Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tiki*

Planowanie i starania po STRACIE ciąży.

Polecane posty

Gość Ania Białystok
Witaj droga Peppetti :) Najważniejsze, że zabieg masz już za sobą i że wszystko ok! To, że teraz nosek jest spuchnięty to normalne ale nim się obejrzysz opuchlizna zniknie :) Studiowałam na Politechnice Warszawskiej Administrację a pracę pisałam na temat "Sprawiedliwości społecznej w Orzeczeniach Trybunału Konstytucyjnego". Nie ma co .......... temat wybrałam beznadziejny!!!!! Namęczyłam się z nim co nie miara ale obrona juz tuż, tuż ... 12 grudnia! Cały czas zastanawiam się co z Lidką?!!!! Czemu on sie do nas nie odzywa?! To do niej nie podobne!!!! Lidziu, odezwij się wreszcie! Nie trzymaj nas w napięciu!!!

zabulina - to żaden szyf, to tylko drążenie w kółko jednego i tego samego tematu. A czego tu nie kumasz zabko - zaraz Ci wytłumacze:) Peppetti - fajno, że już ci zdjeli paskudny gips z nosa. Ala naprawde Ci teraz puchnie? to powinno tak byc?:o Ja już zmykam zaraz do domku, więc żegnam się na wekkend 🖐️

Gość Ania Białystok
tiki-tak życzę Ci miłego weekendziku :):):) Pozdrowionka z Białego :)

malenka super! Słońce poprawiłaś mi humor na cały dzień Zakrętasku jeden! :) jak jest jakiś szyfr to ja też chce znac! :) Pepetti - dzięki - słuszna uwaga - sex w ciązy NIEZAGROŻONEJ!

ja również życzę miłego weekendu tiki:-) alekto:-P a podobno mój mąż wrócił po 16stu godz pracy do domku:-P właśnie wcinam twixa:-D chce któraś jeden paluszek:-D?

Ja jestem znaną (w rodzinie;) ) twixomanką;) ale obżerać Cię nie będę, bo mam własny zapasik :) Dziewczyny, ja tak tylko żartem, chodziło mi o to, że stronę, na której się wpisywałam, zajmowało w 2/3 jakieś kosmiczne zestawienie skrótów medycznych:) Kumać nie muszę, bo to nie moja sprawa:) Ale dzięki za chęci;) Tiki - widzę, że aż na \"nasz\" stary topik przyszłaś się odezwać:) Dzięki! 👄 Tylko nie chudnij mi za bardzo, bo bez tłuszczyku - nie ma hormonków, a bez hormonków - wiadomo... :) Nie bój żaby, jak Cię zaczną męczyć poranne mdłości, tak, jak No to co, to jeszcze schudniesz aż za bardzo;) pap!

Gość Ania Białystok
Dziewczyny!!! Życzę Wam milusińskiego weekendziku :):):) Pozdrawiam bardzo serdecznie. Buziaki :) zmykam .... paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dziewczyny jestem. Nie odzywałam się bo od świtu do teraz nie było prądu (coś mi na słupach robią!!!). Wstałam rano i wzięłam w garść test, poszłam do łazienki i zadzwonił telefon, potem jak wracałam do łazienki dzwonek do drzwi!!! No i musiałam szybko się wysiusiać bo bym nie wytrzymała!!!! I kurde nie zrobiłam testu, ale też przeczuwałam że gablis nie wytrzyma, :) . Kochana nie przejmuj się swoim testem, zrób jutro dla potwierdzenia tej nieudolnej kreseczki. No i ja jutro rano zrobię. Sorry, że tak czekałyście na wiadomośc ode mnie, ale nie miałam wpływu na prąd!!! Teraz zmykam, bo kupiliśmy kinkiety do łazienki nad lustro i lecimy przymiarkę zrobić!

Ale nas Lidka załatwiłas , a my tu wszystkie czekamy na wiesci. Ja myslałam że jak siądę wieczorem to juz będa wiadomości o ciązy. Peppetti ja tez lubie chłopczyków w dłuższych włoskach. Mój syn to juz kawaler- ma nawet dziewczynę!!!! I uważa ze \"laski lecą na długie włosy\", haha. Maleństwo gratuluję @. Doczekałas sie wreszcie. Tiki-tak Tobie gin. powiedział to samo co mnie. Tylko badanie toxo i wystarczy bo skoro jedna ciąża była prawidłowa to nie ma co rąk załamywać, tylko znowu próbować. Bo to ni mniej ni więcej tylko była wina zarodka (słaby i natiura zrobiła swoje) lub komórki żle się złączyły. Jaka jestem w ogóle padnieta. Byłam dzisiaj w tesco i realu po prezenty dla chrześniaka i syna. Ile ludzi!!!!!!!!!!!!!!Koszmar. Oczywiscie nic z tych rzeczy co chce Mati nie było. I kupiliśmy mu zamek ogromny z rycerzami i w ogóle z jakimiś gadzetami. I teraz się martwie czy mu sie spodoba bo tani nie był. Zawsze przed Mikołajem jest ten sam problem. Jak nie mam kasy to sa zabawki, a jak mam kasę to juz sa przebrane i nie ma z czego wybrać. Niby tyle wszystkiego a nic nie ma. Ten ogromny zamek był tak cholernie drogi że aż mam wyrzuty sumienia. Ale mój małzonek mówi ze syn bedzie zachwycony. Faceci to sa sami jak mali chłopcy to moze mój małżonek ten zamek dla siebie kupił, hahahaha. Pozdrawiam.

Aha chciałam was o coś zapytać. Dwa dni po skonczonym @ pojawiają mi się takie plamienia ciemnobrązowe , bardzo małe ale są i niewiem co z tym począć. Niby nic takeigo ale ja tak wczesniej nigdy nie miałam.

EvaWer no wyszło jak wyszło :). Teraz mam ochotę zrobić ten test - tylko jesli to w ogóle ciąża to moze być na tyle wczesna że nawet z porannego moczu może nic nie wyjść, a z drugiej strony jak mają być dwue kreski to może i teraz będą. A z prezentami to tragedia jest. Jeszcze jak dla dziewczyn można nawet coś fajnego kupić to dla facetów (tu już mówię o dorosłych) zawsze jest problem. A z dziećmi nie mam doświadczenia, bo u mnie w rodzinie stare pryki, tylko jak narazie jedno dziecko 8miesięczne - to tu prezent też problemu nie sprawia. Wystarczy coś kolorowego. I wiecie co? Dziś sobie przypomniałam i to za późno. Na początku listopada zarejestrowałam się w urzędzie pracy i miałam złożyć \"wizytę\" 30 listopada - nie byłam!!!! Polecę w poniedziałek z samego rana i cos zmyślę... Peppetti super że ci ten gips już zdjęli, teraz uważaj - nie stuknij się w nos :) . Ma-lenka widzisz dostałas tak jak ja po 6 tygodniach! EvaWer ja nigdy nie miałam takich plamień, więc nic Ci nie poradzę. A moze to takie owulacyjne plamienia? Niektóre dziewczyny tak mają.

ja w koncu w domku! zaraz obiadek - ten pyszny przyu którym wczoraj w nocy mnie naszły te myśli o teście. Lidka - ale dziewczynom stracha napędziłaś!!!!!:)))) hi mam już kupiony test na jutro! dziewczyny trzymajcie kciuki za m,nie i Lidzie!

nie wytrzymam idę zrobić test!!!!!!!!!!!! Jesli się nie odezwę to znaczy że wyszła tylko jedna kreska!!!

Właściwie powinnam się dopisać: NICK............WIEK ....MIASTO............@............strata.........start 100krocia.......25.......Rybnik.............06.12.......7tc_06.09.....styczeń tiki_tak..........27...Wroc/Legn...........?............11tc_06.09....styczeń nusieniek........26...Olsztyn................?............8_tc_23.09....sty/lut ma-lenka20....20...ok.Jastrzębie Zdr....25.11......13tc_20.10...styczeń/lut Peppetti........30....ok. Łodzi.............19 11......24tc_01.08.....luty Lidka79........27....Białystok...............4.12..........11tc_02.10...grudzień. Mania78.......28.......Lublin................15.10........7_tc13.o9.......styczeń EvaWer.......34.....Częstochowa.........23.11..........7tc_26.10............? joka...........30.......Ełk.............12.11.........5tc_13.09.....styczeń? Celica.........36......Krasnystaw.........?.............11tc_18.10............? Madzia79.....27.....Kraków......... 16.12...........10tc_23.10.....?? Agapa........22....Płock.................???............12tc..12.04.2006. --------------------------------------------------------------------------------- Alekto....... 27....... Galway .......................31 tc...05.03.2006 Gablis ....... 25 ....... Poznań ......... 27.11 ........8tc... 25.09.06 TABELA II - STARAJĄCE SIĘ NICK............WIEK.....MIASTO..........@............strata.........starania_od OLI..............26......ok.Siedlec........12.11......9tc_22.02........maj\'06 gawit_27.......27.......Luton............7.11........6_7tc.10.03 ....październik niuuusia........21......czestochowa......27.11.....9tc.12.08.......listopad Ania_Białystok...27...Białystok...5.12..........23tc_24.03.06.....listopad Gablis .........25.....Poznań .......27.11......8t.c._25.09.06 ..grudzień --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA III - Badania i Leczenie NICK..............leczenie............badania 100krocia.........brak...............TSH,T3,T4,ATPO,WZWB,MF,LH,FSH,PRL,Toxo,Cmv Lidka79...........brak........bilirubina,cytomegalia,chlamydia,toxo,d-dimery,ukł.krzepnięcia,glukoza, tsh,ft4,zesp.antyfosfolipidowy,spermiogram+posiew EvaWer..........brak.................toxo Agapa..............heparyna/aspiryna.............toxo,cytomegalia,różyczka,TSH,przeciwciała antykardiolipinowe, --------------------------------------------------------------------------------------- Alekto ...........Warfarin, deltacortil enteric, .........zrobione wszystkie możliwe Gablis ......... brak ................ laparoskopia TABELA IV- dolegliwosci NICK..............dolegliwosci 100krocia........macica_dwurożna,niedomoga_lutealna,podwyższona_PRL Agapa............zespół antyfosfolipinowy. Alekto .......NWC (nie wiadomo co) ........+........przeciwciała przeciwko kardiolipinie Gablis ---- nie wiadomo co (ciąża pozamaciczna)

Lidka - poczekaj do jutra!!!!!!!!!!! nie rób tego co ja wczoraj bo wynik bedzie nie pewny

Kochane to jest kara za brak cierpliwości!!! Zrobiłam ten test, ale on jest jakiś do dupy, za przeproszeniem. Bo on nawet nie pokazał, ze nie jestem w ciąży. Tam gdzie powinny się poikazać kreski jest jedna wielka różowa plama!!!! Do terminu @ mam 2 dni. Jak nie będzie to wtedy zrobię. Gablis trzyma kciuki za jutrzejszy test!!!! :)

no to i ja zmienię w tabelce swoje wpisy. Dopiszę się do starających, a co! NICK............WIEK ....MIASTO............@............strata.........start 100krocia.......25.......Rybnik.............06.12.......7tc_06.09.....styczeń tiki_tak..........27...Wroc/Legn...........?............11tc_06.09....styczeń nusieniek........26...Olsztyn................?............8_tc_23.09....sty/lut ma-lenka20....20...ok.Jastrzębie Zdr....25.11......13tc_20.10...styczeń/lut Peppetti........30....ok. Łodzi.............19 11......24tc_01.08.....luty Lidka79........27....Białystok...............4.12..........11tc_02.10...grudzień. Mania78.......28.......Lublin................15.10........7_tc13.o9.......styczeń EvaWer.......34.....Częstochowa.........23.11..........7tc_26.10............? joka...........30.......Ełk.............12.11.........5tc_13.09.....styczeń? Celica.........36......Krasnystaw.........?.............11tc_18.10............? Madzia79.....27.....Kraków......... 16.12...........10tc_23.10.....?? Agapa........22....Płock.................???............12tc..12.04.2006. --------------------------------------------------------------------------------- Alekto....... 27....... Galway .......................31 tc...05.03.2006 Gablis ....... 25 ....... Poznań ......... 27.11 ........8tc... 25.09.06 TABELA II - STARAJĄCE SIĘ NICK............WIEK.....MIASTO..........@............strata.........starania_od OLI..............26......ok.Siedlec........12.11......9tc_22.02........maj\'06 gawit_27.......27.......Luton............7.11........6_7tc.10.03 ....październik niuuusia........21......czestochowa......27.11.....9tc.12.08.......listopad Ania_Białystok...27...Białystok...5.12..........23tc_24.03.06.....listopad Gablis .........25.....Poznań .......27.11......8t.c._25.09.06 ..grudzień Lidka79.......27....Białystok.........4.12.......11tc_02.10....grudzień --------------------------------------------------------------------------------------- TABELA III - Badania i Leczenie NICK..............leczenie............badania 100krocia.........brak...............TSH,T3,T4,ATPO,WZWB,MF,LH,FSH,PRL,Toxo,Cmv Lidka79...........brak........bilirubina,cytomegalia,chlamydia,toxo,d-dimery,ukł.krzepnięcia,glukoza, tsh,ft4,zesp.antyfosfolipidowy,spermiogram+posiew EvaWer..........brak.................toxo Agapa..............heparyna/aspiryna.............toxo,cytomegalia,różyczka,TSH,przeciwciała antykardiolipinowe, --------------------------------------------------------------------------------------- Alekto ...........Warfarin, deltacortil enteric, .........zrobione wszystkie możliwe Gablis ......... brak ................ laparoskopia TABELA IV- dolegliwosci NICK..............dolegliwosci 100krocia........macica_dwurożna,niedomoga_lutealna,podwyższona_PRL Agapa............zespół antyfosfolipinowy. Alekto .......NWC (nie wiadomo co) ........+........przeciwciała przeciwko kardiolipinie Gablis ---- nie wiadomo co (ciąża pozamaciczna)

dziewczyny! te bóle piersi w ciąży, to jak sa odczuwalne - ja mam takie uczucie, że lewa pierś z bolu jak przycisną to boli mnie jakby tam były siniaki wielkie

Lidka jak dalej nei bedzie @ to koniecznie zrób test! boja strasznie ciekawa jestem co Ci się tam porobiło:-D ja póki co cieszę się, że dostałam 1@:-) zapraszam do siebie na lampkę czerwonego winka:-) mam chate wolną..wszyscy wybyli i zostałam sama..więc idę po lampkę wina jakieś aromatyczne świece olejki i do wanny:-) dobranoc i spokojnych snów:-)

malenka to ty albo do wanny wskakujesz albo nas zapraszasz na to winko... chociaz ja i tak pic nie mogę (leki) bo bym sobie cos za bardzo mogła rozrzedzić... a i samolotu juz pewnie też nie złapię o tej porze wiec relaksuj sie bebe sama w tej wannie...:) lidka masz nerwy tak z tym testem rano sobie pogrywac ja bym nie otworzyla drzwi telefonu nie odebrala czy co tam jeszcze cie odciagnelo - a test bym zrobila...i nas biedne z zacisnietymi kciukami przez caly dzien w niepewnosci trzymac... piersi moga z roznych powodow bolec (owulacja, zbliżająca sie @ :( ) niekoniecznie oznacza to ciazę predzej jesli na piersiach widac niebieskie żyłeczki to jest juz jakis znak...i ponoć wargi sromowe staja sie niebieskie...hmmm... niech tam co bardziej niecierpliwym mąż zrobi przegląd wieczorkiem ;) pozdrawiam!

gablis ten test wrzyrzuciłam już, ale ponieważ w aptece nie było innego (a na tej aptece od zabiegu zawiodłam się już kilkanaście razy) wzięłam ten jedyny. On kosztował mnie az 9,50 zł i mizernie wyglądał. A chyba nazywał się paskowy. Jesli chodzi o bolace piersi, to mnie w ciąży bolały strasznie. Zawsze przed @ mnie bolały, ale wtedy to chyba z 10 razy bardziej, no i były dużo większe. W 2 miesiącu kupiłam nowe biustonosze, bo wszystkie zrobiły się malutkie. Przeszłam z B na C a i D nie byłoby za duże. Teraz leżą, bo są za duże. Mąż był zachwycony :) natomiast ja nie mogłam na brzuchu leżeć, tak mnie bolały. A mnie jak przed @ zawsze bolały tak teraz coś się zmieniło. Czekam na drugą @ po zabiegu a piersi ani nie bolą, ani nie są obrzmiałe. Troszkę brzuch mnie boli, ale to to nic. Dziewczyny czy można miec mdłości przed @ ? Nigdy co prawda nie słyszałam, żeby dziewczyny mdliło przed @. Bo mnie czasem mdli, albo to już moja psychika zwariowała. ma-lenka ty nas na wino czy do wanny zapraszasz? Albo chcesz nam smaka zrobić na aromatyczną kąpiel...

hej dziewczyny!!! wlasnie wrócilam z pracy. ludzie powariowali i chyba wszyscy dzisiejsze popołudnie spedzili w hipermarkecie!!! lidko a jesli chodzi o mdlości to ja przed @ mialam okropne. i teraz też mi niedobrze ale to chyba z bólu taka okropna jest ta@. ale juz nieduzo do końca.....a potem staranka. jutro wraca ze szwecji mój misiunio. ciesze sie jak szalona. hehe wlasnie zabieram sie za jego ulubiona lazanie....pewnie do rana mi z nią zejdzie....wogóle jutrzejszy dzien bedzie pełen wrazen. juz sam fakt ze misiu przyjezdza to dużo a do tego jeszcze jutro zobacze moje nowe autko....misiu ma sie gdzies po drodze spotkac z gosciem i kupic mi samochodzik..nareszcie przesiade sie z mojego trupka do autka ze skóra która mi sie tak od zawsze marzyla....więc chyba zasłużyl na ta lazanie prawda??? ;) tylko szkoda ze ta głupia 2 jutro jeszcze bedzie.....

niuuusia to rób tą lazzanię, faktycznie facet zasłuży (gorzej jak przyjedzie bez samochodu..., ale pewnie nie!). No własnie dziwne te twoje mdłości przed @. U mnie pewnie to samo będzie! Kupiłas te testy owulacyjne? Pomogą wam, jesli nastawiacie się w grudniu na płodzenie dzidzi :) . Dobra, na dziś koniec. Wracam do książki. Bo ja jak byłam w 11tc kupiłam sobie dwie grube ksiażki do czytania w ciąży...no i zaczęłam jedną w 13tc i na tym stanęło. dopiero mam siły się za nią zabrać. Dobranoc :)

to ja mam dla was niespodziankę...poszłam dziś na wizytę, bo jakoś nie najlepiej się czuję od jakiegoś czasu, a do tego jakiś dziwny śluz mam od kilku dni, boje się infekcji więc wolałam to sprawdzić...p. dr stwierdził, że ta wydzielina jest nie groźna, ale całkiem zaniepokoiło go moje wnętrze, nic nie mówiąc zrobił mi usg...a tam... bałwanek 5tygodniowy:):D co jak co, ale ja o prezent pod choinkę dla męża nie muszę się martwić:D Spytałam go tylko o miesiączkę...bo nie wątpliwie 3dni trochę leciało...on powiedział, że w czasie ciąży zdażają się krwawienia w terminie miesiączki. Muszę w poniedziałek iść zrobić te przeciwciała ALE JESTEM SZCZęśLIWA::D:D:D:D:D:D tylko muszę wytrzymać do wigili;) Racje miałam kiedy mówiłam że czuję w sobie nowe życie;)

kurczę to jest NOWINA!Pierwsza Ci pogratuluję . Naprawdę SUUUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewa marchewa! moze przelamuj złe fluidy na tym forum i niech sie tu coraz czesciej pojawiaja balwanki w brzuszkach zima albo zajaczki wiosna alebo nie wiem co tam latem rybki? :) gratuluje i mysl o reszcie cieplo by sie od ciebie mogly zarazac tymi nowinkami radosnymi... gratuluje z calego serca i trzymam kciuki! a do wigilii i tak nie wytrzymasz! ;) ściskam cię mocno!