Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psełdonim

Konkurs kokietowania

Polecane posty

Gość Móżyn_w_Żymie
Rozumiem. Natchnienia brakuje... Artyści ponoć tak mają.

Gość Móżyn_w_Żymie
Ćwiczyć trzeba nieustannie i malować. Ignacy Jan Paderewski, spędzając w podróżach wiele tygodni, woził ze sobą klawiaturę fortepianową, na której "na sucho", dla utrzymania wprawy palców, przebierał zawzięcie. Widziałem tę klawiaturę w Muzeum Polskim w Rapperswilu :-)

Gość Móżyn_w_Żymie
A gdzie się teraz żeliwną kupi? Zresztą, może i kupi. Nie jestem na bieżąco.

Gość Móżyn_w_Żymie
??? Ryba, to Ty jesteś WIELKIE CHODZĄCE, BABSKIE NIESZCZĘŚCIE. O czym by nie gadać, to ciągle jakaś zadra. Są takie sprawy i rzeczy, które Cię nie bolą?

Gość Móżyn_w_Żymie
Ciekawe gdzie odlewają żeliwo. Odlewnia w Węgierskiej Górce splajtowała ponad 10 lat temu. Wykończyły ją tworzywa sztuczne.

Gość Móżyn_w_Żymie
Cóś jeszcze, Ryba?

Gość Móżyn_w_Żymie
Stara i...

Gość Móżyn_w_Żymie
Ja tego nie powiedziałem, żebyś potem nie zwalała na mnie. Ale, myśląc o wiadomym kontekście spraw, zmuszony jestem przytaknąć.

Gość Móżyn_w_Żymie
Nie dość, ale bardzo pyskata jesteś, moja Ryba. Zupełnie to do ryby nie podobne.

Gość Móżyn_w_Żymie
Uszy mogą zaboleć, za uszy się ciąga dzieci i krnąbrne baby.

Gość Móżyn_w_Żymie
A, Ryba, donoszą, że Ojciec Święty szczęśliwie powrócił do domu. NIe udało się go skrzywdzić brudasom. A Ty wiesz, że byłem na mszy pontyfikalnej Benedykta XVI? Udzieliłem nawet dwóch wywiadów po zakończeniu. W tym jednego moją oksfodzką angielszczyzną. Wypytywała mnie jakaś amerykańska żurnalistka o wrażenia. Byłem na uroczystościach z U. Żurnalistka zapytała mnie, czy U. jest moją żoną. Odpowiedziałem "to some extend" - na co wybuchła żywiołowym śmiechem. Poza tym ona była ubrana w grubą kórtkę, podczas gdy ja się smażyłem w cienkiej koszulce z krótkim rękawem.

W kwestii mojej domniemanej rozpasanej pyskatowości - a cóż to jest kórtka? :P \"To what extend?\", chciałoby się zapytać? To i dobrze, że powrócił szczęśliwie? Ale dlaczego niby miałoby być inaczej? I dlaczego do \"brudasów\"??? :-0

Gość Móżyn_w_Żymie
No "kórtka" to "kurtka". Kajałem się kiedyś za moja ortografię.

Gość Móżyn_w_Żymie
A do tej pory trzymam w domu na pamiątkę butelkę darmowej wody mineralnej, jaką sobie wziąłem na Placu św. Piotra.

Gość Móżyn_w_Żymie
A dlaczego miałoby być inaczej? Ponieważ poważne połacie naszego ziemskiego globu są zamieszkiwane przez osobników nie szanujących życia ani własnego, ani bliźnich. Ja sądzę, że nie jeden z dnich by się z przyjenością zdetonował w pobliżu papamobile.

Gość Móżyn_w_Żymie
Ani jedno, ani drugie. Włoskie wino przywiezione z Rzymu dawno wypite. Dodkonała oliwa z oliwek także zużyta. Została tylko woda. No i wspomnienia :-) A świętej wody, to ja mam pod ręką pod dostatekiem. W DIetrichswalde jest źródełko z taką wodą. Opodal Sanktuairum.

Gość Móżyn_w_Żymie
A swoich nie musisz kąsać. Od kąsania Twoich uszu jest kto inny...

Gość Móżyn_w_Żymie
E, Ryba, analogia jest chybiona. Poza tym co tak naprawdę kiedyś łobuz mógł zorbić ze swoją szabelką na dużą skalę? Dzisiaj jeden popapraniec może zgładzić tysiące ludzi.