Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca sie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA rozwód kościelny - ILE TRWA, JAKIE SĄ KOSZTY?

Polecane posty

Gość Jagodagość
Jestem po unieważnieniu małżeństwa juz 3 lata. Z perspektywy czasu i doświadczenia mogę powiedzieć ,że jeżeli ktoś podchodzi do tego poważnie, uczciwie i poczyta w internecie na ten temat , to adwokat jest mu niepotrzebny. Moja sprawa w diecezji katowickiej trwała ponad 2 lata. W drugiej instancji w Krakowie 3 miesiące. Pozew napisałam sama. Jak dowiedziałam się ile chcą adwokaci na starcie to mi szczęka opadła, Było nawet 4 tys. i dodatkowe koszty.Jak są podstawy to uniewaznienie zostanie orzeczone.

Gość Marcin1111
Witam, mąż mojej partnerki złożył pozew o unieważnienie małżeństwa. Czy czekają ją jakieś koszty. Zaznaczam, że to nie ona składała pozew. Pozdrawiam i liczę na konkretną odpowiedź

Gość gość
Tak czekają ją koszty, na pewno zapłaci za opinię psychologa i tyle mogę się wypowiedzieć

Gość marcin1111
Dziękuję, może ktoś mógłby dodać coś jeszczę> Pozdrawiam

Gość martyna_narej
To nieprawda, koszty w sądzie kościelnym ponosi osoba, która złożyła skargę powodową - w tym przypadku mąż twojej partnerki. Do bardzo rzadkich przypadków należy, żeby ona musiała też coś płacić (gdyby np. prosiła z własnej woli o powołanie kolejnego biegłego albo - w niektórych sądach - wnosiła dodatkowe tytuły nieważności małżeństwa).

Gość Czejajaca
Witam, potrzebuję informacji od osób kompetentnych czy, sąd zwalniajac z kosztów sądowych wysyła informację do zainteresowanych że, została przyjęta taka prośba.

Gość gość
Po pierwsze nie kosztuje to 20 30 tys to jest totalna bzdura następnie czytałam resztę komentarzy i kłamstwo jest najgorszą rzeczą nie można kłamać bo składa sie swoje zeznania przed przysięgą mi równiez ksiądz sam od siebie zaproponował bym złożyła wniosek o stwierdzenie nieważności małżeństwa i jestem Mo wdzięczna ja już czekam na ostatni wyrok 1,7 miesięcy i cały czas mam nadzieje że wkoncu będę mogła uczestniczyć w pełnej mszy - w kościele

Gość gość
Każdy przypadek jest nieco inny więc najlepiej skonsultować się z dobrym adwokatem. Jeśli jesteś z Wrocławia mogę Ci polecić www.adwokat-wroclaw.net.pl. Mi Pani adwokat bardzo pomogła podczas rozwodu.

Gość gość
Czy ktoś wie ile trzeba czekać na wyrok od momentu postulatow obroncy węzła małżeńskiego i napisania juz głosu obronczego. Ile czekaliscie na wyrok w Warszawie

Gość gość
Ok. pół roku.

Gość gość
czy ktoś wie jak to załatwić by było szybko i pewne? proszę o kontakt na kjkj678@tlen.pl

Gość gość
Ja czekałam 10 lat.Koszt z dojazdami ok 4000zł.

Gość madiza

Witam, czy są tu osoby, które składały apelację do Sądu Metropolitalnego w Lublinie?