Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnese_26

STYCZNIOWE STARANIA 2007

Polecane posty

Witam. No wlasnie Moluś - co z tym okresem. Mial byc dzisiaj wedle tabelki i co? A co z okresem Aniołek28, która miala go mieć \"za trzy dni\" :P i Agnes, co miala mieć 17-go? Pisalyscie o tym, bo jesli tak, to przeoczylam.. a zawsze czytam wszystkie posty :) Życzę Wam, żeby okres się nie pojawił, (nie myslalam że będę tego keidys jakiejkolwiek dziewczynie zyczyc, zwykle zyczylo się odwrotnie) :P Piszecie o tych mieszkaniach... kurcze, zazdroszczę tym, co już je mają na wlasność, nawet jesli placą kredyt. Też bym chciala, ale w Anglii są mieszkania bardzo drogie :(, nie dostaniemy raczej tak duzego kredytu, a nawet jesli - trzeba miec ogromny wklad wlasny. Teraz mamy luksus. Mamy 3 pokojowe mieszkanie ZA DARMO, bo daje je mi jako część wynagrodzenia moj pracodawca. Placi też wszelkie rachunki za to mieszkanie. Tylko pomarzyć o czymś takim. Ale co mi po tym, skoro jak tylko zajdę w ciąże, powiem mojemu pracodawcy, to mnie wyjebie na zbity pysk i zabierze mieszkanie. :( Nie no, ludzie są naprawde w porządku, ci moi pracodawcy, ale wiadomo, ze od pracownika w ciązy/z dzieckiem będą woleli bez dziecka/nie w ciąży. Wtedy przyjdzie nam coś wynająć, a tego uczucia jeszcze nie znamy. :( Nieważne. Dlugo sie wstrzymywalismy z dzieckiem wlasnie przez cos takiego; nie wiadomo co z mieszkaniem, nie wiadpomo co z pracą, pieniędzmi.... teraz myślimy inaczej. Kurde, bez przesady! Takie są czasy, że większośćludzi ma problemy finansowe, co przejawia sie w tym, że nie stac na wszytko co by chcieli. My na razie mamy dobrą sytuację, praca jest o.k., jedna i druga, optymizm się pojawil, odkąd przyjechalismy do Anglii. A jesli cos sie zmieni, gdy zajdę w ciążę? Od tego jestemy dorośli i od tego mamy po dwie ręcę, żeby sobie radę dać :classic_cool: Ot co. p.s. My tez niby planowalismy na \'zaczęcie\' pod koniec stycznia, ale w sumie zaczelismy już. Choc jestem po owulacji juz dawno, wiec pewnie sie nie uda tym razem.. w kazdym razie - jestesmy juz przygotowani i nie czekamy do stycznia (choc najlepiej by bylo, gdy wlasnie wtedy sie udalo) :P

Już mamy środę , jeszcze tylko ten dzień i dwa następne i wolne. Niestety ja pracuję do piątku, a szefowie ani myślą dąc wolne w piątek. eh.... Ale mam wolne między świętami. Na tydzień jedziemy do siostry mojego męża do Niemiec. Z jednej strony fajnie z drugiej... jedziemy z teściami :) Nie narzekam na teściów bo są w porządku, ale przy dłuższym przebywaniu z nimi zaczynają być marudni stransznie i upierdliwi, A moja teściowa może zagadać na śmierć. Eh.... z mieszkaniami. Jak widzę że większość moich przyjaciół i znajomych kupuje sobie mieszkania -na kredyt, ale zawsze to mnie aż ściska. Ciągle pytają się czemu my sobie nie weźmiemy, ale to nie jest takie proste.... Nieważne. Trzeba pozytywnie patrzeć w pszyszłość, bo można dostać nerwicy. Z resztą jakbym była zdesperowana to mogę jechać z mężem do Niemiec, tam byśmy dostali mieszkanie i zasiłek (mój mąż ma obywatelstwo po dziadku niemcu), ale nie chcę na razie tam jechać bo tam też ciężko z pracą i nie jest tak różowo jakby się wydawało.

__________@@@@@@________@@@@@ ________@@@________@@_____@@@@@@@ ________@@___________@@__@@@______@@ ________@@____________@@@__________@@ __________@@___________@__________@@ ____@@@@@@________@@@@@_______@@@@@@ __@@@@@@@@@____@@@@@@@_____________@@ __@@____________@@@@@@@@@@_____________@@ _@@____________@@@@@@@@@@@_____________@@ _@@____________@@@@@@@@@@@____________@@@ _@@@____________@@@@@@@@@____________@@@@ __@@@@____________@@@@@@_________@@@@@ ____@@@@@@___________@________@@@@@@@ _________@@___________@@_______________@@ ________@@___________@@@______________@@ ________@@@________@@@@@@_________@@ _________@@@@@@@@________@@@@@@@ __________@@@@_________________@@@@ ___________________________________@@ ____________________________________@@ _____________________________________@@ _____________________________________@@_________@ _____________________________________@@_________@@ _____________________________________@@________@@@@ _____________________________________@@_______@@@@@ ____________________________________@@______@@@@@@ _________________@________________@@______@@@@@@ _______________@@@_____________@@____@@@@@@@ ______________@@@@@__________@@___@@@@@@ _______________@@@@@@______@@_@@@@@ _________________@@@@@@___@@_@@@ __________________@@@@@@_@@@@@

__________@@@@@@________@@@@@ ________@@@________@@_____@@@@@@@ ________@@___________@@__@@@______@@ ________@@____________@@@__________@@ __________@@___________@__________@@ ____@@@@@@________@@@@@_______@@@@@@ __@@@@@@@@@____@@@@@@@_____________@@ __@@____________@@@@@@@@@@_____________@@ _@@____________@@@@@@@@@@@_____________@@ _@@____________@@@@@@@@@@@____________@@@ _@@@____________@@@@@@@@@____________@@@@ __@@@@____________@@@@@@_________@@@@@ ____@@@@@@___________@________@@@@@@@ _________@@___________@@_______________@@ ________@@___________@@@______________@@ ________@@@________@@@@@@_________@@ _________@@@@@@@@________@@@@@@@ __________@@@@_________________@@@@ ___________________________________@@ ____________________________________@@ _____________________________________@@ _____________________________________@@_________@ _____________________________________@@_________@@ _____________________________________@@________@@@@ _____________________________________@@_______@@@@@ ____________________________________@@______@@@@@@ _________________@________________@@______@@@@@@ _______________@@@_____________@@____@@@@@@@ ______________@@@@@__________@@___@@@@@@ _______________@@@@@@______@@_@@@@@ _________________@@@@@@___@@_@@@ __________________@@@@@@_@@@@@

Witajcie:) Ja wczoraj dostałam @. Cały dzień \"przeleciałam\" na tabletkach przeciwbólowych...musiałam się jakoś trzymać bo trzeba było zrobić zakupy na paczki dla pracowników, a później po pracy swoje tak, że do domu wróciłam po 19:( A z obiadem wyrobiłam się na 21. A potem padłam nawet nie sprzątałam ale zdążyłam popakować większość prezentów:( Dziś muszę nadrobić sprzątanie bo przychodzą znajomi:):):)

Witajcie.. Skorpionko- pisałam wcześniej że ten nieszczęsny @ przyszedł w sobotę.. zdziwiłam sie bo naprawdę robiliśmy wszystko żeby się udało... pierwszy raz też @ była dziwna bo tylko 3 dniowa, zawsze trwała koło 6 dni..może to dlatego że biorę te leki na wspomaganie, jakby nie było to hormony i może coś tam przestawiły... Pozostaje mi jedynie zrobić podejście numer 2:) i czekać:) Siedzę w pracy... wszędzie panuje jakiś wirus, wszyscy dookoła mnie są chorzy.. ja od soboty byłam i teraz kiedy juz zaczęlo mi przechodzić wyskoczyło mi zimno na ustach:( dziś chyba nie wyjdę ze swojego pokoju:( nie mogę się już doczekac kiedy będzie wolne, kiedy odpocznę od pracy i tego wszystkiego..pobędę trochę z meżem i naprawimy kilka spraw, bo nie byliśmy grzeczni dla siebie ostatnio... Fajny prezent Agnes- ja jeszcze nie wymysliłam, co kupię mężowi...najgorsze jest chyba to że nie mam kiedy się nawet za tym rozejrzeć.. cłay czas tylko praca i praca...a kolejki w sklepach odstraszają.... Pozdrawiam Was mocno, odezwę się jeszcze:)

Teraz aniołku nie pozostaje nic innego jak wyliczyć sobie dni płodne i owulację:) Poszperam po notatkach i zobaczę kiedy zacząć starania:)

wiesz, co? ja to już się sama z siebie śmieję...Mam na siebie cały kalendarz... kiedy clo na owulację...potem na czerwono płodne dni( przynajmniej z obliczeń lekarza wtedy właśnie mają wypadać:)) pożniej duphaston na podtrzymanie- też inny kolor, w końcu data przybliżonej@ można powariować... mój kalendarz firomy jest mniej obładowany w opisy niż ten intymny:) ostatnio mój mąż przyszedł z pracy i oznajmił, że musi wyjechać słuzbowo na 2 dni- a ja na to \" kochanie, w żadnym wypadku ..w czwartek i piątek mam dni płodne:) nie mam mowy:)..... myślałam że się udusi ze śmiechu...:)

Ty aniołku chociaż zaznaczałaś kiedy miałaś płodne dni i owulację a ja tylko krzyżykiem dzień @ i na tym koniec :) Teraz muszę przestiudować notatki i literaturę aby wyznaczyć te dni... Fajna sytuacja ta z mężem:) Zapewne też bym tak zareagowała na wyjazd służbowy męża w dni płodne hihihh.... A co do prezentu ja kieruję się zainteresowaniami męża...lubi komputery i wszystko co z nimi się wiąże czyli ogólnie mówiąc informatyka więc zawsze można znaleźć jakąś \"dupsliczkę\" tańszą lub droższą w zależności od finansów:)

ja chyba kupię mężowi portwel, bo amrudził ostatnie, że jego stary się rozlatuje;).. masz rację z informatyka jest spore pole do popisu, choć trzeba się troszkę na tym znać... ja pod tym względem czuję się rasową kobieta:) jestem zielona:) już chuba na samochodzch znam się lepiej:) u mnie paskudna pogoda, pada śnieg z deszczem... depresyjnie... czekam końca pracy i uciekam do łóżka chorowac dalej;)

Chciałabym narzekać na niewiedzę z tego zakresu, ale chcąc nie chcąc z nowinkami jestem na bieżąco zarówno w domu (mąż informatyk)jak i w pracy(firma zajmująca się automatyką i informatyką- a po drugie ja też siedzę na drugim stanowisku związanym z informatyką:))

U mnie też pogoda wredna, śnieg z deszczem, ciemno i pochmurno, brrr....a ja muszę jeszcze wyjść po drobne firmowe zakupy:(

witajcie ja juz mam prezenty kupione:) dzsiaj juz kupilam mieso , wedliny na swieta.Ja dostane dosyc drogie prezenty te ktore ja kupie beda bardzej skromne.Dostalam juz wczesniej ale na gwiazdke wymarzonego notebooka od rodzicow.Bardzo chcialam jeszcze ta szczotke Rowenta mama dzisiaj powiedziala ze moge sobie zamowic jako prezent.Ale nie wiem czy ona jest dobra mozne ktoras z Was ja ma? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=149969813 pozdrawiam

Cześć donna leng:) Ja niestety nie mam, moi znajomi również więc w tej kwestii nie doradzę:( Pozdrawiam

Co do prezentów - ja juz tezkiem mam. Máz zawsze chce tylko plyty, nic wiecej nie potrzebuje :) To wbrew pozorom wcale nie takie proste, bo on juz wszystkie plyty co chcial, to ma, a tych co nie ma- nigdzie mozna dostac, nawet na necie szukam i nigdzie nie ma. Ale na szczescie kupilam jedná taká, co wiedzialam ze chce. Zapytalam wczoraj, tak niby przypadkiem, jaká plyte by teraz najbardziej chcial se kupic i wymienil wlasnie té, która lezy i czeka na Swieta, w szufladzie :) A tak w ogole, to w Boze Narodzenie wlasnie, czyli w poniedzialek - bédzie nasza 3 rocznica slubu ❤️ :D Dzis zmierzylam sobie temperature. Tak sobie, w sumie bez potrzeby. a wlasciwie potrzebá byla ciekawosc. Wiem, ze powinno sie mierzyc rano, ale nie mam w domu termometru, wiec zrobilam to potem, kolo godz. 11. I wiecie co? Nie mam nawet 36 stopni. 35 z groszami... co to oznacza? A w ogole jaka powinna byc temp. jak sie zaszlo w ciáze? Podwyzszona czy taka sama, jak prawidlowa? Nie interesowalam sie tym jeszcze. I musze zrobic sobie wreszcie tabelke, w której bede sobie zapisywac wlasnie codziennie temperature, daty okresow, rzekomych owulacji. Takie wykresy bede sobie robic. Na pewno mozna to gdzies znalezc w necie. Macie moze takie wzory?? :) (byle nie po niemiecku)

Czesc :) A u nas piekna mrozna i sloneczna pogoda . Dzis dzieci tutaj mialy swietego mikolaja w przedszkolu i dostaly drobne upominki. Byl czad !!! Wieczorkiem czkaja mnie swiateczne zakupy zywnosciowe i jeszcze dzis wstawie bigosik zeby sie robil. a jutro zbiore sie za porzadki bo juz mam wolne :) Tak sie ciesze na te swieta, nie wiem nawet dlaczego. A jesli jeszcze okresu nie dostane to juz w ogole bedzie jazda!!!:D :D :D :D No, ale lepiej sie nie napalam za bardzo. Tak sobie pomyslalam ze mojemu kupie tez portfel, bo oststnuio starego nie nosi bo mu drobne wypadaja (podarl sie). Pozostaje mi tylko wybrac sie samej na zakupy, tylko kiedy??

Czesc Laseczki! @ nie ma , testu nie zrobiłam jeszcze! Jakos tak wyszło! Pozdrawiam!

witajcie kobity, u mnie tez duuuuzo roboty,dzisiaj dopiero umylam okna a od jutra zaczynam pichcic,co prawda do nas nikt nie przyjedzie, bo rodzina mieszka na drugim końcu Polski i niedawno nas odwiedzili ale dla siebie tez trzeba zrobic odlotowe swieta. Ja swojemu mężusiowi kupiłam wode toalet. i książke i tyle,bo na kasie nie spie. A tak jeszcze zapytam,bo chyba nie zrozumialam, do tej tabelki mialysmy podac date @ czy owulacji?bo ja podalam owulacji a to chyba chodzilo o date @, więc podaje 15.I. Zmykam nastawic pranie,papa

Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 17.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................2........ 19.XII mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........za 3 dni Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........15.I

ja chlopakowi kupilam portfel ,futeral do telefonu. Mamie musze cos kupic bo ona ma w Wigilie imieniny to cos wiekszego. Wiecie co zamowilam niektore prezenty na allegro i w pon byly wyslane a jeszcze nic do mnie nie doszlo:( pozdr

Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 19.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................2........ 19.XII mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........za 3 dni Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........15.I

Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 17.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................2........ 19.XII mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........18.XII Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........30.XII

Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 17.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................2........ 19.XII mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........18.XII Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........30.XII ewapiano.......Ewa.........26.....Szczecin..............0.........6.XII Wrzucam też siebie na koniec.... właśnie z różnych kalkulatorów wynika że to mój najlepszy tydzień na zajście w ciąże.... próbujemy.... ciekawe czy coś z tego wyjdzie.

witam was wszystkie:) ja już w pracy... ale pracować to już sie nikomu nie chce zwłaszcza przed świetami...zrobie tylko szybciutko zaleglą robote i zajrze tu potem... milego dnia:)

Cześć Laseczki! 😴 Mało spałam tej nocki. @ nadal brak :) i mam nadziejje, ze nie przyjdzie! :)Ale byłoby superowo. Któraś z Was pytała o ostatnią pozycje w tabelce. Tam wpisujemy date następnej @ Pozdrawiam!

Hej 🖐️ Molus, pozazdroscic!!!! Trzymam kciuki aby sie udalo!!! Kiedy robisz tescik? Ja okresu poki co nie mam ale od kilka dni tak mnie dziwnie brzuch pobolewa ze wydaje mi sie ze jednak nic z tego w tym miesiacu. U nas mgla koszmarna, a ja musze wyjsc do wypozyczalni dvd oddac. No i ksiazke do biblioteki, no i jakiej slodycze kupic, bo tak mi sie chce slodkiego ze szok :D Wczoraj kupilam sobie farbe i dzis czeka mnie jeszcze farbowanko. Podaje strone mojej cory, mozecie ja sobie obejrzec pod : www.niesfornazuzia.bobasy.pl No mnie tam troche tez widac i mojego mezczyzne :) Zauwazylyscie ze jak sie patrzy na nasza tabelke to nasze imiona sa jak zywcem wyciete z naszego pokolenie. Reprezentacyjne po prostu. Juz po nich samych mozna nas wrzucic do grupy jeszcze dwudziestolatek :D :D :D ;)

Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 19.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................2........ 19.XII mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........18.XII Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........30.XII ewapiano.......Ewa.........26.....Szczecin..............0.........6.XII

ja też od 7 w pracy :( ale na szczęście udało mi się wszystko , no prawie wszystko zrobić co miałam do zrobienia i udaję się na wagary. Stwierdziłam szefowej że mam tyle nadgodzin że proszę by dała mi dzisiaj wolnę po południu. łaskawie się zgodziła choć z dziwnym grymasem na twarzy.... Więc zaraz śmigam do domku... a właściwie to na zakupy. Jutro wyjeżdżamy więc jeszcze prarę rzeczy trzeba kupić, a po pracy to bym nawet nie zdążyła. Do tego obiecałam że zrobię 2 ciasta na wyjazd - mam nadzieję że się nierozwalą w drodze. Jestem mistrzynią karpatki ;] więc już za wczasu wszyscy sobie zamówili. Oj... będę siedzieć do późnia dzisiaj nad piekarnikiem. Do tego jeszcze sprzątanko, bo choć nie spędzamy świąt w domu to raczej trzeba byłoby zostawić względny porządek na święta. Ale to już zosatwiam mojemu mężowi, obiecał że posprząta ;] Tak rzeczywiście mamo Zuzi, imiona to mamy wprost z PRL - U ;) zwykłe popularne. Z mężem postanowiliśmy że jak będzie dziewczynka do damy jej na imię Julia :), a jak chłopczyk to jeszcze nie wiemy....albo Robert, Damian albo Dawid.