madzieeek 2 Napisano Marzec 13, 2007 Hej! telmywhy!!!! Ja wlasnie szukam au pair na swoje miejsce!!! Od wrzesnia do czerwca przyszlego roku. Francja, okolice Paryza! Nie mam teraz czasu na siedzenie na necie, ale jesli jestes zainteresowana to mozesz do mnie napisac na maila: madzieeek@interia.pl Pozdrawiam! A tutaj jeszcze zajrze, jakos nie trafilam na ten topik wczesniej, a jestem we Francji juz od wrzesnia... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 13, 2007 CZESC kobiety co slychac jak mina dzIEN? MADZIEK mieszkasz kolo paryza ja tez w la garenne colomges a ty ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gadula 0 Napisano Marzec 15, 2007 a ja mam zamiar niedlugo wwyjechac z P olski co radzicie anglia czy francja ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 15, 2007 Witajcie ARNUUUSIAAAA gdzie jestes dlaczego juz tu nie zagladasz ? TA K DOBRZE mi sie z toba rozmawialo wracaj prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tellmewhy Napisano Marzec 15, 2007 Salut! Madziek, bardzo chetnie bym wyjechala we wrzesniu:) Zagladasz tu jeszcze???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 15, 2007 witaj tellmywhy jesli wezmiesz te prace znajdziemy sie blisko siebie bo ja tez mieszkam w okolicach paryza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tellmewhy Napisano Marzec 15, 2007 Czesc:) A w jakim miasteczku mieszkasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 15, 2007 w la garenn colombes to bedzie jakies 15 MINUT OD CENTRUM PARYZA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tellmewhy Napisano Marzec 15, 2007 A czym dojezdzasz? Pociagiem? I jak takie miasteczka wygladaja? Sa tam same domy czy tez budynki, gdzie mozna wynajac pokoj, mieszkanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 15, 2007 JA MIESZKAM W miasteczku gdzie duzo jest kamienic blisko \"neiully\" gdzie nie ma duzo osiedli tutaj mowi sie ze osiedla tak zwane \"cite\" mieszkaja tam ludzie z nizszego poziomu prosze nie zrozum mnie zle chodzi o to ze jest duze zbiorowisko rodzin ktore nie pracuja i maja po 5 DZIECI wiec na tych osiedlach mieszkania sa tansze i metrazowo wieksze jezeli chcesz wynajac jakies studio w paryzu to musisz sie liczyc ze 15M2 KOSZTUJE OKOLO 450 e gdzie musisz przdstawicpapier potierdzajacy trzy miesiace pracy nie pamietam jak to sie nazywa po polsku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tellmewhy Napisano Marzec 15, 2007 Czyli pewnie na tych osiedlach jest niebezpiecznie. Czesto jezdzisz do Paryza? Ja juz nie bylam w tym miescie ponad 4 lata...szok:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 15, 2007 tak czesto przynajmniej raz ww tygodniu albo na spacer do ogrodow z synkiem albo na zakupy no i mam tam swojego kardiologa tak na marginsie ludzie z calego swiata lecza sie we francji naprawde zlapalam sroke za ogon mieszkajac tutaj a co doo osiedli masz racje jest naprawde niebezpiecznie slyszalas moze o podpalaniu samochodow jakies cztery miesiace temu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tellmewhy Napisano Marzec 15, 2007 Boze, jak ja Ci zazdroszcze:( Co ja bym dala za chociazby jeden dzien w Paryzu...Pojechalabym do dzielnicy Montmartre, waskimi uliczkami spacerowalabym w kierunku Sacre Coeur...Rozmarzylam sie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 16, 2007 heeej jestem,mialam male zawirowanie!ale juz jest ok, i to nawet bardzo bo znalazlam prace na caly etat i to w branzy ktora tez bardzo lubie-hotelarstwo i do tego w bardzo porzadnych godzinach, poza tym przedwczoraj mialam urodziny i gdyby nie ta nowa praca to pewnie chodzilabym jak struta a tak to swietowalam e kolezankami jakby to byla 18-nastka!!! film prawie caly sie sciagnal!! do popoludnia !!! ucalowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 16, 2007 kurcz, imparfait tez ci zazdroszcze tego Paryza -bylismy tam cala rodzina 2 lata temu pare dni -bylo suuuper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 16, 2007 tellmewhy nie masz namiaru na ta propozycje au-pair? wydawala sie serio , imparfait fim sciagniety a gdzie mam go podeslac?:) mojego maile\'a masz w nicku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 dziewczyny -w jaki sposob facet moze sobie znalezc prace we Francji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 16, 2007 CZESC LORENZO a gdzie bys chcial pracowac TZN przy czym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 ma mpzliwosc wyjazdu do Marsylii i zatzymania sie u znajomych-boje sie jednak ze nie znajde pracy-francuski troche znam -pracowac moge gdziekolwiek-gdzie radzicie tam na miejscu sie udac,kog pytac by jak najszybciej znalezc prace Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 16, 2007 jezeli przyjedziesz na wlasna reke pracy raczej tez bedziesz musial szukac sam bo do urzedu pracy mozesz sie udac jedynie jesli jestes zarejestroany ,jest duzo gazet z ogloszeniami pracy z tego co wiem duze jest zapotrzebowanie polakow przy budownictwie a moze zeby sobie ulatwic przyjazd skontaktowal bys sie z urzedem pracy w twoim wojewodztwie i zlozyl wniosek o prace we francji duzo ludzi traz tak robi bo granice dla nas sa otwarte ; a jesl moge spytac w jakim jestes wieku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 mam 33 lata-ale slyszalem ze ciezko znalezc prace -w Polsce jest duzo naciagaczy-a na miejscu nie chca rozmawiac albo prosza by zlozyc cv a potem nie dzwonia-a jak wy znalazlyscie prace? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 16, 2007 a znajomi u ktorych bys sie zatrzymal pomogli by ci w znalezienieu jakiejs pracy ? JA wYJECHALAM pierwszy raz do szwajcarji gdzie pewien gosc pomogl mi ja znalezc musialam za to zaplacic 3000 ZL GDZIE PO CZTERECH MIESIACACH ZNALAZLAM SIE NA BRUKU bo wymagali odemnie rzeczy niemozliych jesli znasz troche francuski to ja na twiom miejscu przez internet bym przegladala ogloszenia pracywe francji i z polski bym dzwonila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 ci znajomi tez sa od niedawna i raczej nie pomoga-nie znaja dobrze francuskiego-jestem zdany na siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 16, 2007 hej, mellduje ze mam dzis zajety wieczor ,Lorenzo potrzebuja pracownikow w budownictwie i przy robotach drogowych , tutaj w Alpach pracuje na przyklad duzo polskich ciesli z Podchala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 16, 2007 chcialabym zrobic \"coup de geule\" przeciez ten topik jest o naszym zyciu tutaj o codziennych sprawach, a mam wrazenie ze kto tutaj nie zaglada to traktuje to miejsce jako biuro informacji i posrednictwa pracy.Ludzie czytajcie tytul topiku! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 arnusia-to naprawde cos zlego ze pomyslalem ze znajde tu jakies informacje od rodaczek,ktore pracuja i mieszkaja w Polsce? czy to jednak prawda ze Polak dla Polaka wilkiem i mu nie pomoze? imparfait-dziekuje ze poswiecilas mi czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lorenzo 33 Napisano Marzec 16, 2007 przepraszam zamist w Polsce mialo byc we Francji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Marzec 16, 2007 witaj arnusia do jutra skarbie dobrej nocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 17, 2007 to wcale nie chodzi o to kto jest wilkiem, poczytaj posty Imparfait i innych co wyjechali ! wtedy nie bylo forum ! po prostu trzeba naprawde CHCIEC wyjechac i zdac sie na laske losu , byc zdeterminowanym! podobnie jak Imparfait wyladowalam na ulicy, bez srodkow do zycia! jestem pewna ze w dzisiejszej rzeczywistosci jak ktos chce tylko zarobic i wrocic to musi byc co najmniej inzynierem , lekarzem albo adwokatem bo z normalnej roboty nie da sie w Europie , mieszkac pracowac i jeszcze przywiezc pieniadze do Polski- nie te czasy. Trzeba zdecydowac sie na emigracje-a wierz mi ze naprawde trzeba miec jaja . Kazda opinia jest inna,a ci co tu mieszkaja od dawna wiedza jak jest i nie starczyloby stron na forum zeby przyblizyc ci tutejsza mentalnosc i problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Marzec 17, 2007 Lorenzo albo bierzesz dup w troki i jedziesz do Marsylii alb zostajesz bo gadki typu \" chcialabym a boje sie\" to juz jest znak ze nie masz tej determinacji a to jest najbardziej potrzebne z granica pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach