotuś nie odeszedł spod okna dopóki mleka nie wyniosłam :) małe to a cwane......... miłego dnia życzę ❤️ 🌻

Patrycja 🌻 smoczysko urocze :) oj robi wrażenie, robi:) A tak z ciekawości...bo kiedyś obiło mi się coś o uszy...czy na legwana trzeba mieć teraz pozwolenie?? pozdrawiam 😘

nie tyle co pozwolenie co trzeba zarejestrowac.kosztuje to okolo 15 zl.ma swoje imie i moje nazwisko.ha ha taki prawie maz bo to samiec :) pozdrawiam

Hejka:) Gosia 👄 a gdzie moje odpowiedzi na zadane pytania? :D patrycja 🌻 Netta//:) Fantastycznie to ujełaś ,,smoczysko urocze,, :) pozdrawiam wszystkich u mnie jeszcze wariatkowo... Urwiś ostatnio próbował zmieścić się pod łóżeczko dziecięce, takie standartowe, ze szczebelkami :) żebyście widzieli jej minę, jak głowa nie chciała się zmieścić :) Kiedy ona dorośnie? :D:D

Witajcie dziewczyny Patrycja--> wspaniały ten Twój stwór :) Lubię gady. Pamiętam, jak będąc dzieckiem przywłóczyłam do domu jaszczurki, a czasem i zaskrońca. Oczywiście, po tajniacku, bo moja mama bardzo się brzydziła. Najgorzej było, gdy mi jakiś \"zwierz\" umknął i rozpoczynałam gorączkowe poszukiwania, żeby nie wylazł gdzieś na mamę ;) Ale ona widząc mnie myszkującą , wiedziała, co jest grane. Oznajmiała, że wychodzi i nie wróci dopóki go z tatą nie znajdziemy. Na dowód, musieliśmy się okazywać znalezionym uciekinierem, żeby nie było, że po prostu nie szukamy :) Teraz czasami mój kocur przynosi upolowaną jaszczurkę i \"wręcza\" mi ją jako \"przewodnikowi stada\" ;) Ciekawe, co by powiedział na taki rozmiar :D

Emmi moja corka dostala nasze smoczysko jak miala 11 lat :P na poczatku obie strasznie sie go balysmy.Gryzl, bil ogonem w terrarium, ale to byl wynik stresu i nowego srodowiska.Mial wtedy \"tylko\" 70 cm. z tego co wiem dosc duzy bo w sklepach mozna zazwyczaj kupic takie 45 centymetrowe. Trzeba bylo go powoli oswajac wypuszczac w pokoju zeby pochodzil chcoiaz wtedy zaczynal syczec i otwieral pysk zeby ugryzc.Na szczescie to minelo.Trzeba brac go na rece oczywiscie w rekawicach zeby nie gryzl po dloniach.Tym na poczatku zajmowal sie juz moj byly maz :P Potem legwan zaczyna zachowywac sie normalnie uspokaja sie daje sie brac na rece:)to wszystko jesli chodzi o oswajanie. Terraium musi byc proporcjonalne do wielkosci legwana czyli im wiekszy legwan tym wieksze terrarium.Za male terrarium moze nawet \"zmusic\" legwana do zatrzymania wzrostu.Moj legwan ma 130 cm. mial terrarium 2 metry wysokosci na 150 cm.szerokosci.Robione na zamowienie.niestety nie chcial w nim siedziec dlatego razem z corka trzymamy go luzem poprostu nie da rady zmusic go do siedzenia w terrarium, ale nie polecam tego.(trzeba pamietac ze terrarium ma byc mozliwie jak najwyzsze.To ma byc terrarium nie akwarium)opis budowy terrarium mozna znalezc na terrarystyka.pl Przed kupnem legwana naprawde polecam czytanie takich stron.Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile legwanow jest w schroniskach albo trafia do ludzi ktorzy nic na ten temat nie wiedza.Oczywiscie dla legwana konczy sie to zazwyczaj tragicznie(chorobami albo smiercia)Ludzie czesto kupuja te male na poczatku smoczki a gdy zaczna byc za duze wydaja je znajomym to nie jest pies ktorym kazdy moze sie zajac co raczej nie wymaga tyle wysilku.chyba. Smoczysko musi dostawac kilka razy dziennie jedzenie i musi byc to zroznicowana dieta zeby nie zachorowal.Trzeba sprzatac w terrarium, utrzymywac odpowiednia temperature i wilgotnosc zeby mogl zrzucac wylinke.Legwan jak kazdy maly czlonek rodziny wymaga opieki.Trzeba mu poswiecac czas, poglaskac go, brac na rece. Na poczatku balam sie tego male potworka, nie wiedzialam do konca jak sie nim zajmowac, ale z biegiem lat(leci 7 rok:) )kocham gadzinke coraz bardziej i wiem ze nie chcialabym zadnego innego stwora.Wierzcie mi lub nie, ale nie ma zadnego innego zwierzatka ktore wyglada tak pieknie jak spi :) czy je :) nie ma innego zwierzatka ktore potrafi mnie tak rozsmieszyc.Kiedys wlazl na blat w kuchni i zjadl cwiartke arbuza(widac bylo slady zebow :P ) ktora byla odkrojona. On siedzial juz wtedy u siebie i mial tylko caly rozowy pyszczek :) Trzeba tylko pamietac ze legwan jak kazde zwierze to nie zabawka.Decyzja o kupnie gadzinki musi byc bardzo przemyslana. Mam nadzieje ze na cos ci sie przyda moja odpowiedz Emmi :)

Hejka Czy mnie jeszcze pamiętacie?Rzadko ostatnio zaglądam ale pamiętam o Was. Smok-super🌼Ale opieki to faktycznie wymaga sporo.Kidyś zatrzymałam się przed wystawą sklepu zoo w której stał jakiś zielony jaszczur,nie wiem co to było.Zatrzymali się tam również jacyś państwo,babka mówi do faceta-\"Choć kupimy to Kasi\" \"Po co?\" pyta facet, \"Będzie miała się czym bawić\"-odpowiedziała babka.A mnie zmroziło,bo wiadomo że do egzotycznych zwierząt trzeba mieć odpowiednią wiedzę i odpowiednie warunki im stworzyć.Nie odezwałam się.Weszli do sklepu a ja czekałam na rozwój sytuacji-na szczęście jaszczur okazał się dla nich zbyt drogą zabawką.To mu prawdopodobnie życie uratowało. Ale nie oni pierwsi i nie ostatni.Ludzi którzy idą za impulsem jest mnóstwo.Na pupile.com ktoś wkleił fotki pieska preriowego,nie zlicze osób które mówiły że też takiego chcą i gdzie go kupić,takich które pytały o warunki chodowli było zdecydowanie mniej.Przykre to. Ja bym się nie zdecydowała na takie zwierzę,opieka nad nim chyba by mnie przerosła,samo karmienie innym zwierzakiem.Wiadomo ze koty i pies też jedzą mięco ale ono jednak juz jest przetworzone.Nie umiałam bym.Z tego też powodu nigdy nie zdecydowałabym się na węża. Się trochę rozpisałam.U nas wszystko po staremu. Pozdrawiam🌼

dzień doberek:) patrycja//:) dzięki za informacje, jak synuś ze szkoły wróci poczytamy sobie o tym. kasik//:D:D:D Gosia//:) halo!!! anuśk_a//:) Masz rację, ludzie są tak bezmyślni, biorąc zwierzątko dla zabawy :O Nie wiem skąd się bierze, taka głupota?? W schronisku Na paluchu wszystkie boksy oklejone są hasłami, że zwierzę to nie zabawka. Mnie samą szlak wielokrotnie bierze na moje babole, szczególnie na dokuczliwego Urwisia i pomimo, że zachowuję się ,,niepedagogicznie,, i straszę ją schroniskiem, to w życiu bym jej tam nie oddała Ale mrożą mnie takie akcje jak napisałaś, a teraz ciężki czas świąteczny i okres ,,magicznych,, żywych prezentów :( Ile z tych maluchów już pod koniec lutego trafi do schronisk? Może o czymś miłym :) tego roczne święta, są drugimi w życiu Urwisia. Ubraliśmy sztuczną choinkę i pisnia nie mogła uwierzyć, że jest coś takiego w domu, niby drzewko, niby nie. Rano następnego dnia, przyuważyłam ją siedzącą przed bombką na wyskokości jej głowy i nieruchomo wpatrywała się w nią :) Niesamowity dla mnie obraz. Pięknej gwiazdka to była już z 6, czy 7... nadal mam problem z zapamiętaniem ile ma lat, albo nie chcę pamietać, że moja sunia się starzeje;) ... w każdym razie, wiedizała, że Mikołaj przynieise prezenty, a tu konkurencja. Gdy tylko pojawiły się prezenty, to Piękna jak torpeda wleciała do pokoju, pod choinkę i capneła jak dla siebie najfajniejszy prezent i w nogi. :D Urwiś zupełnie nie w temacie, nie wiedział co się dzieje.Bardzo jestem ciekawa jak będzie zachowywać się w tym roku. pozdrawiam wszystkich :)

z takim smoczym gadem to więcej roboty niż z \"ssakiem\" czytaj psem :) patrycja37 --> podziwiam za wytrwałość i cierpliwość :) bo z takim smoczym gadem to więcej roboty niż z \"ssakiem\" czytaj psem :) 🌻 ja też uważa,, że nie ma nic gorszego niż żywe stworzenie w postaci prezentu :O poza tym zawsze mi szkoda tych biednych zwierzaków zamkniętych w klatkach w sklepach zoologicznych :) i co się dzieje z takim małym psiakiem z wystawy kiedy przestaje być szczeniakiem ???? 🌻 Emmi --> masz rację że trudno jest liczyć latka u zwierzaków, bo one w porównaniu z nami tak krótko żyją :O Kaja u nas spędzi już 4 choinkę:) a 3 święta :) a to dlatego że zagnieździła się u nas dopiero 27 grudnia (miała wtedy 2,5 misiąca) :) i już niedługo będzie świętowała jej 4 rocznicę w naszym domku :) jak do tej pory nie była wybredna i jadła wszystko :) łącznie z lekarstwami :) a tu proszę, kupiłam jej witaminy w tabletkach - te którymi wcześniej się zajadała i czekała na jeszcze, teraz nie chce ich łykać :) muszę je maskować w jedzeniu (najlepiej w kociej armie z puszki), wtedy nawet nie gryzie tylko od razu łyka :) chociaż zdarza się że zliże z tabletki to co dobre a ją samą wypluje :D 🌻

Gosia//:D kurcze co w tym jest, że pieski lubią kocią karmę, a koteczki psią? Ten zaprzyjaźniony koteczek, o którym pisze, mieszka z pieskiem i podjada mu karme, mimo, że ma swoją własną :) patrycja//:) Przeczytałam synusiowi, ma pomysleć, bo tak jak tu podkreśliłaś, decyzja o zwierzaczku musi być przemyślana. My nad wzięciem psa myśleliśmy z 2 lata. Dodam od razu, że to że synuś powie, że chce, jeszcze nie znaczy że dostanie. Dzięki za info do stronki , no i zaciekawiło mnie, że bywają w schroniskach... hym... myślałam, że Zoo je komfiskuje. Mnie się bardzo dużo zwierzaczków podoba, tchórzofertka, pare ras psów, chociaż jestem ogromną miłośniczką kundelków, szynszylka, kotka... oj sporo tego...

jest wiecej roboty z takim smokiem,tylko ze ja sie w nim zakochalam :) emii wejdz na www.terrarium .pl i poczytaj sobie .jako temat numer 1 pokazane sa legwany ktore trafily do ludzi bez serca .zdjecia sa koszmarne ja takiemu opiekunowi urwalabym jaja ,a opiekunce cucki 😡 wtedy twoj synek zobaczy jak to wyglada co grozi takim zwierzatkom kiedy jest zla opieka i moze spojrzy innym okiem.zreszta tam napisane jest wszystko na ten temat. pozdrawiam was wszystkie