Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnese_26

STYCZNIOWE STARANIA 2007

Polecane posty

Gość lalalalala
oj ja też nie mogę się doczekać tego pięknego dnia kiedy to dzidziuś znajdzie się pod moim serduszkiem staram sie od miesiąca i nie wiem może juz teraz cos z tego wyniknie bolą mnie bardzo piersi i moja temp wynosi 37,5 żeby to było już to na co tak czekam

Jak mijają Wam świeta! ja jem i jem ;) i ogólnie jest fajowo !!! :)

ja pełnie ,,swiateczny dyzur\" i pilnuje zeby nasz topik sie nie zatopil,co jakis czas go podciagam, hop do gory. Ja juz dzisiaj,mimo ze jeszcze sa swieta postanowilam zastosowac diete lekkostrawna,bo moj brzuch sie pogniewal i mnie pobolewa. mama_zuzi: mam nadzieje,ze mimo,ze towarzyszyla Ci ta paskudna@ to swieta byly(są) udane, Moluś: a ty juz testowalaś?,chyba nie,bo bysmy juz slyszaly tu HURAAA ! :)

swieta swieta i po swietach ja dzisiaj jade do tesciow wczoraj rozmawialismy z misikiem i staranka zaczniemy najpozniej w lutym bo dziecko musie sie urodzic w 2007 roku pozdrawiam

Witam! Tak testowałam, pisałam o tym chyba 3 dni temu. @ przyszła dziś i nie czuje się najlepiej. A jeszcze idziemy na obiad do teściów. Ale mi sie nie chce! 😭 Poprawiam tabelke Agnese_26...... Aga....... 26..... Sosnowiec..........0........ 19.XII Moluś............ Asia....... 29....... Koło.................3........ 24. I. 07 mama_zuzi......Kasia...... 26.... .Göteborg...........1.........26.XI Aniołek28....... Marta..... 25...... .Kielce............. 1.........18.XII Skorpionka81...Iwona..... 25.... Southampton.......0.........22.XII eMiLka.......... Basia.......28..... Bielsko-B............0........ 09.XI Donna leng..... Magda..... 24...... Poznan..............0.........29.XI cytrynka79.... Gosia...... 27...... Sopot................ 0........15.I ewapiano.......Ewa.........26.....Szczecin..............0.........6.XII

Witajcie dziewczynki:) Święta święta i już prawie po świętach:( Wszystko co dobre szybko mija...Jak ja się objadłam...a resztki będziemy chyba jeść przez miesiąc:) Dzisiaj jeszcze na obiadek do mamy męża więc pojawię się dopiero wieczorkiem... Szkoda, że nie udało się zafasolkować na święta. Ale przed nami jeszcze Nowy Rok:) I sporo roboty... Pozdrawiam...

No i faktycznie, juz prawie po Swietach... @ troche mi porzyzowala plany, brzuch mnie bolal jak cholera, a jeszcze tak obfity ze szok... :( Z jednej strony fajnie bo na Sylwestra bede mogla wypic alkoholu i wyluzowac :) Z drugiej czuje troche zalu ze nie ma w tym miesiacu fasolki :( No ale kochalismy sie w sobote rano a jajeczkowanie mialam w piatek wieczorem wiec po prostu sie spoznilismy. W tym miesiacu lepiej tego dopilnuje. Moj mezczyzna jest tak w oglole za spontanicznoscia i nie upiera sie przy jakims konkretnym miesiacu, ja jestem troche bardziej niecierpliwa, niestety.... Molus, wiec Ty rowniez.... :( No to kolejny cykl przed nami :) Teraz pije pyszna herbatke i zajadam czekoladki. W te Swieta to chyba skoczylam z 3 kg do przodu ;) A tam, w nosie to mam.... :D Milego drugiego dnia Swiat 🌻

No i koniec tego dobrego:( Wróciła szara rzeczywistość i praca...tyle dobrze, że nie ma dużo roboty i nikt nigdzie nie goni jak narazie:) Ale pocieszam się także tym, że jeszcze 3 dni i znów weekend:)

ja dzisiaj z Miskiem szalejemy po sklepach moj kochany zrobil sobie wolne od pracy.Pozniej sie odezwe napisze Wam czy bylo cosik ciekawego.pozdrawiam

kobiety gdzie sie podziewacie? nie mozna tak ostro sie starac,bo sie zakwasy porobia,trzeba troche na kafe posiedziec,a konkretnie na naszym topiku :) U mnie trwaja dni plodne i tak ciagle bije sie z myslami czy zaczac starania teraz czy sie wstrzymac i za miesiac,tak jak bylo planowane,ech... te babskie dylematy... Ale chyba za miesiac, bo jeszcze nie zrobilam badan na toxo. i cytom. a tak dla swietego spokoju bym chciala,chociaz sie dowiedzialam,ze malo nie kosztuja,razem wyniosa mnie 140 zł.,kurcze.

Ja juz jestem !!! :D Cytrynka ja tez sie zastanawialam czy nie robic badan, ale jednak dam sobie spokoj. Cytomegalia podobno najlatwiej sie zarazic jak sie w skupiskach dzieci pracuje, wiec sobie odpuszcze. A tokxo, no wlasnie.... Ale znajomy weterynarz mojej kolezanki powiedzial jej ze toxo od kota to sie bardzo bardzo ciezko zarazic jesli przestrzega sie podstawowych zasad higieny. Ale jesli tatara lubisz zjesc to jak najbardziej sie przebadaj. JA jednak odpuscilam. A jak inne starajace sie ? Robicie jakies badania???

Ja tez nie wiem czy zacząć już starania w styczniu czy wstrzymać się do lutego...hmmmmm Lada dzień zaczynają się dni płodnea tak na 4 stycznia planuję owulację:) Ale wówczas dziesiątko dzieciątko nie urodzi się pod znakiem skorpiona. Ale jest jeszcze drugie ale wg kalendarza chyba chińskiego płodząc dziecko w styczniu w wieku 26 lat mam szansę na chłopca.... Starając się w lutym wypadnie dzieciątko w znaku skorpiona ale wg kalendarza szansa na dziewczynkę bo wiek kuż 27 lat:(.... I co tu robić?? Jeśli chodzi o badania to lekarz powiedział, żebym je sobie darowała. Chyba, że toksoplazmozę tak dla swojego spokoju, ale podejrzewa, że już przechodziłam bo miałam kota...więc nie wiem... Im bliżej tym więcej niepewności co zrobić:(

agness podaj stronke tego kalendarza, ja musze miec dziewczynke:) ja nie chce skorpiona bym chciala rodzic w grudniu i na swieta chrzciny

Dziewczyny, mysle ze dobra rada jest jedna: NIE KOMBINOWAC I NIE ANALIZOWAC TYLE! :D I do roboty !!! :D :D :D Co bedzie to bedzie. Choc nie jestem praktykujaca to jednak wierze ze i tak bedzie jak Bozia chce :)

Czesc Agnese 🖐️ Znam to uczucie \"dola\" bardzo, bardzo dobrze. Ale teraz staram sie myslec pozytywnie, choc czasem nie przychodzi mi to latwo. Wczoraj bylam taka wkurzona na wszystko ze dalam klapa w tylek Zuzi bo wylala cala herbate na obrus, ktory tuz wczesniej pieczolowicie nakrapialam i wyprasowalam... Wiem, ze to dziecko, ale wlasnie taki wczoraj mialam nastroj. :( Dzis jest lepiej, okres mi sie skonczyl :) Juz pojutrze znowu weekend, przyjda znajomi i razem przywitamy Nowy Rok. i naprawde gleboko wierze ze ten nastepny rok bedzie Wyjatkowy :)

Agnese, wlasnie patrzylam na te stronke i pociesze Cie moze jesli powiem ze tabelka sprawdzila sie tylko w jednym przypadku na 6 ktore sprawdzalam.

a ja wrocilam wlasnie z miasta i wcinam orzechy laskowe,bo ostatno nie moge im sie oprzec. Niby mam wolne ale ciagle laze po miescie, zalatwiam jakies sprawy i przychodze do domu padnieta, taki to wlasnie urlop. Własnie,a jakie plany na Sylwka ma reszta starajacych sie? Bo my w tym roku tez spedzimy go w malym gronie a nawet chyba w bardzo malym, tylko ja i maz, musi byc odlotowo... pzdr :)

kurcze 2 dzien zakupow i nic nie kupilam:) niby wszedzie przeceny ale ogolnie syyfffff Misiek kupil spodnie 4you.Jutro 3 dzien zakupow:) a co do staran to powoli sie przygotowujemy psychicznie ale mam wrazenie ze im bardziej bedziemy sie starac tym trudniej nam bedzie nasz plan zrealizowac. Gdzie Wy sie podziewacie? do sylwka sie szykujecie czy co?

faktycznie nie warto czytac o takich rzeczach jak problemy z zajsciem w ciaze,patologie ciazy itp.,ja tego unikam jak ognia ale czasami sie nie da,cos tam przeczytam a potem mi to siedzi w lepetynce i sie zamartwiam niepotrzebnie, bardzo bym chciala ,,zaskoczyc\" w pierwszym cyklu a przynajmniej w ciagu 3 m-cy,bo jestem panikara i jak sie nie uda,to pewnie bede niezle zdolowana. :( Ale co nie ma co sie martwic na zapas,prawda? :)

Cześć:) Dziś już ze mną lepiej-dołek powoli mija:) Ale mężuś mi się rozchorował:( Jemu choróbsko szybko mija, zapewne ma silniejszy organizm niż ja:) Mam nadzieję, że nie uda mi się zarazić bo inaczej będę zdychać ponad tydzień:( A my sylwestra spędzamy w domciu, przyjdzie do nas para znajomych i razem będziemy świętować kolejny Nowy Rok. Na zakupy mykamy wspólnie z nimi, ale dopiero w sobotę:) Pozdrawiam wszystkich:*

Czesc dziewczyny 🖐️ Ja dzis jakas bez energii... Wczoraj poklocilam sie z moim mezem i ogolnie nastroj gdzies sie ulotnil. A najbardziej mnie wkurza jak po tego typu akcji on sie do mnie probuje dobierac w nocy. Nic mnie tak nie wkurza jak to!!! Grrrr...... 😠 😠 😠 Cytrynko, ja tez bym tak chciala juz w nastepnym cyklu zafasolkowac, bo tez bede sobie wmawiala jakas chorobe jak sie nie uda. Musimy wierzyc ze bedzie dobrze. To ktora ma teraz owulacje??? Bede trzymac kciuki :)

to znowu ja,nikt nie pisze to ja napisze po tym swiatecznym gotowaniu mam dosc i na Sylwka nic nie przygotowuje tylko zrobimy sobie jakies rozniaste koreczki do jakiegos alkoholu,tym bardziej ze bedziemy sami; tez ostatnio czuje sie jakas taka z lekka zdolowana,zwalam wszystko na pogode,bo jest taka ponura,brr...:( mam nadzieje,ze ten sylwestrowy alkohol troche mnie rozbawi :) a u was jak tam przygotowania do przywitania Nowego Bejbikowego Roku 2007?

Coz, mi zostalo duzo jedzenia ze Swiat, wiec tylko odgrzeje karpika z pieczarkami, rybka po grecku w kazdej chwili gotowa do podania, mam jeszcze salatke z ryzu i tunczyka i kupe wedlin. Malzenstwo ktore do nas przyjdzie wiezie juz z Polski szampana, domowej roboty ogoreczki kiszone i inne marynaty. No i polska wodeczke. Jak znam zycie jedzenia i tak nie zjemy, troche wypijemy i ja padne gdzies miedzy 2 a 3 . Ciekawe tylko do ktorej dzieci wytrzymaja??? Calusy i dobrej nocy dla wszystkich babeczek 🌻 Aha, pogoda i tutaj iscie do d..y :(

dzisiaj rano stalo sie cos okropnego... uswiadomilam sobie,ze panicznie boje sie porodu :o a jeszcze nawet w ciazy nie jestem, az strach pomyslec co bedzie pozniej :o

wczoraj bylam na zakupach i oczywiscie ogladalam wozki widzialam ten Stokke ktorym sie wszyscy zachwycaja jak dla mnie jest okropny i taki caly plastikowy i kosztuje 3800zl.My kupimy Mutsy na 100% jest swietny kurcze jak juz bede w ciazy to ale bede szalec po sklepach.Mutsy jest tylko na zamowienie ok 1 wczesniej trzeba zamowic.A cena spacerowka ok 1800zl, gondola 580zl,foteli zalezy jaki maxi cos albo mutsy +laczniki ok 700zl, plecak 250zl.Bedziemy musieli powoli zaczac na niego odkladac:). Bo uzywanego wozka chyba nie warto kupowac? Co nowy to nowy i jest gwarancja

W końcu dostałam się do komputera...Mężuś od dwóch dni namiętnie gra w wyścigi samochodowe...pozostawię to bez komentarza:) Dziś ze znajomymi zrobiliśmy sylwestrowe zakupy, a od jutra przygotowywanie jedzonka:) Życzę Wam dobrej nocki...Postaram się jeszcze zajrzeć do Was jutro:)

Gość gabi27
Czesc dziewczyny sprawdzam łacznosc zaraz cos napisze o sobie