aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Dora, bolała mnie ta ktora już wyciełam,chciała wyrastac i bolała mnie cała szyja gardło i za uchem, trzy dni to trwało i postanowiła moja ortodontka ze trzeba ja wyrwac bo sie nie zostawia takich zębów, ona nie miala szans zeby wyrosnać, wiecej szkody by narobiła, a druga jest ułozona w strone korzenia od 7 i tez nalezy ja usunąć, ta druga mnie nie boli:-), ale lepiej sie pozbyc tej ósemki niz 6 która sobie spokojnie siedzi:-) Pewnie ze juz jest wszystko ok, jem wszystko tamta stroną tez;-),został tylko taki dołek tam gdzie było rozciecie, wszystko juz sie ładnie wygoiło:-), bolało mi etylko jak odeszło znieczulenie, wziłełam 2 ibupromy i na tym skończył sie ból, mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie tak samo:-):-) A na drugi dzien po zabiegu jadlam juz naleśniki z mięskiem, tylko ze druga stroną;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Dora dzieki za lampke szampana;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Luty 12, 2007 aparacik- ja żuje normalnie gumę, ok zabieram się do wysyłania:-) przerazicie się że z takim ufo gadacie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 SKI:) ja chce ufoka!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 CALA< POKURCZU NIESAMODZIELNY TY JEDEN TY:) Klinika Urologii (52) 585 40 45 Poradnia- (52) 585 40 56 prywatnego niestety nie mam, wiec musisz go tam szukac:) pewnie Ci powiedza kiedy przyjmuje. i gdzie. tata mowi ze nie wie co to za jeden czyli dziwne sprawa in my opinion:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Dziewczynki nóz na gardle mam musze sie szybko sprezyc i pisac, a jeszcze czwartek odpada bo mam bal:-) dobrze ze na niego juz wszystko gotowe, tez wam powysyłam foteczki ja bedą jakieś ;-), a beda na pewno:-) Ski dawaj foteczki:-) Sunshine juz moje zdrowie w lepszej formie:-), a jak twój zabek?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 Aparatka:) a dziekuje, buja sie:P troche chyba mniej wydaje mi sie, ale na razie go oszczedzam, co jest trudne, bo strasznie mnie boli druga strona przy zarciu:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 kto chce zobaczyc mojego dentyste????:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 No pokaż go:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 http://www.goldenline.pl/aleksander_siemieniuta heheh:) to jest ukrainski rzeznik wlasnie:) to zdjecie sie powieksza jakby co:P wlasnie znalazlam:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 wyglada koszmarnie na tej focie ale zwala... ski gdzie ufokkk?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 miły chłopaczyna:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 mily mily :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Sunshine a moze on spedza ci sen z powiek;-)?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 taaaaa mysle ze musze mojego chlopa zamienic na wyzej wymienionego:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Oj Sunshine i tak juz masz lecznie gratis;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trendy 0 Napisano Luty 12, 2007 hej wszystkim :) spodobaly mi sie wasze wypowiedzi i to, ze dzielicie sie ze soba swoimi wrazeniami na temat noszenia aparatu ortodontycznego.Ja aparat mam juz prawie miesiac.Na razie tylko na dolna.ale za dwa tygodnie zakladam hyraxa na gorna szczeke :( mam nadzieje, ze to nie bedzie bolesne. Jak do tej pory jest spoko.Myslalm, ze bedzie gorzej...Jak to przyjma znajomi??? A tymczasem okazalo sie, ze kilkoro chce pojsc w moje slady :) Nie wiem jak wy, ale ja jem wszystko na co mam ochote, nawet orzeszki ziemne :) co do gumy do zucia to wole nie ryzykowac. A wy probowaliscie? czekam na wasze opinie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 ehhh widzisz aparatko, ciagle mi malo:P spadaj pisac ta prace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 12, 2007 Cześć trendy! Miło, że dołączasz do nas :) Masz metalowy aparacik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Pisze pisze, jak noz na gardle lepiej mi idzie:-) Trendy mozna żuc gume;-), Dora i co umówiłas sie do chirurga??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *Monika* Napisano Luty 12, 2007 Witam wszystkich, mam na imie Monika i za 10 dni zakladam staly aparat ortodontyczny na szczeke i zuchwe. Mam kilka pytan i mam nadzieje ze uzyskam na nie satysfakcjonujacych mnie odpowiedzi. Pierwsze pytanie i chyba najwazniejsze w toku mojego leczenia ortodontycznego, a mianowicie: na kilku stronach przeczytalam ze w leczeniu aparatem stalym wazne sa regularne comiesieczne wizyty u ortodonty, w innym wypadku leczenie nie przyniesie oczekiwanych rezultatow, a w moim przydadku jest to nie mozliwe poniewaz od roku mieszkam w Irlandii i nie uda mi sie przyjezdzac do Polski co miesiac, czy mozliwe sa zadsze wizyty u ortodonty???? np co 2 miesiace???? Czy ktos z was mial podobny problem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 12, 2007 ski - to Twój adres? mycha.jm@wp.eu Jak tak to dzięki za zdjęcie! Bardzo ładna z Ciebie dziewczynka! aparatka- - po 16.00 mam zadzwonić i będe rozmawiać z chirurgirm 9podobno) :) Dowiem sie czy muszę miec zabieg w klinice :O Na razie nie będę sie umawiać, bo nie wiem na która zmianę ma móf facet do pracy w nstpn. tyg. :-( Może jutro albo jeszcze dziś będę wiedzieć. Wtedy zadzwonie i sie zapisze na 100 %. Ale na pewno bedzie to czwartek (bo on przyjmuje w pon. i w czw.) a wole w czwartek, bo na piątek wezme urlop i na weekend sie zagoi dziursko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 SKI:( dlaczego znowu nie dostalam:(? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 12, 2007 *Monika* Z tego co wiem to niektórzy (nie z tego forum) chodzą na wizyty co 1,5 miesiąca. Nie wiem od czego to zależy. Chyba to w niczym nie przeszkadza. Tylko dłużej trwa prostowanie zębów. Ale czasami rzedsze wizyty sa bardziej wskazane, bo te czestsze drastycznie działają na zęby :O Ząb nie może sie za szybko przesuwać, tylko 1 mm na miesiąc (najwięcej), bo potem może się np. \"kołysać\" :) Jedna z naszych aparatek tez jest za granicą.... Więc może z nia porozmawiasz... Tylko gdzie ona jest? :) Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 12, 2007 Ski, aparatka1@op.pl :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 12, 2007 Polewam koniak :) Bo weszłam na 6000 wypowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 kurcze... teraz to juz nic nie zjem:( z jednej strony bujajaca sie szostka a z drugiej- juz wiem co tak boli... odlazi mi od zebow dziaslo:/ i krwawi i boli.. tak jak wtedy kiedy wyrasta zab:/ shit... za co to wszystko:(? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 12, 2007 SUNSHINE... muaaaaaaaaaaaaaa Dziękować :) Czasem jestem nie poradna, więc proponuję Ci się mną zaopiekować ;) Ci Ty na to? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 12, 2007 trendy, wpierdzielasz orzeszki ziemne, a gumy się boisz :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 12, 2007 *Monika*, załóż Damona. On wymaga wizyty jedynie raz na 2-3 miesiące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach